Коментари - Забраниха GSM-и по време на вота | dnes.dir.bg
назад

Забраниха GSM-и по време на вота

Централната избирателна комисия забрани използването на мобилни телефони и други снимащи устройства в тъмните стаички по време на гласуването.

Обратно в новината

Коментари - Забраниха GSM-и по време на вота | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Как ли не бих си дал телефона! Абе тия идиоти луди ли са?!? Не стига, че отделям от времето си напълно безплатно, за да им удовлетворя простотиите, ами и телефона да си дам! Няма начин - просто реших - няма да си губя времето с простотии, да ходят мангалите да гласуват! :-)

Правете разлика между носене и ползване! Никой няма право да забрани на избирателя да си носи телефона с него в стаичката. Но веднъж влязъл там, никой не може да му се меси! Разберете абсурда на приетото решение! НОСИ и ИЗПОЛЗВА са две различни неща. Вземете си бележка, о неграмотни журналисти (особено от БТВ)! Никой от членовете на СИК реално НЕ МОЖЕ да приложи тази наредба. Тя е абсурдна и плод на болен мозък! Единствено можете да приканите гласоподавателите към благоразумие. Нищо повече!

И аз ще съм член на СИК,но също не съм на ясно как ще им вземаме телефоните,ако ги скрият.777 си прави майтап,но аз си мисля,че пак ще има издънки.

Ростислава, не зе обиждай. Искрено ти желая да бъдеш най-добрия председател. Бил съв на много избори след граждански войни и знам, че е важно да направиш в секцията усещането за справедливост. Българските политици от тава и е страх. Затова не допуснаха и маркирането на пръстите с ултравиолетова течност, затова се и опитват да направят копия на бюлетитините или да изнасят бюлетини от секциите, за да направят индийски нишки. Нали знаеш какво е индийска нишка - изнася се бюлетина, тя се папълва отвън, пуска се и се изнася нова непопълнена, плраща се на тоя, дето е изнесъл празната бюлетина, тя си попълва и дава на следващия). Наистина ти желая успех. Пази се да ни дойда наблюдател, че съм страшен педант! Това е шега!

До Знаещия: Благодаря ти за доверието, че ще бъда председател на място! Ако пък това е съмнение, че няма да бъда - пак ти благодаря! Но все пак ми е много интересно как си представяш, че някой ще си остави мобилния телефон на непознати, пък било то и длъжностни лица по смисъла на закона. Така че нека не прекаляваме с оптимизма. Може би ще ги предупреждаваме, че нямат право да снимат, все пак не сме полицаи да ги обискираме!

Ако си председател на място, заедно с личната карта вземаш и мобифона на гласоподавателя, задържаш и двете при тебе, докато гласува. Сега се задържа само картата, а отсега ще вземат и телефона. Като излезе и пусне бюлетината в урната му се връща картата и телефона. Мотива - забрана за снимане в тъмната стаичка, за не се разкрива тайната на вота, която е свещена и да не създава възможност за инсталиране на камери, които могат да предават в реално време клип от глазсуването или да записват кой как е гласувал. Това е в рамките на закона и осигурява тайната на вота!

Същото се отнася и за фоктоапаратите - вземат се заедно с личтата карта и се връщат след пускане на гласа в урната.

Ако си председател на място, заедно с личната карта вземаш и мобифона на гласоподавателя, задържаш и двете при тебе, докато гласува. Сега се задържа само картата, а отсега ще вземат и телефона. Като излезе и пусне бюлетината в урната му се връща картата и телефона. Мотива - забрана за снимане в тъмната стаичка, за не се разкрива тайната на вота, която е свещена и да не създава възможност за инсталиране на камери, които могат да предават в реално време клип от глазсуването или да записват кой как е гласувал. Това е в рамките на закона и осигурява тайната на вота!

Аз също искам някой да ми каже, как някой от комисията, с какво право,ще ме претърсва дали нося телефон в чантата си или не?

Айде да видим кой и как ще ме накара да не влезна с ГСМ-а си вътре ... не стига, че отивам да попълвам някакви безумни тото фишове, ами сега и претенции. Аз циганин с ГСМ с камера не съм виждал, а до колкото разбрах техните гласове се купуват ( за съжаление ние Българите сме пренебрегнати и явно по-нисши, щом и гласовете ни не искат да купят ... ) Така, че това за телефоните е поредната тъпотия на управляващите.

Братя и сестри, прочетете внимателно интервюто на проф. Михаил Константинов от вчера в Телеграф и Труд. Почнал съм да гледам купуване на гласове и заплахи от Камбоджанските избори насам, в Южна Африка, Мозамбик, Босна, Косово и на др. места. Единствения мек е да вземетя парите и да гласувате по съвест. И да не спечели кандидата, дето е плащал не може да ви идентифицира, ще трябва да наказва голяма група от хора, дето са го прецакали. Знам, че има почтени хора, които ако вземат пари се чувстват длъжни да гласуват за тоя, дето е платил. Разберете, че вие не сте стока, не сте парче свинско месо, за да ви купуват. Повтарям съвета на проф. Константинов към този тип хора - вземате парите, задраскайте изблерете партията, за която са ви платили, ако ви искат снимайте си гласа и после отбележете още няколко партии, за да направите бюлетината си невалидна, ако искате нарисувайте маймунка на бюлетината, нарисувайте полов орган ако искате, но не продавайте гласа си! Вземета парите и прецакайте политическите мошенници. Нека отидем масово на тези избори, за да размием купените гласове и гласовете на турския и циганския изборен башибозук, мотивиран на етническа основа.

ами по-добре някой да ги научи хората след като снимат бюлетината в кабинката да поставят знак пред имената и на другите кандидати.така ще анулират корупцията ;)

hubavo zabranqvat, ama kak shte stane na praktika, shte byrkat na horata po djobovote li

Искам да кажа, че с телефони в тъмната стаичка, действат само гласоподаватели от НДСВ, навън ги чака застъпник със списък от 10 души, отбелязва ги и така застъпника получава 100 лв., а за гласувалия за НДСВ мисля, че 50 лв. Аз лично като председател на секционна комисия съм гонила застъпник със списък от НДСВ, но сега на тези избори,видя ли такова нещо ВИКАМ НЯКОЯ МЕДИЯ /ТЕЛЕВИЗИЯ/. Не съм сигурна за други партии, но за СДС и ДСБ СИ ЗАЛАГАМ ГЛАВАТА, ЧЕ ТОВА НЕ Е СТАВАЛО, НЯМА И ДА СТАНЕ!!!!

СНИМАЛИ НЕ СНИМАЛИ ТОВА Е ПОЛОЖЕНИТО САМО ДПС ЗА СЕГА СА НОРМАЛНИ. ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ЩЕ СЕ ИЗБИЯТ ЗА ВЛАСТ. ГЛЕДАЙТЕ БРАТЯ БЪЛГАРИ КАКВО СТАВА. ПОЛУДЯХА ТИЯ БЪЛГАРИ ЗА ВЛАСТ. ЖИВОТА СИ ДАВАТ НО ИНАТА НЕ СИ ДАВАТ.

Ростислава, предлагам ти да подготвиш 2 стаички за събличане с топла връзка до тъмната стаичка. Първо се събличат по без гащи и после ще гласуват.

И как ще стане това -и в гащите ли ще бъркате или под полите????

Аз ще бъда председател на изборна комисия, но не ми е ясно как ще стане тая работа с телефоните. Някой да ме светне, ако може?!

АБЕ ВИЕ ЛДИ ЛИ СТЕ АМИ СЕГА КАК ЩЕ ДОКАЖА ЧЕ СЪМ ГЛАСУВАЛ ЗА ВАРНЕНСКИЯ КАНДИДАТ ВЕСЕЛИН МАРЕШКИ.....МИ ТОЙ НЯМА ДА МИ ПЛАТИ:(

ПРОСТО НИЩО НЕ МОЖЕ ДА СЕ НАПРАВИ. И НА ПРОКУРАТУРАТА ТОВА Е ЯСНО. САМО СИ ЧЕШАТ ЕЗИЦИТЕ.