Нов проект за МВР: Реже 8 заплати и 5 дни отпуск

Дванадесет вместо 20 заплати ще получават новоназначените служителите на МВР при напускане на системата.

Обратно в новината

Коментари - Нов проект за МВР: Реже 8 заплати и 5 дни отпуск | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Като стана въпрос за неправилно паркиралите автомобили мога да кажа, че вина за това няма МВР, а съответната община, която е приела съответния градоустройствен план и не е предвидила паркоместа. ЕДно време се строеше, но се предвиждаше за определен брой апаратаменти и гаражи съответно. Сега какво се получава - гаражите се ползват за магазини и други, а колите паркирани по тротоарите. МВР няма право да санкционира спрял автомобил и в него да няма човек. тази възможност е предоставена на съответната общинска полиция, които могат да пишат фишове и да ти пращат "честитки" и ако в законоустановения срок не ги заплатиш ти пращат от НАП покана за доброволно изпълнение и ако не се издължиш следва принудително такова. По твоята логика до всеки един паркиран автомобил трябва да стои един полицай и да чака съответния шофьор да се дойде, да си отключи колата и чак тогава да бъде глобен. Ами дай да си губи полицая времето в чакане на някой да реши да потегли. Нали за това са тъй наречените "паяци". Има къде по-наболели проблеми.

Къде да се паркира, след като на времето не е помислено, че един ден ще има толкова коли. Затова не вземаме отношение. Ти ако си полицай, да ли ще се заядеш с някой, а посмееш, а са ти размазали физиономиата. Като вдигнем толкова много коли, къде да ги оставяме - на главата ти ли?

Интерсно в АМР курснтите вгорните курсиве трябва да ходят в унифирми, как ще стане това, като преподавателите им ще бъдат по трудово правоотношение. Ако в болница -МВР стане същото, да девоениезират и ВМИ. Това са поредните идиотизми на лаиците в тива управление

А никой не коментира ще има ли държавно предприятие. След тази реформа МВР и МО по бройка ще се изравнят! Браво. Никой и нищо не коментира за причината за отстрелването на Местан! Само за това, трябва да си отидат шефовете на силовите структури, а не да се правят реформи! От ноември 2015 до сега колко варианта имаше. Това означава мноооооого относно компетентността на м-рката и съветниците й.

До ония момчета от жълтите павета на 28-и! И по-специално до ония, които си слагаха каските и се правеха на нинджи, готови да мачкат народа си за да защитят ония вътре. Същите тия неблагодарници, които хубаво им го слагат сега!Хахахах! хак да ви е! На тия в Борба с безредиците да им ги намалят до толкова, че да стига само за пакет слънчоглед )

Тая Бъчварова може да се окаже спасителката на българският народ! Много умело създава условия за омитане на парламента от народа без никакви усилия.Какво ли и говорят звездите, та да върши такива простотии точно по време, когато протест се прави за всичко ? Тази г-жа е толкова некомпетентна, че направо ме хваща уртикария, само като я видя и чуя. Единствената логика е, че именно поради некомпетентността си, тя сляпо се доверява на съветници и тем подобни.Обаче всички знаем, че има един чичко с бая апартаменти, който е в топли отношения с тия съветници и като нищо може той да и мъти водата, за дасе завърне на бял кон...

Пак ли концепций бе господа що най накрая не го закриете това министерство и да помолите Брюксел да ви прати кадри, за да заработите най накрая ефективно за опазването на обществения ред и националната сигурност

Гледам, както обикновенно преобладаващото мнение в обществото е да се орежат всички КОМПЕНСАЦИИ на служителите в силовите министерства. Но говорим само за компенсациите. Рестрикциите нека си останат или по-точно ни е все едно за тях. Така ще се удовлетвори желанието на обществото, силоваците да взимат пари колкото редовият гражданин и ще бъдем доволни. Има обаче едно НО! Кой ще продължи да се подлага на ежедневният риск за живота си, лишенията, стреса, ограниченията на правата и свободите (служителите в силовите министерства са с доста ограничени граждански права). Да приемем, че доста от тях са влезли в ситемата от чувство за дълг и желание за помощ на обществото. Е кажете ми, КАК тези хора ще поддържат мотивацията си, като за службата си те получават само негативи, ограничения и смейни проблеми. Просто ще дойде момент, в който следователят ще предпочете да стане частен детектив, редовият полицай охрана или дори тираджия, но само и само да изравни ползите с негативите. Аз нямам отговор...

Не съм съгласен с теб. Наосно ли си тези хора каква работа вършат. Знаеш ли, че си чудят къде да се скрият да мине работният ден. Е понякага има и риск, но това се компенсира с безделието, което правят. Всяка работа им иплюсове, и минуси. нима едни шофьор не рискува всекидневно живота си?

Стачка до махане на Бачвата и Боко и пианико Гошо

А сега кой го прави бе, лузър? Стрелби по улиците, ежедневно пребити и намушкани, обири, кражби на коли, на голям стрес се подлагат тюфлеците, да!

crist

Къв риск ве кви 5 лева? Крият се на сянка и се сдушват с престъпницитеа те си им плащат от заграбеното!!!!! Изключение прави случая Лясковец когато се натресоха сами. Виж какви са резултатите от мащабната акция в Галиче!!! Арестували няколко местни жители без лични карти!!! Е и това ако не са кокошкари кои ли ще са?

добре де , при 7 % (или колкото са) разкриваемост на престъпленията не е ли наглост да искаш всякакви бонуси ,20 заплати при пенсиониране и др. ? Мара шивачката или Гошо комбайнера ако произведат толкова от предвиденото ще ли получат такива екстри ? .... най-вероятно няма. нищо чудно и да минат от другият бряг - на безработните.

Тия точки си ги заврете на чадъра.Кой играе -пичели!

Каква държава сме не мога да разбера. Защо съдии и прокурори при пенсионирането получават по 20 заплати, всяка година по 3-4 заплати бонус...заплатите им над 2000 лева, корумпирани, крадливи и за затвор, а бюджета им непрекъснато нараства. Аз не виждам смисъл от съществуването им изобщо. Те защитават само богатите които си им плащат...

Не съм част от съдебната система, а съм адвокат. Ако имаш клиенти имаш и пари. Знам всички слабости на съд. система.Ще тикажа за съдиите и прокурорите - заплатите и бонусите, дори им са малко. Навсякъде съдиите и прокурортите вземат идни от най-големите заплати, за да няма корупция. Проблемът при нас е, че въпреки големи заплати има корупция. А корупцията идва от липсата на отговорност в системата. Адвокатът вижда, че съдията или прокурорът върши беобразия обаче няма на койда се оплаче. В нормалните държави няколко основателни жалби на адвокати и съдията хвърчи от системата, без право да работи никъде като юрист.

Бегай на работа у данс!

Ако сме ненужни за обикновените хора-фърляме си каскетите,заключваме дюкяните и си тръгваме. Ама после ще има- елате при нас, да не идваме ние при вас.Явно е,че срещу нас са кримиконтингента,богаташите с камери и лични охрани / то и тях ги гърмя / и клиентите на КАТ. Озорили сме се здраво и само шамари-шапката в ТИЛ-а ми я хващат на 16 лв, а в Илиянци струва 8 лв,обувките течат-58 лв, униформите ни са похабени- една на 3 години, ако не направиш 2-3 акта на ден-калпав си.Кво да правим?

Много си прав момче, теб и колегите ти никой не обвинява.Но клатикурците който си седят по кабинетите, писарушките, чистачките , машинописките и техническия персонал от КАТ, паспортна служба, КОС и още знайни и незнайни служители от така нареченото МВР, с какво те заслужават бонусите и 20-те заплати. Ти даваш дежурства ,мръзнеш навън а чантаджиите седят на топло и получават повече и от теб. Е за това става въпрос на практика. Аз съм на 62 год. имам 42 год. трудов стаж,но трябва да работя още 2 год. и кусур за да мога да се пенсионирам.Какво те кара да мислиш, че ми е много приятно?

Изход- хвърляй оставка и ще видиш как се изакрват пари в частния сектор!!??

Ненужни сте. Хвърляй каскета и си тръгвай.

Заслушаващи тези пари, са хората, работещи в РИСК !!! Редови пожарникари и останалите от службите, работещи в директна опасност за живота и здравето им! Останалите писарушки да са на режим "държавни служители" !!!

КЪДЕ ПО СВЕТА ИМА МВР БОЛНИЦА БЕ?????????????????????????? - ЕДИНСТВЕНО В БЪЛГАРИЯ И РУСИЯ!!!! ГЕРБ КРЕПИ КОМУНИЗМА!!!!!!!!!!!!!!!

Милата Бачварова, дано пак не се изплашат с Бойко от протести и да върнат две крачки назад!!!

да, ама имало много избити при извършване на професионален дълг. Грънци. Имаше преди много години в "Белите брези" се изпотрепаха взаимно от много професионализъм, а и тази Барета, която дали от приятелски огън или от лудия и то благодарение на гл.секретар - ювелирна акция. А знаете ли колко работници умират при нещансти случаи по време на работа - те нямат привилегии и винаги излиза, че е по тяхна вина. А колко се разболяват от вредни условия на труд - но за тях няма компенсации, в повечето случаи излиза че те са виновни.

Колко заплати трябва да получават хора които рискуват живота си или са професионално свързани с личности и конфликти с които мнозинството от нас биха желали да са много далеч, аз немога да кажа. Това което ми прави впечатление че реформите както ги разбират от правителството са свързани единствено с рязане на ,обърнете внимание, на малкото социални придобивки(скоро порязаха и инвалидите). Видимо е че от правителството нямат визия и управленска култура за нещо повече. Една таква професия като полицейската има много недостатъци и съвсем малко предимства, като и тях ги премхнеш, нещата ще се влошът, защото това ще се отрази директно на качеството и мотивацията на служителите

чет нямат на протести. Те в отпуск ли са, в почивка ли или се водят на работа. Не би трябвало. Боже, щом толкова - хиляди по време на протест са в отпуск, то представяте ли колко са действащите. Турнеядци - много ви обичат. И що излизате на протест - всички ви псуват като мен но се страхуват да ви дюдюкат, щото ако не друго преследвате личните си противници.

Защо трябва да има толкова много охранителни органи, ползващи привилегиите на първа категория? Това са охранители, това може да го върши и частна охранителна служба, без да тежи толкова на държавния бюджет. В съда подсъдимите нима не може да ги водят частни охранители, на входа на съд, прокуратура непременно ли трябва да са държавни служители, които да пропускат влизащите? Чиста разсипия на държавни пари. Като ще се затяга колана да се мисли във всички посоки, защото народът намаля с два и половина милиона, а администрацията и такива служби са се увеличили с десетки хиляди и резултат никакъв.

НА КАКВО ОСНОВАНИЕ ПОЛИЦАИТЕ ЩЕ ИМАТ СВОЯ БОЛНИЦА???????? ДА НЕ СМЕ ВЪВ ВОЙНА ИЛИ ВСЕКИ ДЕН ДА ИМА УБИТИ И РАНЕНИ!!! СТИГА КОМУНИСТИЧЕСКИ ИЗГЪЗИЦИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

кво правят тези полицай, т.е.миционери. къде са. Живея в Идеалния център на София и освен охранители на СОТ други не съм виждал.Веднъж се зарадвах - 3-4 говореха на висок глас нецензурно, но после видях, че пишеше вече съм забравил съдебна милиция или нещо подобно.. Всички до един са деца и внуци на милиционери или потомствени комуняги - само се скатават, ама на протест - чет нямат.

КОЙ ВЗИМА 12 ЗАПЛАТИ НАКУП В БЪЛГАРИЯ??????????????????????? ВСИЧКИ КУФАРИ - ВЪННННННННН!!!!! ИМА ДОСТАТЪЧНО БЕЗРАБОТНИ КАНДИДАТИ ЗА МВР!!!

" Пресцентъра на ведомството" да си оправи ел. адреса,че шеста жалба пиша до тях и не се получава.

Да се приложи този режим и на тая,т.н. Съдебна полиция...!?Тая институция не заслужава големите си привилегии,с които се ползва...!?Хрантутняци..!?

Тия бели якички от Инспектората.да не са заслужили до сега с нещо тия придобивки...!?И те са за орязванеее.!Да се направи Жандармерия ,да обикалят по села и квартали и извършват превантивна рабата с всички категории нарушители на обществения ред сред обществото -наркомани, крадци ,убийци ,изнасилвачи -всички от кримиконтингента...!

Но ще трябват и танковете.Само жандармерията няма да свърши работата по малобройните села. Крадците се информират с телефоните. Идеята ми е: Във всяко населено място, на всяка къща и паланка, на всяка улица и кръстовище да има танк. Видиш ли циганин да се движи - залп. Само това е спасението. Иначе циганора ще нападат жандармерията. Ще има жертви. Те се движат в групи по 7-8 броя. Само че, за да стане това ще трябват много пари, ама много пари.

Дзерджински, по всичко си личи, че пишеш от висотата на компютъра, пред който седиш и че не живееш сред народа. Ти имаш ли представа циганите на какви толумби се движат и че винаги в тях си имат най-малкото хладно оръжие. Веднъж съпругът ми направи забележка на един такъв циганин, който рови из боклука и го изхвърля навън. Тогава същият този циганин извади вилата и беше готов да "опраска" съпругът ми. Затова ще бъде добре заедно с жандармерията и "танковете да дойдат", както предлага един от пишещите тук.

За разлика от полицаите, съдебните и прокурорските помощници получават само 90% от заплатата на най ниската длъжност на магистрат.През 2014 г. заплатите на младши съдии и младши прокурори бяха 1546 лв / без бонусите/ Така,че стига с тези полицаи, а погледнете и онези, които от 34 възможни взеха по 3-4 точки.Все съпруги и щерки на богати хора.

Когато хората не са доволни оп работата на полицията, се сменят началниците, а не последното заптие на улицата!Между другото-ще започнат да получават 12 вместо 20 заплати след 25 години- отнася се само за новоназначените.Реформата е сериозна и бърза!

българските полуцаи имат наи-много привилегии в цяла европа. всички сме съглани че тези привилегии трябва да бъдат намалени. аз обаче имам още едно предложение. мвр трябва да изработи два теста - един за физическа пригодност и един за средна интелигентност. целия личен състав трябва да положи тези тестове и които се провали - вън от чадъра. да видим тогава колко от тях ще издържат и двата теста...

По вашата логика не бихте взели за криминалист човек като Стивън Хокинг.

Не, не бихме. Трябват му и двете.

към :) . абсолютно правилно сте разбрали идеята ми. има професии за които хора с определени физически и здравословни проблеми не са подходящи и не са в състояние да вършат задълженията си качествено. професор хокинг е генялен математик и мислител, но въпреки това аз не бих го назначил за полицаи, зъболекар, хирург и прочие професии. на кратко задявката ви е неуместна.

МИР ПО СВЕТА ДА ИМА....МИР И РАЗБИРАТЕЛСТВО В НАШАТА СТРАНА БЪЛГАРИЯ

Никаква концепция за реформа, която да доведе до ефективна работа срещу престъпността и за опазване на живота, имуществото и спокойствието на гражданите не прочетох в матрялчето! Само пазарлъци - дали 20 заплати да дават, или 12 ... колко дни отпуск ... на кого точно, а кого да отрежат от благинките на хранилката ... Ако с това може да се реши някой проблем, свързан с престъпност или с осигуряване на ред и спокойствие по улиците ... Тая Бъчварова е адски проста женица! А за временно подчинените й нямам думи просто - няма прилично определение за днешния представител на "органите на реда" ...

Продължават да ни обезовъоръжават. Ще си пазите границата а? Как ще стане това, след като вече няма да има желаещи да служат в МВР?

Българите пазят границите си от родолюбие, а не за пари.

Бъчвата не знае на кой свят е. Пълна неадекватност, най-слабият министър в историята на МВР.

ДА СКЛОНИМ ГЛАВА НА 01.02 ЗА ЖЕРТВИТЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ ТЕРОР.

а на монархо-фашисткия?

Декомунизация на МВР и чистка до 3-то коляно.Иначе оправия няма.

МВР е изтъкано от комунисти и русофили, всичко трябва да се измете.Действай Румяна.

действай, ма не мое...

БСП отново припомни, че дори след 26 години след краха на тоталитарната комунистическа система в България е наследник на Българската комунистическата партия, с искането си за отмяна на закона за досиетата и закриване на Комисията.

Комунизма е като много опасна епидемия.Бързо се разнася заразата.За това в миналоно в някой страни са ликвидирали заразата в зародиша.И сега тези страни са по социални от всички.

Декомунизация и изхвърляне на всички мръсници комунисти от МВР - това е нужната реформа.

Бълха ги охапала ченгетата защото бая нови форми на ''стимулиране'' ще се намерят като това ''дарение от държавни структури'' дето си е ачик ДОПЪЛНИТЕЛНО наливане на пари в мвр,

Докога България ще е руска губерния и МВР ще бъде подчинено на Кремъл?

Това, че получаваш пари да пишеш срещу Русия, не значи, че трябва да пишеш явни глупости и то ни в клин, ни в ръкав. Ние сами сме си виновни, защото избираме и после преизбираме подобни управници. С подобни хора, резултата е-над 2 милиона хора избягали от роден дом. По зле сме и от турско.

Сеньорчо, понеже знаеш много, би или изброил поименно един кабинет, съставен по твоите виждания? Ей така, ни в клин, ни в ръкав... И не съм привърженик на ГЕРБ или Бо Бо. :))

много си тъпичък и прозрачен, ела да ти дам 2 лв да пиеш една бира...

Не е проблема в заплати и отпуски, а в това че МВР бъка от комунистически кадри обслужващи Русия.

Направо сте проблем за определени медицински среди:((((

ЧЕ ТО ЦЯЛОТО ПРАВИТЕЛСТВО БЪКА ОТ ПРЕБОЯДИСАНИ КОМУНИСТИ,А ВИЕ СТЕ СЕ ХВАНАЛИ САМО ЗА МВР

май някой ти е вкарал палката отзад, та плюеш от сутринта едно и също по МВР.

ДЕКОМУНИЗАЦИЯ И ДЕСЪВЕТИЗАЦИЯ НА МВР, КРАЙНО ВРЕМЕ Е.СТИГА РУСКА ЗАВИСИМОСТ.

1 февруари дата за отбелязването на паметта на жертвите на комунистическия режим. На 1 срещу 2 февруари 1945 г. са изпълнени смъртните присъди на Първи и Втори върховни състави на народния съд и са разстреляни тримата регенти княз Кирил Преславски, Богдан Филов и ген. Никола Михов, бившите министър-председатели Добри Божилов и Иван Багрянов, както и 22 бивши министри, 8 царски съветници и 67 народни представители от 25-то Народно събрание (1940-1944). Това е най-масовото изпълнение на смъртни присъди в историята на България и е част от терора, който БКП провежда върху българския народ след 9 септември 1944 г. в условията на съветска окупация и по предписания от Кремъл.

Да помним. Много малко са били тези присъди за престъпните монархофашистки злодеи, щом са оставили такива недоправени отрочета да онанират по форумите.

Трябваше да ви избием през 1989г. всички комуняги престъпници предали България на руските престъпници.

главорезите от 1923 и 1944 година. За Филов ли им е мило или за князете?

Тя тая реформа страхотна ... Режеш им заплати и социални и те започват да работят! Невероятна логика, невероятна реформа!!!

Повярвайте това работи. От опит го знам.

а да видим!

На малоумници не мога да вярвам!!!

рИформите в този кабинет вече ЗАДМИНАХА даже и перестройката на Горбачов ! И скоро май ще берем плодовете...

Как се разпределят категориите на труд, това е първото нещо, а не 20-те заплати!

ОНЗИ ДЕН ВИДЯХ ОГРОМНА ЧАСТ ОТ "СЛУЖИТЕЛИТЕ"В ПРАВОУХРАНИТЕЛНОТО ВЕДОМСТВО. оЗАЛАГАМ СЕ ЧЕ НИТО ЕДИН ОТ ТЯУХ НЕ МОЖЕ ДА ПРОБЯГА И 100МЕТРА.ТАКИВА ДЕБЕЛИ И БЕЗФОРМЕНИ МЛАДИ ХОРА ЩЕ НИ ОХРАНЯВАТ ОТ ПРЕСТЪПНИЦИТЕ.СРАМ!СПОРЕД МЕН РЕФОРМАТА ИМ ТРЯБВА ДА ЗАПОЧНЕ СПОКРИВАНЕТО НА МИНИМАЛНИ ФИЗИОЛОГИЧНИ НОРМИ И АКО НЕ-ВЪН ОТ СТРУКТУРИТИ.

Какви "физиологични" норми предлагаш, кой щи изака най-малко 300 грама или ... И сега има изискване за физическа подготовка, друга тема е какви са нормите там и дали трябва да се прилага за всички звена.

Физиологични норми - не всички болни от затлъстяване са диабетици, но повечето са, ако искате са кажете, че са болни. Полицейската работа днес не е лесна . Може би просто трябва да се въведе някаква система,каквато и да е, за оценка на тези служители/интелектуална ,физическа, даже физиологична/. Но задължително трябва да са българи.

С Мадам начело друго освен Коне и Цепене, кво да очакваш?

Какви 12 какви20заплати Луд е който им ги дава Търтеи мазни

Дъртофелницата каква ли реформа ще направи!?За мен реформата махане на 50 процента от тунеядците в МВР, какви 60 000, при 24 000 армия, тьотката да се урива воглаве с Мутрата, Куневица Пръмова, д-р Менгеле и т.н.....