Шофьорка блъсна 13-годишно дете с колело

13-годишно момиче бе ранено при пътен инцидент вчера в Раковски.

Обратно в новината

Коментари - Шофьорка блъсна 13-годишно дете с колело | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пожелавам на детенцето бързо да се оправи, скоро пак да е на колелото и много да внимава!

За да няма по-сериозни травми това 13 годишно момиче, то водачката на МПС не е карала с толкова несъобразена скорост. А сега нека си зададем въпроса пострадалата, която е на възраст достатъчна, за да знае че не се излиза така внезапно и то с колело на главно шосе, защо е постъпила така? Бързала е за нещо спешно или просто си е безотговорна. 13 годишните вече не са деца, които трябва да водим за ръчичка. Ще се възстанови и нека й е за урок. А шофьорката, все пак, да бъде по-внимателна в населени места, въпреки че като ти изскочи някой въртоглав ей така внезапно е доста трудно да реагираш бързо и нека да благодари на Бога, че се разминава само с това - контузии на момичето. Ужасно е, ако трябва да отговаряш и за постъпките на другите.

38 км/ч е карала жената, това си е скорост да ви кажа. Ами ако някой с колео се движи срещу теб и той с 30 км/ч това си е здрава катастрофа вече.

Днес се 'състезавахме' с един колоездач, карах с около 45км/ч, не успях да го изпреваря, заради насрещното движение, но и той караше доста агресивно и безапелационно си използваше правото да е по-защитен участник в движението.

Нуждата от камери във всеки автомобил е все по-очевидна, а и цените им са достъпни. Идеята е при всеки инцидент да се изисква запис за да няма разминаване на версиите. Едно е някой да кара лудо и да трепе хората друго е някой да изскочи и да ти се хвърли под колата. А ако няма много свидетели или видео запис може за веки инцидент (катастрофа) да се предствят различни версии.

Стига сте плюли, жената поне си е направила труда да го закара на лекар. Проявява съвест, поне малко, за разлика от масовата мода "карай, гази, бегай"

Нека всички водачи и пешеходци знаят номера на колата ,блъснала на тротоара човек. РВ 80*3 РС- син Ситроен.И да се пазят от нея.

В Пловдив водачка на син Ситроин с РВ 80*3 РС ,при неправилно взет ляв завой бутна на тротоара на земята възрастен човек ,поотвори вратата половин педя ,видя ,че намираща се наблизо жена вдига пострадалия ,с наранявания , и си замина.Човекът едва куцукайки ,подкрепян ,зашеметен бе дотолкова ужасен ,че дори не се обади в КАТ или на Спешна помощ.

А и какво въобще е правило това дете на пътя?!?! Пак ли шофьорите са виновни?!?!

Кат най добре да ги закрият.Никаква полза от тая корумпирана пасмина и няма по голяма простотия от тая ,,несъобразена скорост"

Дали, ако скоростта беше наистина НЕСЪОБРАЗЕНА 13 годишното "дете" щеше да се отърве само с фрактура на раменна става? И каква е, питам господата от КАТ, ДАИ или някоя друга компетентна абревиатура, СЪОБРАЗЕНАТА скорост, когато става въпрос за цитирам: "внезапно изскочил на пътя велосипедист"?

В населено място трябва да слезеш и да буташ колата си като тротинетка така че единия ти крак да е на спирачката за да можеш да спреш внезапно, а с другия да се оттласкваш. Не забравяй да включиш фаровете.

...Невъзможно е това което предлагаш...Вързан за колана ,няма как да стане...Пак си ..."вътре"..