Изписват на пешеходни пътеки: „Погледни наляво“

Пловдив ще се включи в третата глобална седмица за пътна безопасност, която ще се проведе от 4 до 10 май.

Обратно в новината

Коментари - Изписват на пешеходни пътеки: „Погледни наляво“ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Броя на убитите пешоходци върху пешеходни пътеки ще намалее ,само когато започнат да се налагат доживотни присъди на убииците-шофьори.Сега издаваните условни присъди няма да уплашат диваците.

Има 2 пътя - десен и грешен. М.Тачер. Това да не е пропаганда на БСП-то? Не може ли да гледаме надясно?Ха-ха-ха.

по времето на Тачър има най- много стачки и най-голямо насилие над британците от полицията. По времето на Тачър и безработицата е доста сериозна. По времето на Тачър се продават почти цялата железопътна мрежа на частници които така я забатачват че в рамките на няколко години катастрофите и загиналите при трудови злополуки са се равнявали за като 20 години. А по времето на Тачър са отделени най-много средства за военните производства в Великобритания. Та не давай грешни примери.

И ако трябва да чета надписа, ще ми се забави още времето за реакция. Да не споменавам това, че докато пресичам има да се чудя аз на тяхното ляво ли погледнах, или на моето...

А що не добавят преди това надпис: Събуди се и тогава премини! Щото така, само стоя надпис, ме подсеща за едновремешни неща - в училищните тоалетни, някакъв "шегаджия" беше написал на стената срещу вратата - "обърни се надясно", на стената от дясно имаше надпис - "обърни се кръгом", на лявата стена имаше надпис - "обърни се наляво"а на вратата, третия надпис гласеше - "за какъв ... ми се въртиш?"...

Не, едва ли е майтап - просто община Пловдив явно има едни пари за усвояване...

Това малко звучи, като вица, какво вижда последно мухата, преди да се размаже на предното стъкло. В София селяндурите мачкат даже на гърбавите пешеходни пътеки. Стигаш до средата на пътеката и от другата лента, вече ти минават през краката. Без прилагане на закона, никакви вторични мерки не вършат работа.

пешеходците да си носят радар за да преценят на какво растояние могат да преминат безопасно по пешеходната пътека?

Но не е задължително. Задължително е само да спрат докато измерват, за да не бъде опорочен и след това оспорен резултатът от меренето... ;-)

трябва да е автомобила, за да може пешеходец да мине спокойно по пешеходната пътека?

е оказано, на видиш ли напречната лента преди самата пешеходна пътека означава че там трябва да спре водача на МПС. Между 2 и 3 метра. Само се питам къде е таз маркировка изобщо? То каква далавера е да пестиш от маркировката хехе. Пишат скъпа боя а тя е най обикновенна. Уж сложили специално маркировъчно покритие, а то се изстрива за 2 месеца . Голяма далавера е.

какво общо имат с погледа на пешеходеца?

Да се напише и това: ПОГЛЕДНИ НАЛЯВО И ПРЕЦЕНИ СКОРОСТТА НА ИДВАЩИЯ АВТОМОБИЛ ПРЕДИ ДА СИ СЕ ХВЪРЛИЛ НА ПЕШЕХОДНАТА.

Не може ! Те платната за движение са предназначени за пешеходци и те си имат там всякакви предимства. Не може да се съобразяват с някакви си автомобили !

Ще бъде добре за пешеходците да бъдат направени табла със законовите им задължения при пресичане на улица. Ето ги: link

И преминаването само срещу подпис, че лицето ... се е запознало с тях и минава на своя отговорност...

Какво включване бе то е пълно с места където от 2-3 години не е подновяван маркировката а те надписи щяли да правят. Циркаджийски град, държава и кмет. А за народа егати мухъла!

Ще има надпис "Погледни наляво" а колцина могат да четат ?!?!

Подобни надписи има в Лондон - "Погледни на дясно" Предполагам, че е заради множеството туристи, защото не съм виждал такива в по-малките градове. Интересно е защото го има ? Защото в Великобритания движението е обърнато и съответно да подсещат чужденците. Не виждам какъв резултат ще даде този надпис в България. Освен ако не бъде използван като защита в полза на подивелите шофьори: " блъснах го, защото не погледна на ляво".

Засега са достатъчно, но в (близко) бъдеще няма да е така!