Коментари - Учители напускат вкупом и почват пътни блокади | dnes.dir.bg
назад

Учители напускат вкупом и почват пътни блокади

От утре учители в страната започват да блокират възлови пътни кръстовища, тъй като стачкуват вече пета седмица в класните стаи без резултат.

Обратно в новината

Коментари - Учители напускат вкупом и почват пътни блокади | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо плюуте учителите, а не причинителите на нарастващата ежедневно инфлация. Вместо и вие да стачкувате, заради скачащите всеки ден цени, вие дърпате тези които са изправили глава, при вас, обратно в блатото. Срам и позор. Засрамете се. Какъв пример давате на децата си. Да търпят и да се сгъват, когато ги мачкат. О П О М Н Е Т Е С Е !!!

Браво,подкрепям ги,нека да напускат ,да видим откаде ще докарат други даскали да работят за стотинки,отиваите в 4астни ущилища

Браво докторке! Ето това го пишат от много време мислещите хора. Четете, бре. И мислете с главите си! Още нещо - в богатите Франция и Германия също има здрави стачки, но няма тъпанари, дето да плюят стачкуващите!!!

Гордия и прав сънародникще подкрепим винаги, но би ли ми го показала,че аз нещо не го виждам. А за самонадеяния и бруталния ако него имаш предвид-ами никога няма да го подкрепим.

Ама злоба ааааааа! :))) Оскотял народ или мнооого платени писачи? Помислете сами :))) Змията хапе, когато е много уплашена. Сергейчо беше решил, че държавата му е бащиния, понеже татко му господарства дълго време. Вълчо краде, краде скрит зад царя, който е толкова зает с имотите си, че не обръща на друго внимание. А Орешко се надува като въшка на чело, та чак ще се пръсне. Каква мила родна картинка! А простички електорални единици се състезават на кого плюнката стига най-далече в кратките моменти, в които си почиват от лизането на управленски гъзове. Направо идилия!

Обърнете внимание ,че това все още не е оставка за напускане на работа,а само...НАМЕРЕНИЕ за напускане на системата на образованието ,в случай на неблагоприятно развитие на преговорите. Колк ли от тези намерения ще станат реалност?Едва ли болшинството от учителите ще постъпят така безотговорно по отношение на собствените си семейства и ще ги оставят без макар и малката заплата,която получават в момента.А и на всеки е ясно особено в по малките градове,че работа и то без особени претенции доста трудно се намира, за да не кажа просто,че няма.

abe pro6lqci takiva - roditeli i tiq koito pluqt u4itelite kak e vuzmojno da ste tolko zlobni i tolko tupi be?!nqma tolko tupa i zlobna naciq kato na6ata eto zatova 6te ostanem na tova polojenie zatova politicite 6te ni upravlqvat kakto si iskat i zatova zaplatite ni 6te sa edni ot nai niskite v celiq cvqt!! a eto i ne6to kum roditelite - purvo kato pluete tolko za 4astnite uroci koi vi e karal da si pra6tate deteto?! da ne govorim 4e 4astnite uroci sa dopulnitelen trud i tova nqma ni6to ob6to nito sus zaplatata nito s rabotata v u4ili6teto.a dokolkoto zatova 4e u4itelite ne praveli ni6to a samo otbivali nomera - da ve4e pove4eto sa taka i e logi4no - na zaplata ot 300 leva,koqto predi godini be6e i po niska daje ne vijdam koi 6te si napravi truda za ne6to pove4e?! i za kakvo? zna4i vie iskate hem da polu4avat zaplati ot 300 kinta hem i da si skusvat gaza v 4as taka li? kude go ima tova?kude ima u4itelite da polu4avat zaplata kolkoto edna servitiorka?! a po temata 4e ne sa edinstveni s niski zaplati - za6to li ne se u4udvam 4e go komentirate-ta tova e tipi4noto mislene na bulgarskiq narod koito vinagi e bil unijavan i ma4kan i vinagi 6te bude...a zatova sa vinovni ne samo politicite a samite nie - za6toto sme zlobni i vseki gleda da sma4ka drugiq..super jalki ste!

hora, vie ludi li ste! 650 lv da gi slozish na masata i da gi gledaz edin mesez shte se svurshat, kamo li da gi harchish. daskalite zasluzavat povece, shtoto ako ne sa te shto sersemi steshe da ima oshte v Bulgatia

Ще опровергая очакванията на господин университетския преподавател, колкото и да ми е тежко да го сторя. Засега не се забелязва дефицит на кадри в образованието, поне в София. Това е истината. Грам дефицит няма, дори познавам учители, които си търсят работа. Съжалявам,че ви разочаровам, но поне засега е така. То е и съвсем очевидно ако изхождаме от броя на подскачащите по площадите. Удивително колко енергия са събрали тези хора у себе си. Съвсем като преуморени от работа.

Подкрепям тези, които казват, че трябваше да има общонационална стачка, но не дьлга като в приказките на 1001 нощ. Срещаме се -представяме си исканията-правителст коригира каквото трябва - и минаваме на следващата точка. Когато в миналото учителите искаха да стчкуват до задоволяване на исканията им , г-жа Янка Такева говореше за вьзрпжденски добродетели и за социален мир. Един зьб като ви заболи, отивате на зьболекар веднага, а ме когато се наспи брата на шурето за да ви закара с колата. И в предишния пост казах-имаме най-ниския корпоративен даньк в Европа. Привличаме инвестиции, но на висока социална цена. Ако се бяхте надигнали преди години-сега заплатите Ви щяха да са по 650. Истината е тази, че профсьюзите решават, кога да подкрепят стачката, а не да го направят в най-подходящия момент. Най-вероятно защото сега се чустват много по-спокойни за себе си в рамките на ЕС. Никой не може да твьрди, че ние имаме традиция в профсьюзното движение. Профсьюзите ни при социализма бяха с представителна функция и дьлго след това си бяха пак такива. А голямата национална стачка си беше всенароден порив за промяна. Там профсьюзите имат малка заслуга. Правете си сами изводите. В Европа профсьюзи дето не могат да си свьршат сами работата просто не сьщетвуват. И един деликатен вьпрос: не е ли време за нов тип профсьюзи дето са по-ангажирани, и по-европейски. Защото по нашите стачки се раздават вьзгласи сякаш сме в революция, а не в стачка с мирни икономически искания. Това е моето мнение. Няма да хареса на всички. Но не е лошо като искате промяна да се замислите, какво точно означава промяна. Че правителството не е в сьстояние да се справи сьс стачката е ясно, че гражданите си тьрсят правата-похвално, но че имат профсьюзи дето се натуткват да озглавят протеста в най-благоприятния за тях момент, когато имат зад гьрба си ЕС -сьщо е вярно. Отечеството не е притежание само на учителите и профсьюзите. И не-стачкуващите граждани се кахьрят за него.

Това ли ти беше зора досега ,що не го каза по-рано,щях да те уреда някъде!

Доста парички са изкарали от частни уроци и и могат да изкарат до нова година. Уволнение на всички некадърни и алчни даскали.

Пак ли прегряхте или вече се побъркахте от четене, рязане и цензуриране? Повече от 2 часа не пускате коментари.

Много си прав!Никакви комунисти!Те май за китайци на имат!Този комунизъм е само за китайците,ама те повече от милиард!Искат евтина работна ръка,че и се хвалят с това,идвали инвеститори!Ами като сме глупави да работим за жълти стотинки!Долу комунистите!

Много ми харесват коментарите Ви във форумите - буден човек с широкообхватен поглед върху проблемите. Ех, ако повечето българи бяха като Вас!

от едната страна на масата правителството от другата страна Тренчев, по средата електората..... - основното ястие.... КАК МОЖЕ ДА СТЕ ТООООООЛКОВА ПРОСТИ ...??? нямам думи..... във всеки случай шофера има наредба да не намаля скороста заради плъхове по пътя, иначе го пращам при тях.... гнусните отрепки да си правят театър колко си искат и който иска да им се връзва. Всички останали хора имат правото да се движат и работят свободно също и да не им пука от проблемите на тези които не могат сами да си изкарват хляба по каквато и да е била причина. Едно е ясно - не може да печелиш ако нищо не струваш а още по малко някой е длъжен да ти плаща !!!

Госпожо, защо не сте се кандидатирали за учителка по информатика в началото на тази учебна година? А защо не и по - рано през миналата учебна година? Г - н Местан обяви официално по БНТ, че за тази учебна година има незаети около 3000 щатни места за учители по чужди езици и информационни технологии. Даже в София има свободни места! Какво само се кумите - тичайте! И при сегашните учителски заплати ще имате кяр / 4 часов работен ден и после можете да правите каквото Ви душа иска, да не говорим за 3 - 4 месечните летни ваканции /. Училищата под дърво и камък търсят високообразовани по информатика специалисти като Вас / такава информация дадохте за себе си в един от форумите /. Пък и ще можете да си вземате детето от детската градина още по светло в 16 ч. Няма да ядосвате госпожите там с исканията си да стоят специално заради Вас до 19 ч. Да, ама май Ви е много по - добре да си седите пред компютъра на сегашното си работно място и по цял ден, вместо да работите ефективно за работодателя си, да пишете срещу учителите и госпожите в детската градина / а може би точно това да иска той?! /. Защо ли? Изглежда настоящата Ви заплата е в пъти по - висока от най - високата учителска!

Май даскалите претръпнаха и могат да изкарат до нова година. То се е видело че пари нема да видат ама поне да се набесуват. А ония горе не им пука за никого. И на моя шеф изобщо не му пука.Важно е да бачкам и да му нося парици докато пукна ама ме е шубе да стачкувам щото и с колегите е така, че ни резне тиквите и требва да ида до Испания на портокали

Както се казва, пази Боже слапо да прогледне. И на тия 650 лв. се назлъндисват. Май ще си мечтаят всички за Костовото време понеже що е комунист все е зле-винаги ще докара страната и българина до просешка тояга. Тогава по-добре внимавайте сега в неделя за кого ще гласувате - аз лично за М.Займов, не защото го харесвам чак толкова, а понеже е представител на дясните, а иначе не ща Бат Бойко (какво е той ?- бивш бодигард на Бай Тошо тоест комуняга и мутра) и Бригадир (що за идиот трябва да си за да кръстиш малкото си бебе така) Аспарухов- още по-тежък случай и представител отявлен на БКП. Няма БСП,какво е това БСП, това са си същите ония комунисти -БКП !!! Как говорят,че нямат нищо общо с комунистическата партия, а в същото време раздуват на ляво и на дясно,че са пратия със 100 годишна традиция ?!? За да нямаме такива неразбории като тази сега със стачката, и страдащите наши деца от това като последствия, много внимавайте за кого гласувате. Трябва веднъж и завинаги (както направиха повечето бивщи соц.държави) да се отървем от гадните комуняги. Иначе все нашите деца ще страдат от това.

Реформа и съкращения трябвало да има. Ми то има и в момента. До като трае стачката от нашето училище съкратиха вече 30% от учителите и ще продължава поради малкото ученици през тази и следващата година. Просто ниска раждаемост. Но ми е интересно защо това не се казва никъде. А това се случва във всички училища. Е и мен ме резнаха и сигурно е за добро. Подкрепям от все сърце бившите си колеги. Дано издържат въпреки всичко. Успех колеги.

Ехоооооооооооооооо, чети добре госпожо- аз не съм написал колко взима мъжа ти нали, а нито един даскал не взима ЧИСТО ТРУДОВО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ В РАЗМЕР НА 454 ЛЕВА .Така че ти май много се праскаш и говориш глупости...Що не е станал даскал та да му не е застрашен живота, ама всеки дърпа да стане я ченге я нещо по-така...Вярно трудна професия е ама като гледам пък всичките как си вършат работата, на принципа на Мани го тоа нема да го пипаме що моа да ни навреди , а дай тоа по обикновенничкия щото нема кво да ни напрай... Ясно ли ви госпожо, щото за вас полицейските женички винаги се намира работа и т.н и т.н.

Точно така, да си пуснат молбите за напускане, да им ги приемат, конкурс и нови заплати на нованазначените учители. Хайде бе, ще ни правят на маймуни - всички нас и най-вече децата. Само те работели, много работели, само те заслужавали, те били гладни, голи и боси и незнам още какви. Знаят ли изобщо какво е глад и мизерия. Не са виждали и затова така говорят. А като ги гледам, направо имат кореми като на африканчета. Безотговорна паплач. Не искат сваляне на правителството, не искат общонационална стачка, а само те да се налапат, като че само те са с такива заплати.

Брей, брей колко много помия има тук! Ако се излее пред парламента ,ще стигне за увеличението на заплатите във всички сфери....

Ехоооооооооооооооо, чети добре госпожо- аз не съм написал колко взима мъжа ти нали, а нито един даскал не взима ЧИСТО ТРУДОВО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ В РАЗМЕР НА 454 ЛЕВА .Така че ти май много се праскаш и говориш глупости...Що не е станал даскал та да му не е застрашен живота, ама всеки дърпа да стане я ченге я нещо по-така...Вярно трудна професия е ама като гледам пък всичките как си вършат работата, на принципа на Мани го тоа нема да го пипаме що моа да ни навреди , а дай тоа по обикновенничкия щото нема кво да ни напрай... Ясно ли ви госпожо, щото за вас полицейските женички винаги се намира работа и т.н и т.н.

Както се казва, пази Боже слапо да прогледне. И на тия 650 лв. се назлъндисват. Май ще си мечтаят всички за Костовото време понеже що е комунист все е зле-винаги ще докара страната и българина до просешка тояга. Тогава по-добре внимавайте сега в неделя за кого ще гласувате - аз лично за М.Займов, не защото го харесвам чак толкова, а понеже е представител на дясните, а иначе не ща Бат Бойко (какво е той ?- бивш бодигард на Бай Тошо тоест комуняга и мутра) и Бригадир (що за идиот трябва да си за да кръстиш малкото си бебе така) Аспарухов- още по-тежък случай и представител отявлен на БКП. Няма БСП,какво е това БСП, това са си същите ония комунисти -БКП !!! Как говорят,че нямат нищо общо с комунистическата партия, а в същото време раздуват на ляво и на дясно,че са пратия със 100 годишна традиция ?!? За да нямаме такива неразбории като тази сега със стачката, и страдащите наши деца от това като последствия, много внимавайте за кого гласувате. Трябва веднъж и завинаги (както направиха повечето бивщи соц.държави) да се отървем от гадните комуняги. Иначе все нашите деца ще страдат от това.

Както се казва, пази Боже слапо да прогледне. И на тия 650 лв. се назлъндисват. Май ще си мечтаят всички за Костовото време понеже що е комунист все е зле-винаги ще докара страната и българина до просешка тояга. Тогава по-добре внимавайте сега в неделя за кого ще гласувате - аз лично за М.Займов, не защото го харесвам чак толкова, а понеже е представител на дясните, а иначе не ща Бат Бойко (какво е той ?- бивш бодигард на Бай Тошо тоест комуняга и мутра) и Бригадир (що за идиот трябва да си за да кръстиш малкото си бебе така) Аспарухов- още по-тежък случай и представител отявлен на БКП. Няма БСП,какво е това БСП, това са си същите ония комунисти -БКП !!! Как говорят,че нямат нищо общо с комунистическата партия, а в същото време раздуват на ляво и на дясно,че са пратия със 100 годишна традиция ?!? За да нямаме такива неразбории като тази сега със стачката, и страдащите наши деца от това като последствия, много внимавайте за кого гласувате. Трябва веднъж и завинаги (както направиха повечето бивщи соц.държави) да се отървем от гадните комуняги. Иначе все нашите деца ще страдат от това.

Брей, че много служебно ангажирани драскачи във форума! Прост народ и подкупен! Не искат учители, пращат ги тоалетни да чистят? Значи стигнали сме вече дъното на смрадливото блато България. Връщане назад няма!

Озверявам от тъпотията на учителите и платените синдикати, които защитават нечии интереси, но не и тези на протестиращите. Защото истинските учители вече се върнаха в час. Останаха политическите страсти и стремежа към не знам какво. Но ние с нищо не сме Ви виновни - г-да стачкуващи, за да пречите на нас, работещите в тази държава. Блокирайте общините, блокирайте държавните институции отговорни за Вашия ресор. Не наказвайте нас. Ние не сме ви криви с нищо. Ако не Ви харесва заплатата - НАПУСНЕТЕ. И без това има нужда от съкращения. Така ще останат истинските учители. Тези, за които това е призвание, а не просто отбиване на номера.

БРАВО,БРАВО!САМО ТАКА ДАМИ И ГОСПОДА УЧИТЕЛИ ,АМА МАСОВО НАПУСКАНЕ ДА ГИ ПИТАМ ТОГАВА РЕВЛИВИТЕ ЗАВИСТНИЦИ КАТО НЕ ВИ ХАРЕСВАТ ВАС, КОЙ ЩЕ ИМ УЧИ ДЕЦАТА .БЪЛГАРИНА Е ЗАВИСТЛИВО ГОВЕДО ,УЧИТЕЛИТЕ СИ ИСКАТ , ТЕ НЕ КРАДАТ И В БИБЛИЯТА Е КАЗАНО ПОИСКАЙ И ЩЕ ТИ СЕ ДАДЕ,ДА АМА КОМУНИСТ БИБЛИЯ НЕ ПРИЗНАВА И ТОЗИ ГЛЕЗКО сер-гейй ДА ВЗЕМЕ ЧЕ ДА СЪКРАТИ НАПОЛОВИНА БЮРОКРАТИТЕ И ПАРИТЕ В ПУБЛИЧНИЯ СЕКТОР ЩЕ ПРЕЛИВАТ .НАПРЕД УЧИТЕЛИ ПОДКРТЕПЯМЕ ВИ И СТИГА С ТАЗИ ТОЛЕРАНТНОСТ БЪДЕТЕ ПО ЖЕЛЯЗНИ В ПРОТЕСТИТЕ СИ .УСПЕХ!

Абе какви глупости говорят някои от вас - в частния сектор нямало стачки и там се работело здраво. Пълни глупости нали съм в частния сектор от както се помня и никога не съм работил здраво само съм си вършел работата. А за стачките - как ще има стачки в частния сектор като вие е страх да не строшите хатъра на чорбаджиите си и не правите синдикати???

И никой не го хваща срам... Това е най- тъжното...

odobriavam glednata vi tochka kato cialo. S 2 nesta ne sym syglasen, 1 che materiala e truden i 2ro che na uchitelite im e nujno da nakazvat uchenicite. Ne mislia che materiala e truden, daje hich ... za primer shte vi dam, vyv Francia, poslednata godina ot gimnazialnoto uchenie vsichki dyrjat matiru, no ne hodiat na uroci, a syshtevremeno materiala e dosta truden (uchenicite zapochvat da se zanimavat s chast ot visshata matematika !). Prosto v Bylgaria se e nalojilo praviloto vsichki da imat 6 ... koeto za men e pylna glupost. Nikoi profesionalist, normalen chovek ne moje da ima 6 osven po naukata koiato e izuchaval i praktikuva. Prosto sistemata ni e ujasno greshna v niakoi otnoshenia i chestno da vi kaja, vasha rabota e da ia usyvyrshenstvate a ne na docenti i profesori koito dori ne sa pedagozi. Razbira se i za tva triabvat pari... Vtorata mi zabelejka e kym nakazaniata, tova ot otdavna spored men e dokazano che osoben smisyl niama pyk i ne e na uchitelia zadyljenie da vyzpitava povedenie v uchenika. Za celta triabva da ima specialisti psoholozi i pedagozi, koito da znaiat kak da otkriat problema i da go razreshat. Syglasete se s men, che edva li shte mojete da posvetite dostatychno vreme na opredelen problemen uchenik, kato se ima vpredvid che v edin klas ima kym 30tina choveka ... Sviknali sa horata v Bylgaria da nakazvat i ne da rzbirat problemite na decata, koeto jalko :( Mislia che tova e vsichko za sega .

Сложете един генератор на случайна поредица от цифри например и поле, в което пишещия да го въвежда. Ако съвпадат - да минава поста по-нататък по веригата (проверка, публикуване). Сърдите се за многократни постове, но те се получават и само като натиснете Refresh(F5) без следящия дискусията изобщо да има представа за това. И на мен ми се е случвало. Сега , за да не се случва се налага да зареждам друга страница и после да се върна на първата само и само да няма повтаряне на коментара. Не е нужно да публикувате този коментар. Няма нищо общо с тази статия.

Абе какви глупости говорят някои от вас - в частния сектор нямало стачки и там се работело здраво. Пълни глупости нали съм в частния сектор от както се помня и никога не съм работил здраво само съм си вършел работата. А за стачките - как ще има стачки в частния сектор като вие е страх да не строшите хатъра на чорбаджиите си и не правите синдикати???

Лъжеш, господине! И най-лошото е че си вярваш на думите!!!

Админите, пуснете го - прочетох един призив, в който патетично се обясняваше как най-прогресивната част от обществото най-сетне се е събудила след 17 години и тн.... Не можеш да проспиш 17 години и после да речеш - Хайде, съпорт! КЪДЕ БЯХТЕ 17 ГОДИНИ. ПРОГРЕСИРАХТЕ ЛИ? СПАХТЕ 17 ГОДИНИ? ТОВА СА ДВЕ ПОКОЛЕНИЯ? На топло, на държавна служба, на сигурно....

Както се вижда от изказванията , почти цялото население на страната е настроено срещу учителите. Очаквам на много места където бъдат блокирани пътища да има бой и работа за полицията. Ще допуснат ли това учителите? Вероятно да ,защото според поговорката Зелен кон и умен даскал няма . Жалко за някои от тях ,защото 30-40% от учителите все пак са добри и уважавани от учениците си. Говорил съм с учители-мои познати , че основна грешка при тях е неподходящата форма на протест , която е против децата , родителите и останалите граждани , но в никакъв случай те не пречат ,нито на министъра , нито на правителството. Но те, естествено , не го разбират и за това ще си счупят главите. Максимата Или всичко , или нищо не подхожда на интелектуалци , за каквито се смятат те.

Сит търбух, за наука глух!

Проблемът, приятели, е че няма да напуснат некадърните учители! Точно обратното ще напуснат тези, които имат собствено мнение и смелостта да го защитават! Тези, които не си налягат парцалите от страх да не ги уволнят! Тези, които са устискали толкова години в рушащото се образование само и единствено заради идеята да възпитат някое и друго свестно дете! Въпреки родителите, въпреки министерството и инспектората, въпреки мизерното ни потребителско общество! БРАВО УЧИТЕЛИ!

И какво като взимат толкова?! Другите да не стачкуват ли? Ако те слуша човек, ще си я караме по старому и нищо няма да се промени.

Абе какви глупости говорят някои от вас - в частния сектор нямало стачки и там се работело здраво. Пълни глупости нали съм в частния сектор от както се помня и никога не съм работил здраво само съм си вършел работата. А за стачките - как ще има стачки в частния сектор като вие е страх да не строшите хатъра на чорбаджиите си и не правите синдикати???

Подкрепям те напълно. Дано повече хора го разберат.

Аз кат не ми харесва някаква работа , напускам, но не ходя да правя блокади.

Какви българи сте дето искате да мачкат учителите на улицата.Утре ще сте вие на тяхно място, защото вие добре ли живеете? Анадлоска република ли сме? Срам!

Смятам, че с избраните от вас теми тенденциозно настройвате обществеността срещу учителите.

Само плашат гаргите. Къде ще идат. Продавачи на Илиенци или по строежите?!?!