Коментари - Ковачки цъфна от голфа в Царска Баня | dnes.dir.bg
назад

Ковачки цъфна от голфа в Царска Баня

Общинска банка и Магазини Европа са инвеститори в проекта за изграждането на голф игрище и спа-център в района град Баня.

Обратно в новината

Коментари - Ковачки цъфна от голфа в Царска Баня | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Krustnika i za k..a nqma da go hvanete. Kovachki e nai-umnata mutra, zastoto rqdko se poqvqva lichno v mediite ,a oshte po-rqdko privlicha vnimanie varhu sebe si

Тоя па що е още жив ?

Много моля, да погледнете следното: 1. Об.Н.С. не е търговско дружество 2. съветниците не са борд на директори и нямат права по ТЗ 3. кметът внасяйки подобни записки извършва престъпления по глава 1-ва 4. Нека, да се знае, че промяната на собствеността от общинска в частна става само с РЕФЕРЕНДУМ, много, много бавно и внимателно. Иначе, познавам, лично някои от съветниците на общината, не мога да го докажа, но им личи, че са подкупни и са взели много пари за софийските боклуци и за подобни далавери. * дано този път ми публикувате мнението!

Защо не платят първо осигуровките на работещите в супермаркети Европа пък тогава да инвестират в голф игрища?

Това е меко казано безобразие! Важното е да се разбере от всички ни, че мафията владее страната ни, и просто няма спасение. Корупция навсякъде и във всичко - това е девизът ни днес! НА ВНИМАНИЕТО НА ПРОКУРАТУРАТА: Об.Н НЕ Е ТЪРГОВСКО ДРУЖЕСТВО. СЪВЕТНИЦ НЕ СА ЧЛЕНОВЕ НА БОРД НА ДИРЕКТОРИ, ЧЕ ДА СЕ РАЗПОРЕЖДАТ С ИМУЩЕСТВО И ДА ПРАВЯТ СДЕЛКИ. КМЕТЪТ, ВНАСЯЙКИ ПОДОБНИ ДОКЛАДНИ Е ПОДБУДИТЕЛ КЪМ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ПО ГЛАВА 1-ВА ОТ НПК. А на населението на Карловската долина - тази сапунене оперета, никога няма да се състой! Вервайте ми ?! И нека, Симеон 2-и да си ходи! НАРОДЕ ????

Той на баня отишъл бил човека. Ха да му е честита Банята. Ми като не им е съселянин на банчани то сигурно може и чуждестранен/странен инвеститор да се яви. То мутрите и там трябва да се завъдят, сой да отгледат.

Този кога ще го затворят?

Да ви е чистито, граждани селяни от Баня! Както се казва: таз година голф клуб - догодина гол гъз! Ще ви открият 400 работни места, ама като се сумират човеко-месеците по време на строителството. Може да се и повече. Като се завърши строежа работните места ще станат десетина двайсет и то за перачки, за градинари, за санитарки (да сменят памперсите на бабите и дядовците) и др. подобни. Какъв е тука общественият ви интерес!? Мистерия! И защо общината влиза с апорт? Защо не продава земите и правото на строеж на търг? Защо не поиска от инвеститора да построи лечебен център на базата на водата в Баня, който да е достъпен за ползване от всички и туристите да спят по къщите на хората в Баня. Тогава парите ще останат у хората и общината на Баня. Това щеше да е грижа за местната общност. Сега ще получите в Баня втори Девин. Прекрасен затворен комплекс, в който нито местните ще влизат, нито гости, които не спят там ще се пускат. В прехваления Орфей в Девин външни се радват на балнеологията от понеделник до петък (и то ако мениджмънта прецени или ако няма мероприятие на конгресния туризъм). В събота и неделя външни (тоест тези, дето спят по квартири и семейни хотели) не се допускат, т. к. се пази спокойствието на гостите. Лошо няма - звездите задължават. Но къде е интереса на местните общности! Как ще посрещат средния български турист, уикенд туриста. И сега местните в Девин през зъби мрънкат, че хотел Орфей им е седнал на водата и всъщност е дръпнал малко на брой богати клиенти, а е разгонил другите. Всички тези комплекси просто канализират финансовите потоци и го концентрират в туропраторите и хотелиерите. На някакво по-горно корпоративно равнище може да се окаже, че собственикът всъщност е един. За местните остават трохите под формата ниски заплати и някаква мижава заетост. Неслучайно девизът на инвеститорите е строиш-продаваш- и бягаш. Това ви чака, уважаеми граждани селяни от Баня. Да ви е честито! Това, се отнася с пълна сила до всички общини, особено до тези, в които има балнеоложки ресурс. Павел баня, Велинград, Вършец, Кортен изобщо навсякъде. Строителните талибани, които осраха черноморието са се насочили и към тези локации, и към язовирите. Въпрос на време е да четем подобни новини. За съжаление само просветените еколози от софия няма да помогнат, дакото местните хора не разберат, че е по-добре български и др. туриси да им спат по къщите и да са дребни хотелиери, отколкото да се перачки и чистачки по апартаментските комплекси и вилни селища. Ако местните не преодолеят този слугински манталитет корумпираните местни администрации ще харижат природните ресурси за жълти стотинки на бързообротните инвеститори и после ще се чудят защо няма туристи. Туристите, ако ги има, ще са зад оградата и ще са арестувани по состемата ол инклузив, демек всичко включено в предплатената цена. Даже и баничарниците по такива места ще фалират.

Мафията излиза от сенчестия бизнес и мутира в стратегически инвеститор!

Чужди инвеститори не могат да печелят такива проекти, защото действат по правилата. Най-напред трябва от този проект да вземат комисионни общинарите, после българският инвеститор продава участието си на западен инвеститор със сериозна печалба и в крайна сметка се оказва, че ощетените са българските граждани. Докато не се изгради гражданско общество ще е така, т.е още 20-тина години.

няма по мизерна верига от европата поне като имаш пари напарви обектите си европейски. ковачки ела виж мизерията си