Кърпят дупките на Околовръстното на София

В София се извършва аварийно закърпване на улици и булеварди, както и работа по текущите ремонти в града, съобщиха от Столичната община.

Обратно в новината

Коментари - Кърпят дупките на Околовръстното на София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Цялата държава е в кръпки. И по тия кръпки се движат луксозни лимузини. За мошениците лимузини, а за народа - кръпки.

Както и да кърпите - НЕ СТАВА. В асфалта се образуват пукнатини, които нарастват до степен дупки след известно време. Гледам идеална кръпка направена, ще кажеш бижу - след година максимум около нея зейват микродупки и целостта е нарушена. Пести се катран а той е важен компонент за да не се рони асфалта и пак като мине някой тир дупката лека полека се отваря. Прав е колегата по-долу главна вина има и неравният асфалт, пътищата не се отводняват добре и от там проблемите защото влезе ли вода в пукнатините пътят вече ще стане на дупки със сигурност.

лошо геоположение,слабо управление,столица-кочина ,кмет-учителка по руски,мякащи пришълци(столичани в повече) Направо ум да зайде от щастие !

И как ги тампонират,на другия ден пак се е изровило или седи като кюфтета,а парите вече са усвоени и дадената улица се води закърпена.

Тоя инжекционен метод е пунта мара. Точно след 3 дни дупката се е отворила отново.

Инжекционен метод на хвърлянето на асфалта с лопата ли му викат? Оня ден с тоя метод/с лопатата/ пълнеха дупки по магистрала Тракия. Сигурно като пътувам след няколко дена пак ще са си дупки. Баси крадливото племе гробари.

Тази далавера с дупките наистина е голяма,всяка година дупките се пълнят,всяка! Което ,какво значи,че и всяка година зейват отново същите дупки! Наливат се нашите пари всяка година в едни и същи дупки....

Далаверата с дупките е голяма. Асфалтобетонът /асфалтовата настилка/ като материал е доста устойчив на горива, масла, на повечето киселини и основи. Уязвим е в значителна степен от ГЛИНЕНАТА ЕМУЛСИЯ. В обикновената улична кална вода се съдържа и известен процент от нея. Компресирана от автомобилните гуми в малките неравности, тя разрушава настилката и се получават по-големи неравности, които прерастват до ями. За да не се получава това е необходимо, водоодвеждащите шахти да са в изправност, а не както сега, много от тях запушени, или направо липсват. Крайпътните канавки са неподдържани, често и заприщени. Не трябва да се допуска попадане на земя (пръст) върху платното от прилежащите сервитутни ивици, или от кални автомобилни гуми. Свойството на глинената емулсия да разрушава молекулните вериги на тежките въглеводороди е било използвано в миналото, когато жените са миели косите си, от полепнали по тях сажди от огнището с... ХУМА, което е най-чиста бяла глина.