Псевдолечители мамят курортисти в Поморие

Псевдолечители предлагат нерегламентирано кално лечение в Поморие. Много от хората без да се замислят какви може да са последствията им се доверяват.

Обратно в новината

Коментари - Псевдолечители мамят курортисти в Поморие | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

основната им грижа е да съберат данъците, пука им на тях за здравето на хората. ако тоя си плаща където и на когото трябва, няма да има инфекция. ама явно нещо наистина са му 'занижени цените' . така е в източен корумпланд. източен да се брои и в двата смисъла. :)

Тези циганета не ни крадат,а ни лекуват!На големия пек предлагат кал!Да изкарат по десет лева на ден.Аз не им завиждам.Баровете,ресторанти и дискотеки въртят обороти за хиляди левове без касови бонове.

Основният проблем с поморийската кал е нейната ограниченост. Лугата на практика е концентрирана, чрез изпарение, морска вода и на практика е неограничена.Преди години масово се използваше зимно време против поледиците по пътищата. Калта обаче се образува много бавно. Като сталактитите в пещерите. Сантиметър за сто години. За това в санаториумите душовете са с езерна вода и канала им се излива обратно в езерото. Употребата на шампоани и сапуни е забранена. Плажните лечители и СПА центровете на новите хотели изнасят кал от езерото без да я връщат обратно. Ако не се вземат мерки за опазването и не след дълго калта се остане само спомен.

ходил съм там и съм виждал местенцата. хората се мажат с кал и след като мине процедурата се измиват в езерото - значи калта пак остава в езерото. иначе плажната ивица между поморие и ахелой е едно от най-красивите места. ограничения достъп на автомобили възпрепятства масовото посещение на това местенце, което е спомогнало то да си остане така хубаво

Разбирайте така: .... и още куп нерегламентирани търговци на лечебната кал от общината ..." :)

Тя мафията и на калта слага ръце. :)

ДЪРЖАВАТА СЕ КРЕПИ НА СЪБРАНИТЕ ДАНЪЦИ, НАРОДА НА УКРИТИТЕ

Ключовата дума тук е "на символични цени";о) Значи Карло изпълнява процедурата на символични цени, докато "легалната процедура" благодарение на руските туристи достигна безсрамни висоти! Ползвала съм услугите на санаториума в Поморие и от миналата година, меко казано, специалистите се разглезиха! Отиваш по каса или по НОИ и те претупват, защото на опашката чакат рускините за свободна ( и добре платена) консумация!

Първо - той извършва спа процедури, които може да се окажат и вредни и да имат обратен ефект. Ок, напълно съгласен, обаче как да си обясним положителния ефект на процедурите на всичките хиляди които ходят самостоятелно и като хипопотамчета се киснат в лугата/калта. Те да не би да знаят кое как, т.е. - обратния ефект си важи и за тях, но кой ги спира? Второ - Лугата/калта и т.н. са забранени за продажба. В същото време се продават в шишенца пречистена луга съвсем официално и легално. Еми нека тогава се опише какви са процедурите да се прави продажба на тази кал и всеки да може да си продава.

Абе, калта си ми изглежда истинска. Не мога да разбера с какво мами курортистите? Или по-скоро мами държавата като не й плаща данъци? Е, всеки си намира място под слънцето. Държавата - майка за едни и мащеха за други - да гони всички престъпници, не само най-дребните рибки!

един лумпен дори декларира, че неправилното третиране с кал може сериозно да увреди здравето !!! WTF

Какъв е проблема?То псевдополитици мамят народа 25 години и нищо не им се случва, та с псевдолечителите сме се хванали.

Докато им глупаци ще има и тарикати...света е такъв....