Спешни мерки в столичното метро заради инцидент с дете

Ръководството на столичното метро предприема спешни мерки заради инцидент с 4-годишно момиченце, което пропаднало между мотрисата и перона, съобщи БНТ.

Обратно в новината

Коментари - Спешни мерки в столичното метро заради инцидент с дете | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Елате на станция Банк да видите за какво голямо разстояния става въпрос. Вие българите само знаете да се оплаквате!

По норми между перона и влака в покой трябва да има отстояние 10см. Когато станцията е в крива, а по / норми се допуска станциите да са в криви в радиус до 800м/ тези отсотяния са по-големи. Те се изчисляват и в зависимост от това дали влакът е от външния или вътрешния коловоз спрямо остта на кривата това отстояние различно и може да достигне до 18-20см пред най-отдалечената средна врата на вагона при влакове с дълги вагони / 19,2м/ и по-малко при влакове със съчленени до 14м части на вагоните. Така е в нормите. Така че възможжносктите за корекции са ограничени и вероятно подобни корекции при по-ниски скорости на влаковете, каквито са в перонните участъци на станциите, могат да бъдат не повече от 2-см максимум.По-скоро трябва да се внивама, котато се водат деца. Дори в един обикновен асансьор се поставя изискване да не се ползва от деца до 12г. без придружител, а какво да кажем за такова съоръжение като метрото, което е многократно по-сложно.

МЕЖДУ ПЕРОНА И МОТРИСАТА ДОРИ ЦИГАРЕНА КУТИЯ НЕ МОЖЕ ДА ПАДНЕ ТОВА ДЕТЕ ДА НЕ ОТ ВЕСТНИК.

Абе правено ,недоправено ,а и тези ватмани дето карат тези метра са пълни селяци ,особено като спускат към стадиона бият спирачки ,като каруцари ,ама то е така като селяни от всякъде ,дойдоха да работят в София,кой може и кой не-тука ,дойде да се бута ,я си стойте на село!

Права си, даже един път почнаха да се изпреварват един друг. Като шофьори на маршрутки са. Не може така. Някой нещо трябва да направи.

се съобщава за дупка между вагона и перона на метрото в други страни за слепи граждани. Щото не виждам претенцията как така непременно да ни се съобщава за дупка - че тя е пред нас - трябва да се внимава - това не е увеселително влакче.

Някъде, в западна Европа, при подобна ситуация запис от време на време повтаряше "Please mind the gap", което в превод е приблизително "Моля внимавайте с дупката".

готини станцийки в завой и със странични перони йеййй да живей.....

селяния - метро е това, композицията се движи извънредно бързо, водачът не може да види дори на екран всички вагони. Всеки трябва да внимава, а не Бойко им виновен. Ама той за всичко виновен, а най-вече за това, че има дебили, които търсят вината винаги у другите. Абе жено не видях да казваш - хора внимавайте най-вече за малките деца. Ама как, може да искате обезщетение за нанесени морални и психически щети - сигурен съм в това. Щом мъжът ти е отишъл да огледа вместо да ти зашие два шамара.

Апропо, в парижкото метро, на виолетовата линия на всяка спирка предупреждават да внимаваш за дупката, а като погледнеш надолу ти става лошо - не дете, а възрастен може да падне на някои спирки.

и в Лондон е така - Mind the gap

Това е върха на нахалството-те дори не са се извинили за преживяното от тези хора, аз не говоря, че им дължат и материално обезщетение!!! Що се отнася до Буда-Борисов-не орден Стара планина, а 100 тояги са малко за него!!!

Прости му господи, защото той самият не знае какво гвори и покажи му светлината в тунела и избави го от мъките му ... амин

НЯКОЙ,ЩЕ СЕ РАЗМИНЕ С ОРЕН "СТАРА ПЛАНИНА"!!!

Слава богу, че детето не е пострадало, обаче съгласна съм, че майките сега са доста безгрижни. Не веднъж съм наблюдавала, как пускат малки детенаца да тичат пред себе си по тротуара. А ако побегне към пътното платно? Няма да успее да го хване. Така че и тази майка - как можа да допусне детето само да се качва. Трябваше да помоли другите пътници да й помогнат. Никой не би й отказал. Що касае мотрисите, наистина нивото им е по-високо от нивото на пероните, а има и луфтове.

тротоара ани, тротоара. Лек ден.

В Лондон-mind the gap,в София-майната му на gap'a.

И в Атина Mind the Gap - и го пише по пероните, и го казват по уредбата... Гръцки и на английски. Но в крайна сметка всеки трябва да внимава къде ходи, къде стъпва, ако е с деца - да ги наблюдава и пази. Не може за всичко все някой друг да е виновен!

Колко е лесно да обвиняваш другимо за собствените си грешки който допускаш. Това е характерна черта особено за жените .... мрънкане , мрънкане, мрънкане ...

Това е върха на нахалството-те Не жените мрънкат, а маломниците с нещо стърчащо в гащите, ако изобщо може да стърчи, а не да е паднало, е могат да мислят!!!

Ето едно диказателство излезна малко да помрънка и да пообвинява другите за собствените си грешки .... давай смело

Не се научиха селяндурите-пришълци дори на метро да се возят!Нагла сга_н навлеци!

браво на нас, винаги намираме да плюем - метрото, квадрат 500, изложението в Лувъра. Прочетох два пъти статията - хубаво майката казва - не искам да се случи това с друго дете - но за себе си - нищо. Що не рече - придлужители много внимавайте, особено за малки деца, не повтаряйте моята грешка - мърла.

много им се иска на комунягите пак да викат "България уби дете". Метрото е прекрасно, но ние пак плюем. То е първото у нас и може и да има някои несъвършенства. А ролята на"мйката". Как така държало се за количката - дете до 8-9 години се ДЪРЖИ ЗА РЪКА, ЗАЩОТО ЗА КАКВОТО И ДА СЕ ДЪРЖИ МОЖЕ ДА СЕ ПУСНЕ. зАЩО ПЪРВО НЕ ТЪРСИМ СВОЯТА ОТГОВОРНОСТ, А ВСЕ ДРУГИТЕ СА НИ ВИНОВНИ?

и в париж, наи-вече по метролиния 1,съобщават на френски, немски, англииски, испански и японски, да се внимава прислизане и качване на такива спирки с разстояние между вагона и перона.

Почти на всички спирки, които са в крива го съобщават. А в Париж има спирки, на които като си в единия край, другия не се вижда, толкова са криви. И разстоянието в краищата е над 20 см. между вагона и спирката.

Оперирана съм (коленната става) и сега ходя с бастун. Слизам обикновено на спирка Жолио Кюри. И винаги изпитвам ужас да не пропадна в луфта. Той наистина е доста голям. Не само дете, а и крак на възрастен човек може да прпадане.

в западна страна , автобусът се накланя за да ти помогне да слезеш или да се качиш.

Това съм го виждал и с автобус 72 на спирка в Красна поляна. Наклони се и спусна рампа за да може един мангал с инвалидна количка да се качи в автобуса. Като преди това въпросния мангал и придружителите му крещяха на шофьора. Дали продупчиха билети е излишно да казвам.

Оглеждам се къде стъпвам, но съм възмутена от мотрисите, които първо са разнородни и като, че ли са втора употреба и второ навсякъде, където съм пътувала в чужбина в метра, трамваи, тролеи им висилки навсякъде една до друга и доста на ниско ниво, а къде в нашите транспортни возила сте виждали такова нещо, обикновенно тука има, тука нема. Да не говорим за разстоянията между возилото и тротоара или перона, за Гинес сме.

Това дете е само на 4 годинки. Нищо не оправдава майката, която го е оставила да се хване за количката, а не го е държала за ръчичка. Дори и да е носела торби, за които пък нищо не се споменава, пак няма оправдание. Две деца съм отгледала и прекрасно зная до каква възраст децата не бива да се оставят самостоятелно да се справят в подобни ситуации, като качване в метро, автобуси или пресичане на платно. Има или няма пропуск в изграждането на метрото, то вината е изцяло нейна. Но това ще й е един голям житейски урок най-вече свързан с отговорността в отглеждането й на децата си. Първо да видим нашата отговорност, а после да търсим такава от инстанциите. Голям късмет е извадило детето, а ако бях на мястото на бащата нямаше да й се размине лесно такава небрежност. Виновна е и толкоз. Толкова малко дете се държи за ръчичка на всяка крачка.

Потърсете в тубата това видео - The famous London "Mind The Gap" Message Показва точно мотриса на спирка в завой. Ясно се вижда размера на процепа - не дете а зрял човек може да пропадне. Човека е човек защото е "мислещо" същество, или поне така трябва да бъде. Точка по въпроса.

На крива ракета,и космоса и пречи:) Гарантирано от ''ГЕРБ'' Оставка Оставка!!

Гарантирано от ''ГЕРБ"

Трябва да има излизащи стъпала, под нормалната платформа,които да запълват процепа.Излизат при спиране, прибират се преди тръгване.

А, че то на влаковите гари е даже още по голямо разстоянието, да не говорим, че някъде пероните са ниски или няма такива и стълбите на вагоните идват бая височко.

"Mind the gap!" - това се чува през минута по високоговорителите в лондонското метро.

Без винкел нищо не може да се направи.

Браво 090, много точно си описал нещата. Копирах текста за да го разпращам на познати. За съжаление мислещите хора в България не са много.

ДА не ви пука , Ваш Бойко не може да падне през дупката!!!! Два пъти и ряза лентичката !!!!!

Българския народ си е малоумен и малоумен ша си остане. От България излизали ли сте, преди да хейтите? Метрото в Лондон има по 2-3 педи разстояние на места и информативен глас те известява "Моля внимавайте с дупката". Там не дете а дебел прост българин може да бъде погълнат!

щот са прости и не знаят, че трябва да внимават с дупките. по скоро трябва да им се казва- събудете се и спрете да чатите по телефона, щот има дупкааааааа !!

Лондонското метро е на 150 години. Софийското е току що построено. Преди 150 години автомобилите са нямали покрив - а чакай преди 150 години не е имало автомобили!

Лондонското метро е много старо и освен това много от линиите ползват (или са ползвали през годините) различни влакове. Затова на някои места няма как да се направи малка дупката. И освен това там както и ти си казал непрекъснато предупреждават за разлика от при нас.

Хубаво си ни е метрото,но мат'риала,дето го ползва...

е що да нямаме претенции, това метро е строено с наши пари. да не би марсианците да са ни пратили някой лев помощи. сега метро в София, скоро и в други градове, ако останат други градове, нали.. щото сега всичко, което не е заковано с пирон и не е завързано с тел, и може да се движи, тича към София.

Не, Ганьо. Не. Не е построено с твои пари. Построено е в голямата си част с пари на Европейския съюз, които идват от нет-контрибуторите - Германия, Великобритания, Италия и т.н.

това е станция "Черната дупка ", намиращ се до булевард "Черната дупка ", открит преди няколко дни. На печелившите - честито, имаме си нов Бермудски триъгълник, където потъват хора, коли, трактори и други подобни животинки.

Защо това дете не е било хванато за ръката? Ами не ще пропадне в метрото, а къде да е ще пропадне. На 4 годинки е все пак! Защо никой не попита мамата по каква логика при качване в метрото не си е държала детето? И да не се оправдава с количката, защото надали е първата, която се качва с количка и още едно дете в това метро!

Нещастнико, ти носил ли си три пазарски чанти и две деца или само цигарите и миризливия си задник? Въобще имаш ли жена и две деца или вече ги напъди, щото не ти стигат парите за ракия?

метрото в Лондо има 50см разстояние между влака и перона. Как успяват англииските майки да си държат паразските чанти и децата?! То и акъл трябва..

Следващата стъпка е да изчакат някой разсеян или недовиждащ да се бухне в пролуката между вагоните и чак тогава от метрополитена да се сетят да поставят там предпазни въжета, както е по цял свят.

Все по-видимо е, че "децата на демокрацията" не са в състояние да отглеждат деца. Разбира се не са виновни само те - освен съзнателно унищожената образователна система произвеждаща в момента озлобени, неподготвоени за нищо и полуграмотни невръстеници, трябва да добавим и средствата за масова информация, които създават усещането (в по повърхностните млади българи) , че са "европейци", че БГ е станала "европейска" държава и всичко тече по мед и масло. В същото време София е един опасен и мръсен град с много престъпност (във всичко), неуредици граничещи с гротеска, в който няма 100 метра нормален тротоар. Всичко това води до безумното поведенеие на сегашните маминки и самоуверенени татковци, които говорейки напоително по жи-ес-ем-чета, чувствайки се в Европата като обезумели патици чакат някой друг да опазва децата им. Какво да кажем за путьото чието дете падна през еднометрово-широкия парапет на НДК преди известно време - никой не беше успял да го направи през последните почти 40 г. ! Подобни примери са безкрайни.

И все някой им е виновен,ако нещо не им е наред.

Няма такива безхаберници просто. На всяка станция ли трябва да пропадне по едно дете, за да ги оправят всичките?

да бяха взели пример от нюйоркското метро, платформите на завои са подвижни. https://link

Как може майката да се бута да влезе преди детето? Ако моята жена направи това с детето, просто ще ми стане ясно колко и е умствения багаж.

Ти, четеш ли изобщо? Майката е бутала(!) количка с дете, а другото се държи за количката! Остава да кажеш, че не е и трябвало да ги ражда, като не може да ги носи на гръб и ръце...

Дали някой е пътувал с "гордостта" на БДЖ, влаковете " Сименс" ? Разстоянието между мотрисата и перона е НАД 60 см. там не дете, всеки човек пропада, този, който ги е купувал, никога не е пътувал с влак, за да разбере, че пероните са направени за старите, дръгливи, гадни , изпочупени влакове

край няма тази руска окупация?!!!! влаковете са руски и затова има такава огромна дупка! да се изхвърли тая помия на боклука или по-точно да се предложи на всичките комунистически пенсии да си я сварят на чорба!!!!

Ти си направо за лудницата. Дали сутрин като станеш от леглото не проверяваш дали там няма скрит руснак. А да, не забравяй да се обадиш на НАСА да спират да ползват руски ракети и двигатели че са ОКУПИРАНИ

А защо Аерофлот за далечните дестинации ползват АЕРБЪС след като имат най добрите самолети? същото е и с камионите? Защо ?

Метрополитена са за кастрене! Къде ви е съобщението 'Mind the Gap' 'Mind the Gap' 'Mind the Gap' 'Mind the Gap' 'Mind the Gap' Щом преди 4 години сте имали подобен инцидент къде сте бляли до сега. Кол ли се чудя. Във Варна преди 12 дена асфалтираха едни булеварди още нямат маркировка.

А майката сигурно е говорила през това време по телефона...

Все си мисля че всеки който е с дете трябва да удвои най малко вниманието си в такива и подобни ситуации, да не говорим когато е с количка и с друго дете!

Определено майката си е виновна отвсякъде, няма да се учудя ако някой ден кажат по новините че някоя заспала майка е паднала там!

така ще е, докато Борисов- строителя на разпадащата се държава България, не се заклини в такъв отвор и тогава ....ще видим

От партийната централа ли ти наредиха така да пишеш тук! Да спамиш във форумите днес!

За идиотите в БГ всички майки и деца са виновни, само не и вождът им, дето им построи метро със спирки на завои. Като вземе да строи жп линии ще има гари на мостове, стълбове насред пътя по шосетата, асфалтирани дървета по тротоарите и Донъо Доневски герои.

А вашите вождове какво построиха дето ти плащат да спамиш тук!?

ДО ШЕГОБИЕЦА ТОВА,КОЕТО НЕГОВИТЕ ВОЖДОВЕ СТРОИХА 45 ГОДИНИ,ТВОИТЕ РАЗРУШИХА ЗА 2!

За теб всички ние сме идиоти , а ти НЕ! Що за даскал си се писал не знам , ама какво да се учудвам де , като ви гледаме резултатите!!!

Не всички, само племето на вожда, а га бех даскал (сеги сум стипендиант), резултатите беа други. Сегашните айванчета ги учат феновете на Вълчев, Игнатов и Танев.

На руските галфончета, които защитават галфонското метро, строено по галфонски руски стандарти ще кажа, че на всеки технически проблем има инженерно решение! Когато по социализъмъ в България, за да се качиш на автобус Чавдар, трябваше да се изкатериш по 2 метра стълби, а в това време в Мерцедес имаше вече автобуси, които бяха педя над земята и даже се накланяха като спрат за още по-лесно качване. А в Париж съм виждал метро с преграда между релсите и пътниците. Ама на аборигените с руска култура си мислят, че всичко трябва да бъде грамадно, грубо и с огромни дупки като по социалистически!

Ако знаеш колко си прост, мале мале, майка ти сигурно много се срамува от теб ...spiritus malus. колоритният балкано-български субект бай Ганьо изръшка Европата. Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия и ...

ДО СПИРИТУС МАЛУС АВТОБУСИ,КОИТО СЕ НАКЛАНЯТ СЛЕД СПИРАНЕ,ЗА ДА Е ПО-ЛЕСНО КАЧВАНЕТО,ИМА И В БЪЛГАРИЯ.НУУУУУУУУУУУСЕЛЯНДУРИТЕ ШОФЬОРИ ОТКАЗВАТ ДА НАТИСНАТ КОПЧЕНЦЕТО,ЗАЩОТО :"Я НЕ МОЖЕМ ДА ЧЕКАМ РАЗНИ ДРЪТИ КЬОПАВИ ВАМПИРИ ДА МЕ МОТАТ,ИМАМ СИ ГРАФИК,ТРЕБЕ ДА ГО ПАЗИМ,ОТИ,ЧЕ МИ ЗЕМАТПРИМИАЛНИТЕ!"

Че кога се появиха тия автобуси в България бре, дечко? И соц производство ли са? Хората имаха преди 30 години такива автобуси, а ние Чавдар! Тук ти говоря не за простите шофьори, а за разлика в стандартите и културата между соца и Европа. А софийското метро е строено по соц стандарти.

Знаеш ли че нито в Москва нито в Петербург има спирка на завой. Какво са ти виновни мотрисите /руски/, че то при завой може и машиниста да не вижда последния вагон - хипотетично

Ако метрото беше строено по руски или по каквито и да е стандарти , най-вероятно , те щяха да са съобразени с вагоните . Проблемът е , че са строили по някакви собствени прищевки. Ако ще и марсиански вагони да бяха докарали , все тая , при положение , че проектантите са българи, завършили с няколко агнета и дамаджана ракия.

Spiritus malus, не руската култура ни пречи, а липсата на култура у индивиди като теб.

Ми какво да кажа....пак спяща майка-жена, кой знае за какво пак си е "мислела"!!!

Докато таткото е на работа!:-)))

А къде да е таткото , нали все пак някой трябва да работи ? Едва ли това може да е майката , след като има и бебе на няколко месеца .