3 г. затвор за шофьор, убил на пешеходна пътека момиче

3 г. ефективно наказание "лишаване от свобода" и 160 хил. лв. кръвнина получи Атанас Щерев, убил с автомобил на пешеходна пътека в Бургас 18-годишно момиче.

Обратно в новината

Коментари - 3 г. затвор за шофьор, убил на пешеходна пътека момиче | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Този да не е Бащата на Трола Щерев,където пише винаги против Руснаците а???

малко му е.

Цели три години?!?

Щерев не го мислете,ТИРовете му не са спряли да работят,така че и 3години да му дадат той за добро поведение в затвора най много 1 година да изкара и ще е навън!Това е правосъдието в България!

Эа човек 3 години а эа котка 1и половина.

Според статистиката на МВР над 150 души загиват, блъснати от автомобил. Това са над 1/5 от всички жертви. Основният извод, който можете да си направите като пешеходци, е че трябва да се пазите. Без значение колко е виновен въпросният Щерев, същото произшествие би могло да се случи и при инфаркт, инсулт или друго здравословно неразположение. Ако внимавате оставате жив, а ако разчитате, че друг ви пази на пешеходната пътека, сте в болница или в гробищата.

Какво го тормозите човека - той вече се е извинил - не моли за извинение, а сам си го дава, нали според правилата на българския език "извинявам се" означава "извинявам себе си". С "извинете ме" би трябвало да си поискаш да те извинят. Тези неволни грешки май са доста показателни.

ама как така ефективно бе...дайте му на човека условна..като на всички други..

Моето скромно мнение за текстовете от Наказателния кодекс е, че са силно занижени предвидените присъди при подобни случаи:((((((( Какво значи "съкратено производство"??? Какви пет лева??? Прегазен е млад човек с летален край на живота му. Излиза, че затова, че си с чисто съдебно минало и затова, че си направил пълни самопризнания и в резултат си облекчил държавата откъм по-големи разходи на време и пари, ти дава право направо да те помилват съсвсем законно и да ти пожелаят на добър час и леко и приятно изкарване в "затвора"- общежитие и до по-скорошно излизане за нови авто-подвизи...!!! :(((((((( Бог да прости момичето!!!

Лошото е, че и 100 години присъда да му дадат, и 1 000 000 лева кръвнина да отсъдят, няма да върне детето. В такива случаи присъдата трябва да служи като превантивна мярка пред обществото, че който върши такива деяния, няма да му се размине. Щом е с чисто съдебно минало, и ако не е употребил алкохол, за мен не може да се причисли като умишлено убийство. Поставете се и на негово място - директор хубава позицийка, сигурност в семейството и само за 2 секунди света се обръща - без работа и стандарта ти, 3 години далеч от семейството и с 160 000 лева дълг. За ДВЕ секунди! Този няма да върне детето, но дано поне си получи наказанието. Но дано и всички, които си позволяват да шофират агресивно в градски условия се замислят, дали искат да са на мястото на г-н Щерев. Аз лично не бих, и да не дава Господ. Колкото до родителите на убитото дете - дано имат достатъчно сили да продължат напред. За тях каквато и присъда да му дадат на този, и с камъни да го убият, няма да ги утеши!

Много коректен коментар!!! И да, на всеки от нас може да се случи, може би... да убием човек на пътя... по наша вина или на пешеходеца... Ще отнеме най-малкото години, в нашето общество да се изгради култура на пътя!!! Защото сега, всеки може да си позволи, сутрин или вечер да бърза с превишена скорост и с намалено внимание, а тогава... Дано не се случва!!!

И ти и инженерчето сте много прости. Той е убил на ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА. Това е място дето пресичат ПЕШЕХОДЦИ. И там се минава с най-голямо внимание. Така че не може да се случи на всеки, а само на идиотите дето не внимават. Аз минавам на п. пътека едвам пъплещ, даже и никой да няма, а разни идиоти ми свирят и ме псуват. Присъдите трябва да са минимум по 10 год., за да има превенция. Този пак е с 3г., докато повечето се разминават с условна. Законът трябва да е твърд-независимо от какво, 10 год. ефективно без право на намаляване или предсрочно излизане. Някой ще каже-ами ако е техн. неизправност? Да, може, но като караш 20 год. барутник, го правиш с ясното съзнание, че може да има техн. неизправност. Но каквото и да е, ако се спира преди п.пътека и се преминава едвам едвам, шанса да убиеш някого е изключително малък.

С такива смешни присъди касапницата по българските пътища няма никога да намалее.Тези съдии не мислят ли,че и те може да бъдат прегазени на пешеходна пътека?

За съжаление. Момичето си е отишло какво говедо трябва. Да си на пешеходна. Да убиеш цял. Живот да ти тежи. На съвестта ако. Не си дебил разбира се цялото семейство е затрил

За съжаление. Момичето си е отишло какво говедо трябва. Да си на пешеходна. Да убиеш цял. Живот да ти тежи. На съвестта ако. Не си дебил разбира се цялото семейство е затрил

Не, не мислят. Те живеят в друг свят. Не ходят по пешеходни пътеки, не се возят в метро, в автобус и т.н.

Какъв съд само!Защитава убиеца, а не жертвата.Само 3 години затова, че е убил момичето. Защото той е убиец!Браво, браво на съдията!

За такова престъпление трябва жестоко наказание. Само тогава шофьорите ще започнат да се държат, като в белите държави - преди да си стъпил на пътеката и скачат на спирачките.

Не може да прегазиш млад човек на пешеходна пътека и да има смекчаващи присъдата обстоятелства. Властта и парите не дават право да се разпореждаш с живота на другите и да убиваш. Според съдебното решение обаче ... не са хора това съдиите взимащи пари под масата!

По непредпазливост - до живот и заплащане на кръвнина и възмездяване с всички негови движими и недвижими вещи, с всички парични средства налични в сметки и трезори на пострадалите лица, а за умишлено убийство - на електрическия стол до 24ч. след разследването от криминална ! До ВАС, когато въведете в Булгаристан - Крумовите закони, тогава ще можем да се наречем "държава", а сега сме "обран бостан" без правила, без опазване на живота и имуществото към всеки един гражданин без значение в неговата религия и вероизповедание . Всичко е пустош!

не забравяйте, че този човек има също толкова невинно семейство, най-вече децата.Подобни мерки ощетяват и тях.

Предполагам че това е същия Щерев, който пише по форумите глупостите си. Тоя ще се окаже голям връзкар.

вие всичките сте за бесилото и за разстрел на стадион Черноморец, ама и това ще е лукс! Заслужавате да Ви отнемат правата да бъдете съдии, адвокати и всички от бранша ви! НЕ ВИ Е СРАМ, ПОЗОР!

Тази присъда е пълна гавра с жертвата и нейните родишроднини.

деер

Моля , обърнете внимание на бабаитите от общинска полиция дали спират на пешеходни пътеки, дори когато пешеходецът е в средата на платното!!!! На всекиго може да се случи, но безграничната власт, която им даваме води до много беди.......

ура отново на съда! Браво! аз имам 2-3-ма! които ме дразнят, значи за 6 години ще мога да си ги убия, прегазя, после да "посъжалявам" за пред съда и за добро поведение след година в общежитие да си изляза спокоен! БРАВОООО на съдиата! После защо съм мразил България - ми за това!

Много точно казано!