Прокуратурата подхвана строителство в градинка

Софийската градска прокуратура (СГП) встъпва като страна по делото в Административния съд - София, за строителството на градинката в квартала "Гео Милев".

Обратно в новината

Коментари - Прокуратурата подхвана строителство в градинка | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

НИКОЙ НЯМАЛ ПРАВО ДА ПРОТЕСТИРА ЗА СТРОЕЖА НА БЛОКА , ЗАЩОТО Е ЧАСТНА СОБСТВЕНОСТ . ТАКА Е ПО ЗАКОН . НИЕ ,КОЙТО НЕ СМЕ СИ ПОЛУЧИЛИ ЗЕМИТЕ ПОД ВОДИТЕ НА ЯЗОВИР ИСКЪР , А ИМА РЕШЕНИЕ НА ПОЗЕМЛЕНА КОМИСИЯ - ПАНЧАРЕВО КАКВО ПРАВИМ . ЗЕМЯТА Е СМЕНЕНА И РАЗДАДЕНА НА ПРАВИЛНИТЕ ХОРА - НА НАС НИЩО . КЪМ КОГО ДА СЕ ОБЪРНЕМ И СИ ТЪРСИМ ПРАВАТА

Прокуратурата надуши кинти като акула кръв и се включи. Накратя ни градинка ще има, ни блок на лапача, там ще е новата частна резиденция на който плати повече.

НЕ САМО ТАМ ИМА ПОДОБНИ ДАЛАВЕРИ НА БИВШИТЕ КМЕТОВЕ НА СОФИЯ!

просветен, айде да се запознаеш със ситуацията и тогава да коментираш!

Всички се точат на чуждата неволя. Има си закони. Какво ви е виновен главния архитект. Май всички които пишете през живота си една колиба не сте построили. Има си закон и гл. архитект е ДЛЪЖЕН да го спазва. Няма такова чудо обществен интерес в ЗУТ. Частен имот, има проект, има кадастрален регистър, има правила за застрояване... и ако всичко е спазено гл. архитект няма избор... длъжен е да подпише разрешителното за строеж. А всички останали имат 15 дневен срок за обжалване. Точка.... закон. И ако всички идиоти не започнат да спазват закона, няма да се оправи държавата. И не на последно място... ДА ЧАСТНАТА СОБСТВЕНОСТ е непикосновенна. На който не му изнася.... да става депутат и да променя закона, дотогава ... спазване. И за инфо... дори не зная къде е този имот, но закона е за спазване. Ако някой го е погазил... има си прокуратураи съд да го реши.

Хората са си прави да отиват към гражданско неподчинение след като общината вместо да им защитава интересите, който се изразява в по-високо качество на живота, т.е. градинка не само прави градинката частна ами и я шитва на предприемач, за да вдигне поредния блок. В случая собственика не мисля, че е виновен, нито пък гражданите. Вина носят глания архитект и корумпираните общинари.

Никой няма да му вземе частния имот - делото е за разрешителното за строеж.

"Цацаратурата"...подхванала,ти да видиш!Както Пилат Понтийски " подхванал" Христос. Проблемът е частен.Всъщност,подобни проблеми са хиляди и ще се възпроизвеждат.Докато си имаме дваминца"архитекти"-Петър Диков и Влади Калинов/апропо-2000 евро е входната такса на втория,хей тъй на,за добър ден,проблемите се решават на съвсем други финансови висоти/.Цацаратурата се запрятнала....че за какво?Хората са прави,искат си градинката,ама кинтите ще решат,в крайна сметка,кой кум,кой сват,кой на булката....Цялата ми милна и жална Столица е затънала в незаконни строежи,пре - и свръх застрояване,корупционни и неудачни"римонти"/Семинарията,напр./Петърчо Диков е обществено опасен фейс за софиянци.Докато е на власт-това ще бъде.

софия е най-хубава, не искаме провинциалисти. хайде, моля, включете се колко е велика и хубава софия и как селяните да си стоят на село и да не идват в софия щот софия е само за софиянци а кои са софиянци? учих в софия, добре че сега уча другаде и на среща на колежански футбол има 70 000 зрители софия е велика и от софянеца по-добър няма НИКЪДЕ ПО СВЕТА

Просто не се връщай, и да, СОФИЯ Е ХУБАВА, колкото и да се мъчите да я усерете. НИКОЙ НЕ ВИ Е ДОКАРАЛ ТУК, ДАНО НЯКОЙ ВИ ИСКАРА!

Ти правиш ли разлика между нещо съществуващо и нещо, което още не е построено? Правиш ли разликата между това, да живееш в нормален квартал или презастроена кочина като Лозенец? А защо това трябва да се търпи вечно? Боклуци като Диков съсипаха София под веселото мучене на стадото, че всеки трябвало да може да прави каквото си иска на неговия си имот. Дали?

Следя пазара в ж.к. Гео Милев, защото наистина си заслужава да се живее там. Всичко си има за млади семейства, а и цените си се запазват. Конкретния строител пусна на пазара това блокче още от началото на 2012г, на цена от около 1500 евро кв. м., "на зелено". Следях, следях и добре, че не изгорях, защото се усети, че няма да може да се строи. Наистина имаше градинка на мястото, заедно с един трафопост, в който беше свърталище на бездомници и роми. Дори и да е взел имота на безценица и да е получил по корумпирания начин разрешителното, трябва да се има в предвид, че тази градинка осигурява гледка на три частни къщички. Като се построи блок от 11 етажа, къщичките ще имат загуба на себестойност, а и сградите ще са толкова нагъсто, че ще заприлича на Лозенец - здрависване през терасите и борба за паркомясто. Може да се обезщети възложителя с по-малък имот на същата улица, който тъне в храсталаци и боклуци и не пречи при застрояване, защото ще се лепне за другия блок, или с друг имот по-голям в по-краен квартал. Важното е да се запази мира и разбирателството, защото дори и после живеещите в този блок, може да бъдат потърпевши от другите обитатели на квартала.

А защо с по-малък имот, ти би ли приел по-малък имот?

Двете страни, които са засегнати трябва да се договорят (община - строител) на реални оценки и да вземат решения. Възможностите са много, но да не се забравя, че едната е притежание на имот незастроен в близките години, от което няма да има възвръщаемост дори и от скромната инвестиция за покупка на земята. Не съм експерт, но дори и да вземе по-малкия имот, хем ще спечели от квартала (Хубавите имоти се продават доста бързо!), хем може да получи допълнителни облаги при споразумение. Колкото повече се мисли за общественото благо и бъдем справедливи и пред себе си, толкова по-лесно ще се справим с проблемите си и може да понапреднем в живота.

Такива мозъци като теб ,а може и да си реститутка, съсипаха София и други градове .Ама онзи Лучников,и на оня свят няма да има покой -та мисли му..

Прокуратурата най-напред да доведе делото за КТБ ДО КРАЙ!!! Пък тогава да се занимава с дреболии!!

ама не разбрах за какво протестират съседите? че собственика иска да строи в неговия си имот или че не могат да се разхождат безплатно в чужд имот?

това е частен имат на кукуво лято...а тъпанара си ти

Защо наричате тоя алгебричен сбор от престъпници и корумпирани чиновници Прокуратура?

Таке е, в общините работят хора, които са от други градове и гласуват неща за места които никога не са посещавали и в допълнение на това са доста лесно подкупни. Гражданското общество докадето я докара до там. Грозна гледка.

Колко Софийски градинки отидоха по този начин? Вечното противоречие между строителния бизнес и местните интереси , допълнено с корупция и откровена алчност.

Кви градинки, това си е частен имот?? Реват 10 тъпанара че няма къде да си разхождат кучетата да серат....

Kalin

Тъпо е да се изказваш като не познаваш нито мястото нито хората там.По добре замълчи освен ако не си обвързан с този дето иска да строи там.

Нищо ново! Като навсякъде и това ще го застроят. Ние напр. в кв. Симеоново (гр. София) преди около 10-ина години имахме разкошна малка градинка точно между ул.79 и ул.80 на ъгъла с ул. 82, където си играехме като деца. Но дойде един тулуп, който даде як рушвет, на когото трябва в общината и си построи палат на мястото. Много ми се иска един ден да има възмездие за такива наглеци! Жалкото е само, че градинката вече я няма и един ден, когато аз имам деца няма да има, къде да играят. Защо никой не ги разследва тия неща просто не ми е ясно!!! Е..ти държавата! Е..ти управляващите!!!

Този с къщата не е ли един, дето има магазин за обувки в центъра? Какъв е проблема не мога да разбера? И той човека иска да живее в хубав квартал. Що му се сърдите? Сега, че имало някаква градинка, голям праз! Нали имате дворове около къщите си. Ще си стоите вътре и там ще си държите децата, тъкмо е и по-безопасно.

Не знам защо са тези минуси - в коментарът на на коренячката има фина ирония и лек сарказъм. Четете малко и между редовете ;)

За всичко си прав, само за големия рушвет в общината не си. Тъжното е освен , че има далавери в общините, е че и се случват за "стотинки"

Kalin

Случая не е от миналия месец а вече години продължава тази сага и проблема не е в разрешението за строеж а в това как тези строители са се добрали до тоя парцел и с какви далавери тези от община Слатина навремето са им го дали.

Прокуратурата няма да помогне за разрешаването на този проблем и отговора на тези въпроси. Така, че тази новина не е новина - съдът не е обвързан със становището на прокуратурата по никакъв начин. Как е взета тази градинка в миналото не може да бъде част от административно производство по АПК във връзка със заповед на гл. архитект. В адм. дело се разглежда САМО оспорвания адм. акт. Тези преди него се приемат за стабилни и не могат да се оспорват в настоящото дело. Придобиването може да бъде оспорено само с установителни искове по ГПК в СРС.

Kalin

Когато става дума за земя държавна или общинска собственост придобита по криминален начин давност няма.Просто не им се рови в старите неща.