Коментари - Вадят дела от архива заради подкупния експерт д-р Терзийски | dnes.dir.bg
назад

Вадят дела от архива заради подкупния експерт д-р Терзийски

Дела, по които психиатърът Руслан Терзийски е правил експертизи, може да започнат отначало, ако се докаже, че докторът е дал неверни заключения. Това съобщи заместник-главният прокурор Камен Ситнилски.

Обратно в новината

Коментари - Вадят дела от архива заради подкупния експерт д-р Терзийски | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нито дела вадят, нито д-р Терзийски е подкупен, това установи съдът след проверките си. За това и след като се разбра, че не е издал експертизи с невярно съдържание го оневини и парите за гаранцията му върна и призна, че е бил задържан незаконно в ареста за 72 часа. Време е да цениме малкото истински експерти и капацитети които имаме.....Поздравлен за съда и решението му !!!

Моето мнение, е като това на съда - доктора е невинен. Опитаха се да го омаскарят, но му изписаха веждите. Вижте този сайт и се убедете сами. http://dnes а можете да видите и този: http://web.

Ясно е че са му скроили номер на доктора. Най вероятно подкупни прокурори са се възползвали от завистливи колеги на психиатара за да насочат вниманието на общественото мнение в глуха линия за да прикрият някой голям гаф.

Нещо много съмнително има в това как изведнъж го награбиха този специалист?? Дали ако е имало някога съмнение в качеството на работата му като експерт не е могло да се потърси алтернативното мнение на други специалисти?? Голяма част от народа хапва отвреме навреме салата, но това не значи, че пасе трева! Според мен една от възможните истини около случая е, че някой престъпник,който е осъден въз основа на експертиза на този експерт решава да се оправдае по някакъв начин и дава пари на когото трябва. Останалото не е особено трудно. Ако той е изготвил голям брой експертизи никак не е трудно да бъдат намерени една - две от тях, които да може да бъдат атакувани особено сега след време. Това би довело до основателни съмнения в неговата добросъвестност и оттам всички дела гледани с използване на негови експертизи може да бъдат оспорвани отново в съда. Тъпо, но напълно възможно!!! Именно затова се полагат от дълго време огромни усилия по един или друг начин да бъдат разрушени МВР, следствието и съдебната система у нас, защото престъпниците имат сметка тези институции да не работят добре или въобще да не работят, та ТЕ престъпниците да си вършат престъпленията безнаказано. Казано е : Виж кой има полза !! (от това). Обществото обаче добре вижда и осмисля всичко и няма да се остави да бъде излъгано.

moje da se okaze, 4e sa neverni?:))) moje!!

Д-р Терзийски до шията в кал, а прокуратурата цялата в бяло!? На кого ги разправят тия работи? В момента социалните проучвания поставят прокуратурата на второ място по корупция - след митничарите. Така, че вЕрвайте им... Пример: г-н зам. главния прокурор Манчев не знае с какви пари жена му строи вилно селище, защото тя си има собствен бизнес!? Разбирате ли, за г-н Манчев и неговият началник главният прокурор Велчев строителството на вилно селище за няколко милиона лева есобствен бизнес и не заслужава внимание, така че лайте по подхвърления пореден кокал - д-р Терзийски. Нас не ни гледайте...

ще се възползвам от правото си на едно обождане--- когато експертизата за Даниела бе угодна на у......те доктора бе добър , сега поискал много пък те у...те не им се плаща и ние гледаме сеир... да не му се случва на обикновен човек да чака българска експертиза и български съдия и да попадне на честен адвокат

Съгласна съм с мнението на Валентин. Във връзка с последния цитиран случай, защо наследницита на възрастния мъж, съмнявайки се в достоверността на експертизата, направена от др Терзийски, не са поискали втора експертиза - от друг психиатър? Четем, че понякога се прави и петорна психиатрична експертиза при съмнения за достоверност. Затова мисля, че Валентин е прав.

Начина по който се води кампанията срещу този човек, и като се има предвид, че във форумите доста хора които го познават се изказаха много положително спрямо него, аз бих допуснал, че е възможно слценария да е по-различен. Например може да е отказал на определени кръгове да им съдейства за издаване на фалшиви експертизи за техни хора и сега те да му натриват носа, като съсипят кариерата му, като това се предполага да бъде показна акция с която да заплашват всеки друг от бранша, който би им се противопоставил в бъдеще. Може да бъркам, но на мен така ми изглеждат нещата във връзка с този случай.

Е добре де. Експертизата щом е влязла в съдебно заседание вече НЕ ПРЕСТАВЛЯВА СЛЕДСТВЕНА ТАЙНА!. Тя е публична и всеки може да я чете. Ми публикувайте я!!! Стига свободни съчинения и на час по лъжичка. Все пак се касае за човешки живот.

сега са се хванали за доктора, защото не е угодил на някой властимащ в минало време. Кажете, кое вещо лице не дава експертиза в полза на този, който си плаща за нея. То си има определена такса от съда, но на ръка не се знае какво се дава. По-важно е дали съдията ще вземе всичко за чиста монета. То ако зависеше само от вещото лице, нямаше да бъде необходимо да се води съдебно дело и съдията да пише решение. Щяха да вземат заключението на вещото лице за решение. Ако ще търсят в минали дела грешките на доктора, ще трябва да вдигнат мерника и на съдиите, а не да ги оправдават с вземане решение по съвест.

Този само по снимка го вкарвам в Радневската !

Прокуратурата май иска да отклони вниманието от други забатачени дела??????

abe da vi... vseki e nevinen do dokazvane na protivnoto!!! glupaci! koi gi namira takiva jurnalisti lementarni? koi normalen i sebeuvajavash se jurnalist bi slojil takova zaglavie? koi e podkupen? moje bi to4no ti....

има нещо скрито в цялата история. Кой е този комуто е дал експертизата, че е невменяем. Какво е престъпланието. Кои са тези от отсрещната страна и какво място заемат в обществото. Изобщо едва ли съмненията, че психиатърът дава неверни експертни мнения е породено от някой незначителен случай със замесени незначителни хорица. Някой ГОЛЯМ ама ГОЛЯМ има интерес в тази работа. Което за мен не снема подозрението, че въпросният психиатър не е корумпиран. Но ако знаем ЦЯЛАТА ИСТИНА , а ЕН-ти си някой, ще имаме по ясно мнение.

я кажете някои по-интересни имена от клиентите му ?

Дрън,дрън.Всеки дознател и прокурор има много повече сбъркани дела от доктора.Извадете делото за БТК,окрадени са 1.4 млрд.Извадедете делото за БГАБалкан. Изва делото за отравянето на Българите от атомния взрив в Чернобил.Извадете делото за дитатора Живков.70% от преватизацията е криминална.

Трябва да се търси сметка на хората които в деиствителност издават експертизи с неверно съдържание. Доц.Владимир Велинов е бил главната фигура при психиатричните експертизи на Даниела Терзийска. Като началник от него е зависело всичко. Той е връзката и с мафията и с тогавашното правителство на Костов. Той е взел и парите за манипуларане на експертизите. Рибата замирисва от към главата. Леле какво долно и продажно същество е този Велинов. Личи си липсата на професионализъм. Именно той като държавен служител е зависим от държавата и респективно от влсатимащите за този момент и е изпълнявал поръчки от горе, поради което не може да прави независими експертизи, но такива бяха времената. Искаме главата на Велинов!!! Журналисти, не настройвайте общественното мнение против истински независимите професионалисти като докор Руслан Терзийски, които нямат протекцията на държавата защото не са държавни служители. Българите не пасе трева.