Коментари - Кабинетът се размърда за учителските заплати, президентът също | dnes.dir.bg
назад

Кабинетът се размърда за учителските заплати, президентът също

Министърът на образованието и науката Даниел Вълчев поиска парламентарните комисии по образование и по бюджет и финанси да свикат съвместно заседание, на което да бъдат изслушани той и министърът на финансите Пламен Орешарски.

Обратно в новината

Коментари - Кабинетът се размърда за учителските заплати, президентът също | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не разбрах само за дните в които стачкуват-висят по кафенетата или правят туршии на село увуличени заплати ли ще им дадат. Ако е така искам и аз да съм учител.

Аз също, но да имаше повече такива като нас, ние също щяхме да бъдем удовлетворени от работата си и с по добри възнаграждения. Мразя лакеите и това ме амбицира да не напускам, а да даказвам възможностите си. След време може някой да ги оцени. Може би празни надежди, но ще опитам. Мога да си изкарвам прехраната на други места като Вас, но нека първо го направят гореспоменатите от мен в кавички.

До Ива (03.10.2007 г. 12:37ч.) Жалко, че ти доставих удоволствие, как завиждам на образованието на учителите, защото моето е много повече, а за хирурзите пропуснах да ви кажа, изобщо няма място за сравнение, един учител нито е учил колкото един хирург, нито работи колкото него. Може една операция да е 2 часа, но той е там цяла смяна и дори след това е на разположение! Не ме карайте да ви цитирам дори с какъв бал се влиза медицина и с какъв педагогика, а за ученето след това да не говорим. Хайде със здраве, че безплатни консултации не смятам да ви давам! И още нещо, прав/а сте само за това, че интелектуалния труд е по-високо заплатен, затова съм на мнение, че трябва да има почасово заплащане за всеки вид труд!!!! И тогава ще се види кой колко работи и колко заслужава!!!

До Ива (03.10.2007 г. 12:37ч.) Жалко, че ти доставих удоволствие, как завиждам на образованието на учителите, защото моето е много повече, а за хирурзите пропуснах да ви кажа, изобщо няма място за сравнение, един учител нито е учил колкото един хирург, нито работи колкото него. Може една операция да е 2 часа, но той е там цяла смяна и дори след това е на разположение! Не ме карайте да ви цитирам дори с какъв бал се влиза медицина и с какъв педагогика, а за ученето след това да не говорим. Хайде със здраве, че безплатни консултации не смятам да ви давам!

До Ива (03.10.2007 г. 12:05ч.) Съжалявам, че не сте ме разбрали за работното време, говоря за съизмерими неща, нямах предвид просто работно време 8 часа, а на хората също с висше образование, също извършващи отговорна работа, а не просто 8 часа!!! И не ме убеждавайте, че голяма част от учителите са такива не са такива, само заради работното време, имам много приятели учители!!! А за ваше съжаление не работя физическа работа, имам повече образование от един учител и съответно получавам много повече, но расъждавам все пак разумно и подкрепям учителите!!!

Скъпа Ивона ,как ще предложиш на учителка работа като ГЛЕДАЧКА.Ако тя иска да бъде гледачка ще отиде във ферма няма да гледа твоето говедо в човешки образ.

до РЕ Явно Вашите учители не са си свършили работата щом сте толкова неграмотен.

до ?????? Радвам се, че сме на еднакво мнение.

Не мога да подкрепя всички учители, защото смятам, че не всички го заслужават. Не мога да преглътна образците на учителска неграмотност и некомпетентност, които са документирани в тетрадките на дъщеря ми. Дано доживеем да вземат повече само тези, които наистина го заслужават, а останалите може би трябва да връщат на бюджета взетото. Сигурна сам, че ще стигне за повече от 100 %, но само на тези, които действително работят.

Изобщо мислиш ли като пишеш или просто ей тъй да се намираш на приказка?Не можело да вземат по-голяма заплата от тези ,които работели 8 часа!Естествено,че може,даже за 1 час може тройно да вземат!Ти като нямаш образование,ще работиш денонощно ако трябва!

Недейте да сравнявате професии и особено работното им време!Интелектуалния труд не може са се сравнява с физическия!Интелект. труд винаги е по-заплатен!Според вас,каква заплата трябва да вземе 1 хирург,който оперира 2 часа на ден?100лв,150лв?Не е важно колко часа работиш,а какво полезно си свършил!Пък ти като не си учила навремето и 12 ч,и15часа ще работиш!

ВБ, какви избори можеш да провалиш!???? По закона за изборите в БГ и сами за себе си само да гласуват пак ще спечелят, няма %!!! ВБ или си много тъп, или си от хитрите дето викат: За Бога, братя, не гласувайте, всички са маскари! и доволно си потриват ръцете:Пак ще спечелим! Ще продължим да ги грабим, тия тъпаци! Имаме си твърдо гласуващ червено-жълт - турско-цигански електорат!

Да не сме голословни, привеждаме доказателства за чуждия опит в тази сфера. Линковете са на английски: 1: Докладът Нация в Риск, 1983 http://www.ed.gov/ За реформите, проведени от щата Кънектикът, чиито ученици няколко години по-късно излизат на първо място в националните тестове http://www. Станишев и Вълчев дали четат постинги в този форум?

Мит: учителите работят по 3-4 часа на ден! РЕАЛНОСТ: УЧИТЕЛЯТ ТРЯБВА ДА ИЗВЪРШВА МНОГО ДРУГИ ДЕЙНОСТИ ИЗВЪН КЛАСНАТА СТАЯ( ЗА ПЪЛНИЯ СПИСЪК ПРОЧЕТЕТЕ ДЛЪЖНОСТНАТА МУ ХАРАКТЕРИСТИКА ОТ 8 ПЕЧАТНИ СТРАНИЦИ.) ЕТО НЯКОЛКО ПРИМЕРА: - УЧИТЕЛЯТ ТРЯБВА ДА ПРОВЕРЯВА ПИСМЕНИ,КОНТРОЛНИ РАБОТИ. ЗА ПРОВЕРКАТА НА ЕДНО ПИСМЕНО ИЗПИТВАНЕ, ДАДЕНО В 6 КЛАСА ЕДНОВРЕМЕННО( А НИЕ ТОЛКОВА КЛАСА ПРЕПОДАВАМЕ, ЗА ДА СИ НАПРАВИМ НОРМАТИВА), СА НЕОБХОДИМИ 3 РАБОТНИ ДНИ ПРОВЕРЯВАНЕ. Ето математическите изчисление: 6 паралелки х 26 ученика 156 писмени работи; 156 п. работи х 10 минути 1560 мин. (тест да, но по БЕЛ?) 1560 минути са 26 часа - Преди учениците да започнат да пишат, учителят трябва предварително да потърси, сътвори, напечата разпечата и размножат изпитване, което също е няколкочасов труд ( като често средствата за листи и разпечатване излиза от собствения му джоб. - за 25- минутна презентация на урока изисква 5 часа предварителна подготовка ( статистиката е според учебника по Информационни технологии за 10 клас, изд.Архимед

Явно говорим за едни и същи неща но на различен език. Ако се върнете на първото ми включване в подтекст ще разберете, че аз също споменавам за раздути щатове и неквалифицирани кадри не само в администрациите, но и в структурите на други държавни институции/например структурите на НОИ/. В последните има служителки назначени както казвате Вие от много близки, дошли от частни шивашки фирми с посредсвени познания. Такива хора освен да пречат спомагат за отчитане на безработица. При второто ми включване не случайно Ви обърнах внимание за необходимия образователен ценз и ниво на квалификации за съответните длъжности. Ако се намалят щатавете, но отново повтарям на ОБРАЗОВАНЕЛЕН принцип, не на подмазвачи и нагаждачи без образование лично аз считам, че нивото на работа на оставащите служители ще бъде на експертно ниво и качествено обслужване на гражданите. В този смисъл говоря за по добро заплащане на служителите в администрациите, а освободените да се върнат там откъдето са дошли, за да не се налага да вкарваме работна ръка от Виетнам. Знаете най-вероятно за жабата, гьола, мястото и т.н.

dostino zapla6tane za u4itelite ili dana4ni za ministrite:)

Всички сме хора на тази земя и всички искаме радост Този рефрен от песен може да се превърне в МОТО на всеощи искания и желания, като се зачитат професиите на всички живеещи в България без да се налага оплюване и неразбиране. Спектакъла, който ни представят учителите, шофьорите, миньорите и други стачкуващи е най-малко егоистичен, еднопосочен, засягащ малка част от населението, затова няма пълна подкрепа. Кой ли ще да е този патриот, който да даде и последните си налични авоари на побесняли от гняв стачници. Спомнете си стачките в зародиша на демокрацията, искахме демокрация и я получихме, но пак сбъркахме поверихме управлението на крехката ни демокрация в ръцете на закостенелите престъпници, които съответно се възползваха най-безпардонно и станаха капиталистите на страната ни, без изключение, всички и преди и в демократични времена се възползваха. Пускаме заторниците и ги правим босове, те най добре знаят как да пипат, а съответно и да делят печалбите и така до днес, че и в утрешни дни. Геноцида, който се е настанил във всички сфери не можеш да го изпепелиш с една кибритена клечка, трябва пламък без вятър или с други думи СМЯНА НА ВСИЧКИ ДЕПУТАТИ, СЛЕДОВАТЕЛНО МИНИСТРИ, И ДРУГИ ЗАЕМАЩИ РЪКОВОДНИ ДЪРЖАВНИ И ОБЩИНСКИ ПОСТОВЕ, ГРУПИРОВКИТЕ ОТНОВО В КАУША, СИНДИКАТИ НЕ СА НУЖНИ НИКОМУ. Това ще рече провал на всички избори, докато не се променят личностите, казвам личностите, защото очаквам, че ще прибегнат до смяна на имената си, но няма за изпуснат кокала.

Да...много възмутен и подобни ченгета или пълни тъпаци! Лятото, та лятото!...Данаците ни!...Да вземем от пенсионерите... Не разбра ли, че такива плиткоумни манипулации не вървят, глупак! Как толкова години хич не се променихте, ама хич!!! Непрекъснато слушам стария виц А, вие защо биете негрите..!

възмутена (02.10.2007 г. 23:05ч.), подкрепям исканията на учителите, но не мога да подмина явни лъжи!!! Никой учител няма норматив от 30 часа седмично, че да имате по 5-6 часа всеки ден, може ако ходите само 3 дни в у-ще. А ако и всеки ви трябват по5-6 часа за подготовка на уроците, по един предмет, то колко време трябва на учениците по 6-7 предмета за следващия ден? Не се излагайте с този коментар, защото сте смешна, все пак всички ние познаваме и учители, м-у другото предлагах на моя близка учителка, която беше останала без работа да дойде в нашата фирма за 500 лв. преди три години, с нормално работно време от 9.00 до 18.00 часа и 20 дни годишен отпуск, но тя отказа защото не можела да няма никакво свободно време, да се прибира вечер късно, кога щяла да си свърши това и онова??? Е и ние искаме да вършим и други неща, но дори и когато нямаме работа в момента, не можем да си тръгнем дори и пет минути по-рано, така че не се оплаквайте за работното време, все пак тази професия я избирате и заради това, че имате много отпуска и свободно време!!!! Естествено не може никой да получава 300 лв. на този стандарт и тези цени, но и трябва да знаете, че не може да получавате, колко някой който работи по 8.00 часа всеки ден!!!

до ?????? Напуснах държавната администрация, защото не мога и не искам да лазя. Там трябва да си човек на някого или да загубиш достойнството си. А колкото до контрольорските - не съм имала предвид деловодителите, а специалистите. Дадох пример за деловодителите, за да покажа доколко е раздут щатът в учрежденията.

Някой от тук пишещите и плюещи срещал ли се е скоро с учител, за да говори с него защо стачкуват? От така изписаното - не. А би трябвало, иначе по нищо не е налице разлика между пишещ тук и управляващ. Медиите подчертават само и единствено исканията за увеличение на заплатите. Не зная защо така се получава - това си е PR кампания... От тази страна погледнато не ги е срам - само пари искат, а частните уроци!!! А всъщност те искат и промяна в тази така наречена реформа на образованието, възмутени са от качеството на учебниците като съдържание, от разпределението на учебния материал и ред други неща, които трябва да учат децата ни. И ОТ ТАЗИ ГЛЕДНА ТОЧКА СА ПРАВИ! Не може по старата учебна програма Паисий и История... да се учат 10-ти клас, а по новата - в 6-ти, 8 учебни часа, и то около нова година. Как може да се сравнява капацитета на 12г.дете с този на 16г., възприятията на двете възрастови групи! Ами 6-класниците просто няма да го осмислят написаното от Паисий, как то ще повлияе на формирането на мисленено им, на светоусещането им, а да не говорим за националната гордост? А знаете ли, че по програма в детската градина и предучилищна освен предишните преразкази на приказки, сега трябва да учат децата на преразказ на приказка от името на главния герой? Такава била програмата, а и тя се одобрява от МОН. Ами това като материал го вкараха края на миналата учебна година и го дадаха на кандидат-гимназистит на изпита!!! Дали е преразаз на приказка или преразказ на неизучаван текст ,на мен ми е все едно - все трябва да си стигнал до някъде в развитието си, за да го направиш и определено 6-7-годишните не са всички Моцарт-овци, че да са гении. ОМРЪЗНА МИ 11 ГОДИНИ ДА СЕ ЗАНИМАВАМ ДА ОБЯСНЯВАМ ТЕРМИНИ, ЗА КОИТО ТРЯБВА ДА РОВЯ ИЗ ЕНЦИКЛОПЕДИИ И ПОСЛЕ ДА ПРЕВЕЖДАМ НА РАЗБИРАЕМ ЕЗИК, не защото госпожата не го е обяснила, а защото така е написано в учебника!ОМРЪЗНА МИ ДА ОБЯСНЯВАМ ЩО Е ЛОГИКА ВЪВ ВСЯКА ЕДВА ДИСЦИПЛИНА И ИМА ЛИ ТЯ ПРИЛОЖЕНИЕ ПО ВСЕКИ ПРЕДМЕТ, защото учебния материал е представен нелогично и не може да се намери връзката. И не защото учителя не е посочил, но то е само в тетрадката, а децата се готвят и по учебниците. ЗАЩО ИЗОБЩО СЕ СЪСТАВЯТ И ИЗДАВАТ ТЕЗИ И ТАКИВА УЧЕБНИЦИ, СЛЕД КАТО НЕ МОГАТ ИЛИ ПО-ДОБРЕ ДА НЕ СЕ ПОЛЗВАТ! Една приятелка учителка края на август тази година беше потресена, че това е шестата година, в която избират най-доброто от боклука, за да могат да преподават някак си по новата програма. Май забравихте - преди четири- пет години в Буквара вкараха джъ и дзъ с текст, звучащ като китайски, и тогава учителите вдигнаха глас, но не бяха чути. ДАНО УСПЕЕТЕ В ИСКАНИЯТА СИ , УЧИТЕЛИ, ЗАЩОТО ИНАЧЕ ДЕЦАТА НИ СЪВСЕМ ЩЕ ОПЛЕТАТ КОНЦИТЕ!!!!!!!!!!!!

От всичките тъпи форумци до тук разбрах, че за положението с напрежението на Очителите и плащането на данАци са си виновни самите те- учителите, а не правителството.

Да живеят нашите учители.

Не може ,,дърпащите конците в територията, все още наречена България да бъдат с по-ниско образование и ценз, отколкото останалите. Крадците, които управляват от 1956 година насам не се интересуват нито от образование/ децата им се изучават извън тази територия /. наука или възпитание. Всички богати крадци се интересуват само от парите... И с тях не може да се води нито диалог, нито преговори. Чугунени глави от желязната завеса, раждат само себеподобни....Те си купуват доста скъпи неща и се забавляват по света в името ня някакви ,, идеи или други лъжи..

ВИЕ САМИТЕ СЬЗДАВАТЕ ТОВА БЕЗУМИЕ С УРОЦИТЕ ЗАЩОТО ИСКАТЕ ВСИЧКИ ДЕЦА ДА УЧАТ В ПЬРВА АНГЛИЙСКА ГИМНАЗИЯ. НЕ СИ ДАВАТЕ СМЕТКА ЧЕ С ГЛУПАВИТЕ СИ АМБИЦИИ ИМ СьЗДАВАТЕ КОМПЛЕКС ЗА МАЛОЦЕННОСТ И НЕ ИМ ПОМАГАТЕ ДА РАЗВИЯТ ВРОДЕНИТЕ СИ ЗАЛОЖБИ, ЗАЩОТО ВСЯКО ДЕТЕ ИМА НЯКАКВИ. ЩОТО ЧАСТ ОТ ИМИГРАНТИТЕ СЕ МАХНАХА НЕ ЗАРАДИ НЕМОТИЯТА, А ЗАРАДИ АТМОСФЕРАТА. Не сьм учител. Няма нужда заради мен да плюете учителите. Една част от вас искате само да получавате без да давате нешо. Алеко Константинов отдавна го е казал:Не може да мислите само за собствения си килипир.

Форумьт не пулен с agents и подстрекатели, но може да сте сигурна че мнението Ви се проучва не само от бьлгарски наблюдатели,които се дивят на манталитета Ви.

Ако оживееш с 300 лв., не само ще си ВЪЗМУТЕН, но и ОГОРЧЕН и ще ти писне наистина, но не от нас!

Ако оживееш с 300 лв., не само ще си ВЪЗМУТЕН, но и ОГОРЧЕН и ще ти писне наистина, но не от нас!

Мнооого четене, много нещо. Реално погледнато всички, които са написали мнение са прави. Но каква е истинита. От всяко дърво свирка не става, така и от всеки учител преподавател не става. Хората наистина имат право да си изиската парити, които държавата не им дава. Ходил съм и на чатни уроци и само отоучлище съм получавал знания, но има нещо много важно което не може да се промени БЪЛГАРСКИЯТ манталитет. Не може единия да го толерираш, защото знаеш,че баща му или майка му (или шуранайка му ако искате) са някой, а другия да го третираш като нищожество. Няма да забравя една случка, след като се въведоха тези демократични промени, минавах покрай училище, при което съвсем случайно чух как в час един ученик каза на учителката си: (цитирам, извинете ме за грубия език) К'ва си ти ма путко заспала, знаеш ли кой е баща ми ма..., след което преподавателката се оплаква на директора и той, неможе да направи нищо , защото тати е някой. Какво излиза демокрацията, за която се борихме я няма, защото пак си ги има същите комунистически порядки, той е на някой някакъв си. Няма да се оправим и това си е. Искам да кажа, че учителите имат право, защото навремето като ученик, ни караа да изнасяме урок предк класа и няма да ви кажа какво е усещането да се изправиш пред 25 души и да те гледат и да те слушат и да те чакат да се издъниш, за да се заядат за нещо не е никак приятно. Не може да уиправляваш и страната по тоя начин. Може да се каже, че и от всяко дете ученик не става има хора на които не им се учи и посещават училище(университет и т.н.), заради болните амбиции на родителите си. Трябваше когато ставаха реформите да се срути всичко и да се направи на ново, защото е по лесно да изградиш нещо на ново, вместо да се опитваш да откиеш грешката на предходния и да я оправиш, правил съм го повярвайте ми много е трудно(ако тя трябва единица време за да направиш нещо, то ти трябва тройно повече, за да откриеш грешката, да разбереш каква е била идеята и да я реализираш) а тогава нямахме такива хора, не че сега имаме. За съжаление всички, които стоим тук и се опитвам достигаме до тзои извод. Не знам дали ще ми достигнат силите или най-накрая ще си бия камшика и няма да отида някъде другаде, защото са казали, че хората и тоалетна не строят на кръстопът, а ние се оптваме да строим държава. След появата на демокрацията се загуби съзнанието което ни прави Българи. И доката навремето хората с гордост са се наричали българи сега ни е срам. Не може навремето така наречеиня даскал да е умен, начетен и ерудиран, а като се почна демокрацията и комунизма да ги караме на конвейр. Не може само за да се запълни бройката да прави по 10 000 специалиста годишно. Осъзнай се народе 100 години са ни газили Византийци, 500 турци и все пак се е запазило българското самосъзнание, а 50 год комунизъм и 20 години демокрация упяха да заличат всичко. Всеки има право на адекватно заплащане, но трябва да си го поискаш, но преди това трябва да докажеш, че го заслужаваш. Не можеш да кажеш за по-малко от 500 лева няма да работя и ако работодателя не е сконен да даде, си търси по-ниско клалифициран труд и накрая ти се пречупваш но тогава ти го слагат троен. Трябва да има строги закони и да има служби, които стриктно да изпълняват това. И накрая като за заършек да кажа, след като увеличиха заплатите на автобусните шофьори, да не би да се повиши качеството на возене, пак карат като идиоти и не им дреме, защото са големи или пък се подбри автопарка, вчера си съсипах сакото с ръжда в автобуса. Или пък като стачкувах таксиметровите шофьори да се промени нещо в 70 % от случаите пак си остават прости селяндури и такситата им смърдят на пор и кръчма - не няма такова нещо. Както се казва, защо го направи (визирама поговорката със кучето и змият или както там я знаете) защото сме на Балканите и защото сме в България и не може 1943 година немците да ни питат дали могат да ползват наши неща, а сега всеки идва удряни по една .... и не пита хубаволи ни е било. Няма оправия ни цар, ни демократ ни социалист, който и да е няма да ни оправи, както се казваше в едни скеч, да го оставим някой един месец без връзки, да живее в България пак да го питаме добрели му е било. Напрегнете си малко сивито вещество и не правете изводите на личните си проблеми а вземете се замислете малко. Както се пее в една блтгарска песен: Върви народе възроден и добавям от кой ли не осеменен

за Против, да си станал учител, че да вземаш толкова и работиш по-малко.Какво чакаш, че не отиваш в училище?? Има доста свободни места....Като знам как работите тези, които на най-работни се изкарвате-с кафенце, цигарка и мръънкане колко малко вземате ..

Много далеч бъдете от мисълта , че вие ни гледате децата - как не вие срам !!!! Гледали ни били децата ! За разлика от вас - ние работим и очакваме децата ни да ходят на училели и там не да ви слушат тъпизмите , а да получават знания и спокойствие и загриженост поне 4 часа - за които многоуважами ние плащаме !!!!!!! Аз съм човек който обича детето си повече от всичко на света, но съм на мнение, че не може да лентяйства по цял ден защото на вас ви скимнало, че за мързела ви ви се полагат повече пари ! Срамота , да ни обвинявате че не искаме да гледаме децата си ! Считам, че на 3 октомври след 3 месеца ваканция , детето ми трябва да е на училище , а не да стои отново при дядо си и да гледа тъпите сериали , и аз да му преподавам поредния урок! От моите данъци ви се плащат заплатите - редно е да изисквам !!!! Как не ви е срем да ни обвинявате ,че не искаме да си гледаме децата !

да изкажа възхищението и уважението си към Камен Воденичаров за позицията, която е заел за учителската стачка. Както и към Велизар Енчев, Миглена Ангелова. Вие сте прекрасни хора! Що се отнася до Тончо Т., Комиците, Милен и т.н., искам да кажа, че не е нужно да изпишат някого в списъка на сътрудниците, достатъчно е да чуеш мнението му за точно тази стачка.

Днес една учителка ми наду главата с една свирка (метална), имайки ме за ученик или нещо такова. Неприятно, някак си да те третират като зависим и ПОДВЛАСТЕН на учителски капризи. Попитах я, дали не е учител по физическо. С типичен високомерен тон, ми беше отговорено Отваряйте си ушите и естественно подмина. Госпожо, каквато и да сте, отвратих се от Вас. Радвах се, че моите деца не са били Ваши възпитаници. Но ако такива като Вас учат внуците ми-просто е жалко??!

Във всички форуми се вкючват актино и говорят глупости по адрес на учителите хора, които най-малко разбират от училище, но имат най-големи претенции.То не бяха лъжи за 3-месечни отпуски1 3-часов работен денИ прочее. Аз ще кажа като учител , че всеки ден има не по-малко от 5-6 учебни часа в училище и още толкова в къщи за подготовка на уроците, проверка на домашни и тестове, обработка на документация, а от лятната отпуска не мога да взема повече от 30 дни. Децата ми са студенти в престижен ВУЗ по ИТ специалности и за това не сме взели със съпругя(а ми също учител и един частен урок. Така че тези, които най-много плачат и ругаят учителите най-малко разбират от възпитание на деца, а още по-малко от обучение. По тази причена настояваме за достойно заплащане, но не такова, което ще е за сметка на други, а само това, което ни се полага.

Подкрепи българския учител тук: http://www.bgp

Получавам месечво 1000 лв.,децата ми са обезпечени - не искат от мен и не ми дават.Пушачка съм и за цигари, кафета и безалкохолни харча средно 200 лв., отопление и др. сметки - 100 лв. За дрехи,храна и лекарства - отаналите и вярвайте ми точно се вмествам в тези пари.необяснимо ми е как може семейство да живее с 500 и п-малко лв. Братя учители стачкувайте до победа. Не зная има ли правна основа - да подложим целия МС на едномесечен живот по възможност публичен - нещо като брадърите, с 300 лв., да ни покажат как се кърпи с толкова средства. Изпитвам неистова омраза към всички властимащи, заради цялата им демагогия.Убедена съм че рано или по-късно ще ги сринем. Още веднъж - успех учители. Много са ви скромни исканията.

Много далеч бъдете от мисълта , че вие ни гледате децата - как не вие срам !!!! Гледали ни били децата ! За разлика от вас - ние работим и очакваме децата ни да ходят на училели и там не да ви слушат тъпизмите , а да получават знания и спокойствие и загриженост поне 4 часа - за които многоуважами ние плащаме !!!!!!! Аз съм човек който обича детето си повече от всичко на света, но съм на мнение, че не може да лентяйства по цял ден защото на вас ви скимнало, че за мързела ви ви се полагат повече пари ! Срамота , да ни обвинявате че не искаме да гледаме децата си ! Считам, че на 3 октомври след 3 месеца ваканция , детето ми трябва да е на училище , а не да стои отново при дядо си и да гледа тъпите сериали , и аз да му преподавам поредния урок! От моите данъци ви се плащат заплатите - редно е да изисквам !!!! Как не ви е срем да ни обвинявате ,че не искаме да си гледаме децата !

Една мисъл на Хенри Форд: Всеки нов живот - това е нещо ново под слънцето; никога по рано не е имало точно това и никога в бъдеще няма да повече да има. Младият човек е длъжен така да гледа на себе си - той е длъжен да иска тази единствена искра на своята индивидуалност, която го отличава от другите хора, и да я развива с всички сили. Обществото и училището могат да опитат да потушат тази искра, те искат всичко да е под един знаменател, а аз казвам: не давайте искрата да изгасне - тя е вашето единствено основание за това вие да играете важна роля.

АЗ СЪМ ЗАД ТЕБ И ТЕ ПДКРЕПЯМ НАПЪЛНО. ЛИЧНО АЗ ИМАМ ПОЗНАТ С 2 МАГИСТРАТУРИ И РАБОТИ ЗА ЕДНИ СМЕШНИ 200 ЛЕВА. ТИЯ ДАСКАЛИ ПЪРВО ДА ПОГЛЕДНАТ КАКВА Е ИКОНОМИЧЕСКАТА ОБОСНОВКА НА ДЪРЖАВАТА НИ, А ТЯ Е МНОГО ЗЛЕ. А ЯНКА ТАКЕВА ИСКАМ ДА Я ПИТАМ КОЛКО ВЗИМА ОТ ЦКБ-СИЛА ВСЕ ПАК Е В УПРАВЛЕНИЕТО НА ТАЯ КОМПАНИЯ. СИГУРНО ВЗИМАТЕ ЕДНО 5000 ЛЕВА ОТ ТАМ. И ВИЕ ЩЕ МИ ОПРАВЯТЕ ОБРАЗОВАНИЕТО.

АМИ ТИЯ КОЙТО РАБОТЯТ ПО ЦЯЛ ДЕН НА СЛЪНЦЕТО КАТО ТИЯ ОТ ЖП ТРАНСПОРТА КАКВО ДА КАЖАТ С СВОИТЕ 230 ЛЕВА. И ЗА КАКВО СТАЧКУВАТЕ 5 МЕСЕЦА ПОЧИВКА ИМАТЕ, РАБОТИТЕ ДО ОБЕТ, НЯКОИ ОТ ВАС ДОРИ НЕ ЗНАЯТ КАКВО ПРЕПОДАВТА. КАТО ЕДИН ОЧИТЕЛ БЕШЕ НАПИСАЛ С УЧЕБНИКА СИ, ЧЕ ЕЛ. ТОКА НЕ Е ОПАСЕН.

Еваларка ди казвам! 9 месеца работа и то не 8-часов работен ден. Е, кво да кажем останалите с 350 лв. за 8 часа 12 месеца в годината? Танка Янкова що не вземе да ни пита?

Ne samo Daniel Vylchev, no i vsichki upravlqvashti uprajniavat GENOCID spriamo uchiteli, pensioneri i vsichki chestni hora w dyrjavata.

Колеги учители, родители, ученици, граждани Призовав и вие да се регистрирате във форума на стачкуващите учители и да споделите вашето мнение - http://stachkau :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:

Нямам нищо против да плащам за образованието на детето ми , да ми намалят данъка върху заплатата и с най-голямо удоволствие ще ги давам на предпочитаната преподавателка и за частни уроци, имам 1 дете и работя в частна фирма по 10-12 часа минимум на ден с 20 работни дни отпуска , 300 лева са ми само осигуровките, нека отиват поне за добри дела. Смятам ,че имам право да изисквам качество след като аз произвеждам такова. А сега се разкъсвам да преподавам поредния урок от учебника на детето ми, защото то лентяйства в този момент, а аз не искам това за него. Как не ви е срам! Борете се срещу тъпата ви система - да седите и да дежурите в училище без деца цяло лято - а не си го изкарвайте на децата! Как пък никой даскал не се вдигна през лятото да стачкува срещу безумието да ДЕЖУРИ В УЧИЛИЩЕТО !!!!!!????????? Само парите ви интересуват ! Много сте жалки и мързеливи! И толкова не заслужавате ! Борете се срещу тъпите наредби и разпоредби , а не да оставяте децата на произвола ! Кой ще плати това безделие и лентяйстване на учениците ????? Засрамете се и работете както всички хора които имат самочувствие в тази страна. Няма пари без работа 10-12 часа на ден и 20 дни отпуска , другото е УТОПИЯ !!!! или социалистически реализъм- както ви харесва !

Ами лятото не стачкувахте, ами се разписахте за тази заплата. После теглихте кредитчета от едни симпатични банки и сега, дайте да дадем. С една дума дайте от вашите данъци, не за пенсионерите ами за нас. Е, а, стига с тези нахални 100%

Да се въведат ежегодни тестове и оценки за знанията на учителите. В зависимост от показаните резултати да им се вдигат заплатите. Ученик, който не взима частни уроци при добре подготвен учител не може да влезе в елитно училище и университет. Масово учителите са с посредствени знания и не полагат никакви усилия да се усъвършенстват.

А когато даваш часни уроци какъв си?И плащашли данаци за тези пори или и ти минаваш в сивата икономика?

Уважаеми родители,нещо не ви понася да си гледате децата,а?Но ние не сме Гледачи,а Преподаватели!Но за някои от вас май това са едни и същи понятия?

До Внимание!!! (02.10.2007 г. 15:23ч.) - и от мен -ВНИМАНИЕ ! Форумът е пълен с мнения на подставени лица и дезинформатори ! Бъдете бдителни ! ДА НА УЧИТЕЛСКАТА СТАЧКА !!! Университетските преподаватели ги подкрепяме и много скоро ще ги последваме ! Проф. Биолчев и другите ректори на ВУЗ да поставят проблемите на академичното образование пред МОН !