Коментари - Пироговци започнаха стачка до дупка, съдят ги | dnes.dir.bg
назад

Пироговци започнаха стачка до дупка, съдят ги

Единодушно всички здравни работници, събрали се пред сградата на института “Пирогов” тази сутрин, изразиха готовност за започване на ефективна стачка от днес.

Обратно в новината

Коментари - Пироговци започнаха стачка до дупка, съдят ги | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

евала на колегите от пирогов .................... в тоя форум направо се изп лаших колко НИ ненавижда народа.....затова - нищо безплатно - всичко платено - които няма пари да ходи в Германия да го лекуват без пари хахахахахахахахахаха ааааррррееее стига аванта- СТАЧКАТА МУ Е МАЙКАТА

Робска психика сме българите и политическата мафия ни използва! Докога ще живеем в мизерия?

Do koga tozi negativizum u nas? Koito ida sta4kuva samo se pliuem, zatova sme na tova deredje! Loshtoo ,che nikoi niama da ni pomogne ako sami ne se zaemem.Mnogo e trudno i da si lekar i da si pacient v BG! Tezi deto rugaiat doktorite da vzemat da uchat 6 godini, posle sami d aplashtat po 1000lv na godina specializacia i sled tova dojivotno d auchat i da rbaotiat,kato lekari vBG.Da davat noshnti dejurstva i da rabotiat na po dve mesta pone za da si dokarat prilichni zaplati.Razbira se,che vuv vsiaka profesia ima pliava, no ima i svestni lekari.da ne govorim kolko e niska zdravnata kultura na naselenieot bv momenta. Nai -bolnoto e tozi goliam negativizum, koit luha ot vsichki podbni forumi.Ne samo lekarite, a vsichki triabva da stachkuvat, zashtoto vsichki zalsujavame da jieveem normalno choveshki.

Политически игрички на корумпираните пироговци.Мен пък ме осакатиха там след счупване на рамменната кост.А пари ми взеха!

Нещастник!!!

Абе боклуци.. не ми говорете, че не можете да отделите 500 лв за вашето здраве! Щом чете това, значи имате 600лв да си купите компютър за да го четете. Щом компътъра е по-важен от здравето, значи наистина си заслужавате да мрете! Всички сте боклуци.. особено ония долу изброените

Защо заклеващият се няма доблестта да си напише името, за да знаят малоумниците за кого тази клетва е само празни приказки?

Пироговци, цинични сте!!!!!!!!!!!!!

Само в Пирогов ли има лекари, ами другите болници? Защо само на пироговци да се увеличават заплатите, нима само те единственни в България спасяват човешки животи??? Алооу, министъра, помисли за всички лекари в страната. Ха, излиза че единственно пироговци са лекарите с малки заплати и стачкуват, а останалите лекари от цялата страна са балъци и са си на поста, борейки се за здравето и живота на сънародниците си доволни от малките си заплати!

Хора подкрепяйки лекарите подкрепяте себе си.И стига сте ги противопоставяли на шофиорите.И те заслужават.Спрете да мислите в оскъдица.Пари има за всички.Всеки който успее да получи увеличение сега помага но този който ще го иска утре а не обратното.Спомнете си -един за всички всички за един.Браво на Пироговци.И Светльо гордея се с теб.

Ne zlobeite! KOI ZA KAKVOTO E UCHIL!

В името на Аполон - лечителя, в името на Хигия, в името на Панацея и в името на всички богове и богини, които вземам за свидетели, поемам върху себе си тази клетва. На учителя, който ме е учил да лекувам ще гледам като на баща: ще му помагам да живее и ще му давам каквото му е нужно, и ще гледам децата му като свои братя. Ако те поискат да изучат нашето изкуство, аз ще ги обуча без пари и без никакви задължения в бъдеще. Ще ги уча на принципите на медицината, ще им давам обширни обяснения, ще им развивам доктрината, като на свои деца, както на тях, така и на учениците си, които са записани при мен и са положили клетва. Аз ще препоръчвам на болните подходящ режим според познанията си и ще ги защитавам от всички вредни неща. Никога и никому няма да препоръчвам употребата на отрови и ще отказвам да давам на когото и да било подобно нещо. Когато влизам в някоя къща, това ще бъде само, за да лекувам някой болен, като се предпазвам от всякаква волна неправда и най-вече от всякакви сластолюбия към жените и мъжете, били те свободни или роби. Всичко, каквото видя или чуя при изпълнението на своята професия или извън нея и което не бива да се разправя, аз ще го пазя в тайна и ще го смятам за нещо свещено. Ще запазя живота си чист и свещен, както и моето изкуство. Ако изпълня тази клетва, без да я нарушавам, дано живея дълго време, за да преуспея в изкуството и да стана прочут во веки веков, като пазя тази клетва и не престъпя нищо от нея. Ако пък сторя обратното, нека ме сполети ранна смърт и вечна забрава. Заклевам се, че по силите на знанията си ще върша всичко, в което се кълна. ЗАКЛЕХ СЕ! И къде пише че трябва да се работи за подаяние? Лекарите искат да им повишат заплатите именно за да не се налага да ви рекетират бре, малоумници! Само че вероятно ги сравнявате със себе си. Продължавайте в тоя дух. Така ще получите само това, което си заслужавате.

Такива батювци си пасете. И без вас може, каквото и да плямпаш рано или късно ще гледаш с влажен поглед някой доктор в очите. За това е думата. Моли се в момента да не му е прекипяло от олигофрени като теб и да е имал достатъчно пари за квалификация (тя е скъпа и струва хиляди на година и си ги плаща сам) иначе си загубен. От злоба и завист вървите срещу себе си като приказката за Вуте, ама и сравнение не може да става. Лекарят винаги може да се оправи , мисли му ти.

ей док ника от докер ли идва,дай да се уточним все пак????кого ще рекетираш ти бе мухъл,цял един народ????я слезте на земята,че да не ви подрежем крилцата!!!

Поздравление! Дано има повече хора като Вас

Колкото и неприятно да звучи, хората в болшинството си не подкрепят медиците от Пирогов. Това не значи, че не уважават лекарската професия. Но на всички им писна от тази пародия от неадекватни искания. Първо бяха огромните заплати. Извинете, но Президента на РБългария взима по-малко/имам предвид институцията - не личността/. На общия фон на цената на труда 3000 лв.заплата звучат несериозно. После стачниците смениха борда. После освободиха директора. После пак смениха борда. Искат оставката на министъра. В момента борда пак не е в пълен състав. Абсолютен хаос. И като капак на всичко горчивият опит на много пациенти подложени на рекет и изнудване. Прочетох доста опити да се оправдае това, за мен лично, престъпно искане на пари на ръка от пациенти. Малки били заплатите, лечението струвало скъпо, здравните осигуровки били малки и какво ли още не. Кьор фишеци. Важното е личния джоб да е пълен. Няма лошо заплатите да бъдат увеличени. Но не може да получаваш европейски заплати, а да работиш по български /имам предвид онзи - комунистическия/. Не може да ползваш медикаменти, апаратура, работно време /за което получаваш щатна заплата/ и накрая да си сложиш парите в джоба. За такова нещо в цивилизованите държави, които впрочем често цитирате, се отива в затвора по бързата процедура.Моите уважения, скъпи медици, но така не става.

По-добре всички се вдигнете на стачка и протестирайте за по- добър живот, вместо да злобеете колко било достатъчно и колко не. нито учителите получават подобаващите суми, нито никой. А богатите хора в България се умножават. От къде, нима имаме производство. И проблема на здравеопазването не са лекарите, сестрите

DO DOK NAI nakraia ,doftuuureeeee da kaje6 kakvo naistina iskate,i kak mislite za vsi4ki ostanali...zna4i...D SA KAIMAKA NA OB6testvoto...tova li bil problema...iasno mi e ,4e se izjiviavate kato BOGOVE i kato takiva,4akate da vi se pla6ta...posle nie da si pliampame,a vie kato KAIMAKA...vzemate pari ot takiva..NI6tojestva kato nas....ami kato tova vi e mnenieto i otno6enieto kakvo o4akvate ot vsi4ki nas...da vi podkrepim...veroiatn 6te...vi podkrepim izotzad...kakto i vie nas podkrepiate...

DO DOK NAI nakraia ,doftuuureeeee da kaje6 kakvo naistina iskate,i kak mislite za vsi4ki ostanali...zna4i...D SA KAIMAKA NA OB6testvoto...tova li bil problema...iasno mi e ,4e se izjiviavate kato BOGOVE i kato takiva,4akate da vi se pla6ta...posle nie da si pliampame,a vie kato KAIMAKA...vzemate pari ot takiva..NI6tojestva kato nas....ami kato tova vi e mnenieto i otno6enieto kakvo o4akvate ot vsi4ki nas...da vi podkrepim...veroiatn 6te...vi podkrepim izotzad...kakto i vie nas podkrepiate...

По-тъп и злобен народ няма!Наистина тоя народ си заслужава управниците,но пък аз не съм длъжна да нося целия тоя товар от простотията ви!Гайдарски,Станише ,Първанов и всичките други боклуци вече дойде вашето време!Простия народ си спомням като стачкуваха шофьорите зяехамного им е на шофьорите,дайте на лекарите!Сега лекарите стачкуват за повече пари -вие пак зяетеНе им давайте-те си имат!Никъде по-света го няма това народа да не подкрепи стачкуващите лекари,а да подкрепя и без това мафиотизираното правителство!Затова всеки ден потъваме все по-дълбоко-заради промитите ви болни мозъци!Народе -ти си за лечение не лекарите!Вие хора сте садисти и мазохисти,но има все пак останали здрави хора,които искат да живеят нормален живот и се борят за това!А вие болните по-добре се лекуваите ,а не пишете по форумите!

Че парите са малко- това е вярно. Но на кого стигат сега парите ? На лекари, на даскали, на ватмани, на полицаи, икономисти, инженери, миньори и какви ли не ! Дори на политиците не стигат и затова продължават да грабят от нас по различни преки или косвени начини. Тук в Пирогов според мен истините са две: съзнателно или не - плачат за комунистическо време , а и тарикат докторче набира актив , за да стане след време депутат и си чопли носа в пленарната зала на НС поне четири години- старателно се е подготвило, дори и клоун си е наело.

ТИЯ НЕ СА ЛЕКАРИ ! А ИЗМЕКЯРИ ОТ ПИРОГОВ ГЛЕДАТ САМО ДА РЕКЕТИРАТ БОЛНИТЕ-МРЪСНИ ГАДОВЕ !

В българия останаха само две честни и некомпроментирани професии-на журналистите и адвокатите.Нека вземем пример от тези честни и достойни хора!

Лекарите навсякъде са каймака на обществото. Много важно какво мислите и дали филанкишията бил съгласен. Друг път няма и никой няма да ви пита. Може да си плямпате.

Po-dobre tebe da te zastrelia niakoi be ne6tastnik! Ili si firkan ili si maloumen po rojdenie!

Като си рекла няма да разчитат. Ама ти пали свещ поне да си здрава, като не си много умна.

Г-Н МИНИСТЪР , КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА СИ ХОДИТЕ . ВИЕ ВМЕСТО ДА СЕДНЕТЕ И ДА ЧУЕТЕ КАКВО ВИ ГОВОРЯТ МЕДИЦИТЕ , ДА ГИ ЧУЕТЕ КАКВО ИСКАТ И ЗАЩО , ВИЕ СЕ ЧУДИТЕ КАК ДА ГИ СПЛАШИТЕ И КАК ДА ГИ НАКАЖЕТЕ . ТОВА МИ ПРИЛИЧА НА ЕДНО ВРЕМЕШНОТО БКП , КОЕТО НАКАЗВАШЕ ВСЕКИ , КОЙТО КРИТИКУВА . ХАЙДЕ ОСВОБЖДЕТЕ МЯСТОТО НА ЧОВЕК , КОЙТО ЩЕ СЕ ПОГРИЖИ ЗА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО В БЪЛГЪРИЯ ,ЗАЩОТО ЗА НИКОЙ НЕ Е ТАЙНА , ТО Е ПЛАЧЕВНО . ВИЕ КАТО МИНИСТЪР ТРЯБВА ДА КОНТРОЛИРАТЕ ПОВЕЧЕ ДОБРОТО ОБСЛУЖВАНЕ НА ПАЦИЕНТА . НО АКО ПРОДЪЛЖАВАТЕ ДА ДЕЙСТВАТЕ ТАКА НЯМА ДА ИМА КОЙ ДА КОНТРОЛИРАТЕ . ЗА СЕСТРИТЕ ДА НЕ ГОВОРИМ НА КАКВИ УСЛОВИЯ НА ТРУД СА ПОСТАВЕНИ . ИМА ОТДЕЛЕНИЯ ,КЪДЕТО СЕСТРАТА САМА НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА ОКОЛО 10-12 ПАЦИЕНТРА ПОВЕЧЕ ОТ 18ЧАСА .ЗА ЗАПЛАЩАНЕ ДА НЕ ГОВОРИМ.

Хей нещастник! Тези мижави 500 лв. са пет пенсии на майка ми! Самозабравихте се!

Повечето лекари изобщо не разчитат на заплатите си,така че да не се оплакват!Има много достойни професии,които се държат къде-къде по достойно от тях!!!

Не ви ли е обидно за вашето здраве на се отделя най- ниския дял от брутния вътршен продукт. Във всяка нормална държава биха протестирали за повече средства за здраве, тук основния страх е да не забогатеят доктори и сестри.

Накой има полза от тази стачка-но не и лекарите. те и без това месечно получават 1200 лв Малко ще кажете! Ами да, ама ние учителите получаваме само 300! Може би е редно да не започнем учебната година!

Не ви разбрам, хора - след като всички сме зле значи, освен да си мълчим и да се спотайваме като шушумиги, друг изход няма. Достойно наистина, а за резултатите - да не говорим. Браво на работещите в Пирогов и още повече при тази обстановка на натиск. И е крайно време всички да се разсъним вече - не може шепа бандюги да се подиграват с живота и съдбата на милиони хора, че и да се възмущават, като за капак ако никой рече да надигне глава.

Само Пирогов!!! Да живее стачката!!!

Абе, тъпанари, докторите ще се оправят с или без вас. Професията си е стабилна. Вие каква сметка сметка имаре доходите им да не се легализират и да са нормални. Официално ниските им доходи са вредни повече за вас . Да се остойностят мед. услуги (в момента получават измислени пари- не може операция да струва стотинки), Ама завиждате и ви е страх тази държава да стане нормална и всеки да се бори за нормален живот. Това го има в богатите нормални страни.

Май всички тука са разбирачи.. ми нека да направим следното: няма заплати на докторите, няма и лечение... да видим кой ще издържи повече? Докторите няма да умрат от глад, защото си имат изключително трудна за учене професия и ще си намерят работа в чужбина... а тия многознаковци като птп, люси,докото, макс,сиси,франко и др. идиоти, ще мрат! Защото ще трябва да ходи до Румъния, Гърция и т.н за да им направят спешна операция след като са се врязали с 300км в някое дърво.. Тогава онези мижави 500лв дето им ги искат под масата, ще си ги изплатят в натура, я крак, я ръка...а най добре глава..щото явно не могат да я ползват!

БРАВО, ПИРОГОВЦИ. НАЙ-ПОСЛЕ И МЕДИЦИТЕ ДА ПОКАЖАТ СМЕЛОСТ. ПОБЕДАТА Е ВАША. КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДЪРЖАВАТА ДА ПРЕСТАНЕ ДА Е МАЩЕХА ЗА ЛЕКАРИТЕ, А МАЙКА ЗА ШОФЬОРИТЕ. ПРЕКЛАНЯМЕ СЕ ПРЕД ВАС!!!

абе да се махат тия корумпирани типове,много важно.ако трябва ще внесем кадри.

До Рени обяснявам веднага-държавата негласно подкрепя корупцията в лекарските среди,защото хем не иска да плаща за спешна медицина,хем здравните осигуровки да са нищожни,за да може овцете да блеят леееелеее,кво убаво правителствоооо,хем медиците да са със запушени усти(поне част от тях).В нормалните държави се плаща от държавата за спешност и скъпоструващи лечения,а ако държавата или медицинската Ви застраховка не покрива разходите по лечението,задлъжнява на банките за години напред.Това е положението,безплате обяд няма!!!

До Курт-уважаеми господине с нордически ник,,да,наистина нямаме дежурен нощен педиатър,и къде Ви беше джипито,дето получава от здравните ви вноски до 2000 лева месечно?В Пирогов има дежурни детски-травматолог,к хирург,гръден хирург,неврохирург,т травма,хирургия ръка.Щом са преценили,че сте за педиатър,значи оплакванията не са били в компетенцията на никой от изброените специалисти.Такава е здравната система в България и няма защо да злобеете срещу Пирогов за това,че джипито Ви си е изключило телефончето...хайде много поздрави!!

Тези цифри дето ги хвърляте така в пространството меко казано ме съмняват! Не съм чувала Пирогов да е финансово задлъжнял, което навежда на мисълта: няма пари за планови операции - значи такива не се извършват, тежките случаи приключват преди да стигнат до неплатената фаза..... Доста нелицеприятна картина - не мислите ли?

чета тука и се сещам за оная история с казана на българите в ада и защо нямало дяволи за охрана до него... жалки сте, драги ми сънародници, жалки... защото всеки път, когато някой си потърси правата, и веднага го теглите надолу...

a litsevi opori niama li da gi karat da praviat??????

Цена на лечението на съветника Велев до момента, само медикаменти, без да се включва труда (неоценен): Анест 980 лв Антибиотици: 1800 лв. Кръвоспиращи (без тях щеше да загине от кръвозагуба): 17 000 лв. Други: прибл. 1200 лв Общо: 20 980 лв. Пирогов като болница ще получи 800 лв по клинична пътека в този случай. Останалит пари ще изядат постъпилите в болницата средства от планови операции. Ето за това протестира ПИРОГОВ Кой ще плати тези оставащи 20180 лв. (само до третия ден от лечението)?

Цена на лечението на съветника Велев до момента, само медикаменти, без да се включва труда (неоценен): Анест 980 лв Антибиотици: 1800 лв. Кръвоспиращи (без тях щеше да загине от кръвозагуба): 17 000 лв. Други: прибл. 1200 лв Общо: 20 980 лв. Пирогов като болница ще получи 800 лв по клинична пътека в този случай. Останалит пари ще изядат постъпилите в болницата средства от планови операции. Ето за това протестира ПИРОГОВ Кой ще плати тези оставащи 20180 лв. (само до третия ден от лечението)?

kato izklu4im prikazkite za dostoino zapla6tane i drugi ot nai-ob6t poriadak ima li niakade publikuvan konkretno na4ina za opredeliane na dostoinoto zapla6tane na medicite.

Искрено се извинявам на всички достойни лекари, за които професията ДОКТОР е призвание, а не средство за незаконно обогатяване. Защото няма нищо по-пошло от това да използваш болката и безизходицата на пациентите. А що се касае до емоционалното излияние в 18.39 ч. - на кое изречение да вярваме, на първото или на последното? Защото последното би трябвало да се отнася само до лекарите в частните клиники.

Докторче, кажи си името, да не идваме при теб, че с тази злоба си мноо зле!!!

Простаци и смотаняци са такива като Казак. Много български лекари напуснаха България и живеят екстра по белия свят. А иначе лекарите правиха стачки и във Франция, и в Германия, и в Израел и т.н. Въпреки че са многократно по-добре платени от българските им колеги! Заплата за лекар минимум 4000 лева! щом като за един прост шофьор е 1200 лв!