Коментари - Ще (се) върнат ли лекарите в училищата | dnes.dir.bg
назад

Ще (се) върнат ли лекарите в училищата

32,7% от децата в училищна възраст са с хронични заболявания - алергии, затлъстяване, стомашно-чревни, психични и поведенчески разстройства, сърдечни и костно-мускулни заболявания.

Обратно в новината

Коментари - Ще (се) върнат ли лекарите в училищата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това са само глупости! Кой лекар ще отиде за 300 лв., както е споменато по-горе да работи в училище? Това минава ли ви през ума или само голи мечти? Колко било хубаво едно време??? Да , но тогаво всички заплати бяха еднакви и дори се натискаха за лекари в училищата, защото беше по-леко, отколкото в една болница, но сега забравете!!! Наистина ще отидат само пенсионери или абсолютни некадърници, които никъде не са се реализирали, ако изобщо има кандидати??? Такива ли искате да лекуват децата ви???

Крайна необходимо е да има лекари и зъболекари в училище

Баба Гюргя /15.19ч/ казва истината.В училищата освен лекарски имаше и зъболекарски кабинети, където редовно се провеждаше профилактика и се лекуваха децата.Училищните лекари правеха и имунизациите и водеха картоните на учениците,насочваха към специалист и пр.Цялата тази система и материална база се разсипа, сега не знам до колко е възможно да се създаде отново.След като в повечето училища една свястна тоалетна няма,да не говорим пък за спортна база,съвременни кабинети и др.И след като за годините на целия преход не е построено нито едно ново училище.На управниците на тази държава им пука за децата ни ,колкото и за нас-тоест никак.Време е на изборите да им отвърнем със същото!

И аз съм съгласна с баба Гюргя. В крайна сметка децата изкарват повече време в училище отколкото с работещите си родители. Също мисля, че трябва да се възстановят и педагогическите стаи, поне в лек вариант. Всички деца имат права, не само по-силните и арогантните.

Kolko ste plastate?

Има полза от училищните лекари - да следят състоянието на децата като организират профилактични прегледи/ например за гръбначни изкривявания и очни проблеми/. Иначе колко родители ще тръгнат самоинициативно да водят децата си по болници и други медицински центрове? За гръбначни изкривявания и плоскостъпие се ходи чак в Горна баня с талон от личния лекар и то ако родителят е забелязал проблема на детето си. За очни проблеми пък - детските лекари са в 3 градска болница и в МА.

BRAVO.Saglasna sam s baba Gurgja.Razru6iha vsi4ko i sega se setiha 4e v gri6ata za decata e istinata.

И аз да кажа, като даскал. Miro,като падне диването и се претрепе, направи алергичен шок или припадък посред учебния ден, GP-то ти си го мести по това време! Да не ти казвам колко време отнема само да намерим отговорните родители!

Поредната недомислена история. И какъв ще е смисълът на тези лекари (освен в много спешни случаи за първа медецинска помощ) след като няма да могат да назначават изследвания или лечение!!!! Ще констатират разни факти и това е!

Az sum protiv da ima lekari v uchilishtata nali vsiako semeistvo bi trqbvalo da ima GP, koeto da sledi zdraveto na decata. Dori GP-tata imat i zadyljiyelni programi za zadeca, bremenni i vyzrastni ( koito ne sym 4ul da se spazvat). A za edin lekar polu4il obrazovanieto si za 10 godini s tolkova li6enia ne e redno da se zabiva v kabinet kudeto da se obezcenqva

Добрутро! Сетила се Мара да се побара! Сега върнете и училищното хранене, детските лагери и др. полезни неща, дето ги изхвърлижте преди 20 години, за да гушнете парите от тези дейности. После бърза върнете извънкласните форми на работа (кръжоци, школи, клубове и др), за да не скиторят децата по сокаците. И малко ще заприличате на нормални управници. Сле аще 20 години може да заприбичаме и на нормално общество.