Коментари - Молят президента да отмени нощните пътувания на децата | dnes.dir.bg
назад

Молят президента да отмени нощните пътувания на децата

Скандалната тема с разрешените отново нощни екскурзии с деца получи ново развитие, след като СДС поиска президентът да наложи вето на приетия преди 2 дни закон за автомобилните превози.

Обратно в новината

Коментари - Молят президента да отмени нощните пътувания на децата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

През Швейцария е забранено нощното шофиране на ТИР-ове. Всички паркират и спят на границата след 22.00 вечерта.

Всеки родител решава сам, дали ще пусне детето си на екскурзия с нощно пътуване, като не трябва да прехвърля отговорността за последствия на някой друг. Нали децата са наши, а не на туроператори, учители и т.п. Тези демагогии, произтичат от мислене на хората, какво ще кажат други хора или моето дете да не подолу от другите. Пълни глупости!!!

защо ги закачате харицата нека си печелят - техната мамичка свинска.

Йордан Мирчев не отрече, че върху него и други депутати е бил упражнен натиск ! Така става нашето законодателство - с пари и натиск. Кажи бе Мирчев, кой те натисна? Къде е сега НАС (нашенското ФБР), нали с тези неща щеше да се бори? Защо държавата спи пред тези явления? Институции ли липсват, хора ли, пари ли? Медиите! Разследвайте кой си позволява, и защо и как да оказва натиск на депутат. Или въпросният си измисля? А нощните пътувания по време на организирани детски екскурзии са нежелателни. Всички знаем как се отразява лишаването от нощен сън на децата. Не говоря за възрастните (шофьори и учители). Пътищата и улиците са опасни по всяко време, наистина. Но никой от нас няма да се затвори в клетка доброволно, защото навън е опасно.

не бих пуснал детето си на каквато и да е екскурзия. А миналаат година учителите излизаха с номера ,че екскурзията е била задължителна-взимат комисионни от превозвача, превозвача не плаща много на шофьора-шофьора дори да има поичвка я ползва за друг курс -от там недоспиване и катастрофи. Нищо ново под слънцето.

ПИШИ СИ АКТИВ И СЛОЖИ ВЕТО...НАЛИ ТОВА СЕ ОЧАКВА ОТ ДОБРИЯ ПИ АР..

прави са от БАТА много приказки във форума покават непознаване на темата, а заедно с тези на л'бимите политици са си словоблудство

чета и си мисля - ето го махалото - от ОСАННА ДО РАЗПИ ГО нека има пътувания, но нека всяка ве4ер се осигурява почивка от минимум 8 часа. В ЕС тя е задължителна за шофьорите и има големи глоби за неспазване. Значи откриваме топлата вода с тези закони - за определяне на часовете. ЕС са си го решили с изискванията. За тези, които твърдят, че учителите си почивали - може и да има такива, но да значт, че нощните дежурства, обикалянето по стаите за надзор и всичко, всичко свързано с безопасността на ДЕЦАТА е изморително и далеч не е купон.

детето ми скоро ще тръгне по ексурзии а мен ме е страх.вярно че нищо не е сигурно в този живот,но как да си пуснеш детето с някого когото не познаваш достатъчно и не знаеш как би реагирал при екстремна ситуация.притеснява ме че ако не пусна детето си с другите на него никак няма да му е комфортно и от отношението на другите деца и от това че родителите прекалено го пазят.екскурзиите са хубаво нещо наистина,може през нощта да е по-безопасно да се шофира но наложително ли е наистина,пътуването е за това да могат да се разглеждат нови места а не да се въртят километри за отрицателни времена.товарните превозвачи имат задължителна почивка след 4часово каране,а училищните ексурзии ще се правят нощно време,тогава няма проверки ли???хайде стига ако има подписка против включвам се

А какво ще правим ако недай си боже стане катастрофа през деня? Ще забраним въобще всички пътувания? Ами да забраним и нощните полети, нощните влакове, минаването по мостове/ заради Бяла /. Винаги действаме първосигнално. Когато стажат катастрофи за превозното средство не му пука какви са му пътниците. Трябва да се регламентира почивката и продължителността на тези които управляват транспортните средства. Когато пилота, шофьора, капитана са отпочинали вероятността от катастрофи рязко намалява. Затова и по света контрола за часове на волана се контролират строго, а никой не забранява нощни пътувания.

ОК... И при следващата катастрофа, която ще стане през деня, ще забранят ли и дневните пътувания? По малоумна логика не може да съществува. През нощта има по-малко трафик и се пътува по-лесно. Важното е превозните средства да са изправни и да има поне двама шофьори, които да се сменят. А за тези дето твърдят, че не трябвало да се организират екскурзии в чужбина - чудно ми е какво ще видят от света вашите деца...

И аз съм против тези екскурзии.Също така съм и против тези зелени училища.Силно разтревожените учители за поведението на децата ни им дават много добър пример като по цели вечери си правят банкетчета и хич не им пука за децата какво прават нашите деца по това време.Може ли деца в четвърти клас да ходят на екскурзии и учителите им пред тях да пият и пушат в дискотеките?Ето за това не ги и подкрепям за стачките,защото се правят на много изтормозени,изнервен всъщност не е точно така!!!!!!!!!!!! Ка ония дето най-позорно тъпкаха върху децата за да си спасят багажите и задниците,добре все пак има и такива като простия шофьор и спаси няколко живота!!!!!!!!!!

4udq se teq hora v parlamenta kak ne izmisliha ne6to koeto da e obmisleno kakto trqbva. Deca da patuvat no6tno vreme, tova e ludost po tezi razbiti pati6ta i tazi voina na patq.Qvno izop6to ne im puka teq hora nqmat li deca? Pardon tehnite ne u4at v BG!

пътуването през ноща е по сигурно-над 70% от най-тежките катастрови стават при неправилно изпреварване а през деня трафика е 20 пъти по силен-пътувайки през деня автобуса има 20 пъти по голям шанс за катастрофа-стига сте реагирали емоционално и заради 1 шарнир да се правят безумни закони...

za k wo se zanimawate s gluposti. prez denq mogat da se izminat 1000km dostatu4no za ekskurziq do gurciq turciq hurwatska, a za po dale4e ima i samoleti, eftini sa, sofiq dortmund ima za 49 cent. Roditeli pazete si decata.

НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ОРГАНИЗИРАТ ЕКСКУРЗИЙ С НОЩЕН ПРЕХОД. НЕ Е РЕДНО ДЕЦАТА НИ ДА ПЪТУВАТ ПО НОЩИТЕ. ТРЯБВА НАИСТИНА УЧИТЕЛИТЕ ДА ПРЕСТАНАТ ДА ОРГАНИЗИРАТ ТАКИВА ЕКСКУРЗИИ И ДА СИ ВОДЯТ ЦЯЛАТА ФАМИЛИЯ БЕЗПЛАТНО ЗА СМЕТКА НА ГЪРБА НА РОДИТЕЛИТЕ. КЪДЕ Е АГЕНЦИЯТА ЗА ЗАЩИТА ПРАВАТА НА ДЕТЕТО. НЕДЕЙТЕ ДА ПРОДЪЛЖАВАТЕ ДА ЗАЧЕРНЯТЕ СЕМЕЙСТВА, КАКТО СЕ СЛУЧИ ПРЕДИ НЯКОЛКО ГОДИНИ НА РЕКА ЛИМ С ДЕЦАТА ОТ СВИЩОВ. НЕ ПОЗВОЛЯВАЙТЕ ГОСПОДА ЕЙ ТАКА С ЛЕКА РЪКА ТЕЗИ НОЩНИ ПЪТУВАНИЯ НА ДЕЦАТА. НЯМА ДА Е КОЙ ЗНАЕ КОЛКО ЗАГУБАТА. КАКВО ЩЕ РАЗБЕРЕ МОЕТО ДЕТЕ КОЕТО Е 4-ТИ КЛАС ОТ ТАЗИ ЧУЖБИНА И ЗАЩО ТРЯБВА СЛЕД ТОВА НЕГОВИТЕ СЪУЧЕНИЦИ ДА ГО ГЛЕДАТ НА КРИВО, НАПРИМЕР АЗ АКО НЕ ГО ПУСНА ДА ОТИДЕ НА ЕКСКУРЗИЯ С НОЩЕН ПРЕХОД. И АЗ СЪС СИГУРНОСТ НЯМА ДА ГО ПУСНА. МИСЛЕТЕ ТРЕЗВО И УМНО ГОСПОДА УПРАВЛЯВАЩИ - ДЕЦАТА СА БЪДЕЩЕТО НА СТРАНАТА НИ..

Най-голямо влияние върху президента имат мед.сестри,помилвани от него:) Нека да ги накараме да му въздействат,а и малко полезна работа за обществото да положат! Нали им носихте лентичките за спасяване! Сега е техен ред!

ДАааа, най важният въпрос е това, да се моли президента, що не го молят например да се произнесе по корупцията, бехзаберието, инфлацията и прочее.

Пътуването си е пътуване.Важно е превозните средства да са изправни и водачите наистина клалифицирани. Огле колите и автобусите-полояинат са таратайки.Кой ги е пуснал на пътя?Кой си затваря очите?При прегледите има страхотна корупция.Там се разиграват парите.По-лошите и малко печеливши автобуси се използват за ученинически екскурзии независимо дали през нощта или през деня.Все тая като е калпав автобуса.Първото решение е ограничително. Задъ преди пътуване да има преглед и декларация от сервиза и собственика за изправност.Автобуси над 5 г. да не се допускат до екскурзии! За такива нарушения глобита задължително да са от 20 000 лв. нагоре.

кои депутати внесоха предложението за разрешаване ! имат ли дружески връзки с туроператори?!

Да се въведяат нощни заседания за ДЕПУТАТИТЕ така както искат да работят другите в ДЪРЖАВАТА...

Dobre de ako e opasno da se patuva vecher, zashto zabraniavat noshtnite ekskurzii samo za decata. Da gi zabraniat za vsichki. Tova sa gluposti. Ako shofiorite spazvat pravilnika to daje smiatam, che e po-malko opasno zashtoto ima po-malko ludi op patishtata.

Не мога да разбера едно-толкова ли преумориха децата ни в училише, та чак екскурзия в чужбина да им се организира?Учителите да си гледат уроците,а не да занимават децата ни е екскурзии и да манипулират родителите като им казват, че виждаш ли само твоето дете няма да ходи на екскурзия и после съучениците му ще го избягват.Като искат да ходят на екскурзия да си отидат сами-не е нужно да им плащаме за кефа.Да се забрани организирането на такива екскурзии още в училищата, пък после да се вкарват закони в парламента.А не сега политиците да си правят PR за сметка на загиналите дечица и техните родители.Намериха кога да го гласуват този закон!Да ни замажат очите и да не виждаме цените по магазините и стачките на всички в държавния сектор.Аман и ДЪРЖАВА.Срам ме е, че съм родена тук.

Така е, като депутатите мислят с оная си работа... По-важно от всичките нощни екскурзи и чужбини е животът и здравето на децата. Пътуването на ученици нощем доказа (на много висока цена!), че е опасно и връщането му в каквато и да е форма е абсолютно неоправдано! Интересите на възрастните трябва да отстъпят пред интересите на децата! Нещо повече - туроператорите тепърва трябва да доказват на това общество, че услугите им (особено за ученици!) са безопасни и качествени!

za men e izli6no

Смятам, че дори да се позволят екскурзиите през ноща, родителите трябва да преценяват дали е разумно да пускат децата си на такива екскурзии. Но като цяло не бива малки деца да пътуват през нощта извън България

gotce nedei da spish,a deistvai ako si bulgar.

Ей,много силни злите сили в тая държава бе. Все си гласуват разни гадорийки...

Колко е лесно българино да ти размахат нещо пред носа и ти веднага като куче да хукнеш да го гониш. Каква стана тя? Пореден ход за отвличане на вниманието от избори, инфлация, екология и същевременно ловко връщане на доверието в добрия президент ГОЦЕ които ще опрай работите като даде вето....

ИМИТАЦИЯ НА ДЕМОКРАЦИЯ !измсляме си май горещи темички пушилка да става !

Проблемът не е в нощните екскурзии. И не бива да се забраняват подобни неща. Трябва полицията да спре да стои кастрирана от властимащите...

za6tno ne zabranat i na pesnionerite da se voziat v publi4niat transport??? tezi sa genii, na vsi4koto otgore si igraiat na lobisti.

abe mnoo vi znaqt ustite da govorite ama ako se obqvi ekskurziq za koqto samo samoletniq bilet struva 200 lv minimum kolko deca 6te otidat na neq???ekskurziite s reis se pravqt za6toto sa po evtini a putq prez no6ta e neizbejen taka 4e sprete da govorite bez da se zamislqte

аз пък мисля, че е напълно нормално ученици до 11/12 клас да ходят на екскурзии в чужбина. Не е била виновна в случая нощната екскурзия, реагирате емоционално и необмислено. и стга вече ви е виновна държавата. В тая българия е само мърморене и недоволстване и никакъв конструктъивизъм.

Аз мисля, че не е нормално ученици до 10-11 клас да ходят на почивки извън България. Но дори да се прави то да бъде със самолет. Но все има алчни и нагли учители все гледащи да си направят безплатна почивка.............

taka e taka e... na Ganio trjabva da mu se zabranjava i razreshava... - neverojatna glupost....

А на тези в парламента за какво им се плащат заплати? Как винаги става така, че те никога не знаят какво са гласували и после опаа какво стана сега? Тъй като съм данъкоплатец и то на 100%, не някой пореден тарикат, се ВЪЗМУЩАВАМ от даването на моите данъци на абсолютно некомпетентни хора, с липса на елементарна заинтересованост да си свършат работата, за която им се плаща и ползват хиляди облаги, в качеството си на народни представители!

Кво го молите тоя комунист? Той така ще си извърти задника, че хем превозвачите да го е, хем и родителте да го е и да са доволни всички.

Аз досега незнам депутатите, в някое от решенията си, да не са се ръководили от частни интереси.

ИМИТАЦИЯ НА ДЕМОКРАЦИЯ !измсляме си май горещи темички пушилка да става !

ИМИТАЦИЯ НА ДЕМОКРАЦИЯ !измсляме си май горещи темички пушилка да става !