Спешно се търси кръв за млад моторист в кома

Кръводарителска кампания за млад моторист, който е в критично състояние след катастрофа, се провежда в Пловдив.

Обратно в новината

Коментари - Спешно се търси кръв за млад моторист в кома | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз съм с тази кръвна група,но съм в друг град.Как да даря?

Братле иди в кръводарителния център за вашия град и питай дали може да я пратят в полза на пациента от КАИЛ Демир Василев на 21 години. Обясни им че е в кома и се чака кръвта за ЖИВОТОСПАСЯВАЩА ОПЕРАЦИЯ - дано реагират както е редно и я изпратят веднага .

А защо точно на него да даря? Утре да блъсне мен или сина ми или дъщеря ми? Дали е нужно?

на колко си години - в смисъл ако си над 12 не ми отговаряй ако си до тази възраст ми пиши на колко си за да знам точно как да ти отговоря/обясня /надявам се примера със семейството да си си го измислил/

При 50 километра ограничение тая Ямаха спира за 2 секунди. Да речем, мотористът има една секунда да реагира, за това време скоростта намаля до 25 км/ч. При тази скорост моторист с каска ще стане, ще си изтупа праха от якето и ще се качи обратно на мотора. Само дето оня мотор беше се пръснал на 50 метра по пътя. Та неправилният десен завой бил причина... По-скоро несъобразена скорост от страна на моториста.

ако не си се качвал на мотор за повече от 5 минути не си отваряй устата "компетентник" такъв

Търсят само група А- отрицателна. Младежът е с кръвна група А- отрицателна. Тепърва предстоят операции в Клиниката по ортопедия и травматология на болницата, но, за да бъдат направени, трябва да се осигурят няколко банки кръв от същата група. В делнични дни доброволците могат да дарят кръв в РЦТХ на булевард България 234Б в Пловдив от 7:30 ч. до 18:30 ч. и в почивни дни от 9:00 ч. до 15:30 ч.. Кръводаряване може да бъде направено и в разкрития подвижен екип на РЦТХ на първия етаж в Хирургичния блок на УМБАЛ Свети Георги от 8:00 ч. до 14:30 ч., на булевард Пещерско шосе 66, като съобщят, че дарената кръв е в полза на пациента от КАИЛ Демир Василев на 21 години.

Намериха ли кръв за момчето? Колко дълго ще я търсят - защо не вземат от друга болница, от друг град? Не мога да предположа че е такъва трагедия по болниците! Това да не е военно време - пълно с ранени?

Много смелите зад прякорите мишки които НЕ дарявате кръв а си чешите езиците под призив за спасяване на човек - я си кажете трите имена ако някой ден поискат кръв за да спасят вашия живот да ви пратя картичка - така де ако сте хора които си застават зад думите

Като знам какви селяци са тези с моторите по цяла нощ на прекъсвач, предни задни гуми в града и т.н. Не че не може и извън града - просто в града се вдига шум, съответно държим да се покажем че тати ни е купил мАтор и сме ВЕЛИКИ и сме по-по-най пред селските пички които снимат с ЖиСиЕмитИ..

какви шибани са болниците, че да нямат кръв? Правят идиотски каскади, а нямат кръв - най нормалното на една болниците! Пловдивска работа - европейската столица на КУЛТУРАТА! ХА,ХА кккккк!

Вие луди ли сте бе.Е бахти и коментарите.

Прав си Гонзо ама що сега да си цедим и последните капки кръв за разни недомислили като се качат на МПС? Има много повече нуждаещи се от помощ и трансплантации от тези безразсъдници които трябва да милваме. Няма как Гонзо, живота е джунгла.

като са на моторите са големи гузари,дурзат се надмено и не спазват правилата на путя,не им пука за шума и за никои друг,и после помогнете,е как да стане? този луд баща които му е купил мотора да плаща сега крув.

Но комент. Естествен подбор.....