Търсят се учители за бургаските училища

Много са свободните работни места за учители в бургаските училища. Само в града се търсят двадесетина възпитатели в начален етап.

Обратно в новината

Коментари - Търсят се учители за бургаските училища | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

много неточни и неверни мнения и в двете посоки.не съм много млад човек .живота ми е минал покрай учители макар че съм бил а и към момента съм в съвсем друг бранш.мнението ми е че както във всички професии има такива учители които си изпълняват задълженията съвестно и точно работят за своето професионално развитие а има и такива които просто не са за нея.само предубеден човек ще отрече уважението и респекта с който се ползват първите.показателен е стремежа на родителите да бъдат децата им в техните класове.лошото е че както навсякъде това е недобре ценено,а колкото и да е парадоксално и тук се намесва политиката дава се развитие на партийно свързани личности резултатите от което са недобри.не мога да не спомена обаче и за нивото "материала" т.е. учениците.при голяма част от тях арогнтност и агресия.липса на началното възпитание в семейството.в резултат задължение за това се прехвълля пак на "даскалите" а не на родителите им и т.н. и т. н. това е .времена и нрави в които живеем

Какъв учител си бил , Неграмотнико ?? Това стил , правопис , пунктуация са неща , непознати за теб !! Колко ли деца си осакатил !! Явно някой те е посъветвал , че не си за тази работа !! Пишеш , пишеш !! Поспри се малко !! Има и главни букви !!

Георгиев, към теб се обръщам: Колко време си бил учител и по-какво? .... на друга работа се връщаш у дома и повече не мислиш за работа, така-ли? А от училище в къщи и продължаваш да работиш по училищните въпроси...: проверки на тетрадките, карти, контролни, подготовки за следващия ден, особено, ако влизаш во всички класове от 5 до 12. И ако попаднеш на такива родители ,като теб, който няма уважение към хората, учител и др.

... за 400 лева заплата ли ?!? .. хайде, няма нужда, продължавайте с търсенето.

1.Заплатата не е 400, а 700 лева 2. Работата е с много свободно време - 3 месеца лятна ваканция, 10 дни пролетна, 10 дни зимна + 2 седмици грипни ваканции, + 10 дни по коледа и нова година, гарантирана почивка в събота и неделя. + половин работен ден - най-много 5-6 часа. В частните фирми няма почивка, събота и неделя, да не говорим за национални празници и други такива измишльотини или пък за 8 часов работен ден. На практика няма нито 1 свободно място за учител, всички обявени са предварително заети с връзки, и се обявяват само формално, защото такъв е законът.

То на тия наште журналя трябва под всяка статия да има и подстатия - "м/у редовете".

Вие правите ли разлика между отпуск на служител/учител/ и ваканция на ученик? Освен 5-6 часа в училище минимум 2-3 часа подготовки, проверки, документация. След 18 години стаж-524 лв. чиста заплата. Моля проверете и отпуските на всички държавни служители, която не е много по-различна от тази на учителите. В момента съм на работа в офис /2-ри трудов договор/ и имам време да чета коментари. За Ваша информация в училище нямам свободно такова. Бъдете здрав.

И 20 копелета те правят на луд по няколко пъти на ден. Мерси...

Виждам, че сте доста инфрмиран, чак информацията ви е изкривена. Ваканциите са : коледна, междусрочна, пролетна и лятна. И един ден празник на народните Будители. Т.нар. зимна ваканция ще има едва от тази учебна година, което е много странно, защото досега тя е била точно един уикенд. Вие сте свикнали в едносменен режим на работа, то трябва да Ви запозная с факта, че в много училища се учи на двусменен режим и работното време на един учител понякога е по-продължително от един чиновник. И като прибавим факта, че всяка година могат да се сменят учебни предмети / специално в професионалното направление, където ням учебници , а всеки урок трябва да се подготвя като за последно, защото друг път може и да не се преподава/ положението , както разбирам от Вашите думи е много оптимистично и безгрижно. Чудно е само, защо няма такъв наплив за учители? Може би защото повечето са само с една специалност и не могат да заработват нищо допълнително.

Георгиев, абакалъм. Хайде, не губи време, търсят се учители! Фърляй часпрома и беж на тез привлекателни позиции.