Новите табла по спирките вече дават дефекти

2,4 милиона лева струват новите 600 електронни информационни табла по спирките в София. Новите съоръжения обаче вече дават дефекти, а някои дори не работят.

Обратно в новината

Коментари - Новите табла по спирките вече дават дефекти | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Давали дификти , ми за 4000 лева какво искате бе хора ? .

проектант siskom.waw.pl виж стр 20 и съседните къде са проектирали по европа

https://link

Новата мерна единица за некачествен ремонт - 1 Фандък е равен на 10 некачествени ремонта в София. Т.е на всеки Фъндък, има право пропорционален подкуп

..на много места са пофандъчени,изградени са само за да се усвоят бая пари! Как може да изземват по-голямата част от тротоарите и да се налага на пешеходците да слизат на уличното платно? Ами майките с колички?Пълен нонсенс!Тези велоалеи създават много конфликтни ситуации!

А при какви условия се извършва поддръжката на въпросните табла?

Питайте Фандъкова, защо и кой ще носи отговорност? Те рушветите отдавна са ги похарчили.

АМИ И ПО НОВОТО ТРАСЕ НА ТРАМВАЙ 7 ИМА ВЕЧЕ ПРОБЛЕМИ

sx69

За необезопасени болтове дето стърчат не 5-6 а почти 10 сантиметра - трябва ли да стане беля за да се сети общината че това е недопустимо.

Всички, които пишете не ставате и за чеп за зеле. И вие ако сте кметове - все тая, и монтаж на тези неща пак няма да можете да направите.

За*би ти монтажа. Говорим за калпаво проектиране. В проектната документация, в т.ч. чертежи има точни спецификации на всяко болтче и кабелче и тенекия, които се монтират в последствие. Те тук много може и за чеп за зеле да не стават, ама и теб не те слуша много главата. За да не си мислиш, че се заяждам, проектирам подобни системи извън БГ. За щастие тук няма " конкурс с един кандидат" и всичко работи точно според проектите.

Браво - като не може в България, ще проектираме за чужбина. Тук са КОРУПЦИОНЕРИ !

Вие в общината не работите ли - че Ви остава време за форумите! ;)

4000 лева за такава тояга , пардон "табло" ! Това е корупция и източване на общинския бюджет ! 2,4 милиона лева струват новите 600 електронни информационни табла по спирките в София.

Колко ще струва на година да се покрие София с безжичен интернет с ниска скорост - 1 мегабит в секунда крайно устройство? (В Хисаря общината го е осигурила!) И хората със таблети и смартфони ще могат да си проверят сайта на центъра за градска мобилност , ше могат да проведат разговор или чат през скайп ще могат да си проверят електронната поща , сметките , да прочетат новините на сайта на общината , да си поровчт фейсбука ....

KaiRen

1.Колко са и-нет доставчиците в Хисаря и колко са в София? Няма начин да се скл. договор само с един от тях за цялата територия на София по ред технологични причини. 2.Не всеки се движи с таблет, ай-ай-фон или друго мобилно устройство, осигуряващо достъп до и-нет.

600 броя за по 4000 лева с 50 инча монитор трябваше да са и да излъчват на 4/5 от екрана реклами за кметската управа дето ни е похарчила парите за глупости и 1/5 или само един ред за разписание а компютърчето може и за 100 лева с безплатен линукс голема тъпотия е това !!!!!!!

То вярно, че трябва връзка GPS модул от МПС-сървър-спирка, ама малко висока ми се види цената за това изпълнение. Да не говорим, че има доста соларни батерии, кацнали на стълбове, които са на само по 2-3 метра от стълб за осветление?!?

Bravo Данче страшен рим-джоб.

А коя е фирмата инсталирала това малумие? Що не я напишете?

КАКТО ВИНАГИ НИЕ БЪЛГАРИТЕ СМЕ ВСЕ НЕДОВОЛНИ, КАКВОТО И ДА СЕ НАПРАВИ ВИНАГИ СЕ ТЪРСИ ДАЛАВЕРА, НЕБЛАГОДАРЕН НАРОД, ДО КОГА ТАКА???????

да бе, то нещата са просто прекрасни, а ние мрънкаме, тюх, неблагодарници!!! как не видях, че фандъкова ни е докарала до светлото бъдеще??

Нели, има една много хубава народна поговорка: 'Без дим няма огън'. Оголените кабели и разхлабени болтове не са само по тези табла: има и и около уличното осветление и таблата за високо напрежение. Изводът е: некачествена работа, масово, при монтажа на ел. съоръжения на открито. Градът ни е като една голяма волтова дъга, а като завали става страшно.

Е, тези кабели едва ли са се оголили сами... без помощ от случайно преминаващи "граждани". Такава ни е държавата защото и ние сме такива!

изключително неудачни са тези съоръжения.не се виждат от двете страни-трябва да стоиш само откъм едната видимата страна,за да видиш кога пристига нещото; не е ситуирано по-прегледно, а се търкаля някакъв текст по два-три пъти ,после чакаш да дойде текста за твоето превозно средство ....тегава и несполучлива работа.

Викаш без табла ти беше по-добре.

На нашата спирка спират 3 автобуса и таблото ги сменя едно по едно за около минута всяко. Т.е. трябва да чакам около 3 минути само за да видя кога ще дойде и дали да тръгвам пеш, което въобще обезсмисля услугата.

а защо аз да подавам жалба? къде е столичния инспекторат? защо плащаме данъци, та после ние да вършим работата на общината? имало било проблеми с бюрокрацията и администрацията... то е едно и също, извинявай. и после като дойдат избори ами помислете малко преди да гласувате, а не тичайте да пускате бюлетини за когото ви е казал ББ....

Чакай, чакай, какъв стооличен инспекторат те гони? Та те нали са едно котило! Работата на инспектората е да те глоби, ако не си си изчистил снега, да премахне рекламната табела от магазинчето ти и т.н. - т.е. те НАЛАГАТ решенията на общината. Ако се обърнат и ухапят цицата, която ги кърми, най-много да изядат един по врата!

От личен опит ти казвам. Два пъти съм подавала ПИСМЕНО сигнали за нередности до столичния инспекторат. И в двата случаи проблемите бяха отстранени и дори получих писмо с описани действията на инспектората по поставените проблеми. Има смисъл да сме активни. От нас зависи...

4000??? леле, колко пари е прибрала фандъкова.... много ми е интересно по какви приоритети са поставяни таблата. например в младост на предпоследната спирка на 305 има табло, и то си работи точно. само че там никой не се качва, ЗАЩОТО Е ПРЕДПОСЛЕДНА СПИРКА и тази информация е напълно ненужна. в същото време на спирката на 113 и 213 на главния вход на бизнеспарка, където се качват хиляди хора дневно няма табло. логика...

Ами аз как спечелих толкова линий на градския транспорт? Но най ме кефи линия 204 с малките бусчета - яко гъч. Но джобетата на точните хора са пълни. Така че "участвайте "масово по търговете

Научи се да пишеш!!! ЛИНИЙ....ИДИОТИЙ

Преоблекъл се илия - пак в тия

НА спирка 20-та поликлиника на старите и смърдливи тролейбуси 9 , които щяха да сменят , но уви не им достигат бройки изобщо не работи и е сложено под едни клони на дърво и не се вижда изобщо

От мой познат тролейбусен шофьор знам, че новите тролеи по линия 9 няма да бъдат пуснати докато не приключи ремонта на Лъвов мост, защото са 2 метра по-дълги и има риск да бъдат одраскани и повредени

на предишната тротоара е изкопан и си седи така откак е монтажа-офроуд за майки с детски колички

Ха-хаааааа, "...след конкурс с един кандидат..."!!! Кефят ме, честно! Иначе на Фандъкова ще й изпаднат очите, докат се пъне поТВто как всичко е наред в общината!

до една степен си прав, но съм свидетел от първо лице как се върши работа по Европа и се взимат мерки преди да станат опасни нещата.

идеята. но тези институции затова ги има за да служат на гражданите които чрез данъците си ги издържат. не можеш да искаш от гражданите да вършат работата на институциите, не функционира така системата. въпросат е как да се наложи КОНТРОЛ над тези институции и как да се РЕФОРМИРАТ за да почнат да си вършат работата в полза на обществото както и да се изкорени корупцията. прив това обаче се вижда явното нежелание на полит.партии да предприемат такива стъпки защото меда е много сладък и много хора са навързани по веригата. замисли се сега редно ли е политическите партии да имат власт над кмета и да се стига до абсурдни ситуации кмета да не може да работи защото е блокиран от общински съветници които дори не са и от града и са политически обвързани.

Тази глупост струва 4 000 лв. ???? И къде са монтирани 600 такива в София, че нещо не ми се струва реална тази бвойка! Иначе факт - след монтажа на едно подобно на спирката на ул. Раковска (след Натфиз), след 1 ден дъжд таблото спря да работи. :D Пак някой е гушнал милиончето и се е запасил за зимата. В кофти страна живеем - далаверата е на 1-во място. Тръгнали европари да вземат, а тези от Градската мобилност кой и за какво ги изразходва, да попитам???

сам или какво ??

защитнико на неоправданата община. не си вършат работата и нама КОНТРОЛ за нищо там е проблема. чака се да стане инцидент за да се вземат мерки и да се свърши нещо. плащат се безумни пари за да се усвоят едни пари. строи се с ефвтини материали и ремонтите не издържат и гаранционния срок. пак защото няма контрол и има корупция. сега се опитвт и да узаконят нетърсенето на отговорност на фирмите ако има щети през гаранционния срок. ремонта ще се извършва от фирми по раьони на които ще им се плаща за невършене на работа буквално

Компромисно решение е да се сложи някой достатъчно добре забележим орнамент.

Когато става въпрос за 1-ца потребител - ДА скъпо е. + това, това е МАЙКРОСОФТ бе пич!?! Схаващаш ли разликата?? За да се създаде подобен софтуер не са нужни толкова много пари... Цена според мен не би надхвърлила 10000 лева за създаването на подобен софтуер..... Пък дори и да струваше повече, пак 2 400 000 крайна цена за всичко е безумиееееееее и наглост!!!!!

Искаш да кажеш, че един човек може да направи софтуера, да го изтества за 2 месеца заедно със сървърната част? Там някъде са 10000 лв като разходи за труд.

Кметицата е прибавила дебела пачка и от тая далавера.

тази система я има отдавна в София, но беше само в центъра. Така че СОФТА си е направен и платен преди доста време. Само се слагат нови табла по крайните квартали. Така че цената е ЧУДОВИЩНО ЗАВИШЕНА - СПОРЕД МЕН ТРИ ПЪТИ!

Ако може по някакъв начин да уредят и начините за закупуване на билети....Онзи ден инцидентно ми се наложи да ползвам автобус и то в непознат квартал. На последната спирка/обръщалото - нямаше бутка за билети. Вървя пеша до следващата спирка - пак няма бутка за билети. Качвам се в автобуса с надеждата да си купя от шофьора...греда, кабината му отвсякъде е в стъкла и няма дори как да го попитам. Съответно, за да не ме глобят слизам на следващата спирка и о, чудо - има бутка за билети. Но затворена....продавачката отишла някъде си. Тръгвам към следващата спирка от където вече успях да си купя билет. Ненормална работа. А по трасето в същото време щъкаха контрольори

купуването на билети става чрез шофьора!! Той е длъжен да има билети по всяко време!

Знам, че е длъжен, макар, че ми се струва тъпо някой постоянно да тормози шофьора. И последният вместо да си гледа пътя и да си спазва разписанието, да се занимава да продава билети и да връща ресто. В моят случай автобусът беше от старите, при които цялата кабина е обрагдена чак до вратата и ако искаш да си гукаш с шофьора - трябва още при качване да се метнеш от дясната страна...при което ако не те изгони и успееш да си купиш билет, то трябва отново да слезеш на асфалта и този път да се качиш от лявата страна на стълбите. Най-добре е вътре да има автомат за билети, каквито има в някои трамваи

715, накефи ме с описанието на твоята одисея. И така, от буТка на буТка, не можа ли някъде да прочетеш, че се пише буДка:)

Не, пишеше LAFKA :) :) :) Признавам си грешката. Случва се при бързане

... 2,4 милиона лева за 600 табла - или по 4000 лева всяко. Един GPS - 300 лева Един екран - 200 лв. Една соларна батерия - 100 лв. Едно желязо - 50 лв. Труд - 200 лв. ОБЩО - със софтуера - 1000 лв. за табло. ОСТАНАЛИТЕ 3000 лв. са корупционни. 600 табла по 3000 лв. = 1,8 млн. Както се казва: ЧЕСТИТО НА ПЕЧЕЛИВШИТЕ!

въпрос към Столичния съвет и Фандъкова от Герб: ДОКОГА ЩЕ КРАДЕТЕ, бе ! !?

даже оправиха стълба но другите около него са си все така. и стига с това оправдание нямаме жалба и затова не работим. това е несериозно и означава че не си вършат работата. КОНТРОЛА трябва да се извършва от съответната служба а не да се чака да стане инцидент

Някога някой ще е доволен ли в тази страна? Опитайте се да бъдете поне малко благодарни, малко по-отговорни, да не рушите и тогава сигурно нещата ще си дойдат на мястото.

.."конкурс с един кандидат на стойност приблизително 2,4 милиона лева за 600 табла - или по 4000 лева всяко.." Добре де, питам се дали някога ще престане ли краденето или ще си е все така докато ни уморят напълно?

Хубава работа ама българска. Разкопаха тротоарите, стърчат плочки и някой трябва да се пребие за да ги направят както е редно. И тия табла ще са от ден до пладне, рано или късно вандалите ще ги почупят.

Дру ( нерегистриран ) 30.09.2014 10:25 Още се чудя на кой умник му дойде гениалната мисъл да прави спирко-навесите от прозрачно стъкло? Те са незабележими и твърде опасни, непрекъснато някой се блъска в тях. Там където има навеси към спирките! Защото има доста спирки само с въпросните табла и то на доста места: Околовръстно шосе и др.Хората чакат, мръзнейки и подгизнали от дъжда им остава само да обърнат умоляващ поглед към същите тези информационни табла!!!

Още се чудя на кой умник му дойде гениалната мисъл да прави спирко-навесите от прозрачно стъкло? Те са незабележими и твърде опасни, непрекъснато някой се блъска в тях.

Това е практика в нашата мила родина, да се работи отгоре-отгоре, а да струва х3. Няма в тая статия никаква новина. Пак като не са свършили парите преди да сложат таблата си е постижение ;)

НА СПИРКА 1810 В Ж.К.ЛЮЛИН НА ТРОЛЕЙБУС 7 ПОКАЗВА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ДВА ТРАМВАЯ - 8 И 10, НЕЗНАЙНО КЪДЕ, ВЪПРЕКИ ЧЕ ТАМ ТРАМВАЙ НЕ МИНАВА!

нали са синхронизирали софтуера:)))))

Евала, 4ооо за табло, пак са оправили някой. За това няма да се оправи България, то бива бива ама ние сме си виновни, че ги търпим такива изедници. Ремонта на бул. България е абсолютно същата измама, направен некачествен ремонт с материали боклуци, но както се казва за сметка на това на висока стойност - къде е контрола и прозрачността? Естествено няма го но така ще да ..............!

Сериозно ли пишеш 4000 с три малки букви "о"? Неграмостност до безкрай. Според твоята очевидно компетентна оценка, на колко точно оценяваш таблата?

Ако столицата се управляваше от ляв кмет на всяка спирка щяха да се разкрият по едно работно място и назначените хора щяха да ни информират любезно и безотказно за трафика и това щеше да струва по евтино от тия измислени табла!

Мислех, че се бъзикаш, ама ти май сериозно го мислиш.... Болни хора....

ПЛЮС ЗА ОСТРОУМИЕ!

е пълно с необезопасени стълбове и стърчащи кабели. преди два месеца пред интерпред едно куче се допря до стълб за улично осветление и умря в страпни мъки. а ако се беше докоснало ДЕТЕ или ЧОВЕК.. тотално безхабери и липса на всякакъв контрол.

4000 лева за едно табло ми се струва безумие..... за толкова пари таблата трябваше да ми казват добро утро и да ми носят кафе щом застана на спирката...... Пак някой е прибрал остатъка от 2 млн лева...........

не това е нашата фирма

Самоковският компир фандъкова яко е захлебила,както за себе си така и за шайката на тиквата

А за теб остана да духаш .....

Писна ми от селски пръчки които до вчера се разхождаха по мегдана на селото си а сега само храчат тук....НЯМА ЕВРОПЕЙСКА ДЪРЖАВА В КОЯТО ХОРА ДА СИ ХОДЯТ ПО ПЛАТНОТО ЗАЩОТО Е ПО-ШИРОКО,САМО ТУК Е ТАКА....СЕЛСКИЯ НАВИК НЕ СИ ОТИВА ИЗОБЩО!!!

фандъковчета

Хубава работа, ама българска. Някой да е изненадан от случващото се?