Задържаха заподозрян за пожара в Пловдив

Окръжна прокуратура привлече като обвиняем и задържа 44-годишния Любомир Данчев за умишлен палеж на бившите Тютюневи складове в Пловдив.

Обратно в новината

Коментари - Задържаха заподозрян за пожара в Пловдив | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

сега три кила бой на клошаря да си каже майчиното мляко и после пишете! как не ви омръзна да принизявате хората до собственото си ниво!!!!!!!! СТИГА ВЕЧЕ - КАЗА ГО МИНИСТЪРКА НА МВР! СТОГА ВЕЧЕ ДАЙТЕ СЕРПИОЗЕН ВИНОВЕН! ТОВА С КЛОШАРЯ ГО ЗНАЕ И МОЙТО КУЧЕ!!!!!! ПЛОВДИВ НА БУНТ ! КМЕТА МИЗЕРНИК ВЪНКА!!!

А защо собствениците не са задържани и разпитани..

Това да не е българският Маринус ван дер Любе?

Този човек живее години там, и сега му идва на ъкъла да пали!Колко удобно?

и откъде този "КЛОШАР" има пари за толкова запалителна течност - защото това само от цигара не може да се случи?!?!?!?!?

Една от причините да не се реставрират подобни сгради е че НИНКН към Министерство на културата трябва да съгласува проекта, всички изменения към него и накрая екзекутивната документация след завършване на обекта. Това е една изключително корумпирана структура, която избирателно съгласува проекти и много архитекти отказват да работят върху сгради - паметници на културата. Докато това статукво не се промени много стойностни сгради ще се рушат.

че от 35 г. живее на там? Та той е на 44 г., значи е клошар от 9 годишен?

Преди 35 години НЯМАШЕ КЛОШАРИ! Преди 35 години складовете работеха и нямаше никой да те пусне там! ЯСНО Е КОЙ Е ДРАСНАЛ КЛЕЧКАТА, АМА НЕ Е ТОЯ ЧОВЕК!

то, това ми звучи, като да гори сграда от западната страна на бул.България в София и да се прехвърли от източната страна на булевардът.УДОБНО , НО НЕ ВЪЗМОЖНО

Еми,да.Пак Милю,че кой друг.

Изпържил си човека кюфтета,ама после решил да си фламбира бананите и бам.бам.

Колко удобно.

Колко бързо си намериха необходимия клошар...

Това само в България може да се случи 1. Палят, защото ги усетиха за събарянето и стана скадал! 2. Глоба макс.30 000 за собственика, известно е коИ е тои. Щом е купил такива сгради, бълха го ухапала с тази глоба. И до колко тази сума може да покрие разходите по гасенето??? Всичко е за сметка на данъкоплатеца! 3. Един министър обещава възстановявяне- от своя джоб ли ще извади многото пари за такива разходи??? 4. Всичко се замазва, започва усвояване на Европеиски средства за радхубавяване на града като някаква си Европеиска столица и започва успоредно с това традиционното "Голямо крадене"! Това са следствията от причинения от "клошар" палеж. Алоооо, държавата, не сме прости, а сме омерзени до отчаяниение, ние, обикновените трудещи се българи!!!

Що за архитектурни и културни паметици са тези, които стоят заключени, нефункциониращи и в тях реален стопанин от десетки години е един клошар?По какъв точно начин разказват за историята на града и миналото си, след като не са обект на туристически посещения?И защо ли този клошар 35 години ще живее там без инциденти, а сега ще реши да запали на практика дома си?Проблема в България е, че няма никаква допирна точка между частния и обществен интерес!Ако държавата финансираше собствениците на подобни сгради, дори чрез европейски пари да възстановяват фасадите, а вътре да ги използват, както пожелаят, така, че да е взаимноизгодно, надали ще има пожари.Лошо ли щеше да бъде, ако държавата подпомогне укрепване и реставрация на сградата, и в замяна на това на първия етаж примерно да се направи музей, разказващ за историята и развитието на тютюневата индустрия в града, а на горните етажи собственика да си направи, ако иска магазини, зали, галерии или каквото си реши.Така дори жителите на града, посещавайки мола или фитнеса на втория етаж, все ще надникнат в музея, а и ще знаят, какво да покажат на гостите си от други населени места.И подобни сгради няма да пустеят, да се "самозапалват", а ще заживеят истински нов живот, ще бъдат връзка между миналото и настоящето.

Къде беше Министерството на културата до сега ...,да види как се стопанисват тия емблематични за града сгради -паметници на културата....!?Сега..-глоба на собствениците...!?А най-лесно е -да се набеди клошаря ...и да се скрие истинския подпалвач,извършител на корпоративна поръчка на някой ...богаташ...!?

Тотев е обищал на бизнесмените ,че ако го изберат за втори мандат ще им разреши проблема със складовете.Всичко е по сценария,на Любчо му е обещано общинско жилище от кмета ако поеме вината,сега този Любчо ще бъде освидетелстван и ще се окаже невменяем и неможе да носи вина за постъпки те си ,което ще бъди основната теза на неговата защита и ще бъде освободен след което общината от съжаление ще го настани в общинско жилище.

Защо, когато държавата твърди, че една сграда е паметник на културата, не се грижи за нея като за паметник, а я оставя на произвола на съдбата на разрухата на времето и на набезите на криминализирани елементи? Защо, когато едни паметници на културата се разпродават, не се поставят твърди изисквания към това, което ще се случва с подобни сгради и изисквания за времето в което ще се случва? Не може в центъра на града безхаберно да съществуват едни мрачни, изоставени, рушащти се и опасни сгради и да твърдим, че са паметници. Държавата е отговорна за това, което се случи и трябва много бързо да направи всичко възможно за възстановяването на тези сгради.

Много ясно , пожара не е умишлен! Той е ЗЛОУМИШЛЕН!!!!!

СТОЯНОВИ,МУРАВЕЙ,МЕНТА ,КОПЕЛЕТО ТОТЕВ,ПЕЩЕРСКА,ТОТАЛНО ОГРАБВАНЕ НА ПЛОВДИВ И БЪЛГАРИЯ,ПРОКУРАТУРАТА НА КОЛЕНЕ,ТАКА Е В БГ.

ВЕЖДИ,ВЕЖДИ ТОТЕВ ТЕ ПРАВИ ЗА СМЯХ,ЗАБРАНИ МУ ДА БУТА ТОЙ ГИ ЗАПАЛИ

Не ми бе известно, че съществуват сгради, които "умишлено се самозапалват" с цел, да "помогнат" на едни хора?! Като киното в София.

"Смехораните"...!!!

не е умишлен, той е плануван :)