Нов план за управление на Витоша

Според Новия план за управление, ПП "Витоша" няма да се развива "на парче" и се забранява строителството на нова леглова база на територията на целия парк.

Обратно в новината

Коментари - Нов план за управление на Витоша | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

...2014 г. се предвижда изграждането на 333 км нови писти и 113 км лифтови съоръжения. По думите им възмутителен е и фактът, че дърводобивът на територията на Национален парк "Пирин" може да се увеличи 28 пъти. Това създава съмнения относно обективността на фирмата "Пролес инженеринг" ООД, която разработва новия план и дава възможност за по-нататъшно унищожаване и застрояване на Национален парк "Пирин", пишат от екокоалицията. Същата фирма разработва и новия план за управление на природен парк "Витоша". в. Дневник 26.11.2014.

"Пролес инженеринг" ООД, о"т ви не еба макята !

Цеко ти ли го измисли? Що не я заградим Витоша да не се стъпва там. Ей го Банско къде е.

а кога ще забранят домашни кучета да се разхождат акайки и пишкайки в така наречения природен парк

"съобщение на изпълнителите на стратегическия документ - "Пролес инженеринг" ООД." А малкото останала държава какво мисли по въпроса? То и стратегия за развитието на Марс може да си напишат, ама като не е официално прието?!

Планината е недостъпна през седмицата. Лифтовете не работят, а автобусите хептен. Каква е тази картинка не разбирам. Пазете планината, а ни принуждавате да ходим с коли до по-високите места. Отпуска съм и не мога да отида за няколко часа на хладина до Алеко например, а трябва да запаля колата. Много е тъпо, много!

Като всичко в мамковината и това е правено без грам мисъл, без каквато и да било връзка с главния мозък.

Аз съм на същото мнение. Достъпа до планината е ограничен, през седмицата все едно тя не съществува. Достъпа до планините в България принципно е ограничен, ако нямаш кола! Няма транспорт. Миналата година ходих в Пирин. Същата работа, транспорта е само до Банко и оттам се оправяй както можеш, ако нямаш кола. До Рилските езера е същата работа автобус до Сапарева баня или Паничище и оттам пак нищо. Отиваш на Мальовица - само един автобус сутрин в 8,15 от Самоков. Транспорт - никакъв, за нито една планина!

Да се надяваме ли,че прекрасната и удобна хижа "Фонфон" ще се възстанови и ще зарадва туристите?

Над вилна зона Бункера, Бистрица, заградиха целия връх и огромна гора и прекрасен маршрут за разходка, които са защитена територия, а се оказаха ненадейно частна собственост. Въпрос на време е да ги застроят.

Кога ще забранят леките коли през почивните дни ?

За да се случи това трябва да има транспорт до всяка точка на планината докъдето има асфалтов път на всеки 15 минути, което няма как да стане ...

Шосето не е за туризъм,за това е направено така,че туристите които се качват пеша за тях има пътеки и не е нужно да ходят по шосето