16 лв. за сандвич, кафе и вода на летище София

Сандвич за 8 лева и кафе за 4,50 лв. могат да се купят на летището в София. Екип на Нова телевизия сравни цените с тези на няколко европейски летища.

Обратно в новината

Коментари - 16 лв. за сандвич, кафе и вода на летище София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

проклета скапана държава

Е, за сметка на това заплатите на държавните служители на летище София са европейски и там от години, за да се започне работа се плаща сума, подобно на някои изтъкнати софийски РПУ-та.

Сега ще ни убеждават, че всичко е защото Летище София не е приватизирано. Иначе МТ има за приоритет да закрие БДЖ, след това иде ред да продаде Летище София, а после и няколкото пристанища, които биват източвани от паралелните частни такива, работещи по неясни закони в съседство.

И от това ли започнахте да печелите, т.е. да изнудвате хората по нашенските разбирания?!!! Бял ден да не видите дано!!!

Споко. Във хоримага на вашето село ракията си е по левче, не бой се.

И никой не попита, КОЙ е собственика на тези барчета..... Дали не е един депутат, бивш евродепутат, настоящ патриот? Питате ли?

не е!!! ама единия от загубилите е един такъв леко възпълничък бивш следовател и настоящ депутат от ДПС и бивш шеф на данс.

сасвсем нормални цени, в лондон кафе,сандвич и видо са минимум 10 лири \смятваите

е колко пъти ше наспамите - защо ше сравневаме саму цените, а количествата? а сървиса? а качеството? а обстанофката? а закона? а правата ни? за 10 паунда в УК знаеш ли че ше обедвам 2 пъти топла зготвена храна на крака носена и сервирана.....в изобилие.....ше ми остане ядене в чинията....дето не мога да го изям...и ше ме питат през 5 минути дале сичко ми е добре - и ше си поръчем бесплатни сосове и добафки .....плюс чаша вино ..... как ше сравниш това с един изсъхнал 10-дневен сандвич от мухлесал леп с листо марула отгоре. за същите пари и сървиз????? верно ли???

А да научиш да пишеш на български език дали ще успееш в Лондон?

Да ама в Лондон, а не в България...

Административният съд в София отмени търга за наемане на 13 обекта на двата терминала с договор за пет години. Вместо да създаде конкуренция и да предложи всеки обект на отделна компания, която да отговаря на много по-ниски критерии за оборот и опит, ръководството на летището затвърди практиката цените на храни и напитки на територията на порта да бъдат в пъти по-високи от тези на обикновените заведения. Общо 11 от обектите бяха спечелени от "Консорциум Зита", в който влизат генералният мениджър на веригата "Хепи" Орлин Попов и двамата собственици на пицарии "Виктория" Георги Илиев и Красимир Младенов. Другите две заведения получи "Консорциум Алфа", свързана с "Химимпорт", в чиято структура е и превозвачът "България ер". Заради свръхвисоките критерии от надпреварата отпаднаха международни компании - "Кофи Лайф" (веригата Costa Caffеe) и френската Lagardere Services. Двете обжалваха търга.

е защо рака на казваш кой стой зад двете загубили? да ти подскажа ли с лафката, пък другото ще ни светнеш ти!

За това когато е възможно нашева братя бягат на почивка в Турция ,Гърция и други страни

На българина гъзарията му не присъща. През лятото в Гърция и Турция, за да му завижда комшията, а зимата няма пари да си плати тока.

Повечето от коментиращите на летище никога не са били явно, иначе нямаше да се палят толкова...

Ся тва реклама на сандвича ли е, реклама на автоматите ли, или новина от новинарски сайт?

някои много са го запразнили, това втръсна вече, цяла седмица стои на сайта...

Ти не почиваш ли? Журналята нямат ли нужда от почивка?

Отдавна е известно на редовно пътуващите ,че на такива места не бива да се яде и пие нищо което се продава там.Високи цени ,залежала стока престояла на топло или скапала се от държане в хладилник.Да пиеш пък скъпата бутилирана вода когато с малко повече предвидливост можеш да си я налееш прясна базплатно също е добра стратегия напук на печелбарите които унищожават чешмите навсякаде за да прилагат бутилковия воден рекет.

ми да легнеме да мреме по твойта логика - и да откажеме да ни се яде и пие, а? и като свърши сланинката от куфаро - да се върнеме у къщи да произведеме прасето и да чекаме да порасне и да го заколиме преди па да фанеме друма.... деба и селенията деба....

""деба и селенията деба...."" - мдаам....странно как се 'самопсуваш' обаче :))

При положение, че на влизане ти се взимат всички течности и храна, а ти се налага 2 часа да стоиш в Термилала.... Естествено че ще ожаднееш по някое време... Вода безплатна не знам къде има! Ако имаш предвид чешмата в тоалетната - това не бих го пил...

Кафенце с еклерче на ШарлДьоГол е 10 евро. Ко мрънкате? Носете си сланинка и лучец от село и нагъвайте безплатно - дядо ви бай Ганьо го е измислил още преди 100 години.

То хубаво е 10 евро, ама го съпостави с цените по принцип. На летищата в УК цените са такива каквито са във всички останали кафенета от дадена верига - говоря например за Коста. Колкото ще си купя сандвич, кафе и вода в близката Коста, толкова ще е и на летището. А и то защо да е по-скъпо? Летището да не е някаква атракция ?

ladycrystal@live.co.uk

Подкрепям. Точно това обесневам - че нема и едно пени отгоре на което и да е ефтинджийско место. И в малко селце, и на Хийтроу - цените са същите - има закон в какви граници можеш да ценообразуваш. Който се спазва! Тоест като ида на работа - и отсреща в кафенето си купа кафе - то е на същата цена както ако ида на Хийтроу и седна в кафене. Тфа е! Нема надценки, нема разлики, нема философИи, нема сакатлъци, нема ядове, нема ядосани. Закона се спазва! А какво е у балХарията? секи си слага кото иска - контрол нема, качество нема, тфа нема, онва нема - саму цените високи! накраа теглиш една - и се пребереш у УК - защото от чий зор требе да се зориш да плащаш на мафиотите кога моеш и да не се зориш... е те затфа - ЕДНОПОСОЧНО - И ДРУМ! НЕМАМЕ МЕСТО ТАМ, ДЕТО МАФИОТИТЕ СА НА ВЛАСТ!

А да не се праим на аристократи, а? Къде е Париж, къде е София? И Шарл де Гол с Враждебна ли ми сравняваш? И като продават на тия цени тарикатите от летището, плащат ли данък печалба в пълен размер? Да ти кажа - НЕ! Измамници отвсякъде - няколко път ги ловиха и пак продължават!

Билетчето зая самолета от София до Париж е точно колкото обратното. Казах - за селяндури като тебе - сланинка и лучец или кафенце на женския пазар. Там е еФтинко.

Шал - ко?

Не го познаваш, не е от ваше село.

чувек - и парфум Нина Ричи е шейсе пануда - и ас си го плащам - ама не смеат да ми го продадът за 100, нале? има си закон, има си бизнес правила, има држава, има нормалност! има НОРМАЛНОСТ БЕ. у Апсурдистана - не знаеш на кой свет си....

Та по твоите бизнес правила, колко трябва да струва кафе, вода и сандвич на летище София и защо?

Нормални цени за летище, това да не ви е крайната спирка на някой автобус. И какво сте се заоплаквали, все едно някога в живота си сте припарвали до летището!

То на Софийското летище това с цените си е факт от време оно(най-малко 30 г.) Там никога нищо не консумирам не, че толкова съм немощен финансово, а защото винаги ме е било яд, че цените им са необосновано високи. Аз нямам обяснение за себе си за този факт. Ако цените са нормални мисля, че печалбата на тези които денонощно подпират бара от вътрешната му страна ще е 10-кратно по-висока.

Мечо, тия дето подпират бара от вътрешната страна са барманки на твърда заплата от 400лв плюс бакшишите. От тях нищо не зависи. Най-много да ти се изплюят в кафето ако не им дадеш бакшиш.

Затова избягвам да си харча парите в България.Много бързо забогатяват нашите "бизнесмени", а заплатите на персонала са 400лв. Заради тях много честни и почтени българи напускат страната.

Айде пак - лошите бизнесмени, олигарси, мутри, чалгари. Не се ли поизтърка това вече? Ти като много хубав, ела направи бизнес в България и покажи как го правиш. Служи за пример дето се вика. Така да се правим на велики из форумите и небрежно да подхвърляме "избягвам да си харча парите в България", някакси много парвенюшко звучи. Нямам работници, нито подчинени, да не почнеш сега да ме обиждаш на бизнесмен.

Пладнешки крадци! А държавата дреме!

Явно и управата на летището е в далаверата!

Еми държавата я управляват пладнешки крадци:)

Някой учуден ли е въобще?! Това е нормално за мафиотските държави. На това летище се мъдрят две заведения на кръст и тия от управата си мислят, че европеско обслужване означава високи цени. Европейско обслужване означава най-вече безупречно качество на възможно най-ниската за това качество цена. Да пуснат площите на открит търг и кой колкото даде. Пък после да видим конкуренцията на 20 заведения какво качество и какви цени ще породи.

Рзбира се, че ще е най-скъпо, те тия в София ей сега ще им покажат на световните селяни къде се намират - в София, а София е столица само на провинцията; до там са успели само да се образоват и нехаят за света извън София, да не говорим за извън пределите на България. Като слезеш на софийското летището и се държат с теб все едно идваш от Стралджанското село Трапоклово. По света даже цветнокожите служители имат по-професионален подход към пътниците от селската софийска менажерия, та на единия нещастен сандвич ли ще му простят.

Очевидно си русенец

Не можеш да си представиш от какво по-голямо село съм :-)

И? Какво срамно има да си от Русе?Градът с най-добра архитектура в България! София мнооого пасти има да яде! Тук са само селяндури! И като кажат "провинцията" и ми призлява. Вие сте може би супер граждани:) Я си кажете всички баба и дядо от кое село са! Щото де има квартал, с малки изключения, всичко е било село тук! Та слушам! Сега всички ше сте раждани на паветата:)

Погледнете тоалетните на летището - нетърпима воня, някакви приумици за автоматично пускане на вода от казанчето, но фотоклетките отдавна не работят, мръсотия и развалени мивки. Самото летище след 19 ч. е като празен хамбар. Редица магазинчета преди и след паспортния контрол са отдавна затворени, защото високите наеми ги карат да вдигат неимоверно цените и в резултат намаляват търговията и рухват в невъзможност да поддържат високите цени и никаквата покупаемост. Т.нар. ВИП-салони са подигравка към и без друго фалшивите ВИП у нас. Но, каквито ВИП, такова и обслужването. За някакви услуги (за елементарни неща, свързани с ежедневния бит) въобще не става дума на летището, а за хотел - забравете. София отговаря на имиджа на летището си - мръсен град, хаотичен град, цигански град - такова е и летището му.

Абе що не мрънкате пред "ЧЕЗ" или "Порше" или "Ролекс" че са им високи цените, кой ви кара да купувате като сте скъсани шушляци. На който не му изнася у лево с "Лафките" и гръцките бензиностанции. 8 години цените са такива, ама "лафката" изяде дървото скоро и сега платените драскачи се надпреварват да щракат по клавишите , хахаха егати клоуните.

Порше предлага качество.......за цените си...и перфектно обслужване... а какво предлага монопола на Т2? лайна! качество нема! нема и количество, нема и услуга!

очевидно селското ти мислене и писане ти се услажда, дори и на околните селски прасета

само да питам, някой насила ли те натиска да харчиш парите? Аз лайна да продават не съм виждал, но можеби с това си свикнала да ти е на масата. пътувам постоянно, и освен кафе друго почти не съм купувал, а за цените изобщо не е вярно че са по високи от чуждите летища.

Да на нашия аеродрум всичко е оповестено правилно,просто концесионерите са дали огромен "кон" и сега трябва да се избива чивия, отделно това те още много преди това са се накачурили по Майбасите посока Солун да ревизират яхтите.......а тук на селския аеродрум, който се хване ... балъците умират последни.....!

може и да полегнеш безплатно /вярно на походно легло/, да ползваш възглавница и одеало / изпрани/.

Освен, че цените са високи, качеството на предлаганите неща е отвратително ниско. Огромни, мазни питки хляб с малко плънка. На други места също е скъпо, но качеството е поне 10 пъти по-добро. Но нали и тук трябва да оберем пътника като такситата отвън, а не да представим България на ниво.

цените са европейски, нали сме в Европа, ама заплатите в БГ са африкански.

Първо - Честита Коледа на всички . Второ - цените са Високи - ДА , НО на мен ми омръзна да си криете дебелите задничета зад клавиатурите и да ревете като възбудени магарета - АМИ направете нещо бе госпожи и господа - КАТО Ви е скъпо . просто не купувайте - няма да ви падне патката без кафе , няма да изгубите калорийка без сандвич , в самолета има вода за детето. И.....тогава цялата тази псевдо управленска летищна паплач ще си завре развалените луканкови подобия на сандвичи в "елероните" и ще ги полее обилно с кафе . Действайте - НЕ РЕВЕТЕ САМО . и ТРЕТО - простете на наещастниците, формирали цените на летище София - простено да им е , за да надуят гушки и свирки по плажовете на света , да разходят мазни шкембета по екватора. Те не са щастливи , повярвайте , те са ДЕБЕЛИ. На летище София......майната му , минавам, качвам се на аероплана и слизам в Бергамо,Париж,Лондон,Дюселдорф,Малага...........и там си вземам всичко на ..тънка поста... Айде със здраве и ВЕСЕЛИ Новогодишни....

И ти си от куманистите. Хората дерзаят и се оплакват - и не купуват. Оубаче ситуацията е държана такава насила - и ше доде видовден - и го знаете! да пукнете дано - за насила причиненото и за ограбеното - и за кражбите, и далаверите! непогребани да ви остават - не ви се полага да ви опеят - дано лешта ви да я размъкнат диви котки и кучета по полето..... жиф куманис да не остане - сичките да ги стигне чумата!

Roxana Обичам те !

Пълни глупости е статията а и повечето коментари.Това са нормални цени за летище,дори са и по ниски отколкото по другите летища

Убий простака /смешника/ с мълчнаие !

ladycrystal@live.co.uk

dir.bg си имат платени драскачи, не знаеш ли? След всяко реалистично и преживяно в реалността мнение идва некоя подлога платена и почва да сипе клевети и да лъже. Тека манипулират читателите, че има текива мнения - и читателите го верват, особено след редакциите, триенето и оставянето само на клеветите. всички знаем реалността - и кого защитават - защитават куманистическата мафия и изродщините. Хората не ги щът - и това е! кой нормален би нарекъл ситуацията нормална - саму мафията печели от такава извратена ситуация! Погледни колко хора се обадиха с възмущение - и те веднага пуснаха платените драскачи и редакциите!

Друже, да не държиш ТИ лафката за кафенце а летището?!

tova sa prestapnitsi

При комунизма всичко е сбъркано. Например преди празници цните да се качат, въпреки че оборотът би трябвало да позволи и намаление на цените. Аз на летишата по света не съм виждал някакви високи цени. Високи са наместа, кото се конкурират свободно и предлагат особено високо качество. На комунистическите обаче цените са "специални". Понже по уродлива трдиция някой се облажава от раздаването на търговските позиции. Комунизмът е уродливо нещо, а ние днес още не сме се оттървали. Днешното поколение е отгледано и възпитано през комунизма и гледайте как няма оттървия вече трето десетилетие!

Най-лошото на интернета е,че цял свят разбира простотията на пишещия.Дори на Коледа няма спиране.Уродлив е не "комунизма" или "демокрацията",а озлобените,неосъществени некадърници.Дори ника ти говори за подъл човек.

Това е характерно за мизерните държави - спекула и алчност!

Точно така! Като бях в Египет, на летището в Шарм ел шейк цените биха всички европейски. Просто беше абсурд цена от 8-9 лева за бутилка минерлна вода. Та така и в нашата родина. Евлала далаверажии, да видим сега в коя банка ше слагате парите за 10-15 % лихва. Срамота...

Е бутилка вода в Африка или Близкият изток. Там по принцип водата е скъпам Но бензина е евтиния.

А на фрии-шопа на алкохола все забравят за касов бон

A фактура е мръсна дума там в повечето магазини...... то не че и туристическите агенции са стока..... ама така сме си ги свикнали

Да, ама на другите летища по света няма монопол. Ако искаш ядеш пица от едно място, бургери от друго, спагети от трето, манджа от четвърто. И няколко кафенета има. На Хийтроу изборът е огромен, а цените не са по-високи отколкото в обикновените заведения за бързо хранене. Така се получава като има монопол.

А тека - кажи им какво е на Хийтроу - та да схванат. Хийтроу е огромен и на практика представлява огромна структура целата саму за развлечения, ядене, пиене и почифка....- заобиколен е с хотели и секфи атракции...ресторанти на сека крачка...буквално един до друг - по 10 мили сека посока - натъпкано с искушения, секфи джаджи, абе сичко, което фантазията ти мое да си претстави.... мода, кино, театри, хотели, ресторанти, магазини, вериги хранителни магазини, луксозни секфи бутици, марфюмерии, алкохол, подараци...сичкото от свето изсипано накуп - и те кани да си поарчиш парите.....:-) Как точно ше стане при текава конкуренция некой да пребира грешни пари. Насекаде закона работи. насекаде полиция и камери. насекаде контрол, проверки и кой смее да мръдне. И понеже е международно - то сичко се контролира 10 пъти повеке. Когато копуваш алкохол - ти искат ИД картата...нема значение дале изглеждаш дрът иле не.... затфа па и нема надценки и мизерии...и буквално те опаковат в панделки от учтивост и бонуси и екстри.... това нашенскио бай ганю кога го е виждал, та да сравни и да схване как го цакат....

Ти ако си излизала на 20 метра от селото в което живееш аз главата ще си отрежа !!!! Поне начално училище е трябвало да ви направят !!

Ако ще говорим за размер на летището. East Middlans Airport (живея точно до него), голямо е колкото летище Пловдив (даже и може и по-малко). Пълно е със заведения (даже те заемат 70% от поща на сградата). Цените са същите както във всеки един магазин в най-близките 2 големи града (Nottingham и Derby). Единствено на летище София са ми искали 3 лв за шише минерална вода от 500 мл. и 2,5 за малките...

Всички знаеме че България е най-скъпата държава в Европа !

и най-некачествената.... сички сравневат само цените - а истината е, че има набутвация и в количествата, и в качеството, и в обслужването - и ако щеш - и в опаковките, и останалото, дето не съм се сетила да го спомена.... у сека дупка ви го слагат по два надървени големи мафиотски ..... това просто НЕ СЪЩЕСТВУВА ДРУГАДЕ ПО СВЕТО - щото си има закони, полиция, прокуратура - ся да се сезира прокуратурата за нарушение на правата на консуматорите - и да ги сложи на топличко да обесневат по какви цени ценообразуват.... Ако това се случи тук - нема и да отворат на другата сутрин - и виновниците ше са посетили веке затворническите си келии.... сичките сте за затвора .....едните, че го прават - а другите - че го търпат....

Всички знаем че за да спечели конкурса, се е отчел яко някъде и сега трябва да си възстанови парите

именно ...,но това е навсякъде не е само в услугите,цялата ни държава работи по тази схема ...резултата е ясен: най бедната страна в европа с най бедния и нещастен народ..

А във Варна едно голямо уиски струва 20 ЛВ,Дъвки 5лв, водата и тя някаде там

Пак ви казвам.Не цените са им високи.Доходите ни са клошарски.Цените се повишават или спадат.Вместо да го чакате да падне направете така че вие и вашите доходи да се повишат.Но не можете нали?Защито сте глупави неспособни и мързеливи.А в останалото време стиснати.Само мрънкате много скъпо много скъпо.Защо не мрънкате какви сте клошари?

Естествения въпрос е кой държи тези златни хранилки по летищата?

И как е спечелил конкурса за това?

то и паркинга им е леко златен

Така е - според правописа на журналистите и коментиращите, такива и цените...

То пък едно летище. Като кацнеш от някоя бяла държава, ти се струва все едно си в бананова, африканска република.

16 лв. са около 6 паунда, кафе - 3, вода - 2, сандвич - минимум 3.50 = 8.50, като това са възможно най-евтините цени. Едно е важното за нас, българите - да мрънкаме, защо и ние не знаем!

Е защо тека удобно веднага на британските цени, но без британското качество, количество и услуга. Чекаш с часове за обед, ядеш студени и изсъхнали сандвичи - когато на друго летище ядеш топла и сервирана на крака храна за същите пари. Водата НЕ Е !!! 2 паунда! кафето НЕ Е!!!! 4 паунда - както споменах - Коста сервира полвин литър кафе прясно и органик на тая цена ......по секо международно летище...само не и на Терминал 2.... Колко пъти да обесна - на нормално летище имаш за тая сума топъл и пресно сготвен обед - плюс полвин литър кафе, имаш индивидуално обслужване и водата НЕ Е !!!!! 2 паунда литъра....

Roxan-o ма, чисти си къщите и мий чинийки в УК и никога не се опитвай да пишеш, понеже си ТОТАЛНО НЕГРАМОТНА.

Не 6, а 16 единици!Защо обръщаш левовете в паундове??? 16 не е равно на 8.50 !!!

Дир, моля в тази връзка да упоменете колко са на брой заведенията, кои фирми ги стопанисват и при какви условия са отдадени под наем точно на тях. Аз като запознат с процедурата и спечелилите последния търг неотдавна мога само да спомена, че условията са дотолкова дискриминационни и невъзможни относно изисквани обороти за предходни години и зает персонал, че реално само една или две фирми могат да ги покрият, които за по-сигурно, че няма да имат конкуренция направиха консорциум и съответно спечелиха търга. В резултат нищо не се промени, остана същото ниско качество, ограничен асортимент и космически цени- нещо невиждано по никое международни летище по света...общо взето като всичко у нас - прави се за да могат избрани да изкарват пари без особени усилия и конкуренция за сметка на всички потребители, които просто нямат избор

НАП са корумпирани и другите служби които отговарят за конкуренцията и интереса на народа.

Летището и по-точно Терминал 2 е открит преди повече от 5 г. и от тогава цените са същите. Така че това не е новина и не е нищо ново.

Е то затфа ората го ползват саму еднопосочно.....:))))))

На Хийтроу и Лутън - вода 1 литър струва 0.90 пенса..... Каде е Терминал2 - каде е Хийтроу и Лутън! На Шипхол - Амстердам - вода 1 л струва 60 цента..... На Франкфурт - вода 1л струва под евро също.....60-70 цента.... Дей Терминал2..... Кафе Коста - международно - не надвишава 2 евра.....избор какъфто искаш.....по полвин литар чашата.... Салати - избор....кфито искаш.... Сандвичи - кеф ти тфа, кеф ти онва....кеф ти лукс, кеф ти куче марка....сичкото е по-ефтино - а на Терминал 2 - сичкото е по едно и сичкото е на безумна цена....никакво обслужване....монополни цени, мърсотия....липса на избор....изнудване....

къде в Starbucks или Pret-a-manger сте видели сандвич за под 3 паунда/ евро?

ladycrystal@live.co.uk

Сандвичите НИКОГА не са над 3.50 паунда. Това - по огромни международни летища. Топли, студени - кфито искаш - и със салата вътре и сосове в кутийка. Ако сравняваме сандвичите. Защото да сравниме топъл обяд за същите пари или даже сметка в ресторант..... дей е студения кораф сандвич от 10 дни престоял - и дей е топал обяд за тея пари - сготвен пред очите ти. И това - при несравними количества, качество и услуга..... На Т2 - получаваш един хуй в гЗа и 20 лева сметка за сандвич, вода и кафе....