Коментари - Експерти: Рибарниците потопиха Цар Калоян | dnes.dir.bg
назад

Експерти: Рибарниците потопиха Цар Калоян

Неправилна експлоатация на двата водоема "Езерче 1" и "Езерче 2" са една от основните причини за наводнението в град Цар Калоян на 6 август.

Обратно в новината

Коментари - Експерти: Рибарниците потопиха Цар Калоян | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Hora,i az bqh tam i vidqh za ko stava duma.Vsi4ko tova e meko kazano nqkakav UJAS.Ama za ogromno sajalenie vie samo si govorite tuka,a onezi si igraqt igri4kite i prodaljavat da vi tap4at dokato vie tuk si draskate.MISLQ,4E E KRAINO VREME VE4E DA SE NADIGNETE SRE6TU NESPRAVEDLIVOSTTA.SA SE BE HORAAAAAAAAA-OTIVAME NA ZLE!!!!!!!!!

Ama vie mai naistina ne razbirate kakvo be6e tuk a???I osobeno onq I za kakvo im e na horata da se navodnqvat sami a i da ima jertvi te da ne sa nqkvi nenormalnici..Q pomisli malko be 4ovek!!!!!!A i kakvi pomo6ti ima6 predvid..vodata deto q davaha i malko konservi tova li??? Kakvo da kajat horata koito nqma kade da jiveqt a i tezi blizki hora na zaginalite nima vis4ko tova e napraveno naro4no zaradi nqkvi si pomo6i???Q ne se izlagaite!!!!!

Greshish,izjivyavam se ne kato Chingis Han,a kato Timur Lenk.Dori ponyakoga si mislya che sim Beyazid Svetkavicata!!!

има избягал от 4-ти километър, койте се изживява като чингис хан!

Da jivee pantyurkizma!Da jivee Velik Turkistan,koyto shte se prostira ot Kitayskata stena do balkanite!Smirt za panslavizma i komunizma!Smirt za nerealniya etnicheski mir!!!

Това за дъждовете ,приливните вълни и пр.и причината за бедствието беше ясно и на слепите.Дано сега са прогледнали и разбрали и гласоподавателите на ДПС от Ц.Калоян заради чия далавера днес са без къщи и имущество.Не го казвам със злорадство,напротив. това което пише Жоро за Водно стопанство е точно така.В Израел да не би да валят повече дъждове от България,но селско стопанство по-добро от нашето има,нали?

Е, добър ден! Това се разбра от одавна. И, че този рибарник някакъв турчин го държал. Интересно нали? Чу се че и този язовир е бил затворен поради проблеми, ама нали Емел си е наш човек, та го е дала на свой човек. Сега да плаща. Няма аз да плащам заради алчнотията й!

Прави сте почти за всичко, но истината е друга. Научих я от собственика на единия язовир. Преди валежите той е бил пълен на 1/3. При започване на дъжда и от количествата вода които се стичат към него той започва да се пълни много бързо. Кмета на Цар Калоян е предупреден 2 часа преди бедствието. А какво е свършил той никой не казва. Така че, без да оправдавам собствениците на язовирите смятам, че ръководството на Общината носи основната вина за това. А сирените за какво са!!!

каде е сега Етем да каже че дъжда е бил причината? то още от начало беше ясно че проблема е в язовирите - рибарници!

Това не е прецедент,за съжаление.И миналата година имаше удавени села от язовири на арендатори.Може би защото нямаше загинали и защото пострадалите не носеха шалвари, не се вдигна толкова шум.

Ами нали фесове ги държат...Да ги осъдят и да си понесат вината и покрият щетите..

Някъде приемат ли залози, че пак няма да има осъдени?

Казвахме навремето, ама кой да слуша.Няма поливно земеделие а има язовири.Цялото правителство - на съд!

ИМАМ АЗИ ЕДНА МЕЧТА ДА ВЗЕМА НА КОНЦЕСИЯ ЯЗОВИР БЛИЗО ДО КЪРДЖАЛИ.КАДЕТО ДА ОСТАНАТ САМО ТУРЧОЛЯ............

Това ли е новина? То се знаеше още след потопа, но нали трябва да се запазва управляващата коалиция и лично мин.Етем от народната любов, се лъжеше на поразия за дъжд 300 л/кв.м. А дъждът бил събиран във варел, а не в дъждомерно казанче, което си има стандартни размери/диаметър, отговарящ на деленията на Вилдовата мерилка, с която се мери събраното количество/.

Ми то имало още честни хора в тая държава БЕ, че да кажат истината на лицето Тошкова. Мигар тя не я знае.

Това го писах преди две седмици, сега ще го повторя! Това високомерно и надменно недоразумение Ептем Крадем, сутрината по бтв обясняваше надълго и нашироко за тези малки язовирчета, които били колкото препълнена чаша, че са правени навремето за да се полива и представлявали гьолове, които не можели да предизвикат наводнение. Ами като са правени за поливане, защо ма аланкоолу не се ползват по предназначение, да се полива с тази вода пресъхналите ниви и нямаше да реват всички, че сушата изгорила реколтата. Ама така е двойно краденето, хем пари за сушата от европа, хем обръчът от фирми на дуан да развъждат риби и да му плащат. Ако беше поливано, щяха да са празни гьоловете и да поемат част от водата, която се стича по баирите с изсечените от вас и противоконституционн ви партия гори.

ПОДКРЕПЯМ ЛИЛ НАПЪЛНО. НЕ САМО СОБСТВЕНИЦИ ЛИ СА АРЕНДАТОРИ ЛИ. А ТЕЗИ , КОИТО СА ИМ ГИ ПРЕДОСТАВИЛИ И СА ГИ ОСТАВИЛИ БЕЗ КОНТРОЛ ДА ВЪЗСТАНОВЯТ ЩЕТИТЕ И ДА ВЪРНАТ ПАРИТЕ ОТ ФОНД БЕДСТВИЯ А НЕ ДА ТЪРСЯТ НАЧИН ДА КРАДАТ И ОТ ТЕЗИ ПАРИ.

Защо както винаги казвате половината истина. Истината не трябва да се казва наполовина, защото тогава другата половина може и да е лъжа. А истината е, че държавната организация собственик на водните ресурси е Водно стопанство. То е изцяло под комадването на ДПС. Когато ДПС взе власта преди 6-7 години за директори на окръжните поделения в цялата страна бяха поставени турци, голяма част от които с незавършено килийно образование. Още с встъпването си на длъжностите те се отдадоха на далавераджийство и рушветчийство. Язовирите, които не бяха взети от мутри, бяха раздадени на турци, също с килийно образование, но предани на ДПС и пантюркизма. Само че това е грешно, защото нито корана, нито пантюркизмът имат учение за хидромелеорация и поддръжка, а когато си лаком за пари се вижда, че резултатите са фатални. Доколкото видях от репортажите стопанисващите язовирите бяха с турско-арабски имена, но това разбира се спестява в дописката. Както се казва в България да не си българин. Заради някакъв имагинерен етнически мир, когато става въпрос за престъпления извършени от турци или цигани, извършителите са неизвестни. Когато четири младежи понатупали някакво цигане, то продажните медии ще ги разкъсат. Докога така бе другари журналисти? Оказва се, че въпреки високите температури суша нямаше да има, ако арендаторите бяха дали вода за поливане. Нали това е основното предназначение на язовира? Затова им казваме язовири (идва от яз, виж тълковин речник), а не рибарници. Но нали трябва да се дават отчисления на ДПС от продадената риба? Идват избори. Кой ще финансира изборния туризъм? Май го финансираме ние с вас, а? Май сами си го вкарваме?

Турските олигарси на Доган в затвора? Това и да го видя няма да го повярвам. Виновни са обаче всички политици - умират да се коалират със сокола само и само да докопат кацата с меда. Тъжното е че Цар Калоянци пак ще гласуват за ДПС на идните избори.

Добро утро, господа управляващи! Пак ли Емел Ебем и компания по места не са виновни?

За какво да дадем 1 лев превантивно, като можем да откраднем 10 лева впоследствие за преодоляване на наводненията......

Е да пращам оскъдните си левчета за помощ, под егидата на гоце, за да се обогатяват още и още кръговете от фирми на доган. Сега турските олигарси да си поемат разходите за възстановяване на това, което са разрушили и там живеят тяхните хора. Дори за тези, които под строй ги избират не им е жал

Направо язовирите да си станат пак държавна собственност.То бива алчнотия,може,ама заради някакви си ,дето са ги взели на КОНЦЕСИЯ,колко народ остана без жилища и без храна? щели да им дават фургони?А що не накарат консерионерите да поживеят 1 седмица във фургони?

Хайде сега да видим турците в затвора. И тези с рибарниците, и тези които са им ги дали чрез честно спечелен конкурс

Ето каква била работата!? Оплакват се от суша, а хората на Доган си гледат риба във водоемите за напояване. Отдавна ни беше ясно, че проблема не е в природата, а в хората. А комунягите продължават да съсипват милата ни родина. Амин!

Настоявам министър Етем да се извини публично за неверните твърдения изказани от нея , че наводнието е било предизвикано от интензивните валежи и че микроязовирите били локви използвани за напояване и нямат връзка с трагедията.

И ЗАЩО СЕГА ГО ОБЯВИХТЕ КОГАТО ВЗЕХА ПАРИТЕ И БЕДСТВЕНОТО ПОЛОЖЕНИЕ Е ОТМЕНЕНО ТАРИКАТИ СА ТУРЦИТЕ

СЕГА ТИЯ СОБСТВЕНИЦИ НА РИБАРНИЦИТЕ ДА ВЪЗТАНОВЯТ ВСИЧКИ СРЕДСТВА НА ДЪРЖАВАТА И ЩЕТИТЕ НА ХОРАТА ЗАЩОТО СЕ ХАРЧАТ ОТ МОИТЕ ПАРИ

И на малоумниците беше ясно, че мусонните 290 л./кв.м. за 4 часа са пълна измислица. Естествено, че потопът е резултат от некадърно управление на язовирите. Ама като направим министерство и на водите, да ли ще се промени нещо. А министерство на металургията, заради Кремиковци, или министерство на високоалкохолните напитки заради далаверите на Пещера, ехее още колко министерства!

ЩЕ СЕ СЕТИТЕ ЧЕ САМИ СА СЕ НАВОДНИЛИ АМА НАЛИ ОБРАХА ПОМОЩИТЕ С ПОМОЩА НА ДПС

Къде се скри Етем. Защо не казва нищо, поне да бъдат санкционирани тези, които причиниха това на хората?Или те са от друга порода, неприкосновенни като тях!!!

Министърката, не стига че е виновна а и лъже! Какво трябва да стане за да я махнат? До кога?