Коментари - Първанов готов за посредник между учителите и кабинета | dnes.dir.bg
назад

Първанов готов за посредник между учителите и кабинета

Президентът Георги Първанов заяви, че може да бъде посредник между учителските синдикати и правителството, но само при добра воля от двете страни.

Обратно в новината

Коментари - Първанов готов за посредник между учителите и кабинета | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Моите деца уважават учителите си и аз утре ще отида в училището ни и ще застана редом до учителите, за да ги подкрепя! Елате всички да подкрепим интереса на децата си. Без нашата намеса няма да се справят учителите. Успеха на стачката е и наш успех.

Гръмни се мила, аз в случая няма да съжелявам. Толкова просто и първосигнално същество, дребнаво при това.

Абе хора, защо грачите срещу учителите? Те ли са виновни на онези които не искат да учат, или за онези които и учат и работят и дали щяхте да сте това което сте - разни там министри, мениджъри и т. н. И защо не грачихте когато шофьорите от грАдския транспорт надигнаха глава - те успяха и сега пак продължават да продават нафтата от автобусите по крайните спирки! Ей хора, прост и неук народ се управлява лесно! Ето това искат ония на пл. Народно събрание 1, Дондуков 1 и 2, Позитано 20 и разните там политически централи. И едно питане - как точно синчето на най-младия партизанин в България смята да оцени и да даде прословутото си диференцирано заплащане на труда на онези - добри или лоши като качество учители които все още не позволяват да сме само слуги или ратаи на онези цитираните по-горе, чиито деца учат за сметка на нашите данъци по Европата и Америката?

Neka ni vurnat danucite,koito davame za obrazovanieto stom ste sta4kuvat i decata ni ste u4at v 4astni u4ilista.

УСПЕХ НА ВСИЧКИ СТАЧКУВАЩИ КОЛЕГИ!!!! Нима нашия министър е учил повече от нас или е с по- дълги черва! Ние вървим пеша за дълголетие, а той като се вози в разни служебни Мерцедеси, ще затлъстее. Дано си дава сметка, но едва ли.

То и без това Гоце Седефчов нищо не прави освен да вее гащи по мачове и концерти. Но нали си сътвори правителство неръкотворно от турски монархо-комунисти и сега седи и ни се хили на акъла. Във всяка нормална държава щеше да яде шутове от Дондуков до Перник и околностите. А в България го избраха за втори мандат. Затова, сега когато в деня на обявяване независимоста на България слушате маанета на разни фесове по националната телевизия ще стоите и ще мълчите. Защото вие гласувахте за него. Продължавайте по този начин и до 30 години с България е свършено, защото всичко, което е по-умно, по-работливо, по-мислещо и по-свободолюбиво ще се махне от тази държава, ръководена от тъпи, крадливи и некадърни комуняги.

И ТЕБ ХИЧ ТА НЯМА ..ГОЦЕЕЕЕ ИЛА В НАШТУ СЕЛУ ДА ТА ВЪРТИМ НА ШИШ..

Основно правило. Преди да пишеш, помисли! Да, но това става с акъл, празна тикво!!!

Като напуснат всички учители и отидат в частните училища, ние - обикновените хора, къде да си пратим децата да учат? Неможем да си позволим таксите на частните училища. Така, че това не е решение. Колкото до това учителите да напуснат - това е най голямата глупост, която може да се каже. По-скоро трябва да вземем отношение към бездушието на министерството, защото още от пролетта учителите заявиха исканията си и предупредиха, че ако не се предприемат мерки през септември ще има стачка. Какво направи МОН? Нищо. Цяло лято си траяха и се надяваха, че за пореден път учителите само ще си приказват и нищо няма да направят. Стачката трябва да успее. На всички е ясно, че 100% няма да получат, но нали така се прави - искаш максимум, та дано ти дадът нещо прилично. Стига сте плюли учителите те са в правото си да искат, вижте работата на министерството. Баламосват всички с някакво диференцирано заплащане, с някакъв пакет от мерки и разни такива приказки. Но всъшност това е само отчитане на дейност не и реално решение на проблема. Имах възможността да се запозная с диференцираното заплащане и считам, че не е най-добрия вариант. Но ще поживеем - ще видим. Ще отчетем поредната грешка и ще продължим нататък. Нищо ново в нашата родина.

Всички, които участват в този конфликт са тъпи егоистични коп*лета!Абе какви Ви заплати бе?Ето замислете се - в едно училище има по 7-8 учитела по всеки предмет!И то неуки мързеливи учители - те не заслужават 1000 лв!Те работят по 5-6 часа на ден!Тези, които наистина заслужават - ще ги получат.Кажете ми ако си земинат половината дето не са нужни, не се образовани и не са мързеливи няма ли да се вдигнат заплатите? Ще се вдигнат, но и това не угажда на гадните егоистични самовлюбени недоволници. Минист не са по-добре.Онея пък Мерцедесите са им малко.Тяхната работа пък е мазало от всякъде, за нищо не става. И последно, след като и 2-те страни са тоооолкова загрижени за образованието и бъдещето на България - което сме ние (аз лично съм 12ти клас и тия стачки взеха да ме притесняват тъй като и министъра си прави експерименти с тия матури) кви са тия стачки по никое време?Моля, намерете начини да си угодите на алчните гъзове по друг начин и си вършете работата, защото никоя от 2те страни не е за жалене!!!

Стачкуващите учители нека напуснат и да отидат в частните училища, ама не им стиска, нали? Защото там искат работа, а не само претенции за заплати, без да си направят труда да научат на нещо учениците. Да се засрамят най-накрая с тези прекалени искания. Останалите хора по-малко ли се трудят или по-малки нужди имат от тях? Да напускат.

tove posredni4estvo na purvanov mi zve4i kato su6toto pri lainoto i toaletnata hartia. ta nali ot tersi smurdeli iskame da se oturvem, toi 6to si misli 4e e po-razli4en. prezident izbran ot tsiganite, podkupeni po 10na leva i bulgarski turtsi koito jiveiat v turtsia, to zatova niama zna4enie kakvo stava v tazi durjava, zatova triabva da sme gladni, 4e ima4e tupite im fizionomii niama da se plasirat i po kebelarkata v kukurigu kru6ovene. PODKREPIAME VI SUS STA4KATA. I TEZI KOITO SE OPUVAT, MALKO DA POMISLIAT DALI NE E VREME I TE DA POTURSIAT PRAVATA SI. STIGA SA IZTI4ALI PARI PO NIAKAKVI SIVI IKONOMIKI, PODURJANI OT TUPI PARTIIKI, TOVA NASELENIE ISKA DA JIVEE, NE E TOLKOVA PROSTO ZA KOLKOTOGO MISLITE.

STA4KA! DO DUPKA! VSI4KI, KOITO PI6AT PROTIV U4ITELITE, DA SI SPOMNJAT KOI GI E NAU4IL DA 4ETAT I PI6AT PO FORUMITE! A ONIA OT PRAVITELSTVOTO DA SPRAT DA LAPAT I TOGAVA 6TE IMA I ZA BEDNIA OPLJT , NO GORD DASKAL!

Понеже като папагали си мрънкате за качеството на работа на учителите и за резултатите на учениците, аз като контра-аргумент ще си послужа с две утвърдени български поговорки: Гладна мечка хоро не играе и От всяко дърво свирка не става. А за всеки здравомислещ и необременен идеологически човек е ясно, че причините за проблемите в образованието не идват от учителите. Те са изключително комплексни и са огледало на държавната политика и обществените нагласи.

Забележете - трябва да се направи ВСИЧКО възможно да не се разгърне стачката. Какво ли означава това всичко? Може би абсолютно ВСИЧКО.

Da, ima pari za visoki zaplati na uchitelite!!! Te go zaslujavat, podkrepyam gi i dano tozi pat t.nar. Prof. lideri da ne gi predadat kakto vinagi do sega.... Vazpitana sam da uvajam i obicham uchitelite si, imala sam golyam kasmet da mi prepodavat golemi profesionalisti i me e sram che sa v takova unizitelno za tyah materialno polojenie.

Уважаеми учители, прави сте ,че само стачка му е майката! Ама, нали съм си тъп,не мога да проумея ,защо биете кракпод байрака на една жена, с манталитета на дружинна ръководителка от село, мъндам Такева! Я и организирайте един възродителен процес, направете я Калпакова, и с мощен шут я пратете на село да храни прасетета, а не да съсипва Вашите съдби! Изберете си достоен човек, който ще мисли за хала ВИ и тръгнете след него! Нека той стане Вашият Прометей! И дано гневът му помете и мазната душица Ж. Христов и да го изпрати в някоя кравеферма! Иначе сте обречени на доживотна мизерия! ЖЕЛАЯ ВИ УСПЕХ!

Уважаеми учители, прави сте ,че само стачка му е майката! Ама, нали съм си тъп,не мога да проумея ,защо биете кракпод байрака на една жена, с манталитета на дружинна ръководителка от село, мъндам Такева! Я и организирайте един възродителен процес, направете я Калпакова, и с мощен шут я пратете на село да храни прасетета, а не да съсипва Вашите съдби! Изберете си достоен човек, който ще мисли за хала ВИ и тръгнете след него! Нека той стане Вашият Прометей! И дано гневът му помете и мазната душица Ж. Христов и да го изпрати в някоя кравеферма! Иначе сте обречени на доживотна мизерия! ЖЕЛАЯ ВИ УСПЕХ!

Наистина живеем в държава на абсурдите-пенсионери преживяват със 100лева месечно,учители не могат с мизерните си заплати да следят излизащата нова литгература ,големи групи от населението едва оцеляват.Но сит на гладен не вярва!Предполагам и президента се е загрижил не за учителите,а за собственото си спокойствие.А министър Вълчев е пародия на министър-заплашва учителите като провинили се гимназисти.

Абсолютно подрепям Саня. Безобразие. Получавали най-ниски заплати в Европа. а какво дават насреща. Нима лекарите или икономистите или държавните служители не получават едни от най-ниски заплати спрямо своите европейски колеги? Нека да не забравяме къде живеем.

Гоце не реагира, когато разрешиха с гласуване нощните пътувания на учениците/екскурзиан и чак когато се вдигна голям шум в медиите върна закона за прегласуване. Нима не му е направило впечатление , че се е гласувало така заради лични икономически интереси?Та сега същото ще му бъде посредничеството и за стачката.Без ефект за стачкуващите, в полза на правителството.

И по колко ще вземат учителите от диференцираното заплащане?По 20-30 лева.И им се предлага още едно!!!Голям смях.

Брей ,брей уредиха се най-сетне и учителските майки! Ама вашите да не се разсърдят,че ги забравяте!!! Или сигурно се срамуват от вас!

Stiga ste se oplakvali che uchitelite shte izpraznyat byujeta. Po-dobre vijte statistikata. Bas durja, che poveche ot polovinata ot vas vyarvat, che sme nai-zakusalata durjava v bivshiya sotslager. GDP - purchasing power parity 2007 Data source: 2007 CIA World Factbook Bulgaria e na 68-mo myasti, NO Hurvatska (Croatia) e na 76, Lithuania na 80, Slovenia na 85 i Estonia na 107. link:ttp://www.pho

СТАЧКА ДО ДУПКА И ОТ ВСИЧКИ ЕДВА ОЦЕЛЯВАЩИ. ВСИЧКИ ТРЯБВА ДА ГИ ПОДКРЕПИМ ЗА ДА ЗАВЪРШИ С УСПЕХ. ПОЕДЕНИЧНО СТАЧКУВАНЕ, САМО ОТ ПЕНСИОНЕРИ, САМО ОТ ЛЕКАРИ, САМО ОТ УЧИТЕЛИ НЯМА ДА ПРОМЕНИ КОЙ ЗНАЕ КОЛКО ЖИВОТА НИ В БЪЛГАРИЯ. ВСИЧКИ ТРЯБВА ДА СЕ ВДИГНЕМ И ДА СЕ БОРИМ ЗА МИЗЕРИЯТА КОЯТО НИ ДОСТИГНА.ПАРИТЕ НИ СА ОГРАБЕНИ ОТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ И ТЕХНИТЕ ПРИБЛИЖЕНИ. КАТО ИМ СЕ КОНФИСКУФА НЕЗАКОННО ПРИДОБИТОТО ИМУЩЕСТВО И ПРОДАДЕ НА ЧУЖДИ КОМПАНИИ, ПАРИ БОЛ ЩЕ ИМА!

Ако др.президент не е разбрал то става въпрос за стачка!Стачката е отправена към правителството, а за него той достатъчно направи като го създаде!Така,че празнословия от рода готов за сътрудничество са неуместни за да кажа неморални!

Охооо, комунистката Саня дава добри идеи - учителите да работят само по 4 часа! Това е супер, но само 4 часа проверяват домашни, контролни, тестове и подготвят уроците за следващия ден. Така че съвсем нормално е на следващия ден на не работят, тъй като са си го отработили вече. Но не е лошо като идея да стачкуват като работят по 15 минути, колкото реално е заплащането им!

Учителите искат да им се заплати адекватно трудът. Сега средно имат от 350 до500 лв на месец за 80 заработени часа на месец, всички привилегии за повишаване на квалификация,56 дена отпуск . А дали дават всичко от себеси . Дифиренцираното заплащане ще ги стимулира, ама не го искат май защото други ги оценяват спрямо положените им усилия. Нека да си помислят какво искат в крайна сметка.

Стачка до дупка! Не се подавайте на приказките на разни подлоги във форумите и по медиите. Правата трябва да се отстояват до край! Така е по белия свят и за това е БЯЛ.

...По данни на трите учителски синдиката около 85% от училищата и детските градини в страната ще участват в едночасовата предупредителна стачка в понеделник... Ехо, дето пишете статиите - малко повече внимавайте - предупредителните действия преключиха!!! От утре е ефективна!!! Айде малко по-съсредоточено де!

Не знам дали съм проста но учителите прекаляват с претенциите си.Сигурна съм в това което казвам защото имам две деца които са ученички.Все пак трябва да бъдем реалисти.

Goce posrednika!!!

Ами още утре да поискат оставките на правителството и президента и да става каквото ще....Стискам палци на всички стачкуващи учители - НЕ СЕ ПРЕДАВАЙТЕ, СТАЧКУВАЙТЕ ДО КРАЙ, неависимо от времето, необходимо на господа управляващите да ви увеличат заплатите!!!

До СТАЧКА ДО КРАЙ ! В час е човека, защото осъзнава, че тази стачка ако се разгърне, ще последват масови протести! Друг е въпросът, че този път хората са отчаяни от безхаберието на управляващите, след като преди няколко месеца се съгласиха да не провалят завършването на учениците, да отложат протестите до започването на годината! И наглостта на министъра им да не им даде никакво увеличение на заплатите, след като в бюджетния сектор увеличиха заплатите с 10% процента, се оказа че министъра на образованието си измислил тарикатски начин да не го даде на учителите! А това, че тази година има рекордна инфлация, която е 2-3 пъти по-голяма от прогнозираната от правителството, няма какво да говорим! А това, че има повече от 100 затворени училища, от които могат да се преразпределят средства за останалите. Ако не намерят бързо решение, ще намерят принудително! И не е вярно, че учителите ще направят прецедент като им увеличат заплатите след стачка, защото увеличиха заплатите на шофьорите, а както знаем шофьор се става и без образование, а учител с поне едно висше!

Ако и тази стачка не успее, уважаемите мами и татета ще трябва до 3, 4 години да си изпращат децата в Румъния. Или другаде. Сега нека си мерят заплатите А тогава главните герои няма да са на власт вече...

и до това доживяхме - РЕЖИСИРАНА УЧИТЕЛСКА СТАЧКА ЧРЕЗ КОЯТО УПРАВЛЯВАЩИТЕ СИ ЗАМАЗВАТ НАСТРАНИТЕ ГЪЗОВЕ!

Ne moje da si donosnik, da todish kletite si kolegi prepodavateli istorizi i sega az sam moma ne ushtipana. Parvanov nadi maj Varvi si s mir. Edin donosnik moje samo da sedi v kusheto

До всички, които пишете разни коментари- вие просто не сте в час и скоро не сте посещавали българско училище.

Саня, много си права. Тези прекаляват с исканията си. Работят по шест часа дневно, лятна ваканция - два месеца, пролетна и зимна ваканция, частни уроци, безплатни екскурзии за сметка на учениците /родителите/. Ав училищата нищо не се учи. Единственото училище, където се преподава качествено и на ниво е СМГ. всико друго под средното ниво.

Те пък заплакали за тъпак като тебе в чужбина!Смотаняк!Бок си ти!

Леле много си тъп и първосигнален! Много лесен за манипулация. Ужас!

Първо се научи да пишеш и тогава коментирай!ОК?!

Даскалите си заслужават участта. Като чета форума, форумците - все бивши ученици - се види образователното им ниво. Лошо! Лошо Седларов,лошо! Ми то и правителство ,че и парламент - все бивши ученици. И калпави. За лошо качество - никаква заплата! Напред към простотията народе възродени. Чалгата е нашия химн, месаля - нашия байрак. Азис - президент. Пък тоя министър на образованието - ще се смени с друг.

Ако не Гоце, а бай Гоцев се намеси и нареди на Гоце, Серж, Мони и Амет - все стари подчинени и ученици, заплатите на учителите ще станат не 1000 лв., а 1000 евро. Тая загубена Такева, не знае ли на кого да целува ръка.

Според г-н. Първанов ще загубят учителите, какво още могат да загубят според него и дали имат въобще нещо за губене? А може би някой друг ще загуби... -Когато човек губи нещо не знае какво печели и обратно...

Основно искане на стачката нека бъде най-напред оставката на този самозабравил се човек - Даниел Вълчев! Той не само не защитава интересите на гилдията, а се старае всячески да я дискредитира в очите на хората. Няма нищо случайно!