Коментари - Сега пък учителите ще молят Саркози да ги спаси | dnes.dir.bg
назад

Сега пък учителите ще молят Саркози да ги спаси

Учители ще молят президента Саркози да ги спаси, докато той се покланя на Паметника на Незнайния воин.

Обратно в новината

Коментари - Сега пък учителите ще молят Саркози да ги спаси | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Корветите били военни кораби, извинете, незнаех :))

че Саркози предлага на България да закупи три военни самолета за около един милиард евро. Два млрда лв. излишък?! ?! ?!

Ama jena ti mie chiniite i razkazva prikazka na deteto ti. Nali? Tova ne sa li dve neshta. Mujete obiknoweno ne mogat da prawqt po dwe neshta ednovremenno.

Praw si. No menuto na tazi zakuska beshe izgotweno wuw Washington.

Саркози ще решава проблемите на Франция. Ние тук нямаме нужда от Саркози. Ние не сме толкова глупави за да не разберем накьде вьрвят нещата. Откьде Янка Такева, която винаги е действала под свирката на правителството сега изведньж реши да се обьрне кьм Саркози. Тя да не мисли, че е по-умна от целокупния бьлгарски народ? На всички им е ясно, че стачката се развива в политически конеткст. Саркози няма тук да дава акьл. Той не отиде да спасява бьлгарите, а да уговаря сделките на Франция. Профсьюзите да решават вьпросите с бьлгарското правителство. Ние сме го избрали, добро или лошо ние ще решаваме. Г-н Станишев да си смени сьвтниците.

Защо смятате, че Саркози е ултимативния приятел на Бьлгария, след като Франция се интересува само от вьзстановяване на колониалните си позиции в Африка. Бьлгарските заложници бяха използвани като дипломатическо средство. Либия излезе от изолацията, Франция, която има най-голям брой атомни електростанции получи достьп до урана на Либия, а Америка запази непримиримата си позиция кьм тероризма, но разшири сферата си на контрол в региона чрез отношенията Франция-Либия. Саркози е наричан французина с американски паспорт на Запад. Нашата дьржава е само геополитическо пространство за Запада. Останалото е риторика. Защо изведньж станахме толкова важна дьржава за западните страни? Заради мерака да се контролира нефта в Залива, и заради близостта ни сьс Сьрбия, която може да се врьтне кьм Русия.

И от кого да ги спаси Саркузи? А останалите кой ще ги спасява - щото всички са зле? Егати излагацията - е на това сме царе.

Колега. Дай тогава предложение, за да се оправи положението в образованието съвсем, още да им се намалят заплатите. Според теб идеалната ситуация е : Ние да ги лъжем, че им плащаме, те да ни лъжат, че работят. Досега държавата ги лъжеше, че им плаща, а те биваха оплюти, че не работят. Сега те спряха да работят. Държавата спря да им плаща. Какъв ви е проблема? Според мен, в момента, по твоя критерии ситуацията е ОК? Какво още зяеш?

Може би не е в стела на добрия тон да се занимава Саркози с вътрешни проблеми, но трябва да си спомним, че Митеран преди много време наруши добрия тон в дипломация и закусва с български дисиденти, което обърка плановете на много другари. Така, че не виждам защо един готин хулиган като него да не отскочи до палатковия лагер на стачкуващите, те също са граждани на Европа и го заслужават, нищо че взимат африкански заплати.

До Вал. 13:49. Миличък ще викате на някой друг. Вашето предложение за училищното настоятелство да събира по сто лева, от родител ,направо изби рибата в Искъро.Предложи го на станишев, като гледам на един акъл сте. До Иван 14:52 Интелект и морал в МАЙМУН-ШЕБЕКА министър има ли? Напиши нещо за любовницата му . Стачкуващите учителите преподават в момента ПЪРВИЯ СИ ИСТИНСКИ УРОК на своите ученици. Урокът по гражданска доблест. Съжалявам СТАЧКОИЗМЕННИЦИТЕ, те се опозориха. Те трябва да помислят как ще живеят по-нататъка. Съжалявам и за още нещо, че моите учители не са ми преподавали такъв урок. До франко 15:16 . Учителската стачка не е опряла до твоята подкрепа. Плямпате празни приказки. Попитайте някой директор на училище, те са на работното си място, колко проверки му се правят непрекъснато. Тест за учителите е всеки урок пред учениците. Децата са безмилостни към некъдърния преподавател и нищо не го спасява, най-малкото някакъв измислен тест... За наказанията нещо си се объркал. Ако толкова много искаш да наказваш, наказвай собствените си деца. Децата са в училище не да се наказват, а да се възпитават. . Години наред Българското общество и в частност правителствата, допускаха най-безсрамно да се ограбва труда на Българския учител, като даваха мизерни заплати и превърнаха учителите в измекяри. При това положение, това е протест на съзнателната част от обществото, а неговата изява е учителската стачка. Протестът е насочен към некъдърното и недалновидно управление. Ограбването на труда пък при професорите е колосално и е крайно време да се сложи край и на тази порочна практика. В противен случай нищо добро не очаква Българската нация.

a be fashist zashto da ne proveriat pervo ministera za kogo raboti??? i tsialoto pravitelstvo???

За съжаление успях да прочета само него, но неговият коментар е много показателен - защото той е от другата страна на барикадата и неговото мнение е противоположно на тези, които защитават учителите, и по-конкретно - стачката им. Тръгвайки да чета, си казах - много правилно е написал човекът :-), но само тръгвайки, после, разхождайки се - реших, че не е съвсем прав. :-) Факт е, че учителят няма респект пред учениците, но това не е негова заслуга :-), а заслуга на обществото, на преустройството, на което се изложихме :-) А иначе изказването на незнам си коя е доста излагащо - по-добре да си беше мълчала и да си стачкува мирно :-)

Ти си помияр!!!!

Като ти е криво правителството, при предишните - 17 г. досега - получаваше ли каквото трябва, добре ли живееше, че чак сега реши да се бориш за пари и статут, до дупка?

ЕХ И НИЕ ДЕ ДА ИМАХМЕ ТАКЬВ ПРЕЗИДЕНТ. ЗАВИЖДАМ ИМ НА ФРАНЦУЗИТЕ.

Бих подкрепил учителска стачка със следните искания - 1. Да се направи проверка за реалния брой ученици и съответно учители във всяко училище. 2. Да се проведе тест за квалифицираност на всички учители и всеки скъсан - на борсата. 3. Всички учители неотговарящи на горните критерии да бъдат съкратени. 4. Да се върнат дисциплинарните наказания на учениците за да бъде реален и ефективен учебния процес (в момента се водят 20 ученика, а учителя преподава пред 10) И едва тогава когато всичко това стане реалност могат да кажат с ръка на сърцето - ние си вършим работата добре - искаме от обществото пари. Защото тези пари не ги дава Станишев, а ги даваме всички ние които създаваме реални блага и половината от тях даваме за учители, полицаи, чиновници и т.н. Разберете учители. Работодателя ви не е министъра, а обществото и честно да ви кажа то не вижда сериозни основания за големи заплати.

plashtame utsebnitsite... da plashtame i utsitelite. A tezi idioti koito sa sreshtu utsitelite i mai sa nai bezparitsnite da preshtat detsata si na rabota ot 10godisna vuzrast i da se premestiat v tsiganskite mahali......

Империалисте, миличък, помниш ли какво беше азал Остап Бендер (ако не знаеш) - Спасението на давещите е в самите давещи се. Някой знае ли, че всъщност по закон родителското настоятелство може да гласува промени в наредбата на едно училище. Добре тогава, нека родителите сами гласуват такса, от примерно 100 лв. на срок, която да се разпределя и като допълнително възнаграждение, че и по други пера към едно училище. Може по закон. Ще го направиш ли, империалисте? 100 лв като ги разделиш на 5 месеца, прави 20 лв. на месец. По 100 ученика от клас - 2000 от примерно 5 клас, разделено на 6 предмета - 300 лв. добавка. Хайде, помисли си....

хора,насочете гнева си към първоизточника на неволите ни /правителството/,а не към потърпевшите от безхаберието на нашите народни избранници.Стачка до край!

Даниела (03.10.2007 г. 11:40ч.), Сигурно имате синдикати във фирмата - организирайте протест пред собственика. Вече го направиха няколко бранша - напр. шивачки. Нищо не пречи да се организирате от повече отрасли и да отидете точно пред министерството на икономиката и енергетиката! Защото точно там са отговорни за икономическата макрорамка като цяло за страната, за инвестициите, които от своя страна водят до по-високи заплати. Оправдания няма къде и пред кой не вървят! Те управляващите това искат и да чуят! Как така във Франция, Гърция, Италия и т.н. има къде и пред кой не само да се протестира, но и да се блокира цялата страна ако се наложи?! По другото - учителите не наливат акъл на никой и ако детето ти само не се осъзнае /разбира се тук голяма е ролята и на родителя/, просто няма кой... Погрешно е схващането че учителите възпитавали! Те са ПРЕПОДАВАТЕЛИ! Възпитанието на децата е едно 90%-та задължение на родителите! Колко до качеството на работата - замисляла ли си се колко от хората въобще в България са се замисляли върху качеството на собствената си работа, че да държат сметка на други! А си има и поговорка - С трици маймуни не се ловят! Аз лично не мога да разбера такива хора, които открито не подкрепят учителите в исканията им и злобеят, че що да са по-добре от мен...

До франко 12:45 Според една от многото класификации, ТРУДЪТ БИВА ДВА ВИДА, ОВЕЩЕСТВЕН И НЕОВЕЩЕСТВЕН. Трудът на учителите спада към неовеществения, но той е включен във всяка единица продукция на овеществения труд. Години наред Българското общество и в частност правителствата, допускаха най-безсрамно да се ограбва труда на Българския учител, като даваха мизерни заплати и превърнаха учителите в измекяри. При това положение, това е протест на съзнателната част от обществото, а неговата изява е учителската стачка. Протестът е насочен към некъдърното и недалновидно управление. Ограбването на труда пък при академичните преподаватели е колосално и е крайно време да се сложи край и на тази порочна практика. В противен случай нищо добро не очаква Българската нация.

Управляващите на 5.Х. щели да преговарят за образованието! Като знаеме, че Саркози ич недолюбва совствените си профсъюзи много, ама много ги е страх горкичките! А, до тия дето ОЛЕ, ще се изложим пред Саркузи!!! Колкото сме изложени вече от Поразяващата Тройка из цял свят, никой не може да ни изложи! Последен пример - изтъркалване на 3 управляващи тикви от ПАСЕ.

Ако това което чета тук, е мисленето на интелигентните хора в България, то жалко за страната и образованието и. Някакъв си културолог дава идеи за раздаване на резерва???? А бе хора като не разбирате нещо поне не говорете глупости. Когато става въпрос за пари трябва да се изказват само икономисти. Даскалите не могат семейните си бюджети да подредят, тръгнали държавните да оправят. И защо ми се срува, че никой уважаващ себе си икономист не застава на страната на учителите? Защото ще бъде принуден да говори глупости.

До Pirinka Pirinke, ти си по-жалка от всички, защото се отричаш от страната си! Как смееш да плюеш по България?! Всички ние, българите, дето живеем в България, я правим България! Може да грешим, ама важното е да се учим от грешките си, а не да плюем по другите! Правителството ни, че е некадърно, така е, ама това си е наш проблем, а не на Саркози или на някоя друга държава! Няма нужда друг да ни бърше гъза, това е СРАМНОТО! Ние сме силен народ и можем сами да се оправим с тая пасмина управляващи, рано или късно! Подкрепям учителската стачка, ама това дето са го намислили ще унищожи моето самочувствие като Българин завинаги! Пък ти, Pirinke, като толкова презираш българите, не заслужаваш да се наричаш такава! Спри да се занимаваш с България, тя ще оживее и без теб!

Защо си мислите, че само вие четете книги?Доказано е, че човек не може да върши едновременно две неща. Заблуждава се, ако си мисли, че докато чете вестник, същевременно може да слуша и радио. Мозъкът е така устроен, че възприема двете действия последователно, а не по едно и също време. От друга страна, вие докато сте чели коментарите, също сте си загубили времето за четене. Не е почтено да обиждате инакомислещите, още повече, защото сте четящ!

ВСИЧКИ КОИТО ПОВЕЧЕ НЕИСКАТ КОМУНИСТИ,ТУРЦИ И ИЗМИСЛЕНИ ЦАРЕДВОРЦИ ДА УПРАВЛЯВАТ СТРАНАТА НИ,ДА ИЗЛЕЗНАТ И ДА ПОДКРЕПЯТ УЧИТЕЛИТЕ.

СЕГА Е МОМЕНТА ВСИЧКИ ЗАЕДНО ДА КАЖЕМ НЕ НА КОРУМПИРАНОТО И МАФИОТСКО ПРАВИТЕЛСТВО.

УЧИТЕЛИТЕ И ЛЕКАРИТЕ ИМАТ НАЙ СВЯТИТЕ ПРОФЕСИИ. ПОКЛОН ДО ЗЕМЯТА. ПОДКРЕПЕТЕ ГИ.

Пари няма и няма да има, докато се насочват не в сивата, а в черната икономика. Това се отнася не само за учитеули, а за всички! Но сега е време за избор - не да се подкрепя или не учителската стачка, а да се подкрепя или не черната икономика и законите които я позволяват.

до ВАЛ 11:09 Стачкуващите учителите преподават в момента ПЪРВИЯ СИ ИСТИНСКИ УРОК на своите ученици. Урокът по гражданска доблест. Съжалявам СТАЧКОИЗМЕННИЦИТЕ, те се опозориха. Те трябва да помислят как ще живеят по-нататъка. Съжалявам и за още нещо, че моите учители не са ми преподавали такъв урок.

Да се оплачат на Саркози?! Защо искат да направят България за смях??? Нали уж ни учат на патриотизъм?

Да се оплачат на Саркози?! Защо искат да направят България за смях??? Нали уж ни учат на патриотизъм?

Аз пък не мога да разбера оплюващите стачката.Хем реват ,че били ниски заплатите ,хем си натискат парцалите.Защо не използват тази стачка и да се присъединят и да направят обединена стачка?Нека 1 седмица София да замре без работа (поне 400 000 човека),да видите тогава как ще се намерят пари за заплати мигновенно.Така и така сме се запътили към европейският съюз,дайте поне на това да се научим от тях.Когато някой закон не им хареса ,те се втурват веднага на улицата и постигат своето.И това става в държави които са наистина демократични( а не анархични като нашата) и хикой не говори за загуба на средства от пропуснататото работно време.Те си намират време да го компенсират.Ама при нас се говори само за загуби от стчаки ,но никъде не се споменава за производителността и дневните печалби.Помислете защо...Защото печалбите се разпределят по висшестоящите джобове,още преди да бъдат декларирани в данъчното.И ми е жал,когато гледам колко много хора се остават да бъдат манипулирани.Като чуят нещо по радиото или видят по телевизията и започват да го повтарят,без да се замислят,че изпълняват мисията си ,а именно да се настройват срещу съотечествениците си ,които имат право.Но какво да кажа-народ който нарича малкото останали съвестни граждани будала или болен ,не е народ ,а стадо овце ,вървейки към бавно и примерено и плачейки към кланицата(правителст съжаление каквото и развитие да придобие тази стачка ще се разбере,че не може да се разчита като цяло на българският народ.Явно гените на ПОП КРЪСТЮ са твърде много и хората са готови да работят за мизерна заплата ,за да могат да си купят хляб,но не и да отделят от ценното си време: за да постигнат по-добро заплащане на труда си.

Защо не се запитаме - дали фаянсаджията дето ти одира кожата за 1 баня, си декларира доходите и плаща данъци, дали в автосервиза всичко е черно на бяло, дали лекарите - акушер-гинеколози, декларират и плащат данъци за всичките си доходи...и много такива примери. Не разбирате ли, че проблемът е на по-високо ниво, има пари в тази държава, но са в сивата икономика, корупцията. Горките учители! И тоя Станишев - какво повтаря като папагал, че за да дадем на учителите, трябва да вземем от пенсионерите и лекарите. Що не каже, че ще се вземат от министрите и депутатите? Отвращавам се. Нация, която не цени просветата, културата и науката си, няма да я бъде. Справка - в тези Министерства са с най-ниски доходи (МОН, МЗ, МК).

kato 4eta tezi komentari si mislia samo edno KOLKO ZHALKI LJUDE SA BULGARITE!zna4i ne gi e sram 4e hodiat i burshat zadnici iz Grcia i Evropa i ne gi e sram 4e komunisti vse oshte gi upravliavat!Sramuvaj se sega 4e VASHITE UCHITELI OTIVAT PRI FRANCUZIN ZA DA ISKAT POMOSHT!Sramuvaite se 4e ste turpiali komunisti da bez4instvat 70 god v stranata.Sramuvaite se 4e kogato edni sta4kuvat v tazi strana drugite gi psuvat!Prost narod-slaba durzhava!

Защо да е срамно? Нека целия свят разбере за непукистите, за мафиотизираното комунистическо-царск - турско правителство, за това как живее българина. Нека..... УСПЕХ УЧИТЕЛИ! Не се поддавайте на комунистически мисли и разсъждения. Те са далеч от действителността! Продължавайте СМЕЛО!

УЧИТЕЛИ КУРАЖ! НЕ СЕ ПРЕДАВАЙТЕ И УСПЕХ!!!

ПОДКРЕПЯМ ТЕ! И аз мисля така, но като чета тук коментарите на плюещите помияри не знам какво да мисля, незнам? Вместо на управляващите мафиоти, ние мизерниците от всички браншове да им покажем пътя плюем учителите. Как учителите ще имат уважение от ученици, след като родителите не знаят какво говрорят. ПРИЗОВАВАМ ВСИЧКИ УЧЕНИЦИ, РОДИТЕЛИ - ПОДКРЕПЕТЕ УЧИТЕЛИТЕ!!! Те са в правото си и не се вглеждайте в техните мизерни заплати, а за случващото се търсете сметка на некадърните и нагли управляващи. И НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ХОРА - ИДЕ СТАНИШЕВА ЗИМА! ВЕЧЕ МАЙ СТЕ ЗАБРАВИЛИ ВИДЕНОВАТА?????????

ИЗЧЕТОХ ВСИЧКИ КОМЕНТАРИ И СЕ ЯДОСАХ!КАКВИ БЪЛГАРИ СТЕ ВИЕ,ЩОМ НЕ УВАЖАВАТЕ УЧИТЕЛИТЕ СИ?СТИГА СТЕ ГИ ПЛЮЛИ И УПРЕКВАЛИ 1ПОДКРЕПЕТЕ ГИ , АКО ВИ Е ГРИЖА КАКВО ЩЕ СТАНЕ С ДЕЦАТА ВИ УТРЕ!ДА ДЕЦАТА ИЗПУСКАТ УЧЕБНИ ЗАНИЯТИЯ В МОМЕНТА, НО КОЙ Е ВИНОВЕН ЗА ТОВА?ПРАВИТЕЛСТВОТО КОЕТО НЕ ЖЕЛАЕ ДА ИЗПЪЛНИ ИСКАНИЯТА ,ЗАЩОТО НЯМАЛО ПАРИА БЮДЖЕТНИЯТ ИЗЛИШАК ОТ 2 МИЛИАРДА,ЗА ПРЕВЪОРАЖАВАНЕ -2 МИЛИАРДА,ЗА БОЙНИ КОРАБИ И САМОЛЕТИ -ПАК ТОЛКОВА .ЯВНО БЪЛГАРСКОТО ОБРАЗОВАНИЕ НЕ Е ПРИОРИТЕТ НА ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО,ЗАЩОТО ПРОСТ НАРОД ЛЕСНО СЕ УПРАВЛЯВА!

Правителството е неспособно това е единствения извод от постоянното криене от проблемите. Време е тези дребни тарикатчета да си ходят, защото могат само да крадат. Пари има, но само за тях. Учителите заслужават и трябва да получават повече пари. Не е нормално хора без никакво образование да получават в пъти повече пари, нито г-н Станишев да се прави на велик точно пред тях, а когато стачкуват шофьорите да се крие в миша дупка.

Правителството е неспособно това е единствения извод от постоянното криене от проблемите. Време е тези дребни тарикатчета да си ходят, защото могат само да крадат. Пари има, но само за тях. Учителите заслужават и трябва да получават повече пари. Не е нормално хора без никакво образование да получават в пъти повече пари, нито г-н Станишев да се прави на велик точно пред тях, а когато стачкуват шофьорите да се крие в миша дупка.

Що пък да е срамно да искат помощ от Саркози,след като помогна на медиците ни?И тогава нашите управляващи трябваше да решат проблема,но..!?Какво да правят като правителството се прави,че не забелязва какво става в страната?Защо медиите не дават кадри от митингите в цялата страна?В по-големите градове всеки ден има шествия!Защо ги виждаме по чуждите медии,а по нашите не?Цял свят чу,че бълг. учители стачкуват!Господа управляващи,недейте забравя,че предстоят избори!Не съм учител,но като родител ги подкрепям!Успех!

Имам една неплатена сметка за парно.....дали да не се обърна към Саркози.....:)))))))

Bravo balgarski ucutelyu! Dnes uspeshno davash parviya si urok po grazhdanstvo! Vsichki inteligentni i dobre pechelesti hora sa s teb! Ne se predavaite! Vse pak duhat vi e nad vsichki drebni! Vie ste gordost za Balgarskoto obrazovanie! Nie vi podkrepiame!

Иван (03.10.2007 г. 10:18ч.) Само по втора точка съм 100% съгласна с Вас. По първа - донякъде. Аз като работя в сферата на машиностроенето, пред кое министерство да застана :-) Доколкото знам има министерство на: образованието, земеделието, правосъдието, здравеопазването, външните работи, финанси, икономика и енергетика и култура?! Истината е, че се затриха производства на много нива и просто нямаме вътрешен продукт. И по трета точка не съм много съгласна с Вас. За допълнително (извънучилищно) обучение да, съгласна съм. И аз се дообучавам и си плащам. Но имам предвид задължителния минимум от учебниците в училище. Смятам, че учителите са тези, които трябва да преподават и изискват от учениците. За тази мотивация говоря! Според мен качеството на работа на повечето учители в училищата е под нужното ниво.

ПРИЗИВ: до всички онези,които плачат за ощетените ученици,ограбените си кесии от частните уроци на учителите и въобще до ВСИЧКИ РЕТРОГРАДНИ МОЗЪЦИ,които отричат правото на учителите да стачкуват-СТАНЕТЕ ОТ КОМПЮТЪРА И ПРОЧЕТЕТЕ ПОНЕ ПО ЕДНА КНИГА-така също може да се запълва време!!!

Много глупости се изписаха но никой не засегна същността на проблема. Спасениет е в частните училища, защото там има пари. Които иска добро образование за децата си трябва да ги запише на частно у-ще. Малко по малко частните училища ще се превърнат в елитни - учителите там ще взимат високи заплати (и ще бъдат много по-високо квалифицирани от своите колеги в държавните училища.) Които няма пари ще изпраща децата си в държавни училища и ще се надява те да са достатъчно умни за да успеят в живота. По този начин държавата ще отделя пари за степендии за по- интелегентните ученици и те ще могат също да учат в ч.училища. Така образованието ще се превърне в една конкурентна система в която ще успяват само къдърните хора (добрите ученици ще учат в елитни училища - квалифицираните преподаватели ще взимат по 1 000 лв и отгоре, а останалите ще мизерстват в д-ните училища с по 350 лв/м. те това си заслужават.) Не е ли така в USA??? Навсякъде по света държавните служители взимат ниски заплати. Идва края на комунистическата доктрина-всяко дете вишист!!! България има нужда и от чистачи, ватмани, работници, месари, продавачи и т.н...