Коментари - Двама загинаха в катастрофа до ”Петолъчката” | dnes.dir.bg
назад

Двама загинаха в катастрофа до ”Петолъчката”

Двама мъже са загинали при катастрофа на пътя Бургас - "Петолъчката", с опасност за живота е 28-годишна жена.

Обратно в новината

Коментари - Двама загинаха в катастрофа до ”Петолъчката” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да, пътищата са отражение на състоянието на обществото ни. С малката разлика, че резултатите се виждат веднага - смърт и недъгавост за цял живот. Колкото и цинично да звучи - нека диваците си се трепят, но за съжаление страдат и невинни хора.

Това за шофьорите взели книжка е малоумна идея!!! Проблемите за младите шофьори не са пътищата, уменията или самочувствието им зад волана. Проблемът е в тези, които преди тях са стъпили на пътя, тези самозабравилите се състезатели - таксиджии, мутри, селски бекове и тираджии. Разбере го бе, хора! Тоя, който е преди другия на пътя диктува правилата. Аз още не съм забравил какво ми е говорил инструктора по време на кормуването ми. Но след като излязох на пътя сам се промених за дни. На пътя е агресия - старото куче трепе младото до спукване, после ето го резултата. Така че помислете кой е виновен за положението по пътищата? Кой има нужда от изпити, контрол и припомняне?

Със закон-взелите книжка от 2000 г до сега да бъдат подложени на проверовъчен изпит по кормуване,всички които не издържат изпита( паркиране,тръгване по наклон и други елементарни ,но задължителни за кормуване условия). На тези които са ги изпитвали и са им дали книжки жестоки глоби (5000-10000лв) , протоколитена КАТ се пазят.С парите от глобите да се проведе нормален безплатен за тях курс. Не може вчерашни пишлигари да карат като луди по пътищата и да се убиват и да убиват невинни хора. Кога пораснаха,кога спечелиха и купиха скъпите коли и кога станаха добри шофьори -състезатели???

Вчера бях свидетел как на пътя Пловдив-Асеновград (страшно натоварен), един голф 2 и някакво пежо си пречеха взаимно и се надпреварваха в двете платна. Сигурен съм, че водачите бяха турци (от онези наглите селски идиоти). А същия ден по-рано на същия път беше блъснат и убит един човек.

за какви пътища говорим камерите непрекъснато отразяват движението пред президентсво ,праламент и министерски съвет ,знаци има пътна маркировка също но петепетата са едно след друго . това е безобразие . каквито родителите такива и децата им безотговорни .карат като за световно то не спазват никакви знаци ,маркировки, светлинна сигнализация ,е кой е виновен ?моля да ми отговорите .

Аболютно проблема е в манталитета!Ама то просто няма от къде да дойде!Не може ,например,майка да пресича с невръстното си дете на червено или не на пешеходна пътека!На какво се учи това дете...То все от някъде трябва да се тръгне. И от друга страна ,вбесяват ме всички онези нещастници,които по пътищата застрашават живота на моето дете,на съпругът ми и моят живот-като са тръгнали да се самоубиват с кола -ей я поляната,ей има дерета ,дървета да ходят да се самоубиват,но да не застрашават живота на детето ми и нашия!

всеки си мисли, че няма да бъде застигнат от такова нещастие и си кара както си знае! ние сме прост народ! от най-простите! вижте какво излиза от училищата, вижте какво става по заведенията! какви хора искате да карат по улиците! пълни малоумници и тъпаци! нещастници! жалко, че загиват невинни хора покрай тях! преди 2 седмици пътувах по този път - имаше огромна колона и въпреки, че колите се движеха с 40км/ч имаше 2-3 катастрофи! ние сме говеда! каква ти европа! срещу тях да бягаме няма никога да ги стигнем! не са ни виновни и политиците! ние само се чудим кой да обвиним за това колко сме жалки...

ne sa winowni politicite, a oshte po-malko pyk pytishtata porstoia karam iz bg i powecheto pytishta weche sa opraweni, no ima i samoubici, koito karat kato ozwereli shofiram i w scandinavia i tuk pytishtata ne sa po-shiroki ot nashite, no ima kultura, nikoi ne si i pomislia da ne spazwa prawilata

Вярно е че у нас има много лоши пътища и опасни места. Но това изобщо не е такова. Пътят на това място е много хубав дори и по европейски стандарти (карал съм из Европа). Тука просто най-вероятно си е едно безумие с висока скорост. Освен това Астра-та има колани отзад. От описаното е почти очевидно, че загиналият пътник не си е поставил колана.

Много съгласна съм с теб и с другите, с някои. Излиза, че трябва да се забранят едва ли не нощните авто-преходи. Както и да не се превозват ученици и деца нощем. Не е работа да се шофира и да се бърза нощем, и то по тези наши пътища. Уви, млади хора загиват!

Прост и нискокултурен народ сме.Ще се избием сами,няма нужда от друга намеса.

От описанието се разбира, че това е или спукана преда гума или заспиване зад волана. От това спасението е само редовната почивка по време на път.

Малоумници .

Пътищата не са лоши - в частност пътя Стара Загора - Карнобат е широк и почти няма опасни завои. А където ги има са добре обозначени. Достатъчно е да се спазват знаците. Само че никой не е готов да жертва няколко км/ч от скоростта си и да кара безопасно. Всички бързат. Не са виновни политиците. На нас все някой друг ни е виновен. Норвегия и Исландия имат по-малко магистрали от нас - и въпреки това са най-безопасните страни в европа, що се касае до движението. Проблем е в трагичния български манталитет. Българина знае и може всичко - значи може да си позволи да кара като Фитипалди. Резултатът го виждаме всички: няма ден без жертви на пътя. Затова: МОЛЯ - пътят е такъв какъвто е и е еднакъв за всички - карайте внимателно. Нека спрем геноцида на пътя! Зависи само от нас.

КАТ съветват шофьорите да карат внимателно - КАТ трябва да задължи шофьорите да карат внимателно! Просто трябва да излязат от канцелариите и да са по пътищата въоръжени с необходимите технически средства за налагане на глоби за нарушителите! Има правилник, има знаци и много безотговорни шофьори ..... Последните трябва да се спрат да си избиват комплексите по пътищата!

Докато тиквениците мислят, че с един знак Внимание и един Неравности по платното ще решат проблема с опасните участъци и фаталните катастрофи.. е няма как да стане. А полицаите нека се крият на сянка в храстите на измислени ограничения и нека се чувстват 'обществено полезни'...

Докато тиквениците мислят, че с един знак Внимание и един Неравности по платното ще решат проблема с опасните участъци и фаталните катастрофи.. е няма как да стане. А полицаите нека се крият на сянка в храстите на измислени ограничения и нека се чувстват 'обществено полезни'...

Нема държава- нема закони! Омръзна мииииииии!!!!! Гаси простащината!!!!!!!!

BRAWO JANA!!!

На два километра преди Петолъчката късно снощи колата навлязла в насрещното платно и се блъснала в дърво край пътя Какво общо има тази катастрофа с обезопасяване на кръстовища? За какви кръгови движения и какъв опит от ЕС става дума?? Никакви обезопасителни мерки не могат да попречат на пияни или с неадекватно поведение индивиди с 200км/ч да се удрят в крайпътни дървета, стълбове или каквото им се изпречи. Тук става дума за чиста проба самоубийствена безотговорност, за която има само един лек - раздяла с дивашкия манталитет.

Нека да внимаваме много на пътя

Всеки ден умират по няколко българи по пътищата.И вместо да се направи нещо за по-безопасно пътуване,ние вдигахме лозунги за някакви безотговорни същества,наречени медици.Ама ,че сме тъпи.Съжалявам.Жалко да се смили.

НЕКА ДА ВНИМАВАМЕ МНОГО НА ПЪТЯ, ЗАЩОТО УТРЕ МОЖЕ И НИЕ ДА СМЕ НА ТЯХНОТО МЯСТО

Бързи камикадзета,лоши пътища...

Принципно си прав/а за обезопасяването на пътищата, но ако прочетеш малко по-внимателно ще забележиш, че тук няма нищо общо с това, за което говориш. Катастрофата е на 2 км от Петолъчката човека е навлязал в насрещното платно...така че нека първо се замислим как шофираме всички ние и след това да обвиняваме държавата

...Samo predi njakolko dni po povod na tajlandskata samoletna katastrofa,komentira ce tova koeto stava po patistata na BG po broi na zertvi nadminava i naj-mracnite ocakvaniia... Mislj ce patnite katastrofi trjabva da strestnat narodani,no taj kato toi/naroda ni/ se strjaska samo kato se uvelici akciza na RAKIJATA ,pravitelstvoto trjabva vece da se namesi s cjalata strigost na zakona a i novi zakoni-pil li si,previsil li si skorost-direktno v pandelata,zastoto ti stavas ubiec..tova e,drugoto e martvite hora,razbitite sadbi...visjasti dela..stiga vece !!!

Ами да, защото е много трудно малко да се помисли как да се обезопасят кръстовищата или да се почерпи опит от ЕС и най-накрая на всички рискови точки да се изгради кръгово движение, при което и ползващият предимство, и този без предимство волю-неволю са длъжни да намалят скоростта и да преминат с около 20 км/час. По-лесно е обаче да се пише по вестниците колко жертви са взели пътищата, да се публикуват смачкани коли и обезглавени трупове, и да се раздухва истерия за война по пътищата!

Жалко за съгражданите ми! Мир на душите им!

то вече няма нужда и от коментари. всичко отива на майната си. то катастрофи, то мрене от глад заради ниската инфлация, какво да говорим. сами се избиваме а и правителството ни помага от друга страна да свършим като нация. ПРЕДЛАГАМ ДА СИ ВНЕСЕМ БЕЗ ОБМИТЯВАНЕ ПОЛИТИЦИ ОТ ЧУЖБИНА ПА БЕЛКИМ НА ОПРАВЯТ.

Бързи коли, тесни пътища и шофьори - камикадзета

смотани бургазлии, ударили се в дърво, къде на майната си са гледали

НЕКА ДА ВНИМАВАМЕ МНОГО НА ПЪТЯ, ЗАЩОТО УТРЕ МОЖЕ И НИЕ ДА СМЕ НА ТЯХНОТО МЯСТО