Скандал в НДК - изборните протоколи ”на топло”, но къде

Отчитането на изборните протоколи продължава и тази сутрин в столицата.

Обратно в новината

Коментари - Скандал в НДК - изборните протоколи ”на топло”, но къде | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

гот ли е да се намажете така на бб и да му пускате клипчето (виж линка към видеото) още от първия ден - намръщения кмет гласува... а иначе е маскирано като новина, бати

Съгласна съм, че никой не е заставян да става член на изборна комисия.Там има постоянно присъствие на едни и същи хора, като че те единствените са грамотни и могат да провеждат избори.Щом са се хванали на хорото и най-важното не се пускат от него да си го играят докрай, а за следващите да не се кандидатират. Ще отидат други.

Ясно ми е защо организацията е такава. Защото са се вредили и в СИК, и в ОИК простотии като Вас, че и по - големи. Нямат представа какво трябва да се прави, неграмотни са и масово са наети пенсионери на възраст / разбира се, че ще каталясат /.

Съгласна съм, че никой не е заставян да става член на изборна комисия.Там има постоянно присъствие на едни и същи хора, като че те единствените са грамотни и могат да провеждат избори.Щом са се хванали на хорото и най-важното не се пускат от него да си го играят докрай, а за следващите да не се кандидатират. Ще отидат други.

Заплащането е следното: 34 за председател, 32 за зам. председател и за секретар и по 30 лв за член на комисия. Срещу това се губи и се работи следното време: вторник: 4 часа за инструктаж /вкл. пътуването/ събота: 5 часа приемане на документите от съвета, преброяване на бюлетините и подреждане на изборната стая /вкл. пътуването/ неделя: изборният ден започна в 6.00 и завърши в 21.30. След това носим протоколите и материалите в общината, оттам ни закарват в НДК, свършихме първи - в 23.45. Прибрах се в къщи в 1.45. Общо към 30 часа с пътуването. За 32 лева - по 1 лв на час.

Зала 1 на НДК струва под 20 хиляди за денонощие.. това, че вие сте платили 100 не говори добре за вас.

Светло и топло... това е мечта!!! Бях в комисия на изборите за евродепутати. Чакахме до 5 часа сутринта на тъмно, студено и ...дъждовно. И на мен ми идеше да си тръгна но останах... от отговорност. Но къде е отговорността от другата страна? Ако и на тези избори е било същото, ние сме си виновни. Много сме търпеливи... по европейски!!! ха-ха-ха.

Бях там и просто нямам думи за цинизма и арогантността, с която се държаха към нас. Това се отнася специално за Зулчева, която ни нарече лумпени. Като сме такива, защо ни назначават за длъжностни лица по смисъла на закона. Тя просто се опита да се изгаври с нас, но жената е в критическата, какво да й търсим сметка. На всичкото отгоре се появи Хари Потър да ни успокоява и като го освиркахме с викове оставка се опита да ни каже, че видиш ли, ние явно не знаеме кой е той. Та ние точно затова го освиркахме - защото знаем. И като капак един от комисията каза, че, представете си - какво щяло да стане, ако счупим нещо в НДК! Колко сме наивни да си мислим, че ги е грижа за нас, пък то ставало дума за инвентара. И да не ми говори Зулчева за тия нещастни 30 лева с които ни залъгват за 24-часово висене, а да каже по колко вземат нейните самозабравили се компютърджии! Колкото до полицията - тя просто си вършеше работата и имаше и много разбрани полицаи. Това е.

Някои от председателите заплашиха да напуснат НДК, а други си ТРЪГНАХА по къщите с ПРОТОКОЛИТЕ с обещанието да ги предадат тази сутрин!!! Не се ли уреждаше организацията на изборите със заповед на кмета, Борисов т.е. Питам просто и се шашкам на поразителния, резък, положителен напредък.

Днес съм си легнала в 4ч., а в 7,30ч. най-късно трябваше да ставам за работа. Нощес очаквах да чуя от сцената поне, че който има нужда ще получи служебна бележка с цел да послужи пред работодателя. Върно е , че днес съм почти болна от недоспиването, но не можех да висна и при личния ми доктор , а той да се чуди какво да ми пише, за да мога да извиня отсъствието си от работа. Освен това вече съм авансирала общината с 15лв., които дадох вчера за таксита , а ще ми се възстановят от дължимото възнаграждение кой знае кога-трябва пак да излизам в работно време.

Аман от недоволни На тези, пък, и 30 лева са им малко. Защо, от години, едни и същи лица виждаме в секционните зали, 1/3 от които учители? Да си стоят вкъщи на студено. Палиха парното в детските градини, демек - стояха на топло, храниха ги, обещали са им по 30 лева. Какво още?

Който се е включил в изборна комисия да си свърши работата докрай. Не може да оставиш плик с резултатите на произвола с мотив, че си на работа или не ти се чака, или нещо подобно-сутринта показаха по Нова телевизия как в НДК са оставили плик на някаква маса в зала 1 и който го е носил е редно да му сложат максимална глоба. А отделно - редно е организаторите на изборите да има повече комисии и техника за приемане на резултатите.

С какво членовете на СИК са виновни за калпавата организация, създадена от ОИК? За натискането не сте прави. На тези избори си починах. Предложиха ми да стана секретар. Отказах като разбрах каква организация са направили за тези избори. И смятам, че постъпих правилно. За така създадената организация - и 50лв са малко за тримата представители на СИК, отишли да предадат протоколите. По закон предаването е до 24 часа от приключване на изборния ден. Това не може да се случи, защото не те пускат да напуснеш сградата, в която се помещава СИК. Изовзват хората като чували с картофи и ги хвърлят до местоназначението. После на никой не му пука как тези членове ще се приберат. Извозването е еднопосочно - като престъпници за затвора!

Бях до 2.30ч. в НДК ,на 2 ри тур няма да отида и никога повече не бих участвала в такова нещо.?21 век ЕВРОПА. за какво говориме?пълна Мизерия.МИРИЗЛИВ САНДВИЧ,една вода и 24 часа работа.всичко това за ниакакви мизерни парир,които ги похарчваш за такси и храна,Защто??

Ние сме създали изключително добри условия в зала 1 на НДК, където е светло и топло... хахахахахахаха оставаше и на тъмно да ги държите, кой ти дава заплата на тебе мърлооо...да ти имам аз гражданския ангажимент на тебе. Наяла се въшката па излязла на челото посредата.

Защо трябваше да събират всички секции от София точно в НДК и членовете на комисиите да бъдат третирани като престъпници с всички тези мерки за сигурност? Явно за сигурността на политиците ни. Най-големите галфони отново са назначени на високи длъжности...

Общинската избирателна комисия в София за пореден път не си свърши работата! Предлагам тези компетентни чиновници да не получат и стотинка възнаграждение. Спестените пари да отидат като допълнително премиране на изнервените хора. Крайно време е да се плаща за свършена работа, а не за назначения...

Никой не ги е карал на сила да станат членове на комисии. Работата е по ЖЕЛАНИЕ. Даже битката за комисиите е жестока. Сега какво искат - да вземат пари без проблеми?

Всички са се натискали за членове на комисии, а сега протестират. Има някои от години са абонирани и заради тях никой не може да припари в комисия. Като имат претенции да освободят местата си за други, дето нама да протестират и ще разберат, че тези избори са по-трудни, заради многото кандидати и по-сложната процедура. КРЕТЕНИ ПРОСТИ!

Всички са се натискали за членове на комисии, а сега протестират. Има някои от години са абонирани и заради тях никой не може да припари в комисия. Като имат претенции да освободят местата си за други, дето нама да протестират и ще разберат, че тези избори са по-трудни, заради многото кандидати и по-сложната процедура. КРЕТЕНИ ПРОСТИ!

Пълна рекомунизация! БСП и БСП-герб, отново в единен строй. Българино, опомни се! Крайно време е, да се въстане.

Това значи ли,че изборните резултати не са окончателни и Борисов не е кмет????:)

Така ө уважаеми мхп.Докато партиата дыржава не изчезне от политическиа живот , ништо добро не ни чака.

30 leva ,unijenie,koy komunist dava pari ,toy samo krade ......

Да, така е винаги, ако е само за тези избори. Присъствала съм, беше убийствено и всичкото това ще се повтаря до безкрай. Не им пука, че се бутаме, за да се предадат протоколите, че ни става лошо, че припадаме.Чакането с часове на студено, а след това ни натъпкват в залата. Колкото и здрав да си след такова преживяване вече не си същият.

Пич, тези които създдахо условията са наистина сега управляващите,но.на местно и общинско ниво-разбирай на ГЕРБ

Не знам кой е предупреден за дълга и трудна нощ,м но искам да ви исведомя, подобна гавра с хората,за по-малко от 30 лв(на тов али вика заплащане тая зурла)едва ли има някъде по света в 21 век. София за поредн път се изложи поставяйки секционните комисии на невероятни мъки. Борисов доказа,че следва модела Софиянски, като дори и организирането на изборите не можа да предложи алтернатива.Нещо повече-доскоро проблемът беше частично решен, като трите района в София предаваха окончателните си протоколи, след проверка от ОИк в съоветното място по района. Сега , подобно на кметските избори през 1999г.,отново цяла София (разбирай валдая, бояна, горни лозен, долни лозен, и всички села в околията)бидоха върнати , изложени на невероятни мъки, събирайки ги всички в една единсвтена зала-тази на НДК. Било топло? Тая нещастнициа що не вземе тя дойде да обработва цял ден в комисията бюлетините и после да чака по 14 часа в НДК на топло?! кога ще се въведе компютъризирана система?кога ще престанем да носим бюлетните като малоумници от училищата в общината, от общината в ЦИК?! Кога? Аз лично ви заявявам,че на втория тур няма да отида в СИК, тъй като съм разочарован от изключително мизерните условия, които въпросните хора ни предложиха. За поред път! Здравей, Европо!

Аз пък личво видях хора, които си отиваха заедно с изборните протоколи. Толкова за измамата демократични избори.!!

Е кои създаде този конфорт на хората които са били дванадесет часа в комисия и да чакат двадесет часа за да предадат протоколите? Отговора е един тези които изгубиха изборите или сега управляващите .Уважаеми другари чакам с нетърпение да ви изчезне и името ви от политическият живот на милата ми родина защото съм българин и искам да живея в България.

Членовете на комисий са едни и същи лица, защото са били добре заплатени членове на времето, а сега са пенсионери на които не им стигат парите и затова отново се включват в комисии. Колко са младите членове на комисий? Почти ги няма. Кой млад, здравомислещ човек ще се хване да работи за 32лева. Защо на застъпниците им дават по 100лева? За тях има пари за нас нел Цял ден кибичат на едно място, накрая запишат резултатите хвърлят ги в централите, вземат си парите/3 пъти повече от нас/ и чао. Не трябва на членовете да се плаща от общината, а на застъпниците от партиите. Не носят никаква отговорност, а вземат една шапка пари. И Какво беше това безумие да присъстват наблюдатели при отваряне на кутийте? Ние бяхме 7 членна комисия и 39 наблюдатели и застъпници в една стая . На партия по 5-6. Всеки с негово мнение и претенции. А бюлетините по 1 метър. Няма къде да ги наредиш. Не стигат столовете и чиновете в класната стая. Тия дето си мислят, че членовете се натискат и им е приятно , да дойдат и да се включат те в комисия Аз съм на 30 години и се включвам в комисия защото не мога да им откажа. Всички членове на партията са възрастни и повечето вече не им се занимава. Аз започнах като студентка , защото тогава нямах пари. Но веднъж като влезеш в техния списък мърдане няма. Не искат да те отпишат. На всичкото отгоре този път бях и секретар. На работа работя за 56лв за 8ч. На изборите 32лв за 13ч. в неделя. Затова ще се включват само пенсионери.

Не е само в София.Навсякъде е такава мизерия до като си предадеш протокола висиш цяла нощ.И не е както пише някаква тук на топло-аз бях в някакъв пенсионерски клуб и умряхме цял ден от студ,сандвичи дадоха само БСП на хората си от комисията.Да си търсят вече други будали за 30 лв-мангалите взеха повече като си продадоха гласовете.

не ние членовете на сик всеки път се бутаме да сме там ,а просто от общината всеки път викат едни и същи.Да ще ни дадат по 30 лева,но колко часа сме били ангажирани?

В зала 1 на ндк изобщо не беше никак топло.И не знам защо тази госпожа от оик непрекъснато ни повтаря колко било скъпо да се наеме зала1 все едно тя ги дава.И според мен тя е ''лумпен'',а не ние,който чакахме цяла нощ,както тя ни нарече.

Като преспят с тях,може пък да се размножат...НО Бойко ги би и пак ще ги бие !!! Само ГЕРБ!!!!!!!!!!!!!!!

az li4no bqx v komisliq naistina e ko6mar na vsi4ko otgore v ciganska maxala negramotnost i kupuvane na glasove a kafeto i sandvi4ite si gi kupixme nie.Pari ako izob6o ima takiva sled 14 dni v kmetsvoto.I na koi mu se vidqxa mnogo 30 leva za 24 4asa trud?

алооо информацията, какви секционни комисии и НДК - като отидеш на видеото и се вижда само бойкоб - от сега ли почвате? не ви ли малко рано? а да ме цунете и мен тогава...