Коментари - Събират такса 4 лева за паркинг край Силистар | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Със сигурност не отивам на лов за лилави мангусти.

Ако пуснете в гугъл едно търсене, ще ви излезат неразбориите от 2009 г., че и по-рано, т.е. кучето си лае, кервана си върви и всяка година едно и също.

Не мога да разбера еколози ли сте или скрънзи ? Не ви се плаща за паркинги или мислите за природата ? Ако сте еколози паркирайте на главния път и вървете пеша !!! Какъв е проблема- никой на сила на ви кара да плащате паркинг ?????

Много от пишещите не сте изцяло наясно с картинката - въпросния собственик има съвсем малка част собствени земи, върху които се паркират колите, другите земи са на хора, които и не подозирст, че техните земи се използват. Второ, има общински земи и не е нужно там да се изгражда общински паркинг, просто трябва да има достъп - така беше направено 2014г. Трето, въпросния ч е нагъл и плаща патентен данък само за 10 парко места, а лятото има по 300-400 коли, събота и неделя стигат и 500+...данъчни са му писали актове,но после падат, все пак си има гръб-депутатин...Четвърто, въпросния собственик непрекъснато слага колове, преграждения или копае ями, за да затвори всички заобикалящи пътища и да остане само минаването през неговото място, съответно и такса да се плаща...и т.н. Изводите са ясни за всички! Единственото, което може да се направи е да се минава масово без да се обръща внимание на искащите такса - щом държавата не ни защитава, да се защитим сами!

Има претенция за частен имот, но никъде няма ограда която да обозначи от къде започва и до къде се простира имота. Терена който остав извън имота може да се ползва за паркиране. След като няма ограда значи този имот дори и да съществува то той не е обозначен и аз не съм длъжен да се съобразявам с нечий претенции за който незнам дали са основателни. А и по закон задължително се осигурява път извън частните имоти.

Значи може да има частни парцели в защитена местност и там да се паркира. А общински паркинг не може. Мамицата им. Или ще се паркира, или тотално да се забрани. Бахти дерибеите и мутрафони

Прав си. Най-добре е да се забрани паркирането. Предполагам, че ще има много желаещи да ходят десетина километра в едната и още толкова в другата посока, за да се попекат.

Съгласен съм с това, че щом има собственост е редно да се заплати, но все пак при такъв голям интерес следва да се внимава точно какво трябва да се заплати. Нека го трамбова, може да се опъне една мрежа за сянка след това спокойно може да събира по 4лв за паркинг. Изглежда тази година си е взел поука и е разбрал че големината на таксата има доста голямо значение.

По черноморското крайбрежие има много земи, с които са оземлени българи върнали се в Родината след разчертаване на границите последвало освобождението от турско робство и войните след тях. Царят и правителствата са уважавали дошлите българи дали са им земя, за да се хранят и са им дали 20 годишен период да платят земята. В общия случай тези земи не са били в ТКЗС-та. Те си имат собственици. Дали собствениците са ги продали и на кого си е тяхна работа. Когато има чужд имот, се плаща ако се ползва или ако се минава през него. Това, че наоколо има територия, която е защитена не значи, че няма собственост.

се "вади" имот от защитена територия! На този, който го е извадил, не може ли да му "вкарат" нещо там, дето слънце не огрява?!

Четвъртит и с пясък

Ходил съм на този плаж още по времето. когато попадаше в гранична зона. После като стана свободен достъпа се стигаше трудно (имаше нещо като ров на пътя) и беше малко посещаван. С годините морето се поиздълба и сега е много по-различно. Освен това се "цивилизова", има си пици, чалга и всички "екстри" на плажовете ни. Ходя по веднаж на година-две с надежда, че ще се промени към по-добро, ама то все на по-зле отива. Ако само в таксата за паркинг беше проблема, щях да ходя доста по- често.

Е, всеки иска плаж само за него си и други да не му се мотаят. И безплатно ако може. Щом не ти се ходи, никой няма да те кара насила. Плажът не е останал празен даже напротив. Ако искаш да изгоним тези 500 човека дето ходят и да си ходиш само ти, а?

на "журналистите" искам да подскажа да проверят каква е ролята на бащата на Данчо-Ментата в тази далавера?!!!!!!!

Общината да купи имота ,или да са отчужди.

Точно това НЕ Е направила Общината, а го е направил гореспоменатия господин. Изобщо за това място пред Силистар си има интересна история.

Ми плащай си такса "спокойствие" и се радвай на селския пейзаж, кво... Аз отивам в Гърция, защото там няма олигофрени като тук.

Ми изори си го бе, селянин.