От 1 април започва ремонтът на ”Витошка”

От първи април започват ремонтните дейности на бул."Витоша" в участъка от ул. "Солунска" до ул."Алабин". Вече се подготвя демонтирането на трамвайните линии.

Обратно в новината

Коментари - От 1 април започва ремонтът на ”Витошка” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За последните години направиха няколко ремонта на центъра ,на едно и също място. В по-страничните квартали е разровено като след война.Аз ходя по тротоарите и се препъвам в нагъната настилка.Миг невнимание и си счупих ръката.

София е столица на постсоциалистическия кич, на платежоспособното безобразие и на недоволните тълпи. По нещо напомня комунална квартира от съветски тип пренаселена, битово дезорганизирана, сприхава. По улиците се мотаят кучета в меланхолно състояние, замислени същества пред кастрация. Отвсякъде долита диалектен говор и сподавена чалга. Атмосфера на примитивна социална възбуда, досада от задръстените улици и самота. Такова е моето чувство.

Като чета коментарите става ясно ,че помиярите са хората а не кучетата!

Ами и на мен не ми се иска Диков и компания от СО да крадат и да правят далавери, ама на....правят!

Обзалагам се, че с парите,заровени в нескончаемите ремонти на "Витошка" можеха да сеоправят улиците на поне 10 квартала, които сега тънат в неописуема мизерия. Време е ДАНС да се заеме с проблема.

пак ли ?

глупаци... не им се иска втори фонтан, защото първият не е направен като хората... вместо веднага да го оправят и да се извинят на софиянци заради кражбите по проекта, се оплакват!! абсолютни нищожества!

Другарю Диков, дали ще махнете рекламите тип сити лайт по Витошка, които от дълги години лъжете, че не съществуват по тактичния начин, че уж се ползват само за културни кампании на общината. Хората минаващи всеки ден по Витошка знаем, че е плоска лъжа ;) или за да отговориш първо трябва да питаш Другаря Гергов, ако ще го питаш, питай го и за спирките, че и за тях лъжете, че се ползват само за общински културни реклами ;)

май и за стотиците реклами по ел. стълбовете е същото, защото по наредбата на Диков и те не би могло да съществуват. Чудно дали Г-жа Реклама арх. Пангарова цепи баницата с някой и знае ли изобщо Диков за мащабите?

Махнете фонтана и сложенте по цялата Витошка 4-5 чешмички на еавни разстояния. Но да са кокетно направени и да не могат кучета да лоча от тях както при музея Земята и хората.

Пак ли?

Все пак е интересно, какво ще стане с първия фонтан. Така ли ще остане -за украса!

Предлагам там да се сложат кашони, да се постелят черги и десетина панички с вода и всеки който минава да подхвърля храна на събраните от "4 въшки" поне 30-40 кучета. Да се назначат и 3-ма ветеринари (с по поне 1500 лв./мес.) да проверяват храната и да пазят псетата.

Това псе на снимата символизира София и България изобщо. Кога ще ги изтребите тия псета, господа Общинари!? Кога ще спрете кранчето на Кучешката Еко-Мафия? Ако глобявахте с 1 стотинка за всяко 1 изпражнение по улицата всички кучешки организации, те сами щяха да избият кучетата.

Уважаеми г-н Диков, Бих искал да знам подробности за договора за фонтана, който беше изграден втори път!?!?!?!?!? Има ли в договора: 1. ГАРАНЦИОНЕН СРОК; Имаше ли течове в гаранционния срок? 2. ИМА ЛИ БАНКОВА ГАРАНЦИЯ ЗА ДОБРО ИЗПЪЛНЕНИЕ? Ако има, защо не е отнета до сега? 3. ИМА ЛИ КЛАУЗА ЗА ЗАДЪЛЖЕНИЕ НА ИЗПЪЛНИТЕДЛЯ ЗА ОТСТРАНЯВАНЕ НА ПРОБЛЕМИТЕ В ГАРАНЦИОННИЯ СРОК? И така нататък!!!!!!!!!! ХАЙДЕ ДА НЕ СЕ УЧИМ НА ЕЛЕМЕНТАРНИ НЕЩА, НАЛИ СМЕ ЕВРОПЕЙЦИ!?!?!? И ПРЕДПОЛАГАМ ПОВЕЧЕ ОТ ПОЛОВИНАТА ЛИЧЕН СЪСТАВ ВЪВ ВИСШИТЕ ЕШАЛОНИ НА ВЛАСТТА Е ПОЛУЧИЛ ОБРАЗОВАНИЕТО СИ В: САЩ, Англия, Франция, Германия и т.н.!? ПРЕДЛАГАМ НА КМЕТА - г-жа ФАНДЪКОВА да изиска договора и да се види има ли пропуски!!! Ако да - ТОЗИ ЧОВЕК И НЕГОВИТЕ ПОДЧИНЕНИ, АКО ИМА ТАКИВА ДА ПОЕМАТ СОЛИДАРНО ОТГОВОРНОСТТА И ДА ВИЗСТАНОВЯТ ЗА СВОЯ СМЕТКА ВСИЧКИ ПРОБЛЕМИ ПО ШАДРАВАНА!!!!! И АКО ТАКА ПРОЦИДИРАМЕ С ВСЯКО НЕЩО - БЪЛГАРИЯ ПОЛЕКА ЛЕКА ЩЕ СИ СТЪПИ НА КРАКАТА!! ХАЙДЕ ДА НЕ СЕ УЧИМ НА ЕЛЕМЕНТАРНИ НЕЩА, КОЙТО СА ПОЛЗВАНО ОЩЕ ОТ НАШИТЕ ДЕДИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Един фонтан не можем да направим. Но да даваме акъл сме първи. Не че не сте прав за казаното - прав сте! НО да даваш акъл отстрани е много лесно, а да направиш фонтан - никак даже се оказва.. Не занм защо е така!

ХОРА ЗАВЪРШИЛИ НА ЗАПАД НЕ СЕ ДОПУСКАТ В УПРАВЛЕНИЕТО НА БГ - ПРОВЕРЕТЕ

Дата е подходяща за този ремонт. Не правете тази грешкапак, ако имате мозък.

Не разбирам какво се случва в държавата.Какви ремонти на улици правите?Ремонт в съзнанието и манталитета на българите е необходим със заповед и глоби за неизпълнение на предписанието.Започва се от върховете към народната маса.Закони и марсианци да следят изпълнява ли ги българина.Глоби и тояга и ремонта ще е успешен.

За някои хора просто няма угода, независимо какво се прави.Те няма да бъдат доволни, защото или не ви харесват, или не харесват работата ви. Те може дори да нямат конкретна причина, която да посочат. Повечето хора не разсъждават много логично.

Колко пъти в последните 8 години разкопаваха "Витошка"? - Всяка година. Колко логично е да правиш на една къса отсечка всяка година ремонт и да разкопаваш и после да поправяш вече изградените настилки, ел. инсталация, колчета, и т.н., вместо веднъж да я направиш както трябва и да не пипаш улицата поне 5 години?

Този фонтан е символ на българският преход :)

Силно се надявам простите мозъци в общината да са се сетили как ще решат проблема с конфликта между колите, движещи се по Солунска и пешеходците, разхождащи се по пешеходната Витоша, защото последните си джапат по АВТОМОБИЛНОТО платно на Солунска от където им падне и парадират, че се движат по пешеходна зона. А това въобще не е така и стават първо големи колони по Солунска и второ, което е по-лошо, разправии между хората. Големи разправии!!!!!