Прегрупират таксита заради метрото до летището

Необходимо е прегрупиране на такситата заради метрото до летището, каза председателят на Камарата на таксиметровите водачи и превозвачи Спас Атанасов.

Обратно в новината

Коментари - Прегрупират таксита заради метрото до летището | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пожелавам на повечето таксита да фалират поради няколко прости причини: 1. Това са едни от най-долните хора, които познавам. Без знания, умения и перспектива за развитие. 2. Карат 10-20 год. барутници, мизерни и колите им и те самите. 3. Мошеничествата им не свършват само с "помпите" на броячите. 4. По-нагли шофьори от тях не познавам-спират даже и на средата на ЖП-линията за да вземат или свалят клиент. 5. Представляват едно "супер" лице на България пред чужденците още със слизането им от самолета, влака или автобуса с "нежните" си тарифи. 6. Културата им и живота им се въртят около гуми, масло, части за коли, идеи за измзми на клиентите, и т.н. 7. При тях "мършата" в стадото е почти 99%. Може още да се изброява, но това стига. И последния път, когато се возих от летището до автогарата в 3 през нощта, мазника ми иска 50 лв. Ако искам. Е, пожелах му една нощ да му трябва линейка, да дойда аз и да му искам 500 лв. Ако иска.

да ти се връщат пожеланията и на теб, без обиди ако обичаш

Дискриминация, увеличаване на безработицата и фалити! Какво да правим сега ние с такситата? Преди един курс с чужденец оправяше целия ден, а сега...!?! Бойкоо...

голяма част от пътниците пътуват служебно и фирмите им поемат таксито, така че, оборот ще има

и безпереспективност. толкова таксита колкото има в БГ досега по света не съм виздал освен в много слабо разивти държави.

метана е евтино гориво таксистите карат внимателно и не си трошат колите могат да намалят цените и да привлекат пътници от градския транспорт

bobsyn@

Тук в България имаме една хубава поговорка: "За всеки влак си има пътници" Дали ще се возим на метро, на такси или други алтернативи всеки решава сам за себе си. Важното е да има реална конкуренция.

Като са недоволни сигурно в метрото ще търсят още ватмани, да се хващат да учат и готово. Пак ще возят хората. :)

Такситата са червеи, мързеливи мърши. Возих се при един човечец, който ми обясни че не отказва курсове и работи по 12ч/ден. -3000 лв/месец-чисти и се чудеше защо са толкова прости колегите му :)

Sm3hurk0

не си разбрал... 3000 ЕВРО чисти.... Я пресметни за да видиш как се изкарват 3000 лева чисти... 1. добави такса 300 лева за диспечер 2. Добави гориво 3. сложи застраховка ГО и допълнително застраховане на местата. Добави гуми масла течност за чистачки, филтри, масла, винетки,... 4. добави такси за разрешително, 5. отношението пълни / празни километри е около 65% Ха сега пресметни колко пълни километра трябва да направи таксито за да изкара 3000 лева Може да ги изкара, ама друг път ... или ако превозва и продава дрога Накрая и данък прчалба трябва да плати на оборота.....

magit@abv.bg

Само една поправка, плаща данък общ доход.

Мноого се радвам, на мен ми взема един и--от на таски 50лв от аерогарата до автогарата, и се хилеше като и--от. Сега искам да му видя смеха.браво за метрото.

на мен ми взеха ч0 лв само до 'плиска', така че си минал метар. е, на такси повече не се возя, те губят

Уха, откога го чакам този момент! А като вземахте по 5-10лв/км не ревахте, а?

В София си имате Бойко. Всичко се прави на вас софиянци да ви е добре. Ние от другите градове какво да кажем. Разписанието на Градски транспорт се пиеше от бакшишите. Във Варна автобусите се движат до 22ч. В Русе са до 20:30ч даже. В Пловив за летището няма друг транспорт освен такси.

хиде по леко с зависта, хората не са виновни че управниците ни са тупаци. нямам нищо против да се развиват по малките градове,но политиката им е такава идиоцка. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ами да спрем метрото, а ?

Хихихи! Хайде сега бившите летищни - протест срещу метрото, а бакшовете от града - протест срещу колегите им-пришълци от летището!

вие ги изкарахте по лоши от депутатите които крадат милиони а има и много свестни тахита. ползвам един човек който си е честен и му званя всеки път и само той ме кара но съм се возил и при други общо взето 50 на 50

Бакшишите да благодарят за това на двамата депутати от БСП-то Мутафчиев и още някой си,които предложиха популистки преди изборите увеличаване на пределната възраст на 15 години.Това има резон за градчета като Каспичан и Симитли,но за големите градове си е вид мечешка услуга за шофьорите заради увеличаване на броя коли и повечето средства за поддръжка на остарелите трошки.

от 24:00ч.до 05:30ч няма градски транспорт и ще си избият загубите от деня.

А сега виж колко са полетите в този диапазон ;)

Нощно време освен таксита друго по улиците не се движи. Така или иначе.

Бакшишите да благодарят за това на двамата депутати от БСП-то Мутафчиев и още някой си,които вдигнаха тавана на 15 години популистки преди изборите.Тези години имат резон за градчета като Каспичан и Симитли,но за големите градове се явяват като мечешка услуга за самите шофьори заради увеличаване на броя коли и повечето пари за подръжка на старите трошки

2-3 пъти в годината ми се налага да ползвам такси до и от летището. Викам си го по телефона, а на летището отивам на гишето им. Давам по 50 ст. повече, но винаги всичко е било точно. Идва кола с достатъчно голям багажник, помагат ми за куфарите изобщо съм доволен. Ако съм с повече багаж пак бих ги използвал, но обикновено багажът ми е компактен и ще използвам метрото.

Ало такситата, и ко ше праим сега.....айде пак на селоооо

Често ми се случва да ползвам такси за кратки разстояния - за 2-3 лв. Доста често получавам отказ, да ме транспортират. След като ми кажат, че не искат, директно им тряскам вратата. Когато спра такси и видя мангал вътре, пак тряскам с все сила вратата. Щом отказват за 2-3 лв курс, значи са оядени, защото от такъв курс имат най-много сметка, но на тях акъла им не достига.

А като пуснат и метро отсечката до Бизнес парк София...леле - не ще реват...

горките бакшиши живи да ги оплачеш

ГАДНИТЕ БАКШИШИ. ЖИВИ ДА ГИ ОДЕРЕШ. ;)

Алчни бакшиши от глад измрете!

Щом бакшишите недоволстват, значи вървим към по-добро.

А защо не свалят малко цените и не подобрят малко услугата? В Румъния такситата са по-евтини. С около 10-15 стотинки на километър и престоят и повикването са на половина. Да не говорим за 'великото' обслужване, което получаваме тук от таксиметровите шофьори. Или пушат или говорят нон стоп по телефона или гледат телевизия. Иначе мрън мрън, "за 5 лв к'во ша прая в Гео Милев?" Едва ли не "Егати яката услуга ти правя, дето ще те закарам за 8 лв до Младост, пък ти гледай поне 5 лв бакшиш да ми оставиш" Всички седят и чакат кирии от Люлин до Младост поне за 20 лв на максимата 2 такива кирии и изкарвам надницата. Що да се бъхтя за 10 курса по 4-5 лв

В чофката и толкоз !

Пътя от летището до центъра не е 18 минути, според мен е почти 30 минути.

Ти като черна станция мърмориш, не можеш ли да се зарадваш на новото, построеното за нас? Жалко човече!

Хвани такси за по-бързо. Тук и да се оплакваш, няма файда.

Ха! Ами за закрият метрото и да спрат градския транспорт, за да са доволни бакшишите и да ни вземат по 100 лева до центъра!Тогава може и през ден да са на работа!

Да протестират срещу метрото сега... :D

Крайно време е да започнат да работят.Може и да греша но съм забелязал че от който нищо не става, почва работа като охранител или таксиметров шофьор.

Също и като полицай, или журналист:)

Особенно журналист,отговорност никаква само пушек и шумотевица.

с малката разлика, че за редовен полицай и журналист трябва да завършиш висше учебно заведение

Нали все се оплаквате,че плащатате лизинга и няма да върнете ресто а сега ...........................................................................:)))

Да минат всички таксита на методиката на Юбер и по естествен път ще им се урегулира бройката, а качеството ще се вдигне в пъти!

Бакшишите искаха да протестират срещу Убер, сега да очакваме протест срещу метрото

Га ядохте кифтетата ни ривахте. Няколко курса на ден и след 4 часа - дОма. Не бачкаме за толкова малки курсове, виж колегата... Свърши тая май.