Дядо Николай: Държавата мрази онкоболните

Пловдивският митрополит Николай произнесе изключително рязка реч в параклиса на Онкологичния диспансер в Пловдив, след като отслужи молитва за здраве.

Обратно в новината

Коментари - Дядо Николай: Държавата мрази онкоболните | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Този откачалник КОГА ще го приберат в лудницата???

От "Ще ви кажа как когато не обичаш хората." някак си се е превърнало в "Държавата мрази онкоболните"... Ей, това журналистите страшна работа! Дядо Николай този път е взел страната на онеправданите - и "държавните мъже" и подчинените ИМ медии подскачат!

Аз не виждам какво реално е свършила църкавата за благото на вярващите..Паразитна организация скрита за да дебеоочие и лицемерие....та по въпроса...приют ли е направила..бедни ли храни....болница ни издържа....а иначе кинти и имоти не кат да няма....така че дядката като си продаде ролекса и с енго нахрани бедните може да хване вяра някому...а дотогава ... да не ми говори за християнски ценности и морал...

Прасчо, с приюти, болници и т.н. се занимават католическата църква и мюслиманите - религиозни структури, които са иззели функцията на държавата още от ранните векове. Православната Христова Църква е предопределена да се грижи за духовното израстване и спасението на членовете си, а не за тяхното материално благосъстояние. Католическо-протестантско-мюсулманските простотии, с които ни пълнят главите гошовци като теб (заедно с примера и делата на владиците, които служат на ДС, а не на Бога) убиват и малкото вяра, която е останала у българите... Простете!

Еха, сериозно, айде бе? По голяма тъпня не бях чел отдавна. Тия приказки ги говори на бабките дето се лъжат да ходят при попчетата от нямане ко да правят. Тия дет кесят в църквите и като ги видиш са като някви вампири. Май си забравил притчата за втората риза дето да я дадем на ближния ни който няма нито една. Ако пропагандаторите на БПЦ са такива като теб, хептен сте я забатачили. БПЦ дори не желае да се ангажира с миряните бе мецо, ти си тръгнала да ни даваш примери за други вероизповедания. Хаха, смешковци. Честно да си кажа след силовото приемане на християнството България върви от беда в беда.

"Единствен той се грижи за миряните си, всяка година донася отнякъде светини за поклонение !", позволявам си да Ви поправя. Това не е грижа - а бизнес.Има още много да се желае от владиката. Но не е редно аз да влизам в ролята на критик, при положение, че имам много трески за дялане. Но сме длъжни да търсим Истината и да се ръководим от Нея. Хубав ден на всички.

С риск да получа много минуси пак апелирам за ЕФТАНАЗИЯ.Това не се търпи бе хора.Няма лекарства,няма пари ееееееееееееее.Как намират пари за коли,вили,домове,екскурзии и т.н и само за болните няма-как става това?Абе то е ясно-това е политика.Тоз" народ трябва да изчезне"така ще е по-лесно.Но не забравяйте скъпи ми управници-ИДВА ВИДОВ ДЕН.

чакай го ти тоя Видов ден. Едва ли някой ще го дочака.

не ти пожелавам да се разболееш от нещо и да чакаш на държавата. дано да си жив и здрав дълги години, но ако не дай си боже се разболееш едва ли ще мислиш за евтаназия.

Повечето коментари са настроени критично към главата на Пловдивска митрополия и може би, с основание. Искам, обаче, да споделя един факт: във върнатия манастир "Св. Св. Кирик и Юлита", Николай е дал подслон и се грижи за самотна онкоболна жена.

Дядо Николай НЕ Е "глава" на Пловдивска митрополия! Той е Пловдивски митрополит. "Глава" на църквата имат католиците... забравяйки, че Христос е главата на църквата.

Преносен смисъл или друга дума за началник на Пловдивската митрополия. Ай сега да не извъртаме приказката.

бъди дарител, изгради болница, така се прави. Празин лафчета и приказчици и ние можем да си дърдорим. Николай хахаха Николай за нищо не ставаш попове отврат БПЦ отврат.

Браво на митополита за смелостта и гражданската съвест да вземе отношене по въпроса! За разлика от лекарския съюз и министерството, които решават много по-важни политически и съсловни въпроси! А вие, които хулите Църквата и владиката, кажете какво направихте за онкоболните или за бедните? Някой да се е въздържал да си купи нова кола, или вила, или апартаментче, или дори по-дребно, но излишно нещо, и да дари парите на болните или бедните? Или поне по някакъв начин да застане зад тяхната кауза?

Ти не питай нас. Попитай него не нас. Аз и много други хора си казаха мнението че КРАДЕЦА ВИКА ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА. Николай Ролексов Мерцедесов да бръкне дълбоко в джобовете си и да взема да раздава. А не само да прибира.

Той какво е направил? - Казал е нещо, което трябва да се каже! А вие дори не се интересувате от това, че има хора, които умират, защото няма пари за лекарства. И като мразите толкова владиката - засрамете го! Бръкнете във вашия джоб и после го укорявайте!

Ако Дядо Николай си продаде автопарка от служебни автомобили, ще покрием дефицита в Здравната каса... а може и за дефицита на Държавата да стигне... Но иначе му е голяма устата ! Няма ли срам от Бога и хората?

Що говориш глупости? Колко коли има? Колко струват? Колко е дефицита? Бош-лаф да става, нали. Хубаво говори човека, ама проблема е, че такива като теб са многото - все акъл дават - компетентни на всякакви теми!

Ами той и бачковския игумен Борис завалията беше жив да го оплачиш. Всички са такива.

te kato te pootroviat ti si pravi panahidi

Няма държава ,дядо попе.

Чревоугодник си ти дедо Николае. Скъперник си, алчен човек. Лицемерие е, когато показваш загриженост за болните и бедните, защото те изкушава всичко земно и греховете ти за владика ( демек божи човек) са твърде много. Би трябвало да се срамуваш от себе си.

P.S.НИКОЛАЙЧО,ВЗЕМИ ПРИМЕР ОТ ОТЕЦ ИВАН! ТОВА Е БОЖИ СЛУЖИТЕЛ! А НЕ КАТО ТЕБ,САМО ЛАЕШ И НИЩО НЕ ПРАВИШ!!!

Дедо поп само констатира, но кара лъскави коли и носи скъпи часовници. Държавата включва и митрополити и попове. Христос е казал, че най-големите грешници са лицемерите. Хайде сега митрополитите да направят дарение за онкоболните, както дядо Добри дарява за храмове. Да, да, ама - не!

Държавата не е Борисов или Москов дори и не е Народното събрание, не е ирландската овчарка която ни е президент в момента. Държавата е българския народ без значение българи, цигани, турци, арменци и т.н. Проблема е че от 1989г. всяко правителство всяка партия дошла да управлява реално КРАДЕ И УНИЩОЖАВА. А поради това че народа ни за нищо не става ще умират онкоболните.

Проблема не е че от еди коя си година се краде. винаги се е крало и пак ще се краде, проблема е че вече няма какво

и тогава се крадеше ама не в тия разбери и имаше някакъв баланс и огромни приходи в България. А ся няма щото всичок се окради.

Как може така да говори? Държавата мрази всички.

Църквата няма приходи, как да помага.Може с молитви, но ако си атеист няма да те хванат.

Църквата има достатъчно приходи!!!Наеми,аренди,ритуали и какво ли още не!!! Вместо да хули,държавата да вземе да направи дарение църквата,а не да хрантути дебели,мазни и ояли се хомосексуалисти!

Не дарение, църквата трябва да развива последователна ПОЛИТИКА на любов към хората. Не да те гледат накриво поповете, ако помолиш за клонка на Цветница, след като пред очите ти са дали наръч на други; не да ти пише, че само църковната свещ била приношение към Господа - дали Бог прави разлика в свещите, ако молитвата е искрена и от сърце?; не да ти изпедепцат ценоразпис за служенията - като искат да служат, ще приемат койлкото им дадеш, защото другото е търговия...И те така...

Всяка година над 1 милион лева се отделят пари за БПЦ и повечето религии в БГ то и за мюсулманите също въпреки че мразят България. А ако незнаеш за да се освети един параклис или църква Николай иска да се прехвърли земята и сградата на името на Пловдивската православна епархия. Та всички които са дарили по нещо в момента като дрехи, обувки, завивки се продава от БПЦ. Нищо незнаеш драга Ив. То ролекс не се купува с скъсано расо. Оня устав в които всяко настоятелство е независимо отдавна несъществува. Например има църкви които притежават по 1000 декара земя. Средна субсидия 30 лв. на декър.

баце, църквата е най-гоуемия бизнес. нема разходи, установен от 2000 г и помазан с времето и монарсите....... САМО ЛАПА. А ТВА ЗА ОНКОБОЛНИТЕ - БИЗНЕСТРАТЕГИЯ КЪМ НЕКОИ ИНВЕСТИТОРИ.

Към всички от които зависи вземането на правилните решения-намерете начин да решите проблема.Не оставяйте без надежда стотици болни,те не са виновни за бъркотиите в тази държава.

убаво, ама кажи ти ръководената от теб епархия какво е сторила за тия хора без значение от вярата им? Нищо! ЕДНО ГОЛЯМО НИЩО? И празните приказки не ги греят хората. Продай си ролекса и поне едно 10000 лв . дари.

Дедо Николайчо, ще те поправя - държавата мрази обикновенните българи. PS: разбира се, ние сме си виновни за това.

ДЪРЖАВАТА ТРЯБВА ДА МРАЗИ ТАКИВА КАТО ТЕБ С"РОЛЕКС"И ЗАБЛУЖДАВАТЕ БЪЛГАРИТЕ,ЧЕ МИЛЕЕТЕ ЗА ТЯХ,А ПРИ ВАС Е БЪКАНО С ЧЕНГЕТА И ДОНОСНИЦИ!!!!

Към министър Москов, Проявете професионализъм, мъдрост и смелост. Намерете ги тези пари.

Така като чета и слушам новините, стигам до извода, че в България има геноцид срещу всички, които се самоопределят като българи. Те плащат осигуровки, но не получават адекватно лечение; работят, но получават заплати, които им позволяват едва да се задържат на екзистенц-минимума (особено в по-малките населени места и недобре развитите икономически региони, което е 95% от територията на страната, примерно).

Време е и църквата да помага !Стига само празни приказки.