Бутат магазини, за да отворят вход към Одеона в Пловдив

Община Пловдив спечели 3-годишна съдебна битка срещу магазините, които запушват северната страна на античния Одеон.

Обратно в новината

Коментари - Бутат магазини, за да отворят вход към Одеона в Пловдив | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Радвам се, че най-после и площадът ще добие правилен вид /т.н бели плочи са отврат, другарката дража унищожи прекрасни къщи да си направи площад от грозен по-грозен, няма да коментирам партийния й дом, трябва да се премахне изцяло, нито пощата, какъв смазващ вид има само/, а входът към Одеона ще блесне, както разбирам. В този случай подкрепям кмета, който и да е той.

сега главната замясва на оня калдъръм дето го е имало нал за тва се бориш. Па и снимките показват какво е бутнато. Забравяш и един хан. Сега не бутат ли?

наистина тези нацвъкани магазинчета и сергии не бяха добре.радвам се. вярно,старите бели големи плочи бяха емблематични,но от друга страна бяха доста стари и много изпочупени на места. главната претърпя доста промени последните години и не всичко е носталгия по старата визия. да,плочките бяха автентични,но пък много светна тази пешеходна улица с промените и дръвчетата,които се засадиха.ако е чисто и поддържано,ако има вода във фонтаните и работят(не през зимата естествено)и се поддържа културен интерес,всичко ще е ок.чужденците много харесват главната и забележителностите и старият град,.и.т.н.не е лесно да се поддържа град.има много квартали с олюпени панелки и мръсотия,но така е. градините,парковете,гребната,хълмовете-те трябва винаги да са чисти и да не се застрояват! пловдив е прекрасен кибар град!

сега те чакаме в офисо да ти цакним една кибар почерпка.

А как бихте превели на български турцизма "кибар"? Толкова ли не ви достигат българските думи да опишете Пловдив?

още си харесват турското име Филибе. Та кво се чудиш? Тук е пълно с италианци, гърци, майни, филибари и всякакви такива.

"Бутат магазини". Какво означава това на български? Какво ги правят? Представям си как някой бута нещо и може да го избута, да го събори, или да не успее нищо да му стори.

Български национален комитет на Международния съвет за паметниците на културата и забележителните места (ИКОМОС) е изразил негативно становище относно класирания на първо място проект за площад Централен. Сред редицата посочени недостатъци и рискове са нарушеното единство и взаимодействие между античното и съвременното ниво на площада поради предвиденото тежко покритие, сепариране на нивата и липсата на достатъчно дневна светлина. Това би направило невъзможни предвидените допълнителни археологически проучвания към съседни археологически зони и ценности.

Ония белите плочи бяха друга бира. Отваряха пространството връзваха старото с новото. Сега селташки плочки. Грозни, мръсни, неудобни и опасни за това че цялата главна стана една огромна неравност и фугирани със кварцов пясък докаран от някоя леарна. Тва не е Пловдив, просто Филибе!

БРАВО НА УПРАВАТА НА ПЛОВДИВ И ДАНО САМО ПО- БЪРЗО СТАВАТ НЕЩАТА , ЗА ДА МОЖЕ НЕ САМО ТИНЕЙДЖЪРИТЕ ДА ДОЖИВЕЯТ ДА ВИДЯТ ОДЕОНА В ПЪЛНАТА МУ КРАСОТА!

По-добре поща, а не някакви магазинчета и сергии!

Супер, сега остава там да оправят площата и фасадата на грозната поща заедно с отвратителния партиен дом.

Грозна поща и грозен партиен дом? Хахха, а хотел дето го загрозиха и му сложиха ФЕС, той не ти ли създава проблем? Например: да отделяш повечко газове? Смешно смешно!