Зов за помощ за 14-годишно момиче от Бургас

Около 30 000 евро са нужни на Анна-Мария, за да направи финалната стъпка в своето лечение - присаждане на стволови клетки.

Обратно в новината

Коментари - Зов за помощ за 14-годишно момиче от Бургас | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Съгласен съм с коментарите на всички хора до момента, но по-ефективно би било наистина с СМС-кампания. Пожелавам на момичето дълъг и здрав живот. p.s.: Жалко, че заради това, което е правил навремето баща и Гепов, сега кармично се стоварва върху детето му. Хора бъдете честни и добри, за да живеете добре вие и поколенията ви!

Моля дайте код за смс - така по-лесно ще се съберат парите за детето

нужни са много пари изчислявани по нашият "стандарт", но една лимузина в парламента почти е еквивалентна на посочената сума, не съм чула там да се намалят с 2-3 бр. тези им екстри на измислените ни депутати, а виждаме за какво става реч и пак се питам има ли държава България в света и кой живее там

Аз пък се чудя - какво толкова липсва в България / лекари ли, техника ли /, че постоянно се налага хора да се лекуват в чужбина. Защо не може тези неща да се случват в България? Ако е техника - да се купи. Ако е лекари - да се обучат. С такива огромни суми пари, които постоянно се събират - не може ли да се организира нещо, за да се реши кардинално този проблем. Вместо всеки път - да се събират пари. Някой наясно ли е какъв точно е проблемът с лечението в България?

Проблемът с лечение в България е че най-често завършва с фатален край. Не знам дали е от липса на адекватна апаратура, медикаменти или медици, но това е тъжната истината. Които иска да има шанс да се излекува - отива в чужбина.

при нашите лекари има свръхдоза корупция+ некадърност- присъди и нали се сещате,че навън е по-изгодно

Ще ти отговоря. На лекарите им липсва желание да решават проблемите и са вулгарни дори когато пациентите са деца. Имам дете с проблеми, част от които са недиагностицирани и на лекарите не им пука. Наблюдението на детето е изцяло моя грижа и инициатива. Професора от детската онкохематология София без да прегледа детето, след като хвърли поглед на скенера ми взе 50.00 лв. защото ми каза, че трябва да отида при друг лекар, но дори и да му отрежат ключицата на детето трябва да съм благодарна, защото била вредна кост. Останалите бисери на родното здравеопазване ще ги спестя.

Такова присаждане на стволови клетки се прави и в Детската онкохематология в София и то рутинно. Каква е причината да се търси клиника в чужбина? Не че не трябва да се помогне, но може би в София нещата ще се случат по здравна каса?

а може би не се прави ТОЧНО такова, или пък не е съвсем рутинно?

деер

Аз откога говоря да се въведе акциз на химията в храните - Хем щяхме да имаме пари, хем щях ме да имаме поне няколко истински продукта в потребителската мрежа! Надявам се хейтърите, да не цъкат минуси на този коментар!

Фондът за лечение на деца явно не работи достатъчно добре, щом се стига до такива кампании. Помня как лично премиерът каза, че пари за фонда ще има, проблемът е в бюрокрацията и корупция, може би?

По-ефективно би било с СМС-кампания. Пожелавам на момичето дълъг и здрав живот.

Чрез SMS не всички дарени пари отиват при нуждаещия се. Скоро прочетох, що е то DSM , и не можете да си представите, колко народ е на клона да взима пари. Не знам колко остават за нуждаещите се. Никога помощ чрез SMS.

а къде е държавата? Къде е фонда за лечение на деца вчужбина? Защо ние трябва да изпълняваме ролята на държава? Защо всички онези тъпанари, които взимат пари от ВИП и всякакви тъпи брадъри не се бръкнат и помогнат? Защо любимите ни депутати не дарят по една своя заплата за лечението, защото тяхна е вината родителите да просят за живота на децата си!

Защото всички ние не правим нищо,четем, пишем си.. А трябва всички гласно да изразим мнение и да имаме искане към тези така наречени "избранници".Не може да се плащат пари да стоят на стола цял един мандат без някой да ги познава.Те са най-големите храниници на таз измъчена държавица - България.