Коментари - Бизнесът прогнозира нов ръст на цените | dnes.dir.bg
назад

Бизнесът прогнозира нов ръст на цените

Предприемачи от индустрията, строителството и търговията на дребно предвиждат повишение на продажните цени през следващите три месеца.

Обратно в новината

Коментари - Бизнесът прогнозира нов ръст на цените | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

БСП държи патримониума на държавата,а тази партия насищане няма.Дребните търговци са параван за прекриване дайниста на монополите.Защо житото е два пъти по-скъпо от чужбина.Защото химикалите за растителна защита и горивото вдигат цената.Па селяните нека да орът!

Zashto ne lishim upravlyavashtite ot politicheski prava do sledvashtata rekolta?

v momenta jiveya v bukurest po nyakolko mesetsa sim tuk posle v bg razlikata e ogromna i zaplatite sa po 400 evro minimalna edna mayka tuk polucava 300evro maycinstvo vseki mesec az v bg vzemah po 100lv dobrece ne razcitam samo na tyah kak moja edna romaniya s 30 mln.hora da se opravi a niye 7mln. oste sme na dinoto

Сантименто, v godinite do chernia deveti 1944 carstvo BG e prosperirashta strana. Komuniagite sasipaha BG sled tova.

До сега винаги гласувах/не за БСП и сие/.С мисълта,че по този начин изпълнявам гражданския си дълг,изразявам волята си на избирател и т.н.Излезе,че просто съм си губил времето.От сега нататък-на избори без мен.Като започне гласуването с камъни по управляващи кратуни ще дойда.

Соци,20.57- ти изобщо мислиш ли като пишеш?В малките градове и в селата не живеят ли хора според теб?Те от къде да пазаруват,като там хипермаркети няма?И изобщо там не е чак толкова евтино,нито пък стоките са с високо качество.

Битува мнението, че МАКРОРАМКАТА ни в годините преди Втората световна война също е била много добра като сега. Били сме едва ли не първи в Европа. Питайте останалите живи съвременници как са живели хората тогава. Това е поредният ОПАШАТ БЛЪФ. Положението е било трагично. Ширела се е спекула, данъците са били непосилни, народът масово е гладувал, живеел е в мрачни коптори и колиби. Бездомни деца и сираци са спяли направо на улицата. Пари са имали само спекулантите и мошениците. Наложила се е национализация. Нашите дядовци не са били по- глупави от нас сега а напротив- имали са идеали. В започналото да излиза през януари 1924 г. списапние Пламък Гео Милев печата статии. Заради поемата Септември книжка 78 на списанието е конфискувана, а Милев е даден под съд. През януари 1925 г. списанието е забранено. На 14 май 1925 г. Гео Милев е осъден на една година тъмничен затвор, глоба от 20 000 лв. и лишаване от граждански и политически права за 2 години. Той решава да обжалва делото пред Апелационния съд, но на 15 май е арестуван от полицията и изчезва безследно. По-късно се установява по намереното изкуствено око, че е убит и заровен в общ гроб в Илиянци.

Стига с това гласуване! Гласуваме и какво? От трън на глог, от глог на смок. На БГ границата трябва да има надпис: Надежда всяка тука оставете.

Това са най-големи изедници!Незабавно цяла България да се вдигне на крак и да си устоява исканията.Вкараха ни в дъното на Черно море.Само темето ни остана на повърхноста.Удавени сме живи!Нямат достатъчно мозък за истински промени.Всички до един да са в ршетките.От крадливо управление АМАН!!!

Имам чувството че в нашата мила родинаще останат само турци и цигани.Българите ще бъдат прогонени.

Всеки ако излезе на улицата и правителството пада!!! Сигурен съм! Тогава на Станишев ще му замръзне ехидната физиономия...

abe fox i drugi kato tebe, na zapad e skapo. Zaplatite sa shto gode adekvatni, no horata si praviat smetka do stotinka. Ako iskash da jiveesh kato bial chovek plashtash! Kakvi 45 centa za 1.5 L olio? Sigurno e izgorialo dvigatelno takova. Takiva kato tebe se gushite po 10 v edna dupka i iadete na i evtinite bokluci. Az kato ida pazaruvam davam pone 50 E za hrana i pitieta za okolo 2-3 dena, ama si kupuvam ot nai dobroto.

Защо чакаме още, че не вземем брадвите и пред парлемента. Да изкараме тия мутри ,педофили и геьове навън. Какво чакате бе, хора! Затънахме до гуша! Какво повече. Прогониха децата ни навън. Оставиха родители и родна земя на тия търгаши.

Гео Милев, а ти нещо по-добро от това можеш ли да напишеш, м?:)) Чини ми се, не.:))

За това пак няма да гласувате!Нали Дебили?Умирайте от глад тогава,а по-младите да се махат от тая морга!Не се чудете-Бягайте в чужбина!Тука да останат циганите и др.изроди да разпродадат каквото е останало от България и Сбогом!Вие сте болни Психически повечето!То не е лесно все под робсво да си!Умирайте от глад Нещастници!

Поскъпване ще има защото това е в интерес на управляващите от бсп. По този начин искат да уморят нас пенсионерите за да остане повечко за грабене от техните хора. Насита нямат тия комуняги - да ги пратим на бунището където им е мястото. Те са пълни некадърници - вижте учителите, социалните и горски работници какви смешни заплати получават и за какви смешни заплати се борят. Увеличението на пенсите с 10% не е никакво увеличение на дохода ни. Това е предизборен прах в очите ни. След изборите комунягите ще увеличат още цените и така ще си приберът това дето уж са ни дали обратно в техните джобове. Това е идеологията на комуниста - навремето ограбваха мандри, сега ограбват безащитните пенсионери и бедняци. Да се чуди човек как може да има българи, които да им вярват. Давам пример - р.овч., ахмет доган и много други управляващи от заплати ли станаха милионери, А как мислите. Защо на тях им дават а на нас.... един гол грездей.

Преди година две преди парламентарните изводи точно тука в дир.бг имаше статиика на някъква англиска агенция в която пише че на предстоящите избори в бг ще спечелят комунистите и ще управляват в коалиция и ще ни съсипят пак. Тай че тези неща бяха ясни преди това на англиската агенция само на нас не ни стават ясни щот сме овча нация 12лв сирене ни са малко и 120лв да е пак ще си го купуваме без да кажем нещо. разликата от зимата на 1997 е че сега няма кой да плати на поставени хора да почнат протести както тогава платиха от СДС.

Няма ли някой статистик, който да ми каже, какъв е процентът на печалба за европейските бизнесмени и какъв е за българските бизнесмени?

Съгласен съм със Stormy, и аз ще взема да се изнеса, тука ми е много скъпо - цените Европейски, а заплатите Китайски. Това вече не се издържа. ПП: И няма никакво значение кой ни управлява, аз винаги гласувам и нищо добро не съм видял. В нашта държава трябва да си или политик или мутра за да живееш нормално!

Ще търпи българският народ, щото по-овчо и тъпоумно стадо НЕМА. Никой не е виновен на народу за нищо, само простотийката дето го мъчи му е виновна. Някой беше казал, че глупакът сам си проси да бъде мамен....много е прав човека.

Моите уважения за вопъла на Ganio: Obi4am BG!!!Moje da umra ,ama tua she jivea! Нима може да има по-голямо доказателство че сме жилава нация. И аз забелязвам, че положението се влошава когато дадем властта на БСП. Опитах се да бъда безпристрастна (защото не съм им фен) и досега оправдавах непрестанното повишаване на цените и задълбочаването на абсурда в който живеем с неминуемите промени, настъпващи, когато една страна със слаба икономика се присъедини към съюз, повечето членове на който са с развита и просперираща икономика. Не мога да разбера едно - тези хора, които стоят начело на БСП не виждат ли повтаряемостта на събитията, нарочно ли го правят или ни смятат (за съжаление не без основание) за някакъв придатък към електоралните им апетити. Нарочно ли докарват страната до фалит (?възможност?) както направиха това с всички приватизиращи се предприятия за да се трансформират за 10-тина години от многостранно развит социалистически елит с ангелски крилца в неприлично богата висша класа с авоари в швейцарски банки и деца в известни западни колежи... Или настоящото положение е прост резултат от безхаберие и липса на управленски опит и незачитане на елементарните изисквания на българите. Защото да си го кажем - ние сме българите - ние сме тези които правим тази държава и е време да им покажем че демокрацията не е дойна крава без рога и с кротък нрав. Смятам да изоставя позицията на наблюдател(ка) в предстоящите събития и според мен е редно всички да го направим. Това е нашата държава, нашият живот. Време е да покажем на политиците (на всичките май - не само на младата гвардия от БСП), че не е редно да ни подценяват чак толкова.

Съгласен съм с теб.Често ходя до Украина,през Румъния.Значи имам чувство че тези държави се движат напред,а нашата - назад.И май вече не останаха държавни работещи предприятия за приватизация,та да има приходи в бюджета.Здравеопазва го няма.Цените са по високи от Германия, а заплатите са най ниски от региона.

цените се качвали, защото нямало търсене, но цяло правителство непрекъснато твърди, че цените се качвали, защото търсенето превишава предлагането. Простичко казано управлението е некадърно (и на държавата, и на фирмите). втори неблагоприятен фактор - нямало работна ръка (неквалифицирана, слабо квалифицирана) - ами как ще има като, който не се е добрал до помощи и има желание да работи, просто трябва да премине една вътрешна граница с Гърция, например. Да не говорим, че май трябва вече да ходим там да си купуваме олио и сирене. Изобщо, България може да служи за пример в учебниците как монополът (държавно-мафиотски) убива всичко, включително и куклите наречени политици. Остава да ги надживеем ...

Ало, боричкащите се за пари и власт! Баба Ванга право го казваше, ама кой слуша! - що ти е толкоз много? Човек има само един стомах и само един гъз. И ако пак не чувате, знайте, че гъз глава затрива. От много алчност нищо хубаво не ви чака.

ясно---------------- ОТИВАТ КЪМ ЯК БУНТ,И ОЩЕ НЕЩО--------------

НЯКОЯ СИ е права. Желязко Христов и Янка Такева обслужват тези, които искат властта на изборите. Методите удивително ми напомнят Иван Костовите/Филип Димитровите методи преди години, когато специално подстрекаваната тълпа замерваше депутатите с камъни от предварително докарана за целта купчина камъни пред парламента. Нарочно се вдигат цените, за да насъскват хората. Ей затова тая страна не се оправя. Щото всеки депутат и едър собственик мисли само и изключително за собствения си гъз. И по делата им се разбират красивите им и демократични идеи - аз да се облажа от властта, а пък след мен, ако ще и потоп. Вижте им децата на бизнесмени и депутати - все са в чужбина. Вижте им парите в чуждите банки. Тоест, ако стане нещо в България, ни депутати, ни бизнесмени рискуват нещо. Че кой ще ги накара да отговарят за каквото и да е тогава?

Ами г- Орешарски - министър на финансите подсказа на бизнеса и търговците какво да правят, след като правителството повиши заплатите на учителите.Той буквално каза, че няма да има подобрение в стандарта им, тъй като ще има повишение на цените.Евала министре! Дерзай!

Естествено. Нали наближават избори. Заинтересованите от далаверите с властта вдигнаха цените изкуствено, за да озлобят хората. В Западна Европа си имат един, ама много ефективен начин да се справят с такава ситуация - трошат магазини, коли и всичко, което струва пари на имащите пари. Виж Франция.

До кога може да издържим да търпим тези нагли и некадърни политици, интересуващи ги единствено собствените им интереси? ????????????????????

Така е, след като комунистите са на власт.Ама народа прост и не гласува.А техните бабички и циганите в стройни редици си пускат бюлетините. И 3007 година да станат комунистите на власт, пак ще има спекула. вдигане на цените, а народа пак ще мизерства.

Ами така ще е като не знаете за кои да гласувате.Не мога да разбвра как има още хора да гласуват за БСП,НДСВ и ДПС при положение че виждат как си ограбват вече 17г. РАЗБЕРЕТЕ че НАЙ-ЛЕСНИЯ начин да се отървете от мафията ДПС и компания е да ГЛАСУВАТЕ.

Ами така ще е като не знаете за кои да гласувате.Не мога да разбвра как има още хора да гласуват за БСП,НДСВ и ДПС при положение че виждат как си ограбват вече 17г. РАЗБЕРЕТЕ че НАЙ-ЛЕСНИЯ начин да се отървете от мафията ДПС и компания е да ГЛАСУВАТЕ.

Факта,че стачката се организира от казионните лидери Ж.Христов и Янка Такева предизборно е достатъчно красноречив,че се задава ценово цунами и това е поредният блъф за обществото!Така хем ще прокарат ценовият шок,а уж бяхме 20г на плавен преход,хем ще се противопоставят 2 обществени групи една срещу друга.Познат прийомРазделяй и владей.И докато родители и учители си чешат езиците едни срещу други,а журналистите наливат масло в огъня,цените ще си хвъркат,и изборите ще си минат както винаги и който и да е кандидат да бъде избран/имам пред вид Сф/,все е комунист или от комунистическо котило.Колко години го гледаме този все един и същ сценарий,даже имената на героите са все едни и същи,само партиите от които ни се представят всеки път са различни...

Соци,пишеш неверни неща.Знаеш ли че цената на сиренето в Метро в момента е около 10лв,а тази на кашкавала около 12лв и всяка седмица се качва приблизително с 1.50 лв.?.

Bratya Bulgari, ZA BOGA EMIGRIRAITE!

Стига с публикуването на некролози . Ние си знаем каква ценова секира ни очаква. А на онзи имбецил Димитров, Пъ, кой ли му повярва за дефлацията дето я очаква като комунист шоколад от Кореком! Шутове ! Престъпни обаче !

За цените разбрахме. А за заплатите кога ще разберем с колко ще се увеличат?

Абсолютно съм съгласен с теб! Но твоето виждане е принципно. Искам да направя уточнение спрямо практическата обстановка. Как е възможно кашкавал, произведен в България с български продукти и заплати, да струва колкото германски кашкавал, който е произведен в Германия, с германски заплати и германски продукти (справка Метро)? Е, това не е ли спекула? Друг пример - Кока кола вдига цените на напитката кока кола. В Германия кока-колата е същата цена като тук,но в евро, т.е. 1.96 -пъти по-скъпа. Но все пак тя се произвежда в БГ, на какво основание ще гони европейската цена, като е предназначена за българския пазар, произведена с български заплати и български продукти? Някой ще каже - да, ама основната съставка е внос. Да ама тя няма промяна в цената, защото никъде в света няма промяна в цената. Дори напротив. Например напитката кока-кола (бутилка 1.5л) в Швейцария е 3.50 франка и то в киоск магазин, където е по-скъпо. Тяхната мин. заплата е 3000 франка. При трансфериране на тази сума/мин. заплата към нашата мин. заплата (200лв) напитката не трябва да е повече от 0.30лв!

Ето какво написа един Комуняга: Нещата не са се променили. Септемвр Нощта ражда из мъртва утроба вековната злоба на роба: своя пурпурен гняв - величав. Дълбок сред мрак и мъгла. Из тъмни долини - преди да се съмне из всички балкани из дебри пустинни из гладни поля из кални паланки села градове дворове из хижи, колиби из фабрики, складове, гари хамбари чифлици воденици работилници юзини заводи: по пътища и по завои високо по сипеи, урви, чукари, бърда през слог и рид през глухи усои през есенни жълти гори през камънаци вода мътни вади ливади нивя лозя овчарски пладнища глогини изгорели стърнища трънаци блата: изпокъсани кални гладни навъсени измършавели от труд загрубели от жега и студ уродливи сакати космати черни боси изподрани прости диви гневни бесни - без рози и песни без музика и барабани без кларинети, тимпани, латерни, флигорни, тромбони, тръби: на гърба с парцаливи торби в ръцете - не с бляскави шпаги, а с прости тояги, шопи със сопи с пръсти с копрали с търнокопи с вили с брадви с топори с коси и слънчогледи - стари и млади - се спуснаха всички отвред - като отприщено стадо от слепи животни, безброй яростни бикове - с викове с вой (зад тях - на нощта вкаменения свод) полетяха напред без ред неудържими страхотни велики: НАРОД! 2 Нощта се разсипва във блясъци по върховете. С л ъ н ч о г л е д и т е п о г л е д н а х а с л ъ н ц е т о! Зората от сън се пробуди сред гръм от картечници: От далечните склонове - удар след удар - заплющяха луди куршуми - олово. Топове като зинали слонове зареваха. . . Трепет и страх. С л ъ н ч о г л е д и т е п а д н а х а в п р а х. 3 Глас народен: Глас божи С хиляди ножа прободен народ - затъпен унижен по-нищ и от просяк, останал без мозък без нерви - въстана из мрака тревожен на своя живот - и писа със своите кърви: СВОБОДЕН! Г л а в а п ъ р в а: Септември. - Глас народен - - Глас божи - О боже! подкрепяй свещеното дело на грубите черни ръце: влей смелост в нашето гърмящо сърце: Не искаш ти никого роб - и ето - кълнеме се в нашия гроб - ще възкресим ний човека свободен в света. Пред нас е смъртта - о нека! но отвъд: там цъфти Ханаан от Правдата обетован нам - вечна пролет на живия блян. . . Вярваме! Знаем! Желаеме го! С нами бог! 4 Септември! Септември! О месец на кръв! на подем и погром! Мъглиж беше пръв Стара и Загора Нова Чирпан Лом Фердинанд Берковица Сарамбей Медковец (с поп Андрей) - градове и села. 5 Народа въстана - с чук в ръката, обсипан със сажди, искри и сгурия, - със сърп сред полята, просмукан от влага и студ: хора на черния труд с безглаголно търпение - (не гении таланти протестанти оратори агитатори фабриканти въздухоплаватели педанти писатели генерали съдържатели на локали музиканти и черносотници) А селяци работници груби простаци безимотни неграмотни профани хулигани глигани - скот като скот: хиляди маса народ; хиляди вери - вяра в народний възход, хиляди воли - воля за светъл живот, хиляди диви сърца - и огън във всяко сърце, хиляди черни ръце - в червения кръг на простора издигнали с устрем нагоре червени знамена развени високо широко над цялата в трепет и смут разлюляна страна на бурята яростен плод: Хиляди - маса - народ. 6 Блесн над родни Балкани, издигнали пъп срещу небето и вечното слънце светкавица - гръм хрясна право в сърцето на гигантския столетен дъб. Хълм подир хълм ек бързолетен отпрати далек през чуки грамади към стръмни долини в каменни дупки - пламтящо легло - дето спят на витло пепелянки и смолци, в пещери на змеици и змейове, в глухи хралупи на вещици - и екота сля се с далечно ехо: екот и ропот на водопади потоци порои - бесни рукнали в бездната с гръм. 7 Започва трагедията! - 8 Първит паднаха в кърви. Метежният устрем бе посрещнат с куршуми. Знамената изтръпнаха пронизани. Планината гърми. . . Там горе далечни и близки хълми потъмняха обнизани с хора - плъпнаха черни редици: редовни платени войници и разлютена милиция. Всички те знаят: Отечеството е в опасност! Прекрасно: но - що е отечество? - И яростно лаят картечници. . . Първите паднаха в кърви. Зад далечните върхове забумтя артилерия. Затрепераха градове и села. Мъртви тела - окървавени трупове - застлаха склонове валози пътища. . . С извадени саби кавалерийски отряди подгониха разбитите селяни - доубивани, стреляни с шрапнели, фугаси - бягащи в ужас на всички страни, догонвани в къщите и съсичани там с кървави саби под нисък сайвант сред писък на изплашени баби, деца и жени... - - - - - - - 9 Войските настъпваха. Под грозния звук на шрапнелите изтръпнаха и най-смелите: в отчаяние към небето издигнати голи ръце. Ужас без слава замръзна на всяко лице - очи без страдание. Всеки да си спасява живота! По всички пътеки ето спущат се рота след рота - пехота кавалерия артилерия. Бият атака барабаните. Паника - високо над изподраните червени знамена - бич от пурпурни пламъци вей. Там посред общия смут сам, като луд епически смелия поп Андрей с легендарния топ стреля снаряд след снаряд. . . В последния миг: Смърт на Сатаната! извика побеснял и велик - и обърна назад своя топ: последната граната изпрати право там - в божия храм дето бе пял литургия, ектении. . . И се предаде. Да се обеси червения поп! Без кръст - без гроб! До телеграфния стълб бе изправен. До него палача. Капитана. Въжето бе готово. Балкана тъмнееше мрачен. Небето - сурово. Попа стоеше огромен, изправен в целий си ръст, цял спокоен като гранит - без жал без спомен - на гърдите Христовия кръст и с поглед в балканите впит - далеко сякаш в грядущето. . . - Страхливо вий поглед отпущате пред близката смърт на човека, палачи! Що значи смъртта на един? Амин! Захрачи и плю. Бързо нахлу сам на врата си въжето и без да погледне небето - увисна - език между зъбите стиснал: велик сюблимен непостижим! 1 полетя диво разкъсана в писъци, вихър и нощ. Буря изви се над тъмни балкани - мрак и блясък и гракащи гарвани ято - Кървава пот изби по гърба на земята. В ужас и трепет снижи се всяка хижа и дом. П о г р о м! Трясък продъни небесния свод. 11 Т настана най-ужасното: Бясно захласната заудря в душите тревожна камбана - удря, бие, звъни. . . Нощта падна тъй ниско - глухо и страшно заключена от всички страни. Смъртта - кървава вещица сгушена във всичкине ъгли на мрака изписка, и ето посяга далеч и навред из нощта: със своите сухи ръце - дълги, безкрайни - улавя и стиска зад всяка стена по едно ужасено сърце. О, нощ на безименни тайни! - и тайни, и явни: Мегдани отново с кармин окървавени. Смъртни писъци в преръзано гърло задавени. На вериги зловещия звек. Затворите пълни с хора. В двора на казарми, затвори от командвани залпове ек. Вратите залостени. Чукат отвън тъмни гости. Сина със револвер в ръката мъртъв на прага прострян. Бащата обесен. Обезчестена сестрата. От селата задигнати селяни след тях - войници: мрачен конвой. За да бъдат разстреляни: Команда: стой! Огън - изтракаха пушки: Ку Клъкс Клян - бий! - залп. Десет трупа от брега пльоснаха тежко в мъртвите мътни води на Марица. Окървавена повлече ги скръбната родна река. Военна музика нейде далече през обезлюдени улици гърмеше Шуми Марица. . . Окървавена. . . В изпотъпкани ниви трънливи между бодил и високи треви се валят червени глави с накълцано обезобразено лице. Бесилки разпериха черни ръце (привидения в мъртва мъгла). Непрестанно се носи страхотния марш на топора ударил о кокал. Горящи села озаряват далеч кръгозора. Потекоха кървави вади. Пламнали клади лизнаха със светотатствен език светото подножие на божия престол. Замириса на живо месо. Ужасени отвис небесата нададоха вик блажените жители на светлия рай - на бога свирепо Осанна - Край. Урагана престана, халата спря най-подир: мир и тишина настана по цялата страна. Кървав на боговете курбан. 12 Музо, възпей оня пагубен гняв на Ахила. . . Ахил беше грубата сила. Военния демон. Ахил беше стар генерал на Н. Ц. В. цар Агамемнон. Ахил бе герой. С безброй кръстове, ордени, ленти. . . Пиедестал на реда и тишината в страната. . . Но днес ний не вярваме вече в герои - ни чужди, ни свои. Троя бе опожарена и срината. Приам и Хекуба загинаха. Ахил тържествува. . . - Какво е за него Хекуба? - Душата му дива и груба не чува плача на свещената майка, разкъсъна над безименни гробища с кърви оръсени израснали в миг - толкоз много - безброй. - Какво е за него Хекуба? - Ахил бе герой. Ахил бе верик. Бич божий изпратен от бога. Но Ахил ще загине под гняв и проклятия. - И загина падна в позорно падение: на убиеца вярна отплата. Агамемнон уби Ифигирия - и загина: Клитемнестр уби Агамемнона - и загина: Орест със Електра уби Клитемнестра - и загина. . . Едничка остава - стои и пребъдва през вековете - Касандра-пророчица тя вещае възмездие - и в с и ч к о с е с б ъ д в а. Безсменна прищявка, игра и забава на боговете. Вековечен разцвет на божествена стръв. Всяка смърт е за тях развлечение, всеки вопъл - шега. Смърт, убийство и кръв! Докога, докога? Вседържителю Зевс Юпитере Ахурамазда Индра Тот Ра Йехова Саваот: - о т г о в а р я й! Кръз дима на пожарите се издига и бие ушите ти вика на убитите, рева на мъченици безброй върху клади горящи дърва: - К о й и з л ъ г а н а ш а т а в я р а? - Отговаряй! Ти мълчиш? Не знаеш? - Ний знаем! Ето виж: с един скок ний скачаме право в небето: ДОЛУ БОГ! - хвърляме бомба в сърцето ти, превземаме с щурм небето: ДОЛУ БОГ! и от твоя престол те запращаме мъртъв надолу вдън вселенските бездни беззвездни, железни - ДОЛУ БОГ! По небесните мостове високи без край с въжета и лостове ще снемем блажения рай долу върху печалния в кърви обляния земен шар. Всичко писано от философи, поети - ще се сбъдне! - Без бог! без господар! Септември ще бъде май. Човешкия живот ще бъде един безконечен възход - нагоре! нагоре! З е м я т а щ е б ъ д е р а й - ще бъде! 1924 г. Гео Милев

iznasiat se samo neudachnicite hora kato men, koito rabotiha nawyn se wyrnaha zashtoto e nai-sladko da uspeesh w bg a wyzmojnosti ima hiliadi, prsoto triabwa da se otkriat i az w momenta sym w norway za mesec po rabota i triabwa da wi kaja, che w bg si e nai-iako kato si w chujbina winagi si chujdenec, a i ne mogat da se prawiat chak tolkowa golemi pari kakto pri sobstwen business w bg!

izvinqvam se 4e ne pi6a na bgno nqmam kirilica.hora iznasqite se ot bulgaria po burzo.na men mi pisna i otidox v ispaniq.ot edin mesec su v valencia. v golqm magain cenata na olieto e 45 centa, da samo 90 stotinki za 1.5 litra.konfitur za 90 st.meso,sirene,ka6ka e po evtino,da ne govorim za standarta.v blizkite 5-6 godini mislq da sum dale4 ot bulgaria,s tiq mizerni upravlqva6ti

ми ако се случи може да стане нещо като втората Жан Виденова зима

Ei goliama rabota. Ve4e pazaruvam predimno vnosni stoki koito v momenta sa mnogo po dobri ot naste za sazalenie i +10% v tsenata. Da sa zivi i zdravi na6te spekulanti. Predpolagam 4e skoro ste nastapi sriv na tsenite ili ste zaleiat pazara s ka4estveni evropeiski produkti na po niski tseni ot na6te koeto mi e malko strano, no pak ziveem v Bg ko strano ima v tova.

Dimitrov kazva 4e 6tqlo da ima deflaciq. Az nevigdam kak, idwat koledni praznici turseneto 6te raste, a s nego i cenite. Edno e sigurno oba4e - 6te ima izbori i 6te govorqt gluposti !!!

LUDOST !!! Giveq v Germania i samo mogebi naema mi e po-skup otkolkoto bi bil v Sofia. Koga 6te ni stignat germancite?

Уроди!

Не мога да разбера защо ревете. Пазарувайте само от Европейските хипермаркети! Вече ги има във всеки квартал. Там е евтино:) Нашите родни гадни спекуланти трябва да ги разстреляме! Всички продавачки в гаражчетата са мутри и комуняги. Направили са ей такива гуши и дерат по 3 кожи от изпосталялия народ. Те наливат сиренето и вдигат изкуствено цените до безобразие. Защо пазарувате там? Нали пазарната икономика ви праща да пазарувате там, където е най- евтино. Питате ли се кои са спекулантите? Хипермаркетите са толкова заблудени, че не могат да си правят директен внос! Чакат Комунягите да ги зареждат! Мутрите са се съюзили с баварските производители на кисели краставички и дигат ли дигат!