Ремонтът на бул. ”Витоша” приключва на 15 юли

Третият етап от ремонта на бул. "Витоша" от ул. "Солунска" до ул. "Алабин" с обща площ 7150 кв. м. приключва на 15 юли.

Обратно в новината

Коментари - Ремонтът на бул. ”Витоша” приключва на 15 юли | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За да започне отново.

Всички знаят за "лошата практика" в България обществените поръчки да се печелят от офертата с най-ниска цена, без да са поставени конкретни базови качествени показатели. Резултатите са логични.

А на 16 юли от другия край започва ремонтът на ремонтираните участъци, поетапно.

Това е поне третия ОСНОВАН ремонт на Витошка за последните 20 години. Този киломерър излиза златен на софиянци. През това време кварталите тънат в неописуема мизерия. Фандъкова трябва да се разходи до Модерно предградие, Орладовци, Квартал Христо Ботев и на още много места , за да се запознае с пълния си провал както кмет.

"... пълния си провал както кмет" - хм ... При този медиен комфорт, при тази безлична конформистка журналистика обществото няма как да научи, че Фандъкова е всъщност провалена както кмет. Няма журналист, който да е обходил, констатирал, анализирал фактите на този провал и да го е представил в медиен материал.

Жалки селяндури .вие ли ще говорите за провал.Какво направиха другите кметове през годините за София ,я се замислете? Освен да плюете друго не става от вас.Всичко което се прави трялва да се оплюва. Дойдоха в София и вече готови само да критикуват.

Преди 15-тина години гледах в холандския град Апелдорн как подменят настилката на пешеходната зона в центъра. Бяха изкопали 70-80 см и работеха по новата настилка, а приготвените плочки представляваха каменни блокчета с дебелина поне 30 см. Не виждам какво би могло да ги напука. Впрочем не помня да съм виждал в Холандия, пък и другаде на запад, напукани и разкъртени плочки. Май само ние сме такива и проектанти, и инвеститори, и майстори.

а да си спомняш някой да си е пракирал и карал колата по тези плочки? Щото БГ селянина е цар на карането и паркирането в пешеходни зони, а всеки строителен инженер или архитект може да ти каже,че никоя плочка, дори и холандска, не е оразмерена за натоварване от коли.

Да, спомням си, че съм виждал коли, влезли върху такива настилки - не зная причините, може би зареждане на магазини или нещо друго.

Това не е вярно. И в такива зони се предвижда движение на пожарни коли, линейки, полиция.

Централна медия,току що показа,как се руши ремонтираният преди 2 г.,участък.Няма как да не се чупи-"Витошка" е заприличала на чакалня за Централна баня в провинциален град от времето на соца.Всеки нормален българин,правил поне веднаж ремонт на апартамента си,дълбоко би се усъмнил,че ще положи подобен материал в къщи.Качеството е очевадно ниско.За това и вече се чупи.Колкото до кича-въпрос на вкус.За мен е кич,на др.може да му харесва.

и подлезът на ндк вече се руши още преди да е завършен

ти отиди когато е готов ..нормално е сега да има неуредици.Ама нали трябва да кажеш нещо лошо ..това ти е в кръвта май..

Здравейте, знаете ли кого трябва да се уведоми за подмяната на тръбите на Топлофикация София в кв Лозенец. След като едно време са изградени специални трасета от панел и вътре са положени тръбите изолирани от атмосферни условия, днес след подмяната им, биват засипвани директно с пясък и чакъл. Това нормално ли е? Защо не се изчистят трасетата, за да бъдат по-дълготрано използвани положените нови тръби. Кажете кого може да се сезира за това. Мерси

Арменския поп сезирай! Другите не ги интересува!

Ето тук може да се подават сигнали към Столична община: link

link

Ефекта от сигнала ти ще е нулев, и аз се разправях с тях при предходното прекопаване на Лозенец. В проекта на Топлофикация е заложена нова технология, т.е. бетоновите легла остават, полагат се тръбити, капаците се натра и авот и си изхвърлат. Въпросното засипване с пясък, след това с по-едър чакъл и асвалт е изискването на Топлофикация към подизпълнителите. След няколко години, поради слабата основа улиците ще са удобни за екстремни спортове.

те кичът и бездарието са навсякъде - от 90% от новите и не толкова новите кооперациики, къщурки и молове та чак до най-емблеманичните места

А през това време първият участък, направен преди има-няма две години, вече се руши. Егати ви и контролът, егати ви и качеството. Кич, бездарие и простотия!

Чалгаааа

Какво друго да е в Мутрочалгария? Чалга, неграмотност и некомпетентност, съчетани с безхаберие, мързел и безгранична простащина. Мат`рялът, мат`рялът е много, ама много кофти.