Ловният съвет зове авджиите да спазват ловната етика

Ловът е сериозно занимание и отговорност за истинските ловци. България има установени традиции в ловното дело повече от 130 години.

Обратно в новината

Коментари - Ловният съвет зове авджиите да спазват ловната етика | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ЩЕ ИМАТЕ ЛИ СМЕЛОСТ ДА КАЖЕТЕ , КОИ УБИ ЕЛЕНИТЕ ?

природозащитници ?? лицемери сте!! всяко нещо което папкате , някой го е убил , лицемери !

"аватаря"!Чете ли, какво е станало край Момчилград!?Няколко убити елени-лопатари, от местни ловджии-бракониери!И повечето от ловджиите сте такива!Бракониери и подлеци!Не може ли да се грижиш за дивата природа, без да убиваш животните, както претендираш в примитивния си постинг, да го правиш!?Като ти се искат елени, направи си лично ловно стопанство отглеждай си елени и прави с тях каквото искаш, колкото и да е жалко!?А не, пишещите се ловджии, да правите нагли и подли присвоителства от дивата природа!Която принадлежи на всички нормални, зачитащи и пазещи я, граждани!Които пък изобщо не питате, разрешават ли ви да си вършите убийствата на животни, за кеф!Нещастници!

Относно, тъй наречените, ловджии!?Тъй като явно не убиват от глад, за да се нахранят, повече от явно е, че убиват така, за кеф!?Ей тъй, да отнемат живота на живо същество!Подла работа!Нищо не подозиращото животно го издебват и убиват от засада!Ловци стават тия, които имат вродени кръвожадни наклонности!Да видят да тече кръвта на убитото животно!Може да им се иска да убиват и хора, но тъй като осъзнават, че ще е опасно да го правят, защото много бързо могат да бъдат и те убити, убиват животните!Които пък, не могат да се защитят, защото са от видове и разреди в живата природа, които не разполагат със съзнание и на неговата база, с изкуствено създадени технологии за убийство или самозащита от убийство!?Единствено допустимо за мен е ловна дейност, отстраняваща и то след дълбоко премисляне от държавни учреждения и обществени организации за опазване на живата природа, на станали опасни за човека и за равновесието във флората и фауната, животински видове!Опасни, поради силно увеличен брой!?Например:вълци, чакали, лисици, глигани!

А ловът на ловци позволен ли е? Искам да участвам! Ловецът е един от големите вредители на човечеството.

Ловците ловуват за храна. Убийците убиват за кеф. Който се обижда - негов проблем.

Ловът бил за пернати-фазани,пъдпъдъци и др.За какви хранилки става въпрос?Виж ,ако е лов на вълци и чакали някак си по друго звучи.Избиват се безобидните животни.

Един "спорт" за хора без топки.

Ловна страст.Да убиваш за удоволствие животни си е престъпление.Едно бъдещо човечечество ще се срамува от такива ловни страсти."Не убивай"се отнася не само за човека,но и за всичко живо.И тази заповед е записана в сърцето на човека преди да е чута при Синай-Толстой.Състраданието към животните е тъй свързано с характера на човека ,щото може да се каже ,че който е жесток към животните не може да бъде добродетелен към хората-Шопенхаузер.

Всичките "природозащитници" дето коментирате тука да ви питам - вие колко хранилки и укрития за животни сте направили ? На колко диви животни сте помогнали да преживеят зимата? Колко ниви сте засели в гората да има дивеча с какво да се храни? Защото това ловците (поне истинските) го правят целогодишно, грижат се за дивеча целогодишно. И колкото и странно да ви звучи истинските ловци са и истински природозащитници, а не задклавиатурни "еколози"-толерасти. Факт е и че сред ловците има боклуци (бракониери с ловен билет), но не слагайте всички под общ знаменател. Не съм ловец, но имам няколко приятели-ловци и мога най-отговорно да заявя че това са истински природозащитници - на дела, а не само пред компа.

Това ли е голямото ти сдухано оправдание? Ако ти хвърля 2 филии хляб ше може ли да ти разбия муцуната после в разгара на ловния сезон?

Усещаш ли колко е тъпо да наричаш заливащите се от кеф докато позират с трупове на животни "природозащитници" ?

Аз обичам да ловувам жени,по интересно е по романтично е, и доста скъпо удоволствие!Признавам пъстроока ли бягам та пушек се вдига!По благороден е тоя лов.

Едно извращение, което трябва да се забрани със много строг закон.

Това не е лов, а убийство. С бойна пушка с оптика, животното няма шанс.Да убиеш сърна и да скачаш от радост-трябва да си извратен.

Кат са големи "спортсмени" - да ловуват с голи ръце бе. Или най-много един нож.

"Спортсмените" да не цъкат минуси, а да покажат, че са "мъже" и да почнат да ловуват с нож или за ХРАНА. Както са правели НОРМАЛНИТЕ ловци едно време. А не комплексираните днешни "ловци".

Призовавам всички ловци, които искат да стрелят, да отидат и да застрелват терористите от ИДИЛ!!! Гарантирано по-висок адреналин, че и медал за храброст може да получите, а и много ще помогнете на човечеството! Лесно, но неморално е да застрелваш беззащитно животно, което не те застрашава. Затова отивайте, в Сирия, Ирак и отървете света от ислямските терористи!!! Там ще се покажете що за хора сте!!!

Да убиваш животни за удоволствие е варварщина.

На всички ловци литър вода, една консерва и десет минути преднина!! Зад тях отряд с калашници!!! Да видят убийците колко е хубав адреналинът и от другата страна на барикадата. Да убиваш от нужда за да се храниш-природа!! Да убиваш за кеф, че и да се снимаш с разкървавената мъртва жертва-какъв психопат трябва да си????

Разговор в ловната дружинка: Вие ловец ли сте? Не, ние правим секс в къщи.

Един ловец излиза на лов. Тъкмо влязъл в гората и започнала буря, с дъжд и с вятър. Той решил да се върне в къщи. Прибрал се и легнал отново до жена си в кревата. -"Как е времето навън?", попитала жена му полусънна. -"Студено, вали...", отговорил той. -"..., а мъжът ми, този идиот, отиде на лов.", казала жена му.

Познавам двама трима ловци.... Няма по големи мижитурки и леваци като хора.... Мачка го целия свят около него , няма сила да пръ..не , ама нарамил пушка срещу сърна се чувства велик....

Удоволствието да убиеш животно ??? Виждал съм снимки на ловци ,щастливи ,прегърнали убитото от тях животно.Всички ловци е добре да си направят при мн.добри психиатри сериозно изследване,както и хормонално.Има нещо тотално объркано в тях !

Мнооого НЕЩАСТНИ хора са това ловците. Хора избиващи комплексите си за малоценност, с отнемането на живот. Ходил съм два пъти на лов, нямаше как да откажа поради бизнес интереси и направо се отвратих от това, как хора, уж мъже, които в живота си даже няма да ги забележа, хрисими, глупавички едни такива невзрачни, в планината стават зверове. Като си в глутница с вълци, ставаш вълк. Точно това се случва и с такива неудачници, които са нарамили пушките и се радват, че са в ловна дружинка. Абе него жена му го бие с тигана по главата в къщи, то тръгнало да се прави на герой в планината. Ако сърната срещу него можеше да стреля, тая организация щеше да се разпусне поради липса на ловци. Ама срещу безащитно животно е лесно.

Да спрем тези лумпени. Организацията им трябва да бъде разпусната.

Смяна на дивеча с политици.Заредете с дребни сачми 12 калибър.Те не са в червената книга,най-много да са в тефтера за подкупи.

няма такъв термин "благородно убийство - принудително отнемане на нечий живот", може да убиеш животно за да се прехраниш и то ако няма друго какво да ядеш, но да го убиеш за кеф е непростимо

Пак убийства на красиви създания които биха искали да живеят!Подло и комплексарско деяние..Егати ти спорта на малоумниците

Всички ловци са с мръсни подли душички - човекоподобни същества, които трябва да получат същото, което причиняват на беззащитните животинки.

ОСТАВЕТЕ БЕЗЗАЩИТНИТЕ И ХУБАВИ ЖИВОТИНКИ НА МИРА. СПРЕТЕ ДА УБИВАТЕ, КОМПЛЕКСАРИ!!!!!

В ОКОЛНОСТИТЕ НА СЕЛО ДРЪНДАР ОБЩИНА СУВОРОВО Е ЗАБЕЛЯЗАНО БЯСНО КУЧЕ КОЕТО ОТГОВАРЯ НА ПОВИКВАНЕТО "АХМЕД" ...... КВО СПЯТ ЛОВДЖИИТЕ И НЕ ГО ОТСТРЕЛВАТ :)

В ПОЛИЦЕЙСКИЯ ЕКШЪН СМЪРТОНОСНО ОРЪЖИЕ 3 С ДАНИ ГЛОВЪР И МЕЛ ГИБСЪН , ПОСЛЕДНИЯ КАЗА : - НЯМА ПРОБЛЕМ ДА УБИЯ ЧОВЕК , ОБАЧЕ НЕ МОГА ДА СТРЕЛЯМ ПО ЖИВОТНО :)

Що за удоволствие е да убиеш животно от няколко стотин метра в засада? Ако смяташ, че си струва вземи един лък и така ловувай. Но с някакви оптики и супер пушки е подло. Това не е лов, а изтребление.

гледам колко минуси има,явно много измет има в България,чието любимо занимание са убийствата на животни.

Спокойно, малко са минусите, повечето са против ловците!

изроди с каси пишки и далги пушки

Ловците са социопати,които изпитват удоволствие от убийствата!!Не само това,но са и подли страхливци(особено ловците на птици),които не само убиват невъоръжени създания които не могат да се защитят наравно,но и от засада,опитвайки се да не бъдат забелязани,така,че жертвата да няма никакъв шанс!! Те са болни и като такива трябва да се третират... Болни,опасни и непредвидими идиоти,възбуждащи се психически,при мисълта за убийство и кръв!! Ако направите бизнес със "запален" ловец,ще видите,че открито или не,въвежда същата политика на "подлия хищник" и към партнъорите си......Ако не вярвате-пробвайте и ще се убедите!!

Смешно е тея с шкембета наливащи се с бири да се праят на мъже че са гръмнали беззащитно животно......

За това рибарите са по -човечни! Често пъти убитата риба не стига за изхранването само на един човек,да не говорим за цяла тайфа! Ама иначе да слушаш рибарски лакърдии...най големите риби на света ,се в техните мрежи или въдици!

Що за олигофрен трябва да си за да убиеш една сърна ей така да си направиш кефа. Пълни боклуци!

И да не гърмите прасетата със противопехотни мини!

Не ги понасям тези скапани родили се на тази Земя индивиди наречени ловци!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Да убиваш за удоволствие ГАДОВЕ играйте пейнтбол може и с истински куршуми!!!!!!!!!

за 200 г.нямало изчезнал животински вид в БГ-то, а къде са тогава дроплите?

Цитат от Уикипедия: "азпространение и численост в България. Към края на XIX в. е отбелязан, че гнезди повсеместно; по-късно е установен само в района на с. Златията, Добруджа и Варненско [1, 2, 3]. Сега вероятно е изчезнал като гнездещ вид. Последните две непотвърдени наблюдения на гнездящи птици са от средата на 90-те години на XX в. с. Златията и край с. Безводица, Добричко. След 1990 г. е наблюдаван само през зимата." Извинявам се, нека единият ти минус се брои за ПЛЮС!!!

На този Георги Костов , 10 хиляди ловци му искаха остаквката на националния митинг. Управляващите

На всички ловци,литър вода,една консерва и десет минути преднина!! Зад тях отряд с калашници!!! Да видят колко е хубав адреналинът и от другата страна на барикадата-социопатите...... Да убиваш от нужда за да се храниш-природа!! Да убиваш за кеф,че и да се снимаш с разкървавената мъртва жертва-какъв психопат трябва да си????

Гоце пък гърми с пушка за 50 000 евра.

Всеки ловец е престъпник. Доброто му не го прави нещо различно.

Утре откривали убийствата,111 000 пияни мекерета ще хукнат да избиват всичко що мърда по къра...дано се избиете един друг комплексари смотани.

Човешкият живот е най-ценното нещо на този свят - най-голямата простотия,която някога съм чувал

И ето ги пак Дир.бг, неграмотните. Започва кое? ЛовниЯТ сезон. Подлог, извършва действието. Той, ловниЯТ сезон заточва. Пълен член! Български език 4-ти клас?

човече , ти дали си грамотен не знам , но "ловния" е .....какво ?- прилагателноооо... пояснява , какъв "сезон" -ловен...

ъъъъъъъъ... Няма да коментирам този коментар, защото просто няма какво да се каже. Намери си учебника по граматика или просто отиди на училище. Факт е, че поправиха заглавието, което беше целта на моя постинг.

човече , ти дали си грамотен не знам , но "ловния" е .....какво ?- прилагателноооо... пояснява , какъв "сезон" -ловен..., прилагателно от групата на подлога

ЛовнияТ сезон започва. КОЙ започва? КОЙ е подлога???