Войнишки мемориал сменя паметника пред НДК

Паметникът "1300 години България" пред НДК ще бъде преместен. На негово място ще бъде възстановен мемориал на войниците от Първи и Шести софийски пехотен полк.

Обратно в новината

Коментари - Войнишки мемориал сменя паметника пред НДК | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Крайно време беше! Родовата памет трябва да е жива и да се възпитава в подрастващите. Стига вече само паметници на чужди държави и шмайзери!!!

Масово се нарича паметника многоъгълен мъжки полов орган. Интересно колко трябва да си неадекватен , за да виждаш пениси в една крива метална конструкция. А да не говрим , че поне малко от уважение би трябвало да не се говори така за нещо, което все пак сеопитва да покаже уважение към древността на държавата България. Явно наистина има пълномащабен план за охулване и принизяване по всевъзможни начини на всичко , което е българско достижение. По асоциацията на кртикарите се вижда и кое най- много им занимава съзнанието - мъжкото междукрачие.

Какво се опитва да покаже,не знам....обаче това,което се вижда е пето.уйник.

махнете всякакви важни моменти от нашата история, та накрая вземете да слагате еврейски, паметници , американски мапетници на пилотите дето хвърляха бомби върху софия през втората световна война. На еврейите революционери които взривяваха църкви. 1300 години са много ей Българистан съществував от 1989г. и най вече от 2009г. когато бойко стана министър. вижте един холивудски филм минимум 10 кадъра има с федералното знаме, задължително белия им дом се дава

София през последните 25 години сигурно и безвъзвратно губи "мащаб". Провинциално, твърде провинциално...

Mястото на този мемориал не е там. Преди време може би е бил точно където трябва, но сега при всички положения няма да се вписва добре в района.

А дано да повлече крак, та да катурнат и МОЧА. :))

Бил съм преподавател на това недоразумение Прошко като студент в ТУ-София през 90-те години във факултет Автоматика. Беше изключителен подмазвач, а баща му (стар ком. кадър) беше прилапал Спортния тотализатор и яко пълнеше торбата. След това го наследи Пеевската маминка, но явно лапачката е била добра, защото бе купено и кметско местенце на синчето. Като татко си, това пълничко момченце често сменя партиите, но иначе се извисява с "високия си морал" и дава оценки за неща, от които празната му тиква нищо не разбира.

Понеже някои се дразнят от древността на Държавата България не искат по никакъв начин да се говори и знае историята ѝ. Но не е удобно открито да се атакува идеята на паметника. Затова се атакува формата му.

Лошото е ,че съдържанието е още по-зле....

БРАВО , ДОЖИВЯХМЕ !!!!!!!!!

Дано някой помни, че при строежа на НДК обещаха да се възстановят стените с имената на загиналите воини от 1 и 6 полк /така се казваше и мястото/ след 3з години някои обшинари искат да изпълнят обещаното от техните предшественици

Изключително съм затруднен да преценя нещата. От една страна паметникът на войниците загинали за Честта и Славата на Родината е изключително важен. Също така настоящият паметник не е нещо, което впечатлява, дори когато беше нов. От друга страна паметникът се казва "1300 години България". Като гледам държави с 200 годишна история,как яростно бранят всичко, станало веднъж тяхно, питам се, дали не бъркаме пак.

че пречи на други и така. А 1300 години България да си ходи на майната райна че тук е София и не е България.

Само един българофоб може да сравнява паметника на Шипка с недоразумението на "великия творец", сътворил тази обида за България, при това срещу много народни пари.

Да се готви скапаната антибългарска МОЧА и всички уродливи съветско-комунистически "творения". А на тяхно място да сложим символите на Българската слава и величие. Дай Боже, Амин!

Истинският паметник 1300 г. България се намира в Шумен.

какво съм написал? Сега да ви го кажа с думи прости. Драги бългорофили, явно сложно съм го написал. Аз не защитавам така наречения паметник, а само казвам че ако на негово място не се сложи друг мемориал който да възхвалява 1300 години съществуване на България е още по-лошо. И поради това правя предложение към всички тук а и към общинарите като махнат този момириал да построят друг възхваляващ 1300 години България. Сътветно и възстановяването на паметника на загиналите войници. И ДУМАТА ПАМЕТНИК НЕ Е ПОДХОДЯЩА, А МЕМОРИАЛ. За съжаление един доклад на ЦРУ е показателен че българите сме слаба ракия.

Ама хулоната в Пазардик никой не я мести :)

Правилно, щом спечелихме толкова много войни, да се перчем с тях! Най голямата ни гордост и всички треперят от нас!

Къвто и паметник да има все ще е надраскан и нацапан щото младежите не знаят миналото ни.

УРА !!!! само да не го сложат в Юж. Парк ! защото ще протестираме !

Най-сетне! Браво!

Хубаво е да се възстанови меморияла...но все пак да не превърнеме градинката пред НДК в гробище...н парк

Da im go hvurlqt ba buzludja... Pri ostanalata rujda

Браво на г-жа Фандъкова! Най-после най-грозното и некъдърно създание като паметник ще се премахне. Трябва да се претопи за да не може никога да се възстанови!

Аз предлагам да се вдигнат данъците в София с което да се финансира софийска космическа програма и да изпратим паметника в космоса (като песента на Валя Балканска) само че с дестинация Слънцето (може и някоя черна дупка). Ако пък им е толкова скъп на господата от БСП да си направят умалено копия и да си го сложат пред Позитано :D

А МОЧА?? МОЧА КОГА ЩЕ МАХНЕТЕ??? КОМУНИСТИ ПРЕОБЛЕЧЕНИ!!

Браво, Фандъкова! Поредното нещо, което тази жена прави за града, а преди нея колко кметове само мигаха на парцали и подписваха корупционни договори! Околовръстно, Метро, Реконструкции на възлови кръстовища, обновяване на паркове, десетки детски градини, нов градски транспорт.. и още и още! И то с 20% наши пари и 80% ПОДАРЪК ОТ ЕС!

Е браво, де браво! Ама с "подаръците" вземи малко да понамалиш патоса, че съвсем издрънча на кухо:)

Браво

Най-накрая да похваля Столична община ! Това недоразумение, осмоъгълен ... , който го тупнаха на мястото на войнишкия паметник, много често го бъркаха с клозет. Гледат хората стълби, плочки и слизат надолу, а то не било WC, а площадка за съзерцаване на творението на другая Старчев.

Време е да се премести веднъж за внаги в НАДИН

коя ще да е тази надин, дето ще приеме такъв многоху ...?