Змия ухапа дете в центъра на Пловдив (обновена)

7-годишно момиченце прекара два дни в детската клиника на пловдивската университетска болница "Св. Георги", след като бе ухапано от змия в центъра на Пловдив.

Обратно в новината

Коментари - Змия ухапа дете в центъра на Пловдив (обновена) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Е нали направили снимки ?! Пък не знаят каква била змията....

Бурки, змии, плащане за паркиране пред блока... кво става в тоя град бе, баси...

Божееееееее,всички животни защитен вид,само човека-НЕ!С тази терминология"защитен вид"се измъкваме перфектно.На това му се казва бягство от проблема,на всичкото отгоре и пари взимат/заплата/

Ми щото човеците продължават да се роят, а животните - да намаляват, бе! Елементарно!

абе, няма ли десетина таралежа да пуснат в градинката около природонаучния музей?

Смъртен случай от ухапване на човек от змия в България няма поне от 30 години. Всяка година обаче има хиляди змии претрепани и премазани от хора.

Явно не всички змии са утрепани, това е единственто животно, за което няма да съжалявам ако изчезне напълно от лицето на Земята

Бездомните кучета са много по-лоши и опасни от змиите, нападат слабите и уплашени хора безпричинно. Една змия НИКОГА няма да нападне човек, освен ако не се почувства заплашена. А пък има и хора, които е по-добре да ги няма а змиите са полезни за нас.

Напълно възможно е змийчето да е точно сива водна змия.Аз също съм срещал няколко пъти подобни екземпляри които бяха подчертано агресивни за разлика от пепелянки и дори някои стрелци .Все пак както при всички животни и нормални хора, агресивността обикновено е продиктувана от страх и чувство за заплаха.Само глупост и много телевизия могат да ни тласнат към опасно поведение.Това особено се отнася когото сме с деца.Желанието също и да помогнем може да бъде опасно .Веднъж едва не пострадах от прилеп на който неподготвен се опитах да помогна.

Вчера на Витоша една пепелянка се стрелна на сантиметри от крака ми. Когато установи, че е насред пътя, се нави като спирала нагоре и изплези раздвоения си език. Вцепених се. Змията се скри в дупка до пътъя. Движеше се доста бързо и със сигурност беше пепелянка - с ромбчета по гърба. Пазете се, където и да сте из България.

сега вече детето ще знае, че само по дискавърито ловят змиите и им се радват. Иначе хапят, па макар и при селфи (ама пусто нали е модерно за майката). А, майката няма да я коментирам. Безсмислено е!