Коментари - И в здравната каса въстават за заплати | dnes.dir.bg
назад

И в здравната каса въстават за заплати

От понеделник служителите в районните здравни каси започват едночасови предупредителни стачни действия.

Обратно в новината

Коментари - И в здравната каса въстават за заплати | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Била съм само един път в здравната каса, когато ме накараха да платя един ехограф без право. Отивам 3 кукли си говорат. Казвам и лекаря датата как съм платила. собствените данни(Те ми казват внесете писмена молба и продължиха да си приказват сладко. Излязох, не получих никакъв отклик на гласната м жалба от тогава си плащам като поп на лекарте , но не ходя да се жаля. Тези пари които получават тези кукли им са много за това което върша. И така няма контрол значи все тая. А г-да докторите след някоя и друга годна не знам кой ще м плаща . Вижте некролозите и ще разберете за какво ви говора. това се отнася и за управляващите

Господа лекари не можем да плащаме един път на касата и втори път на Вас. Разберете и ние сме хора. По добре да мрем, но без да плащаме. Тогава като не плащам на касата, когато имам пари ще дойда ще си платя ще ми помогнете. Когато нямамс краката напред при Господ, но не може да плащаме и да не получаваме помощ...............

НЗОК - една голяма грешка на системата.Защо няма медицински застраховки, тогава нямаше да се водя на заплата от 300лв, а 1000.Защо трябва да осигурявам още 3-ма цигани????Каква е тази система, плащаш 10 г, спираш за 2 месяца и нямаш право на мед. обсл. а тези които цял живот не работят (социално слаби) без да плащат имат мед.обслужване.

Ако парите от заплатите по служителите на здравните каси се пренасочат наистина за здравеопазване щеше да е ОК. И без това в тези каси са само бракувани, изгонени и некадърни медицински работници. За една сбъркана от доктора запетайка на рецептата глобяват фармацевта минимум по 200 лв.

Ами да ходят където щат от НЗОК. По законите на Паркинсон, колкото по-малко чиновници - толкова по- добре върви работата.

Учителите-глупави и мързеливи, в Здравната каса- връзкари, грубияни и лентяи, мед. сестри- никакви мед. сестри- е, кой в тази държава струва нещо и работи нещо? Навярно депутатите, кметовете и общинарите, затова толкова се натискат да станат такива ; затова и държавата ни е цъфнала и вързала. Боже, какво се случи с народа ни, та така озлобя? Кой го превърна в зомби- учители, лекари , мед. сестри, библиотекари или нефелни, алчни извратени, продажни юродивци- политици?

Много хубаво, че стачкувате здравни касички. Като ни спрете парите и ние щем, не щем ще се сетим какво трябва да направим.

На какво основание служителите в здравната каса взимат ДМС / това са т.нар. клинични пътеки / ? Вие не сте изпълнители на медицинска помощ? Освен това всички лекари-контрольори сте на процент от глобите, което е неморално.

Всички да стачкуват!И аз ще стачкувам.И ти ще стачкуваш.И той,и тя също.Ние ще стачкуваме. Да не сме по-глупави от учителите. За тях има,за нас няма.Всеки голям тарикат се смята.Вие стачкувайте! Пък каквото стане.Те ще стачкуват. За европейски доходи.

Я я !Пак се почва с обидите. тия са такива ония са такива,а мишоците от парламента си потъркват ръцете самодоволно.Е сега е момента ония пинокиьььььо яне янев и др.тям подобни да се покажат като защитници на демокрацията.Учители излезнаха големи глупци.Та кой в коя държава дава 100% увеличение? Сега пък тия 60%,еми ше ви дадат един голям х.....й.Не можете ли да разберете че има хора, които работят за предсрочни избори!мангизите идват - кой ще ги краде.Оплакнете си очите и погледнете хубаво!

Като не им харесват заплатите, да напускат.

ккво направихте когато се харчеха грешни пари за ,мрамар,климатици, автомобили,ненужен офтуеър.... защо не стачкувата срущу безхаберието на учреждението си.... напуснете всички когато ви нямаше беше по-хубаво

ккво направихте когато се харчеха грешни пари за ,мрамар,климатици, автомобили,ненужен офтуеър.... защо не стачкувата срущу безхаберието на учреждението си.... напуснете всички когато ви нямаше беше по-хубаво

предлагам работещите в касата да напуснат колективно... хем ще направят икономия за дьржавата ...хем ще облек4ат работата на GP

чиновник да си в тази страна ...то от такива като тях няма да останат пари за тези които наливат в касата и министерството т.е. работещите,които и без това не са много.А после ниамало пари за здраве...

Айдеее, дайте всички да стачкуваме! Не следвайте глупците - учители. Ще докарате и без това бедната ни държава до тотална инфлация. И ЕС няма да ни помогне, щото не вярвам те да одобряват повишение на заплати с 60-100%.

Видяла жабата че подковават коня.....

Я, дали Серго станишката няма да определи протестите им като успех за БСБ-то...

Лекарите да не плюят Здравната каса, защото те толкова пари колкото касата им дава през живота си не са виждали. Не се ли сещат, че ако се закрие касата ще трябва да се върнат на старите си заплати. А колко работят служителите в РЗОК - само те се знаят колко е лесно да се занимаваш с надути лекари.

!?!?!?!?!

Лекарите в тези здравни каси много добре могат да си служат с тази слушалка, ами ти като ти трябва доктор що не вземеш да се слушаш с нея сам. Може пък да чуеш повече.

Аз работя в такава каса. Защо ли да не ти ги подаря моите пари от ДМС - 70 лв. за три месеца. Какво ли ще си купиш с тях, като си много отворена?

neshto nerazbiram az, zdraven slujitel i slujitel v zdravnata kasa edno li syshto li sa ?! inache ... i da stachkuvat i da ne stachkuvat, narodeca si caka kato pop v aptekite i na doktor tyi chii ...

И въз основа на какво ще им дигат заплатите? Всички служители на здравнатая каса откакто тя съществува вземат по 380лв. заплати при условие, че всичките патки до една са намърдани с връзки, придават си важност, нищо не вършат по цял ден, държат се по отвратителен начин с клиентите, на всичко отгоре и повишение искат. тази здравна каса изобщо не е нужна, полза от нея за народа няма, да я закриват.

Я то става интересно!Към учителите и всички,които тепърва ще стачкуват! Всичко върви с пълна пара /по план/стачка след стачка,и най вероятно предсрочни избори. Вероятно и служебно правителство,което ще замрази всичко до идването на бат Бойко,като министър председател, най-вероятно.Тогава кой ще е кмет на София?Ами ще има нови избори/парламентарни мести/.И това са много пари,вместо да бъдат разпределени по държавния бюджет те отново ще изтекат към мангалите и фесовете за купуване на гласове и предизборни кампании/колко струват сегашните на данъкоплатеца/.Кой ще бъде излъган тогава?Ами първо софиянци и после всички останали.Е дерзайте всички бъдещи и настоящи стачкуващи!

Определено има една тайнствена фигура-бьлгариньт , който прави нещо. Но Здравната каса е още по-мистериозно учреждение.

заплатите им може да са ниски, но защо не си признаят за сумите, които си разпределят като ДМС от санкциите, които налагат

ако поне половината от вас знаеха за какво става въпрос, щеше да е добре... чули нещо и вече знаят всичко - балъци...

Егати нахалните шашкъни! Не стига че нищо не правят, ами и пари искат отгоре! Какво ги глези държавата тия кафепийци от здравната каса, вместо да ги приватизира, гражданите сами да се осигуряват, пак там, ама всеки сам да си внася парите по желание. Па да идат да стачкуват срещу частния си собственик чиновниците от здравната каса (ако имат дупце). И изобщо, някой яко е платил на синдикатите и си е поръчал стачки. Ама не срещу италианските, турски и гръцки мошеници, които като собственици на фирми у нас нито осигуровки плащат на хората, нито някой им държи сметка за работното време, заплатите и отпуските на работещите. Срещу правителството по-лесно се стачкува, още повече като пообиколиш чуждите посолства като някоя цветарка...

VIDIALA JABATA CHE PODKOVAVAT KONIA I TYA VDIGNALA KRAK!

Ти се борят за репрезентативност на професията си. Парите после сами ще дойдат.

Здравните каси знаят какво е слушалки и докторска престилка колкото и на баба ми хурката /за какво е тази снимка/. Та значи ако здравните писари стачкуват то ще значи че и премиера стачкува - подаваите си оставката тогава

napulno izlishno har4ene na pari.tazi instituziya triabva da se zakrie.

Абе тия въобще да не ми стачкуват. Ясна е корупцията в здравната система. Въобще да не ми се оплакват тия, ама да напускат. Ако са кадърни, ще си намерят работа на друго място.

Аз пък познавам работещи в Здравната каса! Болшинството са изключително некомпетентни! И тази заплата им е много! Особено на проверяващите! На една служителка за малко щях да й нахлупя монитора на главата! Та тя пипа клавиатурата като да е диамант! А се очаква да върши работа! Второ няма нужда и от районна, и от централна каса! Прекалено много чиновници, които неистово си създават работа, за да докажат нуждата от тях! Е, няма изобщо нужда от тях! А специално районните - те дублират всичко що се отнася до централната. Това е ненужно разхищение на средства! Особено в София!

Pravi sa da sta4kuvat! Napusnax SZOK predi okolo godina i ne sajalqvam izob6to.Raboti6 kato lud,savmestqva6 nqkloko dlajnosti za6toto ima6e tolkova mnogo napusnali xora,4e prosto nqma6e koi da var6i rabotata. I vsi4ko tova za 300 lv, kato tova e dlajnost koqto iziskva vis6e obrazovanie! Nqma klimatici-samo za 6efovete na otdeli, nqma6e pari i za ventilatori dori-lqtoto prosto moje6 da zagine6 ot jega. A i ne moje da se sravnqva obema na rabota i dokumentaciq koito minava prez Stoli4nata kaza i vsi4ki ostanali rajonni kasi-vse pak Sofiq e 2-3 milionen grad. Xorata koito zapo4vaxa rabota sugurno si mislexa 4e e mnogo xubavo i prestijno za raboti6 v Zdravnata kasa, no kato vijdaxa obema na rabota v saotvetsvie s zapla6taneto napuskaxa naistina za 1-2 meseca.

при блюджена , който се прогнозира за 2008 на база 4,3 % от БВП НЯМА ДА ИМА НУЖА ОТ НИКАКВА КАСА . Това не е бюджет , а мизерни средства , които по-добре дасе раздадат директно на болниците , симповете и джи-питата . Бюджет имат държавите , които отделят 7-9 % от БВП за здраве . В Канада например всеки осми долар от БВП отива за здравеопазване . А в България - всеки ...ДВАДЕСЕ И ПЕТИ !!! За каква каса говорим ? Това са глупости - няма пари , няма реални цени , няма нищо . Да затварят каста и да раздават парите директно на идиотите , които смятат да остават задълго в БГ - здравната система !

Ne znam zashto fotosa na statiata pokazva lekar sas slushalki-te ne sa lekari,a dargavni chinovnici.

Че какви здравни служители са тези от касите? Те от години не са пипали обикновенната лекарска слушалка. Те са държавни чиновници. Така, че е редно държавата да се погрижи и за тях. А останалите медици да се оправят с кеш от пациентите! Баси ситемата!

ккво направихте когато се харчеха грешни пари за ,мрамар,климатици, автомобили,ненужен офтуеър.... защо не стачкувата срущу безхаберието на учреждението си.... напуснете всички когато ви нямаше беше по-хубаво

НЗОК - една гол

ккво направихте когато се харчеха грешни пари за ,мрамар,климатици, автомобили,ненужен офтуеър.... защо не стачкувата срущу безхаберието на учреждението си.... напуснете всички когато ви нямаше беше по-хубаво

Майната им.

Абе г-не админе. Какво съм ви направил та не пускате постингите ми. Там няма псувни както често пускате. Там има истини. Нещо те ли ви пречат? Или нещо не ви отърва не знам. Но не сте справедливи. това граничи с цензура. Уж има свобода на словото. Май всичко е вятър!!!!!!1

Работя в частна верига аптеки и от РЦЗ дойдоха на проверка. Заявиха на собственика, че ще го глобят 2500 лв или 2000 лв подкуп. Естествено беше предпочетен подкупът и аз го плащам разсрочено. Нека някой да каже,че не са го рекетирали или измамили и живеят от заплатите. Подкупите се разпределят по веригата в системата. Цялата здравна система е пълен боклук. Изписаха свекърва ми от Бургаската окр. б-ца с диагноза исхемичен инсулт, артериална хипертония и силна ангина пекторис. Бабата страда от гранична форма на епилепсия! Давали са и както трябва лекарства, но от болничния журнал разбрах, че са изписвани десетки лекарства. Къде е тогава РЦЗ и НЗОК? Май са налице само когато да вземат подкупи.