60% се жалват, че няма откъде да купят билетче

45% от 15 735 българи, или всеки втори си признава, че е пътувал поне веднъж гратис в градския транспорт.

Обратно в новината

Коментари - 60% се жалват, че няма откъде да купят билетче | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

нали сте столица на културата, що са ви мръсни кенефите?! нали се пишете големи буржоа?! Еба*и и кухото самочувствие. А е вярно, че няма от къде да се купи билет. Бутките за билети по крайните спирки бяха закрити по кварталите, само че на тяхно място не сложиха автомати за билети. И така човек трябва да си носи винаги тесте с билети, да не би да му свършат сутрин/вечер на крайна спирка.

Сменям три линии в София. Имам карта - лесно, удобно и икономично.

Нивгаш не съм имал такъв проблем!

Аз попаднах шофьор на автобус, който имаше билети, но не искаше да ги продава, защото му били малко и ако се свършели щели да го накажат, че няма. Автобусът беше 114.

Това си е проблем на шофоьра, Ани. Тутакси пиши жалба до ЦГМ с инвентарния номер на автобуса (пише го отвън) и по коя линия и кога. Мотат се по един месец, но правят проверка и глобяват такива измекяри - от опит го твърдя.

ДО хм:Ами те всичките са почнали с билетчето и са натрупали милиони, като спестят и от закуски-правят милиарди. ХМ,започни (ако можеш) да мислиш-ние краднем от нас

Това с градския транспорт си е самата истина. Преди пет дни ми се наложи да пътувам с трамвай 7, като се качих на НДК и за да си купя билет за 2 спирки ми бе необходима 1 спирка, за да стигна от последната врата до ватмана и да си купя билет, защото автомата беше изключен. За мен е важно да съм изряден пътник, защото при най - малкия гаф обществото ще гракне не само по мен, но и по отношение на цялата институция.

Значи, да пътуваш без билет в градския транспорт е най-тежкото криминално деяние у нас, така ли? А онези дето гепят милиони и дори милиарди?

Ми виж как реагират контрольорите, ако нямаш билет, и как реагират съдиите, ако някой е "усвоил" няколко милиончета, и получаваш риторичен отговор на риторичния си въпрос.

писах,писах,ама не разбрах-да продава ли шофьора билети,да си купуваме ли ние,да пътуваме ли гратис?Щото в метрото гратис няма,при зъболекаря,лекаря,адвоката,в магазина също!Шофьорите и те деца хранят и те душа носят

bobsyn@

Лично аз останах проятно впечатлен от градския транспорт в Прага. Хем по реповете продават билетчета, хем на големите спирки има автомати за билети, хем на вратата на превозното средство има номер, на който като се прати sms получаваш номер на билет и до кога е валиден.

Защо ли взе сме на опашката на всичко? Как може в ЦЯЛ свят като се качиш в автобуса да кажеш на шофьора до къде пътуваш, и той да ти продаде билет. След което да потегли. Тук не можело. Ми не може, щото няма правила.

като няма от къде да си купувате билети, си вземайте карти! Със снимка 50 лв. без снимка 60 лв. Така ще можем да ви следим кога ходите на работа, колко време отсъствате и да ви крадем жилищата!

тва е факт. Глътнах си езика преди години като се оказа, че по-евтината абонаментна карта е със снимка и егн. А после с нея се чекираш по разни четци в тролеи и не знам къде си, та хубаво да се разбере това егн по кой маршурт се движи. Писах жалба за това, тия в отговор ми цитират собствената си наредба, демек така сме решили, така ще си караме. Пълни скапаняци.

Е, може ли, може ли?!? `В такива случай ватманите директно отказвали да продават билетчето.` Вземете вече го научете това Й в мн.ч. Как ще напишете думата в ед.ч. ми е интересно.

Първо -Всички шофьори от вътрешна заповед са длъжни да продават билети.Следени са от диспечерите и от ДАИ.Нарушителите се глобяват! И от тук започва големия АБСУРД!!Шофьора да кара ли,светофар ли да гледа ,предимство на някоя мутра ли да направи,щото бухалката му е сигурна,бабичките ли да чака да се тътрят на вратите,билети ли да продава.Тарикатите нарочно дават 10лв.за един билет,защото даването на ресто бави шофьора с графика.И цялата тая какафония е едно ГОЛЯМО нарушение на безопасноста на движение.И в Центъра за Градска мобилност го знаят и КАТ го знае -но какво от това.Знаете ли колко песионери работят,защото нанашата златна младеж не и се става в 03.30за работа.но могат тогава да се връщат от дискотека! Ако уволнят пенсионерите,рейсовете ще са на 2ч.А ти Данчееее можеш да си пътуваш колкото искаш без билет,тъкмо няма разсейваш шофьора,но запомни-безплатен обяд няма.Ще ги плащаме тези рейсове прескъпо!

майна, шофьорите продават билети на спирките, при спряло превозно средство и точно приготвена сума! Разлепено е из всеки автобус. Пенчо бре, чети!

Тази информация тук е малко съмнителна. В Стара Загора, например, можеш да пътуваш без билетче само ако контрольорката, която продава билетчета вътре в самия автобус, по някаква причина не ти продаде билетче.

СЕГА КАТО ЗАТВОРЯТ И ВСИЧКИ СТАРИ БУДКИ ЗА ВЕСТНИЦИ В СОФИЯ,СЪВСЕМ НЯМА ОТ КЪДЕ ДА СЕ КУПЯТ БИЛЕТЧЕТА.

Няма извинение .. който иска да пътува да си купи билет. аз съм протви водача да продава билети .. КОЙТО ТЪРСИ НАМИРА

Ако не си от съответния град (а от град, където продават билетчета в автобуса), може и да не си се замислял, че предварително трябва да си купиш билетче.

Шофьорите са длъжни да продават билети (при точно приготвена сума). Ако откажат или кажат, че нямат билети се пуска една жалба до ЦГМ и си получават наказанието.

Само, че кабините на някои автобуси са така направени, че пътникът няма достъп до шофьора, за да си купи билет. Трябва да слезе от автобуса и да чукне на съседната врата, която е само за шофьора.

Това с преправянето на кабините също е нарушение.

Е аз пък от години пътувам в 204 без билетче. То такава гъчканица в тези малки рейсчета, но пък ми спестяват по 2 лв на ден.

Абе, тролче, ти на всяка новина ли ще плюеш срещу 204?

ДАААААААААААААА

А ЗАЩО НЕ ! Карат С като са спонсори на ГЕРБ, трябва ли да ни тормозят всеки ден! Герберите по нищо не се различавате от комунистите, нали сте от една мая.