Коментари - Нов скандал с матурата за 7 клас с учителка | dnes.dir.bg
назад

Нов скандал с матурата за 7 клас с учителка

Отново скандал с изпитите на учениците - професор обвини една от авторките на задачите по математика за VII клас, че ги е изнесла.

Обратно в новината

Коментари - Нов скандал с матурата за 7 клас с учителка | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Отдавна чета коментарите в DIR-а и трябва да ви кажа, че рядко се случва такова нещо - статията е срещу учителката, но 90% от изказванията са срещу някакъв измислен професор, който явно подло я е наклеветил. Не съм ги чувал и двамата, но какво излиза: жената е добър специалист, съвестна е, а обвинителят е пед-с в лошия смисъл на думата.

Който твърди позорящи и престъпни обстоятелства и не успее да ги докаже с факти подлежи на наказателна отговорност.Явно професорите това не ги засяга...Логиката не е доказателство

Да се забранят въобще частните уроци на учители, които работят в училища и тогава ще си гледат по -добре работата в часовете. Засега подписват декларация ,че няма да преподават на свои ученици и на ученици от тяхното училище ,но.... то се знае как са нещата. Не е необходимо да има задължителна матура по математика и оценката да бъде като приемен изпит.

Не знам защо се връзвате на думите на един компрометиран човек. Сава Гроздев да обясни как на Олимпиадата в Япония отборът по математика, който той го водеше се върна със шест златни медала, и как стана така, кой даде на децата решенията на задачите? Да обясни нечистоплътната кампания, която поде срещу професор Кендеров! Да обясни защо Ивайло Кортезов не иска да споменават името му в едно изречение с това на Сава Граздев! Да обясни как на областния кръг на олимпиадата по математика на някои деца от неправилни училища им се режат точките за да пробута собствените си протежета! Този човек, въпреки че е трудно да бъде наречен така сега се изявява като медийна звезда и хвърля обвинения в пространството. Знам, че на никой не му е приятен резултата от матурите, но това е положението. 27 години българското образование беше системно унищожавано и ако цялото общество не се вземе в ръце, унищожението ще продължи.

Ако няма матури, няма да ги има и проблемите. Нали вече има класни работи, контролни, домашни, редовно изпитване...

като се има в предвид директорката на това училище...

поредният пример на "я не сакам да сам добре,я сакам на вуте да му е зле"

Тази учителка що не осъди професора за клевета.Сума ти пари ще изкара.Ама то пък един съд.

Мили деца ,печелете конкурси по света и бягайте от тази мутренска държава ,в която даже обикновените учители не са пожалени от мафиотските напъни на безумци.Виждате какво е и професорското ниво-жалко положение.

Може и да не ги е изнесла, а да са решавали същият тип задачи скоро. В университета по един предмет винаги групата при асистента който дава задачите имаше най-висок успех. Просто решаваха почти същите на семинари.

Макар нищо да не може да се изключи, именно това е най-вероятното. Когато децата решават някакъв тип задачи приоритетно, те след това ги решават много лесно, когато само цифрите са други. Т.е. логиката е известна, само трябва да смятат аритметиката внимателно. Така е. И в това няма как да обвиниш учителката. Тя си има типове задачи, които и на учениците ще да е давала, а няма да измисля кръглото колело още веднъж, като я карат да даде задачи за матура я?!

Кой чиновник е допуснал безобразието учителка на ученици, които се явяват на матура да подготвя задачите за матурата? Сега от 9 кладенеца вода да донесат, пак ще е гнила работата. Жалко и за тези деца от класа на учителката, които са си изкарали заслужено шестици. И учителката и началниците са виновни, или тъпи.

за съжаление много хора биха искали всички българчета да са черни овци -глупави , мързеливи ! аз пък искам всички да са бели и най-бели в цялата вселена ! Господи , направи нещо , моля те !!!

Цяла България с двойки те с шестици. не ви ли е срам?

Всъщност резултатите от матурите май са по-важни за учителите отколкото за децата. Все пак далеч не всички кандидатстват в т.нар."елитни" гимназии. Докато реномето на учителите даващи частни уроци се влияе силно от това дали питомците им се класират или не. Сигурно децата, взимали уроци при професора са получили ниски оценки и репутацията му е пострадала. Но нищо - за следващите матури идват следващите балъци.

Професоре, като знаеш че гие изнесла, кажи за колко ги е продала. Иначе мина времето на безплатните обяди. Впрочем тях все още ги има, ама за циганите, дето се редят пред социалните служби. Та, кажи за колко ги е продала. Иначе е поредната професорска тъпотия. Да не питам ти за колко си купи пропесурата?

Може и да не е дала задачите, но факта, че едновременно преподава на седми клас и участва при съставянето на задачите е недопутим. Можела е да предава на друг клас или да неучаства при съствянето на задачите.За съжаление заради нея, сега има съмнение и върху оценките на деца, който съвсем заслужено може да са ги изкарали.

Ами защо не питате учителя по физика в математическата гимназия в Казанлък, Теодоси Теодосиев, как се постигат такива резултати ... ,а ?! Нека той да ви "обясни" ... че го е правил вече повече от 41 години !!!!!

someone

мнозинцвото учители станаха алчни престъпници. или са такива, или хора, които за нищо друго не стават, има и малко нормални.

Даскалите защо трябва да са по-различни от лекари, полицаи и т.н. Капитала признава само една форма на отчитане на труда и способностите-парите. И всичко е стока , защото отношението към всичко е като към стока!

Савата е л-но рядко. Не знам какво цели, но намирисва. Иначе не познавам учителката, но едва ли си е продала душицата като изгонения от ФМИ на СУ "професор".

Абсолютни измишльотини, това са деца от профилирана паралелка. Дори хипотетично да им е казала задачите, няма да си ги пишат по ръцете.

Гроздев, прекалил си с грозданката, брачед! Жули гроздомицина по-умерено!

Пълни глупости, този професор може да се гръмне. Имам честта да съм учил в 125-то преди 20 години, Ирена Анастасова ми е преподавала преди да бъде директор. Супер честна и принципна жена, ако имаше нам-малко съмнение би отстранила учителката. Аман от завист в тази държава

Уникална държава! За недоказана клевета могат да ти разгонят фамилията, същевременно за доказани продажби на матурата, виновникът не може да се намери.

someone

уникално място с уникални хора. един плюс - толкова са агресивни и завистливи почти всички, че ставаш много хитър в такава среда.

Децата са от профилирана паралелка с усилено изучаване на математика и имат по 10 ч седм. математика сравнени с 4ч. при обикновени паралелки. Не е без значение че в такива профилирани паралелки попадат дежа с особен талант и интерес . Все едно да се направи общ крос с деца с усилено трениращи лека атлетика и обикновени паралелки и да се твърди ,че кроса е саботиран ,защото спортистите са все първи.

Коментираните деца имат цяла витрина(десетки )с медали от олимпиади и състезания по математика!

Сред математическите среди Сава Грозев е известен като мръсник, доносник, кариерист и интригант. Гледах изпълненията му по телевизията. Напълно подкрепям математиците. Пълен мошеник!

Посочената практика на учителките с отговорите на тестове не е единичен случай . Това се случва и в други /"елитни"/училища в София. Кога отговорните лица ще се задействат питам аз?!

Абсолютно вярно! На родителите им е удобно да е тска, след като си траят и нямат време за децата си- хвърлят им по един телефон и " не ме занимавай". А въпросните учители превърнаха определени училища в бит пазар. Влизат всякакви търговци да въртят бизнес на гърба на родителите, но чрез децата.

в 20 ОУ точно това се случва. Учители от там водят частна занималня/ тъй като в училището няма помещения за такава/. И тез същите съвременни "просветители" дават на децата отговорите от тестовете. На тези 9 г деца им показват още от тази крехка възраст, че няма нужда да учат, след като родителите им плащат и съответно полуават необходимото. Кой кого залъгва че това е образование? И какво се очаква от тези поколения закърмени с подобни дребни схемички?!

ДА СЕ НАПРАВИ ГОЛЯМА БАЗА ДАННИ ОТ ЗАДАЧИ ЗА МАТУРИТЕ И ОТ ТЯХ ДА СЕ ИЗБИРАТ ПО СЛУЧАЕН ПРИНЦИП ЗАДАЧИ ЗА МАТУРИТЕ ВСЯКА ГОДИНА??????

Що за глупост. Това, че нейните ученици имат добри резултати не значи, че са преписвали. Значи, че учителката добре ги е научила.

Да-а, да ! Дядо Коледа е истински, а Елвис Пресли е жив....