Коментари - Метрото до летището беше открито | dnes.dir.bg
назад

Метрото до летището беше открито

Когато цифрите говорят и тези, които преди управляваха т. нар. “синя“ София, ще замълчат. За 23 г. - 9 км метро, откакто ГЕРБ управлява - 30 км метро за 10 г.

Обратно в новината

Коментари - Метрото до летището беше открито | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Браво на Бойко! То метрото стана само благодарение лично на Него! Умен човек, високо интелигентин, фин и с богата култура. Освен туй е честин, неподкупен и милее само за народа. Един втори Левски! Без него метро не щеши има! Кумунистите преди като Софиянски за 20 годин не можаха и 2 километри да направат, а само едни мръсни станции и мизерлък беше. Добре, че дуйде Бойко, та работите тръгнаха!

Това е страхотна новина на която лично се радвам. Браво

Вчера разгледах новите метростанции и са много красиви.Направих и много снимки.Навсякъде чисто и всяка станция е различна сама по себе си.Само не ми хареса статуята на Орфей -все едно е прокажен и е направен от отпадъчни материали.Връзката с терминал 2 е перфектна.

Не разбираш от артефакти, миличка. (За теб това е нормално). Тази статуя е истинско абстрактно изкуство, докато станциите са зле. (В смисъл Летището и Експоцентър са добри).

А каква е връзката с Терминал 1?

Предполагам си е останал рейса. Терминал 1 отдавна не се използва от пътници.

Нискотарифните се обслужват там

Добре, че Орфей не може да се види. :) Има да се чуди, какво не му в ред на хората в това бъдеще, че са го направили толкова грозен.

Добре са открили метрото но последна спирка е отворена и много е студено и духа от всякъде €Толкова ли нямаше още поликарбонатни плоскости да затворят всичко .Да е топло на хората .

GOLIAMO BRAVO ZA NOVATA LINIA NA METROTO DO LETISHTETO! ZA MENE, SOF. METRO E NAI-HUBAVOTO OT MNOGOTO KOITO SAM GI VIZHDAL I SMA SE VOZIL (I NAI-EFTINOTO). NO STATUIATA NA ORFEY E SLOZHENA ZA DA SINVOLIZIRA ...BULGARIA?? TOVA NE GO NAMIRAM PRAVILNO. ORFEY E BIL I E CHAST OT GRATSKATA MYTOLOGIA. I POCHTI VSICHKO KOETO E NAMERENO V RODOPITE E GRATSKO/ DAZHE KRIM E BIL KOLONIA NA GARTSIA PREDI HRISTA I IMA DOSTA GRATSKI IMENA TAM - SYMFEROPOL E 100% GRATSKO IME..I DRUGI TAM...

Много сте нагли, щом считате и траките за гърци. Гърци изобщо не е имало на север от Олимп. А българите никога не сме отричали, че преди нас тук, включително и в Родопите, е имало траки, народ със собствена световно призната култура.

Това са думи на българския премиер Бойко Борисов. Опороченото детство на българския премиер, разбира се, не е единствената травма, която му е била нанесена от комунистите. По-късно, като юноша, той е станал комсомолски секретар. Отново насила. А младостта му е била опорочена от насилствено членство в БКП и насилствено учене в милиционерската школа в Симеоново. Мъките на Бойко Борисов обаче не са свършили с падането на комунизма. Както знаем, след промените той е бил принуден да напусне МВР, защото не е искал да напусне БКП. По този начин се оказва, че тяхната партия така здраво е опорочила детството, юношеството и младостта на Борисов, че той дори не е искал да я напуска. Мръсните номера на комунистите спрямо Бойко Борисов обаче не свършили с падането на комунизма. По време на прехода тяхната партия принуждава нашия премиер лично да охранява сваления комунистически диктатор Тодор Живков и да му разтрива ушите сутрин, обед и вечер. Така, опорочаването на живота на българския премиер продължава с пълна сила. Стига се дотам, че Бойко Борисов присъства лично на откриването на паметника на Живков в Правец, което вероятно е било кулминацията на унижението и принудата за една истинска жертва на комунизма. Сега и Вие му тровите живота с незначителни проблеми в битието и житието му при бандитите и в българската милиция...

Колкото и да го прикриваш от самолет си личи, че си прост комунист или още по-прост атакист! ;)

Имайте милост към това нещастно дете Бойко Методиев Борисов, той е бил жертва на комунистическия режим и това се отразило на неговата психика, превърнали са го в болен шизофреник, отявлен нарцистичен простак и ревностен радетел за човешки добрини и кражби от бюджета, само да го докопа, оха как само ще краде и ще се облизва, пенсии ли я никакви пенсии, да го духат простите. Той още носи травмата от убийството на дядо му и плаче вечер сам като куче в с.Банкя. Що се отнася дядото, убит от комунистите след Девети септември 1944 г. - не се опитвайте да правите личен политически капитал от това, защото историческата и житейската истина може да се окаже съвсем различна. В същност тя си е различна, но не е в интерес на страдащия за дядо си Бойко - това просто и невинно дете на комунизма. Самият той твърди: Тяхната партия ме караше да ходя с червена връзка. Тяхната партия насила ме караше, те ми опорочиха детството.

Обаче, ако нямахме милост към тъпите и нещастни тролове, отдавна щеше да си 2 метра под земята.

Браво !!! Да ни е честита връзката Център - Летище....Слезнах на спирка "Искърско шосе"...там вероятно Ще има връзка с Ж.П. транспорт...но сега там няма нищо..освен спирката...нито каса...нито пейки...нито санитарен възел....един сравнително Тесен перон...и..малка надежда за Гара

От дете чакам момента, в който ще се возя,бързо,удобно и приятно.Прекрасно завършен проект,изцяло в услуга на софиянци.Който е против,да не се вози.

метрото е започнало да се строи през оемдесетте години на миналия век така, че герб нямат нищо общо, само рязането на лентички им се падна

Sm3hurk0

Яко го тегли манията за рязане на лентички !

Всички досега строяха повече или по-малко само обаче боко е толкова самовлюбен в себе, че немислимо е да не се похвали или да не го похвалят. При тройната коалиция например магистралите са в двойно пъти повече построени в км отколкото герб през 2009-2013, данните са от Пътната Агенция.

Метростанция - Metrostation Супер английският на ГТ-то strikes again, nyukka.

МНОГО ЛОШО УДАРИХА"БАКШИШИТЕ"С ТОВА МЕТРО!ЕДНОТО КРАЧЕ СЕ ЗАТВОРИ!!!

Sm3hurk0

вдигат цената и пускат пълния дебит на останалото кранче... в цяла Европа няма толкова ниски цени на такситата.

И толкова ниски заплати

Корнелий

В Румъния са по-еФФтини . . .

браво боико..много се радвам са метрото...сега и метрото со овча купел *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Браво, ГЕРБ! Това несъмнено ще подобри и улесни емиграцията!

Хвърлих вече едно око на новото метро. Забелязах някои неща. "Цариградско шосе" - наистина хубава, добре направена станция. После участъкът между нея и следващата не е подземен, каквото впечатление се създаваше, а си е практически наземен. Станция "Дружба" - нищо особено. "Искърско шосе" - нищо особено - става по принцип, но биваше да теглят един по-сериозен парцал по пероните; някои от входовете/изходите не се ползват и са затворени засега. Станцията "Софийска света гора" е обречена да бъде най-малко използваната в цялото метро. Поне докато не се развие зоната или не се направи някакво пряко мостче през калта към Бусманци. Новите улици около станцията са си съвсем прилични на тоя етап. Естествено извън улиците има предостатъчно кал за цяла армия прасета, не е като да няма. Преди летището е единственият изцяло открит участък без навес отгоре - явно не е проблем ако вали. Самата станция е доста добре направена, с малко по-скъпи материали като се почне от по-хубавите плочки. Единствената с островен перон, като от едната страна има неприкосновен запас от 1 метросъстав. Три дървета в саксии, иглолистни, чак с цветенца долу. И в самото летище има подобни, ама широколистни - някакви лимони или маслини. Интересно, в по-стари снимки и публикации май се утвърждаваше, че ще са 4 саксиите с дръвчета, явно едната е хартисала някъде. Имаше и един неумит умивалник, к. по принцип не се вижда, ама аз го видях. Интересна и големичка статуя на Орфей. Лично на мен ми хареса много, което си е субективно, но няма общо със статуята-символ на София пред Булбанк, която си е тъпичка. От това място се разкриват и хубави гледки към Балкана и пистата, където се бяха събрали много люде с деца да гледат как излитат/кацат самолети. Общо взето това е.

Чудесно. Метрото наистина е чудесна придобивка, но има още доста квартали и обществени сгради, които са далеч от обсега му. По-бързо действайте с третия лъч.

Разбрано! Тази година почваме третия диаметър. Друго?

Мирослав

Давайте, мислете и за четвъртия вече!

БРАВО на най добрия кмет до сега Йорданка фандъкова

Все си мислех, че квантовата механика е едно от най-големите загадки на природата, но днес, след като видях метростанция "Софийска света гора" вече не мисля така. Това е най-голямата загадка на вселената. По-безкрайно от човешката глупост няма. :))

Къде е тази станция-имам предвиид-дружба-ясно,летището-ясно, но там-какво има, къде се намира?.

Намира се в абсолютното нищо.

БРАВО! Тоя "Българин" що не се върне в училище и да разбере кой е Орфей. До кога ще сме принудени да четем писанията на простаци.

Да Българин съм не съм "трак" има сума ти статуи на Орфей навсякъде, а ти се върни на училище да си припомниш колко Българи има и как те нямат дори един паметен знак.

Аз пък съм българин-тракиец. Потомък на държавата на одрисите.

добре де, що не направиха и топла връзка му станцията и терминала?

Не е късно да направят и в бъдеще

Каква е тази нова скулптурна олигофренщина. Толкова ли няма скулптори, които да не са формирани по времето на комунизма. Аман от ъгловато соц. изкуство. И стига с тези тракоманщини не можа ли да има скулптора на някой Българин все пак София е столица на България и Българите, а не на Тракия и траките.

Добра идея е с Орфей. Гърците искат да кажат,ч Орфей е грък, а ние ,че е тракиец-тоест нащ предтеча-ниее сме потомци на прабългари, славяни и траки. Орфей е наш, не гръцки

Ти нищо не разбираш от изкуство! ;)

Апаратът ми таксува картата. На това безплатно ли му се казва? не става въпрос за лвчето, а за принципа.

Как публикувахте коментар в 13:12, като метрото е открито в 13:00 официално за гражданите?

Мобилни комуникации, смарт телефони?? Вие от кой век сте?

Вие на коя спирка се качихте? Само новата отсечка е безплатна. Ако се качите от летището и слезете на Експо Центъра ще ви е безплатно. Всичко останало се таксува.

Имаш основание за недоволство, ако е така. Пиши до метрополитен, със сигурност ще ти върнат парите!