Синоптиците: Онези 291 л/кв. метра са измислени

Данните, че са паднали 291 л/кв.м дъжд за 3-4 часа в Цар Калоян са съмнителни. Те са подадени от един доброволец-метеоролог от село Цар Крумово до Научния институт по метеорология и хидрология във Варна.

Обратно в новината

Коментари - Синоптиците: Онези 291 л/кв. метра са измислени | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

пратете sms да го приватизират и него

На това му се казва Има Бог, но защо той наказва обикновенните хорица, може би защото като гласуват го правят по команда и без да мислят та затова сега сърбат попарата на собствените си представители във влъста, а те нехаят за избирателите си.Те си дават и разпределят бизнес възможности,защото утре може и да е късно.

emel atem da si hodi !!!

Следващата стъпка към турцизация на България е в ръководството но въздушното движение. Ето един разговор между контролната кула и самолета на пистата: От кулата : Кър айляк! От самолета: Аероплан кусур йок! От кулата : Айде,юруш бакалъм!

Гражданска защита е била в с.НИСОВО доста преди вълната да достигне селото и е евакуирала всички къщи до Лома, та въпроса ми е: КАК ТАКА СА ЗНАЕЛИ КАКВО ИДВА, след като причината е САМО ДЪЖДЪТ, и то ПРЕДИ ДА СЕ ЗАЛЕЕ ЦАР КАЛОЯН /както ми казаха хора от Нисово/

Мръсни фесове! Удавиха хората!

Защо пак успиват народа - не е виновен дъжда, а оня който е дал язовира на концесия. Никакви 239 куб./кв.м дъжд, голямата вълна е била от язовира, откъде тая кал и риба по нивите, отгоре ли? Къде е това М-во, защо хората да съдят тоя или оня, тия горе за какво са, хората и без това нямат пари, освен това колко време ще се точат тия дела. Ама май така е по-лесно. В най-добрия случай по 200 лв. и айде със здраве.

Пострадалите хора трябва да съдят собствениците за лошата подръжка на язовирите и съоръженията довело до тяхното скъсване.

Аз си мисля, че е крайно време да спрем да поддържаме това безобразие с мълчанието си и не говоря само за това да ходим на избори, а и да не премълчаваме безобразията, които се случват постоянно около нас.

А бе НЯКОЙ , нещо много лекичко искаш да ни плъзнеш, а ? Хитрец си ти , ама не вървиш. Тея жабате ги ручахме вече !

В случая важни са не тези напълно лъжливи 291 литра! Колкото толкова, както се казва във филма. Поуката за нас, обаче трябва да е друга. След като сме допуснали с неучастието си на изборите ДПС да станат управляваща парламентарна сила в България, да си сърбаме попарата сега! Събудете се българи и гласувайте, моля ви! Няма значение за кого, стига да не е за тази измислена турска партия, която трябва да се забрани със закон!

Момчета , беден турчин и беден българин винаги обират калая .Проблемът не е в малцинството , а в олигархията. Вижте с каква наглост отива и казва на черното бяло. На другите управляващи не им дреме . Изглежда недоволството този път ще се оглави от метеоролозите.

Никакви SMS-и ! Да платят лично виновните - Гоце&campany

Много са прави синоптиците! И в джунглите в дъждовния сезон вали като водопад и пак няма такива поражения! Тия от ДПС ни взеха за балъци. Нали знаета какво е балък на турски! Истината е, че водоемите и горите ги управляват некадърни турски протежета, дето си взимаха дипломите по татово време с привилегии, а сега с пари и връзки. Затова при предишните наводнения се оказаха язовирите пълни и с неработещи шлюзи. Земно-насипните язовири не са чистени с години, имат наноси и за на мре рибата не ги източват и не поддържат буферен обем. В резултат и малки дъждове стигат за да прелеят. Подозирам, че масата язовири нямат технологични карти за поддръжка, не се правят замервания на наносите, не се чистятр не се водят дневници на инспекциите и на извършваните дейности. Арендаторите имат интерес да развъждат риба, да пускат за платен риболов, да правят бунгала за туризъм и водоемите им трябват пълни. Що се отняся до отрязването на БАН, то раббира се, се прави от ДПС. В БАН са учените и не е добре те да надничат в канчето на ДПС. Ако те си отворят устата хората им вярват. Затова ДПС не ги пуска в центъра за бедствия. Ще си отгледа верни талибанчета пред мониторите, дето ще бъркат дъждовните облаци с театрален пушек, но ще лъжат на поразия, че е паднало по 2000 литра за 1 час на 1 квадратен метър. Горите се секат до корен пак от ДПС (вижте днешните новини по темата). Скоро голите баири на Диарбекир ще ни се видят като тропически гори, ако ДПС не бъде озаптено. Изборните башибозуци пак ще дойдат с автобусите, а излишните гласове от турските райони ще отидат по туристическите общини и ще изберат там продажни кметове от ДПС и БСП. Мислете хора!

След като не им вярват на доброволците защо им плащат. Не разбирам.

Браво! Усещам ,че все повече хора виждат естеството на коалициония партньор ДПС. След месец не гласувайте. Стойте в къщи и ще можете да усетите нещата в дълбочина

Земята и водата изглеждат много прости неща и чак сега виждаме, че не бива да се поверяват на прости хора! Има учени-водари и учени почвоведи в по няколко института в България. Дайте на учените тези язовири и земи и повече пари, за да няма догодина пак тъпи приказки от рода на тези, които сутринта изказа госпожа ЕЕ! И стига с тая схема 3:5:8 по партии! Нека бъде дори същата схема, но от знаещи и можещи хора! Кабил, Етем и Джавдет, Вълчев, Орешарски и още други, явно не стават за министри! Сергей се пробва, но не му стигат силиците. Това, че е мистер клин-не е достатъчно! Тук трябва твърда и здрава ръка, а не боязлив и кротък човек като новият Министър на Енергетиката, даже! Кротките и чистите са за дома при жените си. Има един филм Нужен е крадец! Лошо звучи, но на зла круша, трабва зъл прът. С крадци, само по-голям познавач на краденето може да се справи! Иначе ще извехнем, или ще се издавим!

От всичко казано до тук изводът е един: гласувайте, ако искате ДПС да не е определяща политиката на държавата партия. Апатичното отношение на всички нас доведоха до това положение.

По 10000 лв за медиците от икономии на бюджета?Защо не направиха дом за стари хора или за бедни или детски площадки и градинки?Защо политиците изкупуват греха си за наша сметка,а не си поизпразнят сметките?

Как мислите ,че ще се усвоят парите от фонд бедствия и аварии,ако няма наводнение?И понеже само с дъжд не става се пуска и язовира.Доколкото се ориентирах май са заляти некви чалми ,така че да си се оправят по турски.

Че цифрата 291 л/кв. м е абсурдна, е ясно не само за метеоролозите, но и за всеки човек, който все пак е понаучил нещо в средното училище. Явно хората в медиите нямат елементарна обща култура, щом цяла седмица повтарят като папагали за 291 литра.

аз не мисля,че се изсипа толкова много дъжд щото все пак валя само 3-4 дни може на места да е било в малко повечко,ама бедствията идват от немърливостта на областни управителства скъсв на некви диги на разни пишман стопанствани язовири на такива мисли ме навява

ЗА БОГА, БРАТЯ БЪЛГАРИ, НЕ ИМ ПУСКАЙТЕ SMS-и!!! КРАДАТ МРЪСНИЦИТЕ И ПРЕЯЖДАТ С ЛУКАНКА(телешка, не свинска)

Разбира се, че не е валяло по 291 л/кв.м. Валяло е 1500 л/кв.м и няма виновни за нещастието - виновен е св. Илия. Гответе се за нови, по-големи валежи.

Докато хора като Емел Етем заемат министерски постове и правят изявления като това че падналият дъжд е предизвикал вълна, обръщал коли, удавил хора и че никои няма вина за това че хората не са били предупредени предварително аз ще трябва да продължа да се срамувам от това, че съм българин!

Цинизъм!!!В нормалните държави при седем жертви министъра щеше да си подаде оставката на часа,срамота ,нагли боклуци-Емел Етем и компания да си подадат оставката ВЕДНАГА.Какво още трябва да се случи на нещастния ни народ за да го направят тези безсрамници и крадци?

Хората там не ги интересува никаква Етем.Те са бесни на оня прошляк,дето ги е залял.Искат да го линчуват.Парадокса е,че се е наплашил и е вазирал в родното си село.Щял да се отказва от тоя бизнес.Не му стиска да се появи в Цар Калоян.Но хора,които го познават,знаят,че е получил пари точно чрез програма на Кабил и вече бил пуснал писмо за субсидии,да си покриел загубите.Ето за това са бесни в Цар Калоян.Изби хората и иска още пари!

Хората там не ги интересува никаква Етем.Те са бесни на оня прошляк,дето ги е залял.Искат да го линчуват.Парадокса е,че се е наплашил и е вазирал в родното си село.Щял да се отказва от тоя бизнес.Не му стиска да се появи в Цар Калоян.Но хора,които го познават,знаят,че е получил пари точно чрез програма на Кабил и вече бил пуснал писмо за субсидии,да си покриел загубите.Ето за това са бесни в Цар Калоян.Изби хората и иска още пари!

Преди месец бях по работа в Лом. Спомняте си какво се случи там миналото лято. Навярно си спомняте и големите приказки за дигата на р.Лом. Разхождайки се в Дунавският парк се натъкнах на едно заграждение 100 на 50 метра. Вътре имаше желязо за над 1 млн лева. Попитах колегата какво е това. Обясни ми, че това са материали за дигата. Обаче останалите пари Емел Етем ги е откраднала и не може да се построи това така важно за градът им съоръжение. Проблемът за тях не е р.Дунав, а р.Лом. Питам се защо?

Няма да дам 1,00 лв чрез SMS за щетите от наводненията!За бога братя, не пращайте SMS-си, не се знае къде отиват...Има си министерство за това, Емел Етем да даде!!!

На мнозинството им е ясно, че в страна с 550 мм валежи на кв. не може да паднат 291мм за няколко часа. Т.е. министрите лъжат, а медиите им помагат. Къде са топжурналистите Коритаров, Бареков, Лора Крумова и другите червени подлоги-лайномети?

И какво като са измислени!? Нали хората пострадаха!

ЩОМ ТОЛКОВА ПРИРОДНИ БЕДСТВИЯ СЕ СЕ СЛУЧИХА ПРИ НЕЙНИЯ МАНДАТ,ЗНАЧИ Е НЕВЯРВАЩА/АЛЛАХ НЕ Я ОБИЧА/.ДА СИ ПОДАДЕ ОСТАВКАТА И НА НЕЙНО МЯСТО ДА СЕ НАЗНАЧИ ВЯРВАЩА, И ДА СЕ КАЗВА ЕМИЛ-ИЯ.

От Вятово съм.Ходих до Цар Калоян да се видя с близки и да чуя подробности.Арендато на рибарниците са виновни.Не са стопанисвали стената на язовира и е рухнала с близо 6 метра .На практика водата от язовира се е изляла върху градчето.Няма никакви силни валежи или нещо от сорта.Трагедията там е немарливост и човешка простотия!

Апртаментът и на Жендов #1 със сигурност е над 291 м2 .

Как в цяла България при предишни наводнения бяха виновни управниците и концесионерите на язовири, а в Цар Калоян природата им виновна. Българи трябва да се поучим от турците как се защитават, дори когато очевадното е факт и трагедията е налице. За сажаление там живеят и много българи, които са не по-малко пострадали.

Това Ептен Крадем е много сполучливо! Тая грешка на природата няма съвест дори колкото бацил. То бива наглост, ама да казваш, че приливната вълна, и двете, били пратени единствено отгоре (Аллах) и язовирите, по-скоро концесионерите им нямали нищо общо... По върховна простотия и наглост не съм чувал! Тя май ни взе за електората си. Двете вълни, всички жертви и разрушения са причинени от изпускането на водата от язовирите. Същите, които съвсем наскоро са били проверени от нейното министврство, при това безпроблемно (сигурно и безналично)! А самите концесионери са лица с Големи заслуги към Партията (ДПС)... Ще вини природата, защото иначе ще лъсне изтината за състоянието на държавата, което пък на всички е ясно - диво башибозушко грабене и пълно беззаконие!

Това са последиците от 17 - 18 годишно беззаконие и липсата на държавническо мислене, а не партийно в нашите управници.Да ни пази Господ от бедствия.

оставка

ДРаги съотечественици,аз съм помак но не гласувам за ДПС,крадливата античове6ка мафия на БГ.Ако вие гласувахте ВСИчКИ, ДПС‌ няма6е да има думата и да краде,потиска, потурчва българския народ(С‌ все турци,помаци,цигани и др.).ИЗлезте всички и дайте гласа си ако трябва и за АТАКА‌ дори,само да се махне омразното крадливо ДПС.Докато вие не почнете да гласувате повсеместно,все по-ло6о 6те става!

За тази нагла лъжа, многократно тиражирана от медийте, министър Емел Етем трябва да бъде УВОЛНЕНА и разследвана!

НЯМА ЛИ НАЙ-СЕТНЕ ЕДНА УМНА ГЛАВА ДА РАЗБЕРЕ КАК СЕ ИЗГРАЖДАТ ЗЕМНОНАСИПНИ ЯЗОВИРНИ СТЕНИ И КАКВИ СА ИЗИСКВАНИЯТА ЗА ЗА ДА БЪДАТ СИГУРНИ И БЕЗОПАСНИ!

Май сме прокълнаат държава! Как пък едно хубаво нещо не се случи,бе? Тази ХЕПТЕН краде държавата,да знаете.Много противна и гадна жена. Тя и Догана ако ги екстрадират от Бг,ще се родим,а и нашите ще се кротнат. Айде,казвайте как!

тази п.тка /сложете която си искате гласна/ е толкова проста, че даже не може да го осъзнае. иначе русенския кмет може да прати писмо до прокуратурата и без да го разбере целия свят колко е загрижен за правдата. експертите от НИМХ явно не заслужават доверие, нищо че от десетилетия работят хората...

Логиката е много простичка - естествено, че времето на турските управници им е виновно. Кой мислите е концесионер на тези язовирчета и чии джобове пълнят ? Затова ще изкарват, че в България са паднали по големи по обем дъждове от Индия и Бангладеш ! И синоптицити им виновни ! Ако Етем се возеше в по скромна кола а не в последен модел Мерцедес или БМВ то тогава щеше да има пари да се закупи техника за НИМХ ! Довчера се возеха с раздрънканите Чавдарки по провинцията, а сега гъзовете им не могат да се возят на по скромни коли !!!

лъжем и мажем за да оправдаем как дпс е напълнило един бракуван язовир. а сега ремонтите работи ще се правят пак от техни фирми. А ние знаем и как ще бъдат извършени те

Няма начин, плащаш ли данъци парите ти отиват в джобовете на предприемачи от турски произход и за да може всеки мангал да има Булсатком и компютър , а пък Българите пенсионер - кучета ги яли

една стотинка няма да дам. Емел да даде.

vsushnost vuobshte e niamalo dujd.....daje susha e bilo..