Коментари - Педагози поискаха извинение от Доган за ”90% от тях не стават” | dnes.dir.bg
назад

Педагози поискаха извинение от Доган за ”90% от тях не стават”

90% от учителите не са на равнището на изискванията, дори съм скромен в този процент.

Обратно в новината

Коментари - Педагози поискаха извинение от Доган за ”90% от тях не стават” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тъпанари, учители не ставате за нищо. Национална стачка против учителте. Да излезем на протес. Писна ни от Вас. Като не Ви отърва подайте си молбите за напускане и се преквалифицирайте. Това е защото повечет месец си играят хорото, а Вие им давате такова увеличение. Кой е получил такова увеличение. Стига сме ги търпяли на бунт

До UK Отдавна ме е срам, че съм българка.Единственат причина за това е продажността на политиците ни и метаните им към турците.Срам е, че не могат да управляват без тях и постоянно им правят реверанси.Тоталният геноцид към българите в собствената им държава е позор. Не съм живяла в чужбина, не желая и да го правя.Тук ни е мястото, но съм отвратена що за нация сме.

националист съм по убеждение и не понасям нищо турско.но за първи път съм съгласна с Доган.

Прочети и се вразуми!!! ЕДНА БЪЛГАРКА-26.10. 15.48 Това е самата истина.Искат да изгонят българските учители и децата ни да ,,ломотятна турски!!

На Доган не му пука за българското образование, но сега изразява мнение, защото има някакъв интерес да каже това,а не защото мисли така. Или става въпрос за пари, или иска да ни каже, че като политик е помогнал на българските учители да си отидат. Той ни отправя послание, че един ден, когато никой българин няма да иска да бъде учител,турци ще учат децата ни.Той като че ли с тези думи подканя учителите да си тръгнат, но не защото са кадърни или некадърни, а ЗАЩОТО НЕ СА МУ УДОБНИ ,МОЖЕ БИ ЗАЩОТО НЕ ЗНАЯТ ТУРСКИ ЕЗИК! ТОЗИ ЧОВЕК ИМА МАНИЯ ЗА ВЕЛИЧИЕ.

Даааа, Доган не е прав, не е- използвал е хипербола в изказването си, т.е. поизсилил е процента на некадърните, но този процент не е по-малко от 70. И кадърните педагози са наясно с това, както и с другото- че носят на гърба си тези 70-80%. Е, има ли смисъл в такъв случай да ни се извинява, мили колеги!?

Турците напират като башибузук през границата!!! Трябва да им се отнеме двойното гражданството!

Бе много принцове и принцеси са се навъдили в UK, чак ми се иска да напиша До UK и назад! Я да не си демонстрирате английското възпитание, че като взема една гьостовица, ще ви се изпарят и английските, и балканските обноски! Днес е ден за размисъл, не за расизъм, така че помислете защо вие не можете да гласуват, а др. - могат!

Заплахата ти, че ще се връщаш звучи по-страшно от природно бедствие или война! Дано да в UK сложат и бариери за излизане на такива като теб! Стой си и не се вълнувай, тук си е супер, само в болния мозък ви е зле! А не виждам защо се срамуваш, че си БГ - ти не се различаваш по нищо от тези наште там - всичките сте бити карти извън борда, живеещи с някакви илюзии! Докато си фантазирате, животът си тече и трябва да ти кажа, че който може му се радва :))))

Муратко, не обиждай жената на бай Ганьо - много си хард:) Ганьовица не е имала възможност да получи английско възпитание и няма чак такива изискани обноски! Какво да прави, горката, не англ. принцеса с черни слуги!!

Mnogo ot bulgarite si zaslujavat da gi narichat turtzite giauri!Az stoia tvurdo zad uchitelite i vsichki stachkuvashti trudeshti se v Bulgaria!

Е и аз да кажа какво ми тежи.Срамувам се от колегите! Добре-исканията им са справедливи,но всички ли са еднакво всеотдайни,некорумпи ми се от срам като виждам поведението им по митинги,шествия-гаме несдържаност,злоба!К да поверя възпитанието на внуците си на тях?

Напуснах сферата на образованието преди 3 години, поради няколко причини. Няма смисъл да ги изброявам. Но, колкото и да ми е неудобно, ще си призная, че Доган в случая е прав. Няма какво да се сърдите уважаеми колеги. Не може учителка да носи къса пола 20 см и да пуши редом с учениците си, кръстосвайки крака. Не може директор на училище, най-демонстративно да запали цигара в дирекция пред органите на ХЕИ и т.н. и т.н. Искам да засегна един друг проблем: Каква е гаранцията, че при евентуални съкращения в училищата ще останат само кадърните учители. Аз силно се съмнявам в обективността на директорите. В по-вечето случаи директорите уволняват учители, които правят по-смели изказвания или пък такива, които критикуват самият директор. Наистина, за голямо съжаление повечето от учителите не могат да удовлетворят потребностите на информираното младо поколение. Трябва час по-скоро да се пристъпи към радикални промени в образованието, иначе се обричаме на невежество и провал.

Много добре познавам българската образователна с-ма от 1964 до 1979г. за-щото съм преминал през всичките и степени а след това покраи децата ми.От 10г. живея в Турция и също много добре рознавам и тяхната.Затова мога да напра-вя сравнение м/у двете.В момента обр. с-ма наТурция е като обр. с-ма на Б-я през 1980 г. а на Б-я сега като на Т-я през 60-те години. В Т-я нямя матури но за да бъдеат приети в университет завършили-те гимназия се явяват се явяват на кандидат- студентски изпит които е общ за всички университети в един и същ ден за цялата страна.Изпита е тест от 200въп-роса за 2 уч. часа в/у целия учебен материал изучаван до 12клас.Оценяването на теста става по сложен механизъм който изключва въз-можността да се играе на тото.ДА ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ МАТУРИТЕ СА ИЗЛИШНИ. По този начин държавата оценя труда както на учениците така и на учителите.А не както в Б-я от 9-ти клас тръгват на уроци по един предмет а останалите само да не е 2.В Б-я всеки един университет бил самостоятелен и си имал собствени правила за приемане.Да може да бъде самостоятелен но когато сам си поеме издръжката а щом получава пари от държавата тя грябва да определя реда.За това Доган на никого не трябва да се извинява не че харесвам Доган но той е прав.

Колкото и да плюете по Ахмед Доган, той е един от най-умните политици на прехода. Думите му обикновено се вадят от контекста и към тях някакви националисти тип Атака или Б.Борисов пришиват мъдрости от политическите си полози. Ако имаше повече като А.Д., държавицата ни нямаше да е на такъв хал.

Бъдете сигурни, без да имате никакво съмнение, че Доган тайно и полека завладява цялата държава. Дори не е и тайно - той го заявява отдавна публично наляво и надясно, дори и в тази статия. И ви се хили нагло от снимката, а вие сте доволни!!! Харесвате го като политик? Е, па хак да ви е!

О, неразумний юроде, поради что се срамиш да се наречеш българин и не тачиш своя род и език?

Kakvoto i da zavir6i6,6te si ostane6 curvulana-bayna Gan4ovica!Tvoyata lyubima Bilgariya ve4e e Bulgaristan,i skoro ministar predsedatel(ba6bakan e Dogan.P.S:ba6bakan,n turski zna4i ministar predsedatel.

BRAVOS!!!!!!!TOCHNO KAZANO-TOCNO90% CA!EVALLA ! KAKVI IZVINENIA?

Ало, продажнико, смеят се заради такива като теб като ви гледат акъла! А на България няма за какво да се смеят- нали идват тук да живеят, бягайки от смеещата ни се Англия! А и от тях ли ще се срамуваме, дето спят със сестрите си и са мълтретирали и малтретират половин Свят!?

Когато аз съм работила на компютър ти сигурно си го гледал като голям камък моето момче!Пишеш глупости и то големи!

Този тъпанар е влязъл с предимство в университета нали така ги приемаха,че горките все нямаха права,а сега ще дава мнениеДа си ходи в Турция,ама там нещат агентиАпък не споменавайте КОСТОВ ,че и той беше с него,

Iasno zashto takiva kato Dogan ni upravliavat, shtom moje niakoi da mu pravi evala. Sram me e napravo kato cheta niakoi mnenia, a izkazvaneto na Dogan sabujda samo gniav u men. Sajaliavam, che niamam kirilica i pisha na latinitsa. Samo iskam da popitam kak shte ima dobri uchiteli pri tezi uslovia i koi ot kritikarite bi dal deteto si na nedovolen uchitel?I zashto decata na ministrite uchat v chastni uchilishta v chujbina za basnoslovni sumi, a se otnasiat s takava naglost kam pedagozite v darjavni uchilishta? Kolkoto do turskia ezik - shte go nauchim ako triabva, ne e problem. No tova nima da pomogne na balgarskite turci da misliat sas sobstvenite si glavi vmesto s doganovata

Е какво стана? Добре, че поне един се намери да им го каже в прав текс, ама като са толкова тъпи дали ще го разберат. Лицемерните мушмороци от БГ партиите не смеят нали? Избори идват. Защо тези вехти мозъци - учителите не се съгласяват да им оценяват труда обективно? Зящото ще лъсне истината споделена от Доган - деветдесет че и повече процента няма да издържат, а зя астянялите - не се сърдете скъпи за Вас и 1000 са малко. Не съм съгласен обаче учители които и на бълтарски не могат да говорят да учат децата ни, че и да им плащам висока заплата на всичко отгоре. Вълчев, бъди мъж и не се огъвай пред тази пасмина

Само да знаете колко сте смешни и жалки-последни в Европа,а за нивото на учителите в Турция може само да мечтаете-там училищата са ПЪЛНИ С ДЕЦА!С красиви унуформи,учителите са с добри заплати,осигурени и спокойни.И много уважавани!За съжаление Доган е прав.

STAVAT, DRUGARIU DOGAN, STAVAT! U4ITELITE ZA VSI4KO STAVAT!!! NALI IMAHTE EDNA U4ITELKA I MNOGO DOBRE OT NEIA ZNAETE, 4E ZA VSI4KO STAVAT!!!

прочетете една Българка от 15.48

Goliama greshka dopusna Bulgaria ch edopusna partia na etnicheska osnova. Sega tazi podla lisitsa koiato se vigda iasna na snimkata che ne e chovek uspiava da e zadurgi na vlast tolkova godini. A negovoto obrazovania kakvo e - komunistichesko!!! I mozuka mu e pormit, no bulgarite sa vinovni che dopuskat takiva sushtestva da ni upravliavat i to ot Turski prozixod!!!O nerazumni iurode zashto se sramish da se narechesh bulgarin! Koga tsiganie, nerite i turskata sgan v Bulgaria shte stanta bulgari??? Pitam vi vsichki? I shtom e tolkova xitur Dogan, zshtoto ne e umen sus sigurnost, neka nameri reshenie na problemite za BG a ne samo za poturchenite chasti na stranata. I ne samo da kritikuva a mi da dade suveti i reshenia na problemite. Stiga tolkova nekadurni polititsi i tiax s lopata da gi rinesh niakude okolo 99% ottiax sa takiva!!! E neka sega se sravniavame s uchitelite!!!

Що за квалификация?! Ами Вие, г-н Доган, като ви смятат за един от най-добрите политици в България (аз не съм на това мнение), какво училище сте завършил, кои учители са ви обучавали, та сте толкова добър??!! Тъжно е, че българското общество ви осигури такова безметежно съществуване... А вие му отговорихте по подаващ начин: Получих, но не съм молил за това... аз просто го заслужавам! Е, така е за сега в България, но няма да е вечно!!!!!!!!!! Убедена съм в това!!!!!!!!!!!!!!

Като чета по-долу се убеждавам, че родата на поп Кръстьо е доста голяма!

Учителка-ТУРКИНЯ се обучава да работи с компютър.Преподавате казва:,,Колежке,наго мишкатаТя хваща мишката и я вдига нагоре в ръката си.ДОГАН ДА ВИДИ УЧИТЕЛИТЕ ОТ ТУРСКИ ПРОИЗХОД И ДА ГИ НАУЧИ !Те са некадърни и тях да изгони!!!!

Българите политици съвсем явно сдадоха гащите за да са на власт! Доганчо вече открито си управлява БГ! Хора гласувайте!

Докато такива политици със звучни БЪЛГАРСКИ, имена ни поучават, ръководят и дават оценка за работата на БЪЛГАРСКИТЕ специалисти, ще има стачки.

Доган ще остане като най- наглия и хитър от всички политици в Б-я! Ама е и прав!Ашколсун на племето...

Всички да гласуваме, да се отървем от този криминален престъпник, освободен от затвора от БКП, за нуждите на БСП ! Доган не излежал до край присъда, по криминално престъпление!

На този атентатор, дето взривяваше влакове по тошово време, няма ли кой да му спретне един атентат? Май много взе да знае! Къде е Расате? Волен го не слагам, защото и той е от тях-само се прави.

Хора, учителите са с висше образование/унуверси всички други.Те имат завършена специалност и след това допълнително педагогическа правоспособност.Само детските и началните учители завършват педагогика .Спрете да пишете глупости.С Доган сме учили заедно.Просто сме избрали различни пътища.Доган изучава електората си през последните години за сметка на ДПС.Учениците ни още от 10-11 клас от неговия електорат знаят къде ще учат.Казват ...аз съм определен за Симеоново,за лекар в Плевен и т.н.Може би смята,че вече има достатъчно негови кадри.

вярно казва сокола колкот и да не го харесвам ..обаче остана най0добрия политик срамота ама факт

Завършил съм основно образование в училище, в което 90% от учителите бяха пълни некадърнеци и елитна гимназия, в която 90% бяха супер професионалисти. Искрено се чудя, как тези хора имат еднаква кауза. Вярно е, че парите са важни, но по-важно е правилното им разпределение, според заслугите към системата. Така поне е в пазарно ориентираните общества. При комунизма е на калпак. Което ме навежда на мисълта, че в България образователната система а е класически пример на комунизъм в действие.

Rqdko sum suglasna s nqkoi politik,osobeno puk ako e ot DPS. No tuk Dogan e prav. U4itelite prekaliha s naglostta si. I 500 lv sa im mnogo na tiq nekadurnici.

Тъка е!Както винаги А.Д. е прав.И пият и пушат заедно с учениците.Боклуджийс работи се прихващат от някои съвсем пропаднали даскали. Родители има добри и лоши училища,давайте децата само в добрите училища.Само там.Измъкването от кашата е много нерви,средства,децат когато станат над 30 г. разбират напълно колко тъпи даскали са имали.

Какво като е турчин. защо требе на черното да викаме бело?

Къде са парите дадени от нас за членски внос на Профсъюзите?Не трябва ли в такива моменти да бъдем компенсирани от тях?

Доган е нашия учител, той е най-мъдрия сред мъдрите, каквото и да каже, все ще е верно, накъдето и да посочи, натам ще тръгнем. Доган-професора-бащи Догане, моля те, кажи още нещо, та да въздъхнем във възторг.

Какво извинение?! Предлаг учителите да го дадат под съд!

AKO BALGARSKITE U4ITELI NE STAVAT ZA TAKIVI TE NE SA VINOVNI,A E VINOVNA VA6ATA POLITIKA -EFENDI DOGAN ZA6TOTO SE NAMESTVATE NA EDNO RAISKO KAT4E NA BALKANITE[NE BEZ POMO6TA NA 4ERVENITE SIN4ETA KOITO SE PRAVIAT NA UPRAVLIAVA6TI].ZA CELTA NA VAS I VA6ITE PODLOGI NE VI TRIABVA OBRAZOVAN NAROD,A PROSTA RAIA ZA DA MOJETE LESNO DA IA UPRAVLIAVATE.VIE STANAXTE MILIONERI,A NARODA TANE VNI6TETA-PROST I BEDEN NAROD PO LESNO SE UPRAVLIAVA.A I TAKA STE PO SPOKOINI I ZA ZAGRABENOTO OT VAS.U4ITELI BEDNI,DECA NEUKI,OB6TESTVOTO NASTROENO EDIN SRE6TU DRUGIGO-KAKVA IDDILIA. JALKO ZA BALGARIA. MEJDU DRUGOTO O6TE MALKO VI TRIABVA ZA DA E VA6A.KAKTO SE RAZVIVAT NE6TATA SKORO I TOVA 6TE STANE...........

За себе си е прав доган,защото 90% от Учителите не знаят турски.И затова нестават.Я им променете съотношението в класните стаи,и да видите какви специалисти ще се навъдят/ще станат/.

Кажи му Политик, депутат и не го обиждай повече