Коментари - Сега пък миньорите натиснаха за пари | dnes.dir.bg
назад

Сега пък миньорите натиснаха за пари

Над 250 миньори напуснаха рудниците в комплекса “Марица Изток“ след нощна смяна и протестираха един час тази сутрин.

Обратно в новината

Коментари - Сега пък миньорите натиснаха за пари | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

БРАВО БРАТЯ МИНЬОРИ,САМО ТАКА.АКО ТРЯБВА СПРЕТЕ РАБОТА В РУДНИЦИТЕ,АКО ТРЯБВА НА СВЕЩИ ЩЕ КАРАМЕ,НО ДНЕШНИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ БЕЗРОДНИЦИ ТРЯБВА ДА РАЗБЕРАТ ЧЕ НЕ ГИ ИСКАМЕ И ТРЯБВА ДА СИ ХОДЯТ.НЕ МОЖЕ НЕБЪЛГАРИ ДА СЕ ПОДИГРАВАТ С ТОЗИ НАРОД.СТАНИШЕВ-СЕРГЕ ДМИТРИЕВИЧ,СИМЕОН НЕ ЗНАМ КАКЪВ СИ САКС,ПИРИНСКИ-АМЕРИК ГРАЖДАНИН,ЗА ДОГАН ДА НЕ ГОВОРИМ.ГОСПОДА УПРАВЛЯВАЩИ БЕЗРОДНИЦИ-ПРОСТО СТАНЕТЕ ОТ МЕСТАТА СИ И СЕ МАХНЕТЕ ОТ ТАЗИ СТРАНА,ПРЕВЪРНАХТЕ Я В ПУСТИНЯ,НЕ ВИ ЛИ СТИГА.

Виждаш че всички са гневни към теб. Работя в рудник и то открит знай че особено в добива въглещата се нагряват през деня до 70 градуса апрез зимата са заледени. В дъжд автомобилите плуват в едномтрова кал а едната лента е дълга 20 километра. Условията ЗА ТРУД СА НЕЧОВЕШКИ. С висше образование има шофьори работници пробовзимачи иоще много обикновени работници. Заповядай при нас да видиш как излизат от смяна с пълно изтощение. Някой не издържат и напущат. Заплатите не са високи напротив те са най ниските в източна европа сред миньорите. Ние знаем че има и по малки заплати от нашите и затова винаги с тях сме готови да отстояваме исканията им . АКО СПРЕМ КОРУПЦИЯТА И ОГРАБВАНЕТО НА ДЪРЖАВАТА ЩЕ ИМА ВИСОК СТАНДАРТ НА ЖИВОТА КАКТО Е В НОВОПРИЕТИТЕ ДЪРЖАВИ В ЕВРОПА.

Комунягите разбират САМО ОТ БОЙ С МЕТАЛЕН ПРЪТ В ГЛАВАТА! Нема какво да им се церемоните толко, ГЕНЕРАЛНА СТАЧКА И КАТО ГИ СВАЛИМЕ КУРШУМА!

До анонимен Ако поне малко разбираш от рудници , или си видял дори надземен ,едва ли ще пишеш тези глупости.Всички са са със средно и нагоре образование,а някои и с по две и повече.Ако има някой с килийно ,това не го вярвам. Кои работеха на 45-48 градуси точно тези миньори! ЗАПЛАТИТЕ на някои са наистина по-високи,но това са началниците,управляв шефа-2000 плюс мойте 400 ,ето ти средна 1200 лв.Така,че не се срамувам да искам.Щом има средства за повишаване заплатите на някои ще се намерят и за другите.

А какъв наистина е смисъла дрехите и храната, които се получават от работодателя, да се облагат с подоходен данък?! Нали това са пари които влизат в икономиката в крайна сметка, и генерират печалби на тези които продават, и данъци също..... Или просто идеята е да ти е кофти, като в казармата едно време.

Когато навън беше 52 градуса на слънце,там в добива в открития рудник е 62 градуса,освен това прах от добива на въглищата,и като за капак непосилния ръчен труд!!!Така че уважаеми,не мисля,че заплатата от 450 лв.,която получава съпруга ми е много за най-мизерния и робски труд.И не ми се вярва някой от вас да пере по два пъти работни дрехи,защото аз го правя.Или да не може да познае цвета на очите му,когато се прибира от работа,защото те са зачервени от мръсния прах!!!И не си мислете ,че са без образование,защото тези,които бяха отдавна са съкратени!!!Не злобейте,а ги подкрепете!!!Защото, не познава миньорския труд само той може да говори небивалици.И както е тръгнало май цялата страна трябва да се вдигне на национална стачка!!!

Аз съм с българче.

Ако те сбарам някъде, искаш или не искаш ще те пратя в мините да поработиш малко и тогава пак да седнеш да си чешеш пръстетата /нема да можеш, щот ще са много надебелели и очукани/ по клавиатурката на компютърчето ти! Или май не си си пил хапченцата днес....?!?Па като ти гледам стила и правописа ти, с едно образование...не май е средно килийно, ама се ежиш, щот нали е анонимно и можеш секви да ги изакваш в чата...

Който смята, че 1000 лв. са много пари за работа под земята да слезе и да копае! Сигурно сме единственият народ, който не подкрепя стачкуващите. Всяка професия си има своята специфичност и трудност, но да си на толкоз метри под земята си е доста страшно!

Не е нужно, за да си миньор да имаш висше образование. Миньор професия е тежка, трябва да е добре платена. Ако искаш, иди да пробваш. То не е, като като да пишеш по чата, както правим ние с теб.

това е лъжа че в мините вземат по 800 лв средната заплата е 450 лв началника 2000 лв е какво да говорим а управлението в раднево са с перфектни условия

Ако на някой с некилийно образование му се иска може да слезе той под земята, а пък може и след това да предложи да му плащат по-малко!!! Дай личен пример АНОНИМЕН !! пОРАБОТИ В МИНА И ТОГАВА ОЦЕНЯВАЙ ЧУЖДИЯ ТРУД!!!!!

ИСКАМ ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА ДА СТАЧКУВА.НА ВСИЧКИ ЧЕСТНО ТРУДЕЩИ СЕ ХОРА СА НИ МАЛКИ ЗАПЛАТИТЕ.ТАКА ЧЕ ДЕРЗАЙТЕ......ДА СВАЛИМ КОМУНИСТИЧЕСКАТА ВЛАСТ

ti kakvo obrazovanie imas ?

Сега др.дмитриевич и сие ще затворят тук-там някои рудник, а по-късно ще се окаже виновен отново ИВАН КОСТОВ. Комунистически трикове.

Не ги е срам миньорите.Вземат най големите заплати в региона-заплата, коледни,великденски, пари за професионалния празник, пари за отпуска,пари за храна и всеки месец премии.Какво изкат по вече.Нека да напуснат.За техните места има поне най малко 4-5 кандидата.Средната им заплата е около 800-1000 лв и на горе. Позор....Болшеството са с килийно образование.

Само това е начина ония хрантутници да се вземат в ръце...те свикнаха, че народа е стадо овце и си правят каквото искат. Надявам се скоро да дойде монета, в който държавата ще спре и всички ще се вдигнат срещу тия 240 боклука.

всички комунисти и техните отрочета в мините!!! това е спасението!

Върпосът е, че подковават жабите. Най-дивата страна в света - България! Страната на бакшишите, шофьорите, полицаите, подлогите, чиновниците и т.н.

И те имат право.

И ти ли ,Бруте ?

Видяла жабата, че подковават коня и тя надигнала крак...

ВСЕКИ ИМА ПРАВО .

До съпруга на миньор: Съгласен съм че труда е тежък. Все пак труда не е измислен да е предимно тежък. Ако един човек произвежда продукт, който си струва труда всичко е точно и той може спокойно да повиши исканото възнаграждение. Ако аз имам мина и печеля по 1000 лева от всеки миньор максимална заплата, която мога да си позволя да плащам е 1000 -(социални и други осигуровки 30%) - (други разходи); Естеств бих плащал колкото се може по малко стига да има читави работници готови да работят за тези пари. Има един момент обаче в който никой не е готов да работи за тези пари и аз мога единствено да закрия мината ... просто защото друг с мина в Индия се занимава със същия бизнес и подбива цените на продукта. Ако се налага държавата да доплаща разликата между пазарната цена на този труд мисля е по добре да използва парите за преквалификация на миньорите. Хем няма да им се налага да работят тежък труд хем ще бъдат полезни на обществото.

СКАЧАЙТЕ ИНАЧЕ НЯМА КОИ ДА ВИ ЧУЕ

ами той анонимния е с килийно, затова ги пише тези простотии:-)))

До българче ... ПРАВ Си .. но не ели по-добре всичките 250 заедно с МИНИСТЕРСИЯ СЪВЕТ в ... Либия, а нашите сестри ТУК ?

До българче ... ПРАВ Си .. но не ели по-добре всичките 250 заедно с МИНИСТЕРСИЯ СЪВЕТ в ... Либия, а нашите сестри ТУК ?

До naniz: Глей са нали се сещаш, че парите за заплати на хората в държавния сектор идват от данъци от народа, а не от джоба на Сергей Станишев. Те естествено са крайна сума. Ако ги подкрепяш толкова много, доброволно заделяй някой лев в спестовна касичка и ги пращай на миньорите от време на време или на шофьорите от градския транспорт. Аз лично мисля, че в България отдавна има свободна пазарна икономика, а миньорите са на държавна работа просто защото в противен случай мините ще трябва да бъдат закрити като губещи. И това е правилния ход, просто политиците им трябват гласоподаватели и ги крепят ден за ден.