Сложиха хамаци в новата ”Айляк зона” в ”Лаута”

Девет хамака оформиха нова "Айляк зона" в пловдивския парк "Лаута". Между тях са поставени и импровизирани масички.

Обратно в новината

Коментари - Сложиха хамаци в новата ”Айляк зона” в ”Лаута” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кат вело халееите! Скоро майните ще се усетят как са прекарани с алейките. Ще се чудят за пешеходеца място ще имали . Днес минах точно по такава вело алея точно на тоя същия парк тротоара изяден заради велоалеята. На кръстовището до ВСИ пак тротоара изяден и скоро ще пише по вестниците пешеходец блъснат от велосипед бере душаш! Хахаха майна айляк таун.

Дано през нощта разни Ганьовци или роми да не откраднат благините

Толкова ли няма български думи, та така я кръстихте тази зона. Няма да се учудя, ако преди два дни кръстниците са били в първите редици на манифестацията.

Стига бе човек, намерил си за какво да се хванеш и ти. Всички пловдивчани си знаем парк Лаута, свикнали сме си с това име и си го харесваме. Вместо да се зарадваш на тези нови неща (не знам дали и ти си пловдивчанин), и ти явно си от тези, които просто все трябва да кажат нещо негативно и да са на въпреки.

Човека мисля, че нямаше предвид Лаута, а думата "айляк". Иначе и "Густо майна" не е на БГ, но пък е философия за Пловдив.

Нарочно е избрана тази дума. Човекът, който ги произвежда така си ги е нарекъл. https://link А дали това се харесва на всички е друг въпрос. Недоволни винаги е имало и ще има.

Айляк вече е думичка, която цяла България знае и я свързва с Пловдив. За мен думата носи веселие и безгрижност. Сигурно на вас ви идва прекалено новаторска. Зоната може да се казва отмора/почивка/кът за отдих и по още много обикновени начини -"Какво е айляк?" - попитал един софиянец -"Айлякът не може да се опише", казал мъдро пловдивчанинът, "просто го бичиш"