Поискаха мораториум върху износа на дървесина

Незабавно налагане на мораториум върху износа на обла дървесина и полуфакбрикати в чужбина като основна превантивна мярка против умишлените пожари, искат природозащитници от екоорганизацията "Зелени Балкани България".

Обратно в новината

Коментари - Поискаха мораториум върху износа на дървесина | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

що така нов мораториум? Нали вече имаше такъв?

Старите навици от времето на управлението на НДСВ 2001-2005 пак почнаха да се повтарят. Помните ли пожарите в Сакар планина от оня период? И къде отиде дървесината? В турските и гръцки дървообработващи заводи. Сетете се кой поръча и изтъргува изгорялат дървесина. А сега къде са пожарите? Ст. Загора и Мъглиж-недалеч е турския дървообр. завод Габровница-с. Горно Сахране. Арбанаси-н е друг дървообр. завод Кроношпан-В.Търн много на брой турски дъскорезници и мебелни цехове. Нищо не е случайно,като помним кой е министъра на Земеделието и Горите у нас в момента?!?

Прав си сид няма ги тия скапани турци ! А бе ти , чули сутринта по БТВ в предаването на Бареков тоя тювлек Хасан , Асан ли беше кви глупости говори !!!! Ама тия турци почват да ми лазят по нервите. А бе тия тъпоглавци от ДПС не разбират ли , че май отиват към втора принудителна икскурзия към любимата им Турция. Ами аре разкарайте се от България , нещастници , като толкова искате да сте турци ! Абати наглярите !! Абе направо не мога да ги гледам и търпя миризмата им на лой .

вместо да се броят изгорелите, да се забрани веднага износ на дървесина, обгорелите стволове да се конфискуват в полза на държавата, ДА СЕ ОБЯВИ ПЛАН ЗА МАСОВО ЗАЛЕСЯВАНЕ

ХОРА ГАДИ МИ СЕ ОТ ВСИЧКИ В ТАЗИ СТРАНА НО НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ОТЧАЙВАМЕ ВСИЧКО Е В НАШИ РЪЦЕ

това трябваше да стане отдавна ама май ще стане само ако излезнат младите еколози на улицата те май са единствените незваисими и мислещи хора в тази страна

това трябваше да стане отдавна ама май ще стане само ако излезнат младите еколози на улицата те май са единствените незваисими и мислещи хора в тази страна

това трябваше да стане отдавна ама май ще стане само ако излезнат младите еколози на улицата те май са единствените незваисими и мислещи хора в тази страна

Винодни сме ние, защото търпим. Никой няма да защити интересите и живота ни, ако сами не си ги защитим.

Работата е много проста! Някой пали гората после идват пожарникарите докато изгасят дърветата им изгарят клони и кората и така дървото е почти готово за сеч и оброботка... Ако не се въведе този мораториум означава че парламента умишлено участва с държавни средства в цялата мръсна игра която унищожава в огромни размери природата ни.

Въздуха в България е наситен с алчност, злоба, простотия и безхаберие. Е, при такава взривоопасна смес как няма да гори навсякъде. А и ние постоянно доказваме, че природа не ни трябва.

Да има как да пламнат имотите и фирмите на тази повлекана Емелката - министър на държавната политика при бедствия и аварии! А после и вода да ги удави! Къде се скатава кадъната? Сега трябва да е там, сред пожарите с каска и лопата в ръка! Тъпигьос неден, да остане без нужната техника, та да просим от филанкишията помощ! Какво ли означават за ДПС понятия като бедствия и аварии? Буквално унищожиха станата ни. Добре искат зелените балкани, ама няма кой да им го даде. Затова на изборите не стойте пред РС-тата! Изритайте и домашните си да отидат до близкото училище. Трябва да сме много повече от екскурзиантите!

сложиха циганите по най-ключовите места и сега те ще ни съсипят бавно-бавно.... да не говорим за Станишев и неговия кръг от хора ... те са другите лапачи!!!

niama stra6no, kakvito i oligofreni da ni uptavliavat,kakvoto i da stava, pak sme si po-dobri ot ostanalite. navan sam, s vsi4ki nacii sam ob6tuvala. oligofreni sa. niama zna4enie, niama da ni preebat.

Malko sa 40gradusovite zegi.Palete oshte,da izgori vsichko.Togava da vidim kvo shte stane.

Уважаеми Президент,Председате на Народното събрание,Премиер спрете за бога шоуто в Парламента.Не виждате ли,че и Госпот и Аллах(Христос и Мохамед)ни наказват заради Вас.Българският народ(християни и мюсюлмани)не желаят да ни управлява това правителство с мандат на Партия с 18депутата с Парламент от 240.Това управление е мофиотско не Демократично.Народа се усазна на следващите избори ще Ви покаже какво е бетствие и пожар.

Умишленияг палеж на гора е терористичен акт, а извълшителите са ТЕРОРИСТИ, но не и според организираната престъпност в (анти)народното ни събрание.. и според независимата ни от морала съдебна система. Така че тия всичките ... са съучастници и един ден ще бъдат съдени....

koi komandva fond zemedelie i gori.koi komandva bedstvia i avarii . ko da govorim pove4e boligi tiah onaia im rabota da li gori ili ima navodnenia . te si sekat gorite bez nakazano i si prebirat pari4kite i se radvat kolko sme zle .balgaria preli4a na osmansko vreme gori na vsiakade kadeto ti vidi okoto .i ko te sa si v sofia ili na vanka na viziti ko im puka ako gi pitate kade pojara e nai goliam nemogat da vi kajat 6tot negi valnuva .s tova se4ene na gorite goliemi problemi 6te imame .neka praviat sanitarna se4 no reji 100 dekara see 100 dekara mislia 4e taka e 4estno ma niama koi da gi kontrolira tezi raboti.iad ma e da gledam kak rejat na red v gorata i setne voda niamalo da ima dajdove niama da ima mi otkade da doidat v magazina gi niama

Сиси, ама то като спасяваш природата не се гради имидж според управниците, няма и как да се лапат парички, а трябва да се дават. Да спасяваш природата от пламъците, не е като да ходиш по чужбината, та затова не се чуди къде е Емел Етем! А за медиците ще продължават да се намират парички и да се говори, то чудото тепърва започва! Така е тук, властва двойният стандар-едни са по-българи и по-равни от другите за съжаление!

neka da isgori zelia bulgaristan

Сиси, ама то като спасяваш природата не се гради имидж според управниците, няма и как да се лапат парички, а трябва да се дават. Да спасяваш природата от пламъците, не е като да ходиш по чужбината, та затова не се чуди къде е Емел Етем! А за медиците ще продължават да се намират парички и да се говори, то чудото тепърва започва! Така е тук, властва двойният стандар-едни са по-българи и по-равни от другите за съжаление!

Помощ има отвсякъде !!!!!!! Само трябва да си платим по пазарни цени, а не да се правим на тарикати и да муфтим и оплакваме като някви инфантилчета

Аз съм генчо поп Желев спец по гасенето ако не вярвайте запалете нещо- ще го изгъсъ

Къде е Емел Етем? Какво е това - без помощ отникъде? Щом за медиците се намериха толкова екстри време е и да си опазим природата.

Нали закрихме воените поделения - сега няма кой да помага. Вчера със заповед на ген. Стойков са спрени учебните занятия, защото не достигат хора за ротация на екипите за гасене. Това ясно показва докъде армията е свита - до невъзможност да изпълнява основни свои функции. Или да е премахват съвсем или да осигурят численост, която при подобни бедствия да позволи да бъде защитено населението.

За мерцедеси на продажните дупетати пари има, за самолет на турското мекере Гоце пари има, за всякакви мурафети пари има, но пари за техника за борба с пожарите у нас няма! Съд и разстрел за подпалвачите също няма! Съд за мръсните червени гадове и депесари също засега няма! Докога, народе?!?!

какво прави.Играе джобен тенис ли. Та те са двойно повече на брой от армията. Нека половината полиция се дислоцира на пожарите. Така и така не си вършат особенно добре работата