Жена пострада при верижен удар в София

Една жена е с леки наранявания след верижна катастрофа между три автомобила на столичния бул. "Цариградско шосе", съобщи БНР.

Обратно в новината

Коментари - Жена пострада при верижен удар в София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

софийски скапаняк малоумен

KaiRen

За коментиращите възрастта на 88 годишния шофьор - сутринта една млада девойка, караща малка червена кола на фирма "Водолей" /държа да се знае, за да се пазят околните!/ се опита да отнесе чуждо странично огледало в движение. Това стана по ул. "Слатинска река", като през цялото време говореше по телефона, а пешеходните пътеки нямаха значение. Беше млада - около 25 годишна може би, но караше като 90 годишен умствен инвалид. Заключението е, че физическата възраст няма значени, ако имаш мозък!

Инцидентът е СТААНАЛ в района на Полиграфическия комбинат. премахнете едното А.

А колко от участниците са карали в бус лентата?

в нашата държава не е добре ни за млади, ни за стари, а старостта е неизбежна и не е порок. в цивилизованите държави хората се отнасят с необходимото уважение към възрастните, а у нас простотята е взела връх на всички нива

Предполагам, кифлата се е заблеяла по телефона си.

"От МВР уточниха, че водачът на единият автомобил е мъж на възраст 88 години." Защо настройвате по-младите срещу по-възрастните? В САЩ може да си на 100 г. , ако нямаш нарушения на правилата, караш си спокойно по всички магистрали. В случая по-важно е кой е виновен, а не кой на колко години е! За изследване бързината на реакциите има начини. В случая и МВР и журналистите постъпват тенденциозно. Живи и здрави да са и те ще остареят!

А защо не пишат ,че жената е блондинка? Ами другия участник може да има дело в съда или пък близък в болница и да е невнимателен....що човека на 88 да е виновен точно, и без това няма никакви подробности

Еййййййййй няма да има пределна възраст и като гледам какви дядковци какви джипове карат направо ужас ме хваща. Не се усещат, че реакциите им вече са други и като деца си играйкат с все по-големи играчки. Лошото е ,че ще завлекат някой дето хич не му е време до върви там! Малко са ни джигитите по улиците, ами сега и бабите и старците се разлудяха!

Ако е със стара жигула по ли ще му пасва на реакциите?

Слънце, ти по-млада няма да ставаш, така че го давай кротко. След това да не плачеш, как младите нямали уважение. Има дядовци и баби на по 70-80 години дето ще сложат младите в джоба.

Аз затова ходя пеш, нищо ,че имам книжка, но пък е сложничко като ме погнат по тротоара с колите.... с минуси и без истината е тая Трябва да има пределна възраст за всичко, т.е. човек трябва да знае кога да спре.

Еииии, аз като гледам какви изкукуригали силиконови флерци карат джипове...направо съм ужасен, тъй като карат все едно са сами в пустиня

Снимката , че е стара то е ясно .Че не отговаря на ситуацията и това е ясно .Все пак сме есен , а листата на дърветата не са толкова ярко зелени , ако изобщо ги има.Итересно ми е ,кой е причинителя на катастрофата.Лично съм наблюдавал на кръстовище , което не е регулирано нито със светлинна сигнализация ,нито със знаци ,какво представление спретнаха три гугутки, които бяха опрели решетка до решетка и се чудеха , коя да мине първа.Правилото на дясностоящия най-вероятно не са го и чували , а освен това съм сигурен , че и дясно за тях е загадка

Ами ако ни бяха свестни правилата за движение по пътищата, а не криво-ляво взети от англичаните щеше да им е по-лесно на гугутките. Пример: Кръговите с предимство са лявостоящите, в обикновено кръстовище - дясностоящите. Да бяхме взели закона от тях както си е: С предимство е този, който е от страната на водача. Просто и ясно!

Или пък ако съм кифла с джип минавам? То затова книжка се дава на хора дето поне могат да запомнят кое им е дясно.

хора снимката няма нищо общо с това което се случила снимката е стара колите бяха съвсем други видях ги лично

Не е вярно навън е пролет и дърветата са зелени.

Май е крайно време да се определи някаква разумна възраст за шофиране.Всички знаем какво с рефлексите и мозъка в определена възраст!

А може би трябва да си променим маниера на шофиране, така че се изискват невероятни рефлекси. Знаеш ли колко спокойно се кара в чужбина, където всички спазват правилата и карат спокойно. А тука във всеки момент трябва да си готов да скочиш на спирачката, понеже поредния джигит те е засякъл или отнел предимство и т.н.

Да бе кара се спокойно. Вчера гледах с очите си в Рим едни се застъргаха и бая бой си хвърлиха. Такова нещо в България не съм виждал.

Чак пределна възраст е прекалено крайно, но пък идеята за опреснителни изпити заедно с някакъв тест за рефлекс, за хората над 60 години, поне на мен звучи разумно. Имам роднина на 80+ и отдавна той реши да не управлява, но такава самопреценка да кажем е в 50% от случаите.

Нека да допълня, за подхранят опортюнистите своите негативи. Активен шофьор съм от 15 години, след 1000000000000 случаи, случки и случайчета, стигнах до извода че ВСИЧКИ участници в движението се делят на мислещи и олигофрени. За моя радост например, все по-често колите спират на пешеходните пътеки, обаче и все по-често наблюдавам че пешеходците не се оглеждат и не преценяват добре ситуацията. Примера е банален, и с много гледни точки и т.н., но показва как едно на пръв поглед недоглеждане може да е фатално. Не коментирам пияни, дрогирани и агресивни шофьори, а за онзи дядо на 68 години с деменция например дето взима ключа за колата и след 10 часа се обажда по телефона да пита какво прави в Бургас, а децата му от София притеснени си гризат ноктите. Наистина са малко тези случаи но ги има. Наистина не става въпрос за поведение, а за чиста физиология. Сега незная как е, но преди не даваха книжка на хора с епилепсия. Те трябва ли да се оправдават че пият хапчета и от години нямат пристъп, а разни келеши карат като луди. Както казах има много гледни точки, и отговора за всички тях е КОНТРОЛ и наказазания, иначе войната на пътя няма да спре.

Ами ако ви няма вас джигитите на другите хора няма да са им нужни бързи рефлекси. Та кой сега да го ограничим викаш в шофирането!

Аз не видях да пише някъде, че именно възрастният човек е виновен за катастрофата, така че малко прибързано си правите изводи и обяснявате как трябва да се въведат ограничения за възраст.

Като всяко нещо в България! Чула нещо Пена и казала на Вуна и хайде имаме нов закон.

До Димо Кореняк софиянец съм. Информациите трябва да са по-точни. На това обръщам внимание!

Чета чета и защото не мога да мисля от написаното виждам, че възрастните хора много пречат на младите брех брех ами секирката и на бакърена мама му и дъртак как така ще си кара колата а тея дето на по 18 години пребиват и себе си и спътниците си майната му

Не разбирам защо споменават само че единият от шофьорите е на 88 г. а колите са били 3. На колко години са другите двама и кой е предизвикал катастрофата? Мисля че се опитват да манипулират общественото мнение. В САЩ, Германия, Швейцария пенсионерите на възраст над 70 год. са най активните шофьори, дори пътуват из цяла Европа. Как не са им ограничили възраста за шофиране. Защото това не са втора или трета категория хора, напротив те карат много по внимателно и разумно от много по млоди шофьори. И подържат много по добре колите си. Да сте виждали "джигит"над 70 год? Колкото до реакциите, един напушен наркоман на 20-30 год с рефлекс на умрял кон, е много по опасен от един възрастен шофьор с дългогодишен стаж. Карането на кола не се забравя с възраста както и карането на колело. Всички ние в един момент от живота ще станем/ако доживеем/ на тази възраст, така че помислете си какво пишете сега и как ще расъждавате тогава.

Статистиката показва,че повечето катастрофи ги правят млади хора,а в случая възрастния мъж не е бързал за работа,а жената.Там в този район много коли за да изпреварят минават в бус лентата и най вече това го правят млади жени,които изхвърчат от отбивката без даже да се огледат.Казвам го понеже често минавам през този участък и виждам какви джигити и джигитки минават.

тази кифла си е правила макияж и си е говорила по телефона и затова е станала катастрофата.

Никой не пише кой е виновен,че всички скачате срещу възрастния човек,който може да не е виновен,а защо пък да не е виновна жената?

В коя посока? В колко часа?

За всички,които не познават София да им кажа,че катастрофата,както се вижда от снимката е в посока Орлов мост.

Очевидно се е метнала колата от високото в локалното на полиграфията. Т.е. посока надолу към Орлов мост.

Ама на 88 години да шофира ?! Не може ли да се направят някакви изменения в закона, та след 75 години да не може да се шофира?

Не е ли по-добре да се приемат ограничения за гласоподаването, при това не възрастови?

Крайно време е да се вкара няква възрастова граница за шофьорите....на 88 години едвам ходи ама се качил да кара и то на Цариградско.....Какви реакции може да има на тия години?Добре че няма пострадали!

Възрастовата граница, не може да е критерии, защото има хора на по 90 години, които са в идеална кондиция, има и такива на 30, които са развалини. Просто трябват адекватни медицински тестове.

Това е така, но все пак никой не може да ме убеди че на 90 годишен човек и шофирането и реакциите са достатъчно добри и то за лудницата, която вече е навсякъде в София! Иначе шофирането не е за всеки без значени от възрастта, но това е друга тема. :) Без лоши чувства съм към никой и не искам никой да обиждам, дано по-малко инциденти да стават и шофьри и пешеходци да са по-съобразителни и по-толерантни!

Нали малко по-надолу към Орлов мост има камери. Много катастрофи взеха да стават напоследък.

Камери, камери и пак камери!

И после клипчета в тубата да се посмеем ли? Ефективно прилагане на закони и подзаконови нормативи ми се вижда по-смислено!

Трябва да има възрастови ограничения за шофьорите. Колко инцидента трябва да станат заради забавени реакции, за да се вземат мерки?

Стигне ли човек 70 да му теглят секирата а?

Не да му теглят секирата, ама да му ограничат правата и проверят дали си носи памперса!

А колко инцидента трябва да станат заради ЗАБЪРЗАНИ реакции на подрастващи инфантили, за да се вземат мерки ? Та те са в пъти повече, от тези предизвикани от забавените реакции.

кой ще плаща щетите по пътните съоръжения ? Докога всиюки ще плащаме за идиоти които и не могат да карат или се мислят за Фитипалди ? Административен акт - унищожаване на държавна собственост и готово

Е нали за това е гражданската отговорност

гражданската отговорност не покрива щетите нанесени на пътните съоръжения като мантинела, прегради и тнт .. новата мантинела на Цариградско не издържа и една седмица преди някои да се опита да я прескочи ... това имам в предвид .., не щетите по каруците

Ти къде живееш? То и сега е така. Застраховката ти покрива щетите нанесени на мантинели, знаци т.н. ПРИ КАТАСТРОФА