Кметът: Саботират санирането в Русе

В Русе се правят опити за саботиране на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради.

Обратно в новината

Коментари - Кметът: Саботират санирането в Русе | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

на тоя параноичен мушмурок все други са му криви пък Русе си тъне в мизерия и разбити улици

И аз съм на мнение, че тези милиарди за саниране трябваше да се дадат за строеж на нови жилища. Можеше примерно след това да се продадат на субсидирани цени на млади семейства и така да се реши дългосрочно част от жилищния въпрос. Задължение на собствениците е да заделят средства и да ремонтират собствеността си. Все едно държавата да ти плаща ремонта на колата. Ако една сграда не е енергийно ефективна - ами плащаш повече пари за ток, отопление и т.н. Цялата работа не е много добре замислена. Никой не казва аджаба какви са ползите? Къде е файдътъ за обикновените хора.

Като погледнеш панелката отвън, разбираш що за мизерни скотове живеят вътре.

Диверсантите дебнат! Агенти на Путин се опитват да саботират санирането.

Цялата тази история миришеше от самото начало. Значи ще изхарчим един милиард да санираме ?!?! Вместо да построим 33 000 нови апартамента, по съвременни технологии, да ги дадем под наем на поносими цени, да регулираме по този начин наемния пазар и подпомогнем млади семейства, които в момента изнемогват на свободен наем ! Когато млад човек види, че все пак има жилище, той усеща и бъдеще. Ама не, ние ще санираме на видиотени от годините пенсии, само и само да откраднем едни 30 до 50% от милиарда ! Гнус.

Към Сметалото: Ти млад ли мислиш че ще останеш вечно. Като наричаш възрастните хора "видиотени от годините пенсии" да не мислиш, че си много оригинален и проявяваш добро възпитание? Това са нашите бащи, майки, дядовци и баби - хората, които са ни отгледали и са построили тази държава. А ти какво си съградил досега? Това отношение след време ще ти се връща. Прочети приказката за царя, който разпоредил да избият всички старци в царството му, може да прочетеш и приказката за детето, което дялало копанка за баща си, защото видяло, че баща му така храни дядо му. Бъдете по-човечни и проявявайте възпитание един към друг. Ако ние не се уважаваме, защо очакваме другите да ни уважават. С какво са заслужили такова отношение тези отрудени, болни и беззащитни хора. Знаете ли колко малко им трябва за да се почувстват щастливи - човешко отношение.

Когато тези пенсии са ми оставили подредена, работеща, чиста, образована и чиста държава - ще им целуна ръка ! До момента имам една нелепа, нагла, крадлива територия ! Нищо не са ми построили !!! Нищо не са ми създали за да имам мотив да плащам пенсиите на двама пенсионери ! Да не би аз да съм окрадал държавата ??? Тези скимтящи пенсии днес, част от тях получаваща пари за които 30-годишни си скъсват червата от работа, къде са били когато се е разграбвала държавата ?!

90% от парите в здравеопазването се изразходват за лечение на хора над 70 години. А бебета, деца и тинейджъри си мрат. Защото на комунистическия пенсионер на 90 години му било високо кръвното.

За блоковете добре, а ние дето живеем в къщи сме дискредитирани? Ние нямам е право на саниране-да си теглим каиша, да си мрем ...

(ни) работи по модерния принцип на мутрите: ...Има едни пари, хайде да ги вземем... :)) А, пропо: Потърсете е нета статията на Григор Лилов - Аларма. Обирът наречен безплатно саниране !! Много поучително и написано от определено "нечервен" журналист :))

Който не иска ОК нека откаже. Много хора искат и ще са съгласни. Имало капани. Има не капани, а злоба и завист. Както казва един англичанин "няма по прост народ от българския". Аз бих добавил, че няма по-злобни и завистливи от червената пасмина по места. Не случайно в големите градове има един вид надпредвара за тази полезна инициатива, а в по-малките червени градове бастиони на Момата се противопоставят. Защо? А ми и те не знаят. Туй, че е безплатно и ще намали сметките за отопление за тях не е важно. Важно е да се провали инициативата на ГЕРБ. Нещастници жалки.

Аз съм случаен тук, през Русе съм минавал 5 пъти през живота си транзит, но от коментарите на местнте в този русенски форум яко лъха на злоба, завист, простотия и селяния. Жалко за съседите им. Дано успеят да се измъкнат от панелните коптори.

Всички партии лъгаха 25 години и обираха държавата и хората по какви ли не схеми. Не става въпрос за ГЕРБ, БСП, ДПС или някоя друга конкретна, недоверието е към всички партии, държавни институции, кметове, общини и т.н.

Искам да знам този заем от Европейската банка в какъв размер е, с каква лихва и за какъв срок ще бъде изтеглен. По колко лева ще се разпредели на всеки данъкоплатец? След като ни карат да регистрираме сдружения /което е доброволен акт/ защо нямаме право да си изберем комисията, която ще обследва жилищата, изпълнителя, който ще извършва ремонтните дейности и да сме информирани за материалите, които ще бъдат използвани при санирането? /Като си правиш ремонт на апартамента нали ти решаваш кой и с какви материали ще го извършва/ Искам да знам с колко ще се намали разхода на енергия /какви ще бъдат финансовите измерения на това намаление/ и с колко ще се увеличи данъка на жилищата? И какви ще бъдат тези "специалисти"от блоковете, които ще упражняват контрол върху извършваните дейности????? Като се знае как се работи в строителството /с какви кадри и материали/, нормално е да има притеснения у хората и това да се нарича "саботаж" и да му се придава политически привкус, е меко казано нелепо. Хората нямат доверие, господа управляващи! Работете в тази посока и ще ви се получават нещата.

Банката е Българска Банка за развитие ,а не е никаква европейска банка.Седалището й е на бившия пл.9-ти септември в София/сега е площад "Батемберг"/.Идеята за нейното създаване е сходна като на КТБ.Това е една от малкото , да не кажа-единствената държавна банка.Това достатъчно ли е като инфо ?

кметовете реват , че хората не се връзват на безплатното сиренце /саниране/ в капана? Защо министри си "чупят" краката да обикалят и агитират да санираме панелките? Каква е тяхната комисионна?

Не ми е известна такава програма, няма я в Държавен вестник.Ако в ДВ напишат ,че нещо е безплатно - ОК.Но още не са го написали.Съветвам русенци да изчакат и за видят сеира на учредилите "сдружение на собствениците" в два ромски блока в столичен квартал.Ромите са голи като пушки-.Ако някой им санира безплатно, значи наистина е безплатно.А взаимоотношенията на мургавите братя с Банката за развитие се очертават впечатляващи.Трябва да стоим и да гледаме сеир.

Г-н Кмет, моля да ми станете гарант, да се разпишете под нотариално заверен текст, че по никакъв начин няма да дължа пари или имущество след като ми санират БЕЗПЛАТНО жилището. Едва след полагането на вашия подпис, аз лично ще изляза и залагайки името и честта си ще обявя, че Вие не сте мошеник и че сте добронамерен към гражданите на Русе ! п.п. Разходите по заверката на подписа ви остават за моя сметка. Очаквам да ми дадете знак.

"залагайки името и честта" ХАХА Някъв анонимен селски овчар си залага името и честта.

А кметя мълчи ли мълчи ... да не е гузен трола ?

Защо е необходимо регистрирането на сдружение на собствениците (юридическо лице), след като Общото събрание (ОС) на собствениците (както е сега) по силата на чл.30 т.5 от Засона за управление на етажната собственост (ЗУЕС) разрешава да се кандидатства за усвояване на средства по саниране, ремонти и др. С други думи капана е заложен именно в регистрирането на това дружество, където собствениците влизат с апортни вноски т.е. жилищата си. Защо!? Много е просто юридическото лица може да се фалира, а ОС не може. Като се фалира дружеството хората губят собствеността си. А как могат да напуснат дружеството? По закон (чл.30 от ЗУЕС) това се допуска след изтичането на гаранционния срок на санирането или 5 години. В най-идеалния случай, ако регистрирате днес това сдружение и сметнете 1 година за процедурите, +1 година за самото саниране + 5 години гаранционен срак, най-рано пред 2022 година може да разполагате със собствеността си. Ами ако процедурата се проточи, фирмите дадат по-дълга гаранция 5-10 години, или се заведат дела за некачествена работа, Какво става? Няма излизане, няма собственост! Това е скритата цел на цялата програма!

даааа, морето не е за калпави моряци, там има водорасли, които мнооого пречат, измислените несъстоятелни правила е това, което най-много пречи и това не е случайно, напр. "само един живущ да не желае и няма да се санира", а 101 ако искат не се брой, брависимо на измишльотините герберски, но миналата година се санираха напълно безплатно за "бедни" граждани в централната част на града и дали всички са искали или са присъствали на събранието, това саниране в този му вид ще бъде извършено от фирми израни от общинката, що пък желаещите(сдружението) да не участват в този избор....това саниране е смехотворно и няма почва за масова употреба, я го направете задължително за всички панелки,по план и т.н. пък да видим тогава дали няма да се санират, боядисат, новите дограми ще се виждат и естествено по-приветливия вид ще се получи, но пък данъците ни ще бъдат с други цифри.....

Правиш се на умник парафраирайки лафа дето на калпавия космонафт ракетата му крива или космоса му пречи и на калпавия е#ач вълната му пречи... Родом съм от Русенско, та баба ми ( бог да я прости) казваше по повод приятелството на дядо ми с ченгето на селото "С куче у чувал не влизай, че не знаеш кога ще те ухапе? Така и стана - ченгето издъни дядо ми задето му направи безплатна дърводелска услуга, та го съдиха. А в ГРОБ ООД са ченгесар до ченгесаря мила моя майнольо... С кой акъл и с колко акъл д а им вярвам че да захвана нещо съвместно с тях?

Как все на тях някой им пречи? Как само простите гербаджии саботират? Те ни лук яли, ни лук лук мирисали! Некадърници алчни и крадливи!

Саботират му главния мозък на гнома!

Простата причина,която е основна,освен за местните избори, е че със закона за етажната собственост досега не успяха да убедят собствениците, че трябва да се направи т.г. сдружение, което е чисто и просто една фирма-юридическо лице и после да диктуват на всички собственици какво да правят,вкл. сметки за ток,вода и не само за общите части вкл. задължения със съдебни процедури и т.н. - това е уловката.Парите за толкова много жилища - от ЕС- безплатен обяд няма- ще облагодетелстват разни фирмички от власта, а хорицата много от тях си мислят че е безплатно, вкл. и саниране и др. подобрения в баните им и т.н. Освен това 20% от хората в тези блокове- панелки са вече са платили и санирали.изолирали стените си.

Само едно уточнение - парите за саниране не са от ЕС, а от бюджета на Р България, т.е. от данъците на целокупния български народ и тези същите пари вместо да отидат за здравеопазване, образование и т.н. ще отидат в джобовете на избраните за саниране фирми.

Ние в нашия софийски блок - от всякакъв партиен цвят и безпартийни, направихме специално събрание, при което за първи път се видяхме всичките като разумни и едва ли не културни хора. Изслушахме внимателно богатата санировъчна информация - от писмени, слухови и прочие източници, после всеки си каза допълнително какво чел, чул, видял. Архитектът от втория етаж разказа какво си приказвали с "човек" от столичната община. След което единодушно и при ясно съзнание решихме да "саботираме" "безплатното" мероприятие, постигнахме съгласие сами да си финансираме "санирането" в определения от нас самите обем, като възложихме на касиера да проучи по-подробно няколко фирми и да ни предложи конкретна. При пълно междупартийно единомислие се разотидохме доволни. На другия ден един възрастен отскорошен наемател споделил, че за първи път е участвал в такова сговорно събрание на българска жилищна територия.

Ако за всичко, което правим, го правим както вие сте направили - страната ни и държавата ни щеше да е дръпнала доста напред! А то - било в парламента, било в блоковете където живеем, единия се опитва да действа от позиция на силата ( тя па една сила...), другия се пише на хитър, третия се пише опозиция и накрая нищоне става.

Ти наистина ли си толкова наивен, че вярваш, че това може да стане в България? Мечтае си човекът. Мечтите са безплатни.

Абсурд. Лъжеш. Сънувал си. Викаш баба Гицка и сина и безработен пияница, които иначе от 10 години не са плащали 2 лева такса за общи нужди, изведнъж се трогнаха и казаха, че ще теглят 2 бона заем сами да си платят санирането така ли? Или пък Пешо дето от 10г е в Германия и дава апартамента под наем ще даде? Човече, не пиши хуморески.

Гнома е ядосан на лошия човешки матрял,защото му пречи да събере червени точки пред ГЕРБ за втори мандат за кмет! Какво изказване да очакваме от военна кратуна (бивша) а вероятно и доносник,освен за саботаж? Този може би е прочел още една книга освен за Винету!

толкова прост народ на едно място не съм виждал ,предлагат им да им оправят копторите и то с европейски средства ,те се дърпат ,щяли да плащат ,ами ако трябва ще плащате,тези имоти да не са на някой друг ,като знам какви коптори ,без прозорци ,врати ,с порутени покриви ,тече от всякъде ,нали до няколко години напр нашия блок ще стане на 50 ,ще минат от общината и ще ни задължат да си оправим порутените стени и покрив ,от терасите падат предните тела на терасите ,които са по над 500 кг и са изгнили ,железни предпазители на прозорците на входа са изгнили и висят от 10 години ,но другарите не щат да подпишат ,защото щяли да плащат ,ами ще ги изчакам да мине санирането ,тогава ще извикам общинската служба и ще придизвикам сам да ги принуди да си въведат терасите ,входа и покрива в ред ,сигурно тогава ще дойде СТАНИШЕВ да им плати и СССР ,те няма да дават пари щото щяли да мрат ,мнооого говеда ,прости и ограничени селяни ,дошли в града и с толкова изкривена психика ,че не си заслужава изобщо нищо да се прави за тях

Що се абиш? Хващай терминал 2 и дим да те няма! Там на запад, знаеш къв живот те чЕка? Купони до зори, яко пиене, мацки, бело и луда чалга! Ти само кажи, че си българин с прозападна ориентация, ще те позлатят ей! Даже и сексулано ще те преориентират в духа на еврогейските ценности. Ти само иди, нас ни остави да си тънем в СОБСТВЕНИТЕ ни домове...

Странно ... гербаджийския трол с никнейм "42" не се обажда ... аааа, то било почивни дни за общинските служители :)

Напишете в търсачката 1407/2013 и един от първите резултати е PDF файл с текста на директивата на ЕС 1407/2013. Там не пише с две думи "Ще ви накарат да плащате", но четейки текста ще разберете, как извършвайки някой действия се превръщате в търговци субекти, а директивата касае безъзмездната помощ. И като отворите офис или дадете жилището под наем и ставате търговци с коетоне отговаряте на условията за безвъзмездна помощ. Тънко и с пиниз. Да не се усеща как влазя. Че не можем и протестира, защото това не е решено от нашия парламент, а от вездесъщия ЕС. В момента директивата е действаща ( от ноември 2013г. е) но не се чува нищо за нея, ама колко му е да се чуе?

Прочетете статията на разследващия журналист Григор Лилов ОБИРЪТ НАРЕЧЕН БЕЗПЛАТНО САНИРАНЕ. САНИРАНЕТО Е БЕЗ ПАРИ САМО В КАПАНА ЗА МИШКИ (сайта zadkulisite) и ще разберете за какво става дума. Там са обяснени: Тайните цели на програмата, Секретният й механизъм, който ще ви направи длъжници, Документите по нея, които не знаете, Защо тази наглост е възможна само у нас и др Все въпроси и съмнения, които дискутирате по форумите.

Оная баба от Атака,която се пени в парламента,че след санирането ще вземат апартаментите на хората,трябва да бъде съдена или прегледана от психиатър.Те всички от Атака са за психар.Наплашените българи,особено по възрастните,сега създават проблеми на съседите си.

"Оная баба от Атака", както я наричаш, си направи труда да покаже документи и мнения на специалисти, включително на съдия от ВКС. Ако си беше направил/а/ труда да ги прочетеш, сигурно нямаше да реагираш по този невъзпитан начин. А и никой досега не я е опровергал аргументирано. Тя няма да влезе в затвора, но много хора могат да излязат от жилищата си. Какъв наивник трябва да си, че да си помислиш, че държавата ще санира безплатно панелките. Ако искаше да го направи, защо са и тези сдружения? Да минат комисиите, да проверят кои блокове се нуждаят наистина от саниране и да го направят. Какви са тия сдружения, какво е това бързане. Наистина е обезпокоително. А към по-възрастните хора аз изпитвам респект и уважение заради опита и мъдростта им /може би защото съм чел поучителни приказки/ и ако не съм съгласен с мнението на някого не изтъквам като претекст възрастта му. Честита Баба Марта на всички, с пожелание за здраве и дълголетие!

Повечето ни сънародници нямат доверие на никой и за нищо. Даже и да им го дадеш безплатно. Имат доверие само ако са го откраднали с двете си ръце. Забравете за светлото бъдеще. С такова мислене бял ден няма да има за никой.

Светлинката в тунеала, която се задава всъщност в бързия влак. Не бързайте да се радвате на тая светлинка...

Верно. Краднатото е най-сладко.

Искаме референдум!Наглоста мина всякакви граници.Комунизма раздаде панелките без пари на ''наши хора''.Строеше ги с лихвоточките на хората дето пиха по една студена вода.Сега пак ние ще плащаме да им ги санираме.Та в тези блокове имат жилища и богати хора.Трябва ли тия дето нямат и може би няма да имат собствени жилища да плащат за тях.Господи,направи нещо!

Този път тонът тук е много приятен, постовете са смислени, рядко има обиди. Благодаря на тези които са писали, защото научих доста неща. Честита Баба Марта!

Ей, трол нещастен, станал кмет с циганските гласове на Върбан и Тошко американчето - защото се опитвам да си запазя собствеността от капаните на гербаджиите и ме наричаш "саботьор" ?! Вие, гнусните ВКР-та, които четяхте писмата на войниците в казармата и вкарвахте в дисцип за разказан виц май продължавате да сте нагли !!! Преди дни, нарече цяла група русенци във фейсбук "боклуци" !!! Правиш се на силен защото милиционери те пазят, но си наясно, че всеки втори русенец би ти разбил нелепата муцуна !

нека всеки който живее в панелка се замисли кога хората от неговия вход ще съберат пари доброволно да ремонтират общите части

А колкото до панелките - след земетресението в Перник май 2012г се оказа че те имат най-малко поражения и са най- устойчиви...

старото тухлено, после едропонелното и на последно място новото модерно, по земетръсна устойчивост. А иначе, само сиренцето в капане е пезплатно!

Първо че панелното строителство беше изцяло държавно дело, по действащо БДС без никакви фриволни отклонения. Стандартите бяха изготвени акуратно и изпълнението им се следеше строго. Вземаха се проби от всяка партида бетон във вид на кубчета. Сега ашина която да формува кубчета за проби няма в никой бетонен възел. Не да се ползва, а просто няма. Освен това помещенията изграждани с панелки бяха много добре измислени. На пръвв поглед - стая като стая, но с размерите й ( колко на колко), с разстоянията на врати и орозорци от ъгъла на стаята даваха възможност за максимално добро оползотворяване на пространството и инвариантност на мебелировката. Живах в панелки мноо години, сега съм в ново строителство и разликата е огромна. При едни и същи квадрати аз мога да мебелирам стаите си само и единствено с мебели по поръчка, които колкото и грижливо да са изработени от приятел нямат индустриалното качество на тия от 70-те и началото на 80-те години. Ония просто бяха правени съвестно и специалн за мебели - крепежни елементи, специално обкантване, издържлив лак... Сега дизайна им е демоде, но за 40-тина години не са се скапали кой знае колко. За сравнение кухнята от ПДЧ която имаме в новото се разди на някой места, отлепват се кантове - колкото и грижливо да е правена е гаражно производство. Тогава нещата просто се правеха, за да ги има максимално дълго, да се ползват максимално удобно, да служат затова за което са правени.

Като ви се санира, санирайте, без да карате хората да подписват неща, с които после ще са ви в ръчичките. Що ревете?

Вчера сутринта около 9 часа по една от телевизиите говореха за санирането. Обсъждаха и гражданите могат ли да избират матриралите с които се извършва то. И един младолик тутманик (види се активист на санирането) се истъпанчи пред камерата и отсече: "Гражданите не дават парите, така че няма какво да избират!" А кака Лили с намигване отговаря на някой въпроси " Ами тогава внимавайте за кого ще гласувате!" ( това в в-к "Атака" 9.02.2015 - "Павлова призна, че санирането се плаща от собствениците")

А съответните "ОРГАНИ",къде дремят,а?!

Сакън, не питай за органите, че поглеж подгонили тия дето имат възражение за санирането!!! Те дето няма да защитят интереса на гражданите няма, ами поне да не се бъркат! (да ти няпомням ли една култова фраза отпреди близо 2 години "Не се хили, ти си го избра!!!")

Да не е от една работна закуска на трима, дето дето обсъждаха как да прекратят едно дело и накрая записа завърши в тоалетната на Бойко Борисов?

Прочетете статията на разследващия журналист Григор Лилов ОБИРЪТ НАРЕЧЕН БЕЗПЛАТНО САНИРАНЕ. САНИРАНЕТО Е БЕЗ ПАРИ САМО В КАПАНА ЗА МИШКИ (сайта zadkulisite) и ще разберете за какво става дума. Там са обяснени: Тайните цели на програмата, Секретният й механизъм, който ще ви направи длъжници, Документите по нея, които не знаете, Защо тази наглост е възможна само у нас и др Все въпроси и съмнения, които дискутирате по форумите

Прочетете"Доклад в Германия Санирането е голяма лъжа! Печелят само строителните фирми" в PETEL. BG и "Мокрият пуловер не топли" на Дойче Веле

Баце, накарай ме да санирам, наречи ме себотьор и невеж и ше видиш кви ше ти се случи! Мислим да претрепем поне 300 души във и около блока, по време на некоя общинска комисия. Нема смисъл да живеем длъжник за чужд кеф. ВОЙНА ДОКРАЙ! ТВА Е КАУЗА! Дабече санитьорите от моя вход.

Много знаеше ама май само си взе беля на главата с тоя народ като тръгна да се оплакваш!!! Нищо, де! Важното е че обменихме мнения и информация! Може пък да ни е от полза...

Ех малоумен народ дме и това си е! На всички, които се съмняват отидете и се консултирайте с адвокат и ще ви стане ясно веднъж завиваги за какво става въпрос, а не само да лаете онзи казал, този казал. Затова ще има да ви водят за носовете с цената на тока и тези които са най - заинтересовани от това, че няма да може да ви манипулират пропогандират, че санирането е измама.

Странно, но някой от нас са юридически грамотни. И виждат капаните.

чуждите банки искаха да заграбят жилищата, закупени или строени с жилищно-спестовни влогове чрез огромни лихви, Жан Виденов не се съгласи и му спретнаха хиперинфлация - вкараха огромен брой чували с прясно напечатани пари. След него управниците ни биваха покорни слуги на богатите чужденци

По турско време ( нарочно не казвам робство и ще обясня защо) когато са разнасяли отрязани глави на колове и когато са побивали на кол хора, пак не са посягали на имотите им! Клали са ни, но не са отричали правото ни на собственост и всеки български род има останали и ниви и лозя от тях времена. А сега и на имотите ни искат да посегнат. Не че ще забогатеят от тях, ами на всякаквите от МВФ, от Световната банка и от ЕС им е чеп в гза че ние колкото и да сме бедни имаме имоти. По отношение на робството - защитниците на тезата че нашето не е било робство са неоспоримо прави в няколко точки: 1/ Робът няма право на собственост. Той самият е вещ. Българите са имали имоти. 2/ Робът като няма собственост, не плаща данъци. Българите са плащали една камара данъци и повинности 3/ Робът няма право на свободно предвижване. Българите са ходели и по хаджилък, и по гурбет безпрепятствено. Уви, по тая линия сме се обзавели и с циганите, които както и българите са се придвижвали свободно в рамките на империята. Сега нас ЕС ни държи затворени в страната ни чрез прословутия Шенген. Има и още аргументи дали сме били роби, но те не са в контекста на темата за санирането и ги прескачам. Въпросът е като сме "горди ччленове на ЕС" защо сме по-зле и от когато сме окупирани?

"Сега нас ЕС ни държи затворени в страната ни чрез прословутия Шенген." Ти луд ли си?

И Румен Гечев (ака Гумен Речев) целият в бяло, а?

Нашият вход отказа саниране. Само като прочетохме документите за регистрация на сдружение стана ясно каква е главната цел. Едни фирми да приберат едни пари, и хората да се окажат длъжници на банки и монополи. Глупостите, които Лилето дрънка, че сдружението се регистрирало само с цел безвъзмездно саниране, въобще ги няма в закона. Така, че утре в съда, (когато те притиснат заради дългове на сдружението), доводите на Мантинелката няма да имат никаква стойност.

Най-сигурният цяр е да се оттървем час по- скоро от това правителство!!! Санирането при сегашните условия в канала!!! Парите от 16-те милиарда, които не отиват за покриване на дългове да се инвестират в държавни предприятия! Хората да не напускат страната, ами да имат работа и ако им се досанира - като имат пари да се санират кой както си иска!!! Лилето, Бойко, Цецко, Цецка - в затвора!!!

Когато аргументите са слаби и незащитими,влизат в употреба сталинската риторика-"саботажи","вражески действия","невежество"... В случая нещо иска да се прави,под предлог на иначе необходимото ремонтиране на жилищата.Започва се от сдруженията,които са подчинени на 3 закона-ЗУЕС,ЗЮЛНЦ и ТЗ.В Пловдив,след като чиновниците се замотаха в тях, /може да не са ги и чели/,министърката тегли резолюцията:"Абе, пийте по една ракия и подписвайте!".Явно се чакаше пиянството на един народ,но като не потръгна -това е саботаж...Управниците добре са си "санирали" фасадите,ама гнилата конструкция не се скрива, си личи.

падна едрият град, потроши топлоизолацията, а на едно блокче пък изгоря цялата и едва не умори хората през нощта

Аман от това саниране! Ще турим памперси на панелните. Розови за момиченцата, сини за момченцата. Ха да познаем кой ще плаща после забърсването.

Братя Нългари, осъзнайте се! За 1 000 000 000, които дори и окрадени ще влязат в полза на хората, пищите. А за 16 000 000 000 които така и не се разбра къде и кога точно ще отидат пазите тъпа тишина.

Хора мамят за да ни вземат и малкото което остана неможе да имаш сопственост в герберска държава

Санираха Ви мозъците,сега лесно ще Ви санират панелките,портфейлите и хладилниците с народни пари!Ще рупате после стиропор и ще пърдите от глад!Лошото е че и ние който не сме участвали в тая схема ще рупаме шушулки и ще ни се издуят щембетата като на гладни Сомалийчета!Огледайте се!Тая схема не е единствената която Ви натикаха!Цялата държава е изтъкана от крадливи схеми!Време е да изринем боклука!ВСИЧКИЯ!

до сълзи смешно. После смеха секва и остават сълзи, горчиви сълзи от гняв и безсилие....

Не е никак смешно!Но народът не е безсилен,като го съсипеш и отнемеш всичко,сложен до стената уж изглеждаш безсилен но нямаш вече какво да губи,ще оголи зъби и ще се хвърли в атака.И който е срещу него да му мисли!Лошото е че до това се стига когато народът е затъпял и оглупял,интелигентните нации вземат мерки навреме за да не се стига до там.

Да знаете ,че сте предупредени ,тези които санират ,после и да псуват и да хулят срещу Герб ,вече са роби и са се продали на мутренското управление ,което заема изпълнителната власт.Помнене ,коя мутра влезе в душите Ви и иска и тях да измъкне от домовете Ви.А заемът ще го плаща изстрадалия български народ,за да може да се нагушат ,мутрите.

Ще вземат пари за качествено изпълнение с минерална вата или фибран ,после с алуминиево покритие ,а всъщност ще сложат евтино стеропорче и с една тънка мрежичка и замазка ще отбият номера.Този който ще е саниран не може да избере материалите с които ще е саниран.Ще му пробутат най-големите залежали боклуци.

Бойко опоска държавния бюджет ,вкара ни в заеми ,целия народ ще плаща за бакиите на това създание дяволско .

Ясно е че бойко се натиска да вземе един милиард и да ги потроши във своите фирми.После заема ще го плаща целия български народ ,а некачественото изпълнение ще е за сметка на народа.Ясно е че фирми от ДПС ще правят санировките също ,затова и подкрепят заема.Това е измама ,която да вкара българина в капан и да е зависим от Герб.После гласуваш за Герб ,щото идват мутрите и си вземат санировката.Герб загроби народа ,за последователния си път към унищожение на България.

Стига вече с това саниране.Няма българския народ да плаща за тези в панелките.Не може цялата държава да се обременява със заеми ,за някакви порутени блокове ,за които гаранцията от вече 40 години е изтекла.Няма целия български народ да плаща за измамниците герберасти.