Коментари - Съмнителен търг на МТСП за обувки | dnes.dir.bg
назад

Съмнителен търг на МТСП за обувки

Търг на Министерството на труда и социалната политика за 40 000 чифта детски обувки е неизгоден за български производители.

Обратно в новината

Коментари - Съмнителен търг на МТСП за обувки | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Идеята е Масларова да вземе някой лев преди изборите, а не хората да са доволни от обувките или цената да е изгодна за държавата. Не политиците ни, а ние сме срам за България с овчедушието си.

Непрофесионализмът у чиновниците е факт. Но в търговете става въпрос за рушвете. Условията за търговете като правило се подготвят от много добри професионалисти на фирмата, която тябва да спечели. Те много добре познават възможностите на конкуренцията и залагата капанчета срещу тях. Това често са безсмислени изисиквания, които на пръв поглед са безобидни. Някой тук пише за 6-степенна скоростна кутия на линейките. Не съм запознат със случая, но мирише на типичен такъв случай. Комисиятя отхвърля най-напред офертите по формално несъответствие. Така може една линейка с 5-степенна скоростна кутия да е много по-добра и изгодна от останалите, но комисията е длъжна да я отхвърли. Има един вариант комисията да обяви нов търг, като се обоснове наневъзможност да се направи най-добрия избор но това е много сложно и не съм чувал да се е случвало.

siv valk, ti otkade si tolkova zapozanat s obuvnite firmi, 4e znaeh koi kakav e?Aaaaaaaaa

Какво пречеше да се обяви търг още в началото на годината и се даде възможност на производителите да се подготвят? Имам неприятното усещане , че става въпрос за липса на професионализъм у управляващите това ведомство. Наслушахме се на хиляди празни приказки от почитаемата госпожа министър , но за съжаление няма кой да я спре. От друга страна пък е добре ,че толкова често си отваря устата иначе нямаше да разберем какво има в главата.

Ясна е работата, предварително се знае коя фирмичка ще спечели , както е сигурно, че ще е от Догановите обръчи .За който е забравил ще напомня - фургоните за наводненията помните ли как бяха поръчани на турска фирма с обяснението че само тя може да изпълни толкова голяма поръчка за такъв кратък срок.Ами да се бяхте сетили по-рано бе , чоджум или да бяхне разпределили поръчката на няколко изпълнителя.... ТА И ТУК Е ТАКЪВ СЛУЧАЯ.

Преди десетина години си поръчахме софтуер за здравната каса. В условията на търга имаше изискване изпълнителят да има поне 200 програмиста на щат. Както се сещате българска фирма с такъв капацитет нямаше (а иначе поне 2-3 наши фирми можеха да свършат работата). Но избраха АремисСофт (чужда, но собственост на наши хора), която нищо не свърши. И понеже тогава на власт бяха сини, а сега червени се вижда, че чиновникът граби независимо от цвета на властта.

Njkoi hora si imat DARJAWA!!!

Същото е и с дрехите и с чантите и т.н. Дали са от Китей или Турция,резултатът е един с и същ- ощетени българскши производители и данъкоплатци и стимул за чуждата икономика. Но пък джобът на чиновниците е О.К. Успех български производители и данъкоплатци! За да се произведе такова количество за един месец е необходимо да се възложат на големите български предприятия, които в момента са на поръчки на ишлеме и за организация на поръчки от такъв тип е необходимо двойно и тройно повече време отколкото е цитирано!

Ще стане като със закуските и якетата от миналата година.До каквото се докосне тая трътка,все е скапано и боклук,като цялата и същност.

Тва е като търга за линейките , хахахахаах тогава имаше в условията линейките да са с 6 степенна скоростна кутия ... в града каде ли ще включат на 6 не я ясно ама ....

И....сега какво??? Пак горките ни дечица първокласници вместо да получат 120-те лева ще бъдат принудени да ходят с обувки изкуствена кожа, ще носят дрехи втора употреба и всичко това благодарение на г-жа Масларова....Е, нали все пак някой трябва да гушне поне половината пари!!!! Че защо иначе преди малко споменатата е станала министър??? Може би, за да служи на нацията, семействата и децата в нужда....?!? Г-ЖО МАСЛАРОВА, защо вместо да правите подаяния от стоки последна мода, не оставите майките сами да преценят децата им от какво имат нужда???

По принцип в тези търгове пише кой трябва да ги спечели но в неявен вид. Те така се подготвят, че да ги спечели точно определена фирма или марка. Не разбирам от обувки и не зная какво пише в този търг, но в областта в която тработя съм виждал много търгове и винаги се вижда кой трябва да ги спечели, когато ги погледне професионалист. Мина времето когато се подкупваха комисиите. Сега се работи по време на подготовка на търга. Търговете са така изпипани, че комисията няма избор - правилата и налагат да избеер верния резултат.

СЪМНЯВА МЕ ЧЕ Е Ф-МА ТЕЧИ ГАБРОВО СЕГАШНА ТЕХНОМАТ МЕРКУРИЙ

Нека в заповедта за търга да се отбележи и кой трябва да го спечели. Сигурно е мъжа на Масларова или друго негово подставено лице. А може и да е някоя турска фирма от кръга Доганов.

Сега филмата на мъжа на Масларова ще спечели търга с внос на китайски боклуци.

кой каза , че само производителите у нас трябва да печелят!? А, посредниците - трябва да умират от глад? Така ли? Чиновникът, ако разчита на заплатата си - ще трябва да е на пост и молитва, да върне колите на лизинг да отиде да живее при майка си и прочие несгоди! Не! Не! и Не! Само внос!

tova ne sa uslovija za turg a predvaritelno prikluchila sdelka kojato estestvenno e s osustestvena s osnovnata pomost na tozi koito e opredelil tezi uslovija----- tozi turg e samo za protokola...